اینوستونومی
استراتژی‌های معاملاتی

اسکالپ چیست؟ استراتژی نوسان گیری در بازارهای جهانی

سبک‌های مختلفی برای نوسان‌گیری در بازارهای مالی وجود دارد. افراد بهتر است براساس مقدار زمانی که می‌توانند به معاملات‌شان اختصاص دهند، میزان ریسک و استراتژی مناسب سبک خود را انتخاب کنند.

معمولا هر مقدار مدت‌زمان نگهداری از یک دارایی افزایش یابد، میزان ریسک به همان میزان کاهش پیدا می‌کند.

برای مثال، سرمایه‌گذران با تکیه بر روند‌های بلند مدت و داده‌های کلان به خرید دست می‌زنند؛ این در حالی‌ست که معامله‌گران روزانه نهایت تا چند روز از یک دارایی نگهداری می‌کنند.

در بین معامله‌گران، افرادی نیز هستند که این زمان را به حداقل رسانده‌اند و در کوچکترین تایم‌فریم‌ها کار می‌کنند. در این مقاله قصد داریم تا به مفهوم «اسکالپ» بپردازیم و مزایا و معایب اسکالپینگ را تشریح کنیم.

اسکالپینگ چیست؟

«اسکالپینگ» (Scalping) یک سبک معاملاتی است که روی تغییرات کوچک قیمت در تایم فریم پایین مثل پنج دقیقه و یک دقیقه تمرکز دارد.

«اسکالپینگ» (Scalping) اصطلاحی است که به معاملاتی با حجم بالا و در تایم‌فریم کوتاه مدت، می‌گویند.  معامله‌گرانی را که اسکالپ می‌کنند نیز «اسکالپر » (Scalper) می‌نامند. درصد برد این معامله‌گران پایین ولی ریسک به ریوارد‌های معقولی دارند. اسکالپینگ یک روش پرریسک است چراکه نوسانات در تایم‌فریم‌‌های کوتاه بسیار بالاست و پیروی از قوانین تحلیل تکنیکال کاهش می‌یابد. تعداد معاملات این دسته از معامله‌گران زیاد است.

این روش به این علت که خیلی زود می‌توان به سود رسید، بین معامله‌گران محبوب است.

اسکالپینگ مستلزم آن است که یک معامله‌گر  استراتژی خروج سخت و دقیق داشته باشد، زیرا یک ضرر بزرگ می‌تواند سودهای کوچک زیادی را که معامله‌گر برای به‌دست آوردن آن تلاش کرده است، از بین ببرد.

یک اسکالپر سعی ‌می‌کند تعداد معاملات برنده را بیشتر و سودی بسیار کوچک دریافت کند. این دسته معامله‌گران حتی ممکن است تا ۱۰۰ معامله در روز داشته باشند. اسکالپر‌ها بر اساس ساختار فرکتالی بازار معتقدند که حرکت‌های بازار در تایم‌‌فریم‌‌های بزرگ عینا در تایم‌فریم‌‌های کوچک نیز تکرار می‌شوند.

اسکالپینگ

اشتباهات رایج اسکالپر‌ها چیست؟

برخی از اشتباهات رایجی که اسکالپرها مرتکب می شوند عبارتند از: اجرای ضعیف، استراتژی ضعیف، عدم پذیرش ضرر، اهرم بیش از حد، ورود دیرهنگام، خروج دیرهنگام و تعداد معاملات بیش از حد.

برای ورود به دنیای معاملات هیچ مانع و محدودیتی وجود ندارد، از این رو، تعداد افرادی که وارد بازار می‌شوند،  روزبه‌روز در حال افزایش است. تازه‌کارانی که به اسکالپینگ روی می‌آورند باید مطمئن شوند که این سبک معاملاتی با شخصیت آنها مطابقت دارد؛ زیرا اسکالپینگ به یک رویکرد منظم نیاز دارد. معامله‌گران باید سریع تصمیم بگیرند، فرصت‌ها را شناسایی کنند و دائما صفحه نمایش را زیر نظر بگیرند. کسانی‌که صبر کمی دارند و با انتخاب معاملات کوچک موفق، احساس رضایت می‌کنند، برای اسکالپینگ مناسب هستند.

همانطور که گفته شد، اسکالپینگ بهترین استراتژی معاملاتی برای تازه کارها نیست. این سبک نیازمند تصمیم‌گیری سریع، نظارت مستمر بر موقعیت‌ها و گردش مالی مکرر است. با این حال، چند نکته وجود دارد که می تواند به اسکالپرهای تازه‌کار کمک کند.

هزینه‌ها

یک اسکالپر مبتدی باید مطمئن شود که هنگام انجام معاملات، تمام هزینه‌ها را در نظر داشته باشد. اسکالپینگ شامل معاملات متعددی می‌شود. خرید و فروش مکرر از نظر کمیسیون پرهزینه است که می‌تواند سود را کاهش دهد. این امر انتخاب بروکر (صرافی) آنلاین مناسب را بسیار مهم می‌کند. بروکر نه تنها باید ملزومات لازم مانند دسترسی مستقیم به بازارها را فراهم کند، بلکه کارمزد‌های رقابتی و امکانات مناسب برای تریدرها نیز باید داشته باشد. به یاد داشته باشید، همه بروکرها اجازه اسکالپینگ را نمی‌دهند. همچنین به کسانی‌که در بازار فارکس قصد اسکالپ دارند پیشنهاد می‌شود که از حساب‌های ECN و Pro ECN‌ استفاده کنند.

معامله

تشخیص روند و ممنتوم برای یک اسکالپر که برای مدت کوتاهی ورود و خروج می‌کند،‌ بسیار مهم است. یک مبتدی باید نبض بازار را درک کند و هنگامی‌که اسکالپر روند و ممنتوم را درست تشخیص دهد، به معاملات سودآورتر می‌رسد. استراتژی دیگری که توسط اسکالپرها استفاده می‌شود، معامله در خلاف روند است. اما مبتدیان باید از این استراتژی اجتناب کنند و به معامله با روند ادامه دهند؛ چراکه ریسک فراوانی را به همراه دارد.

یک تازه‌کار باید از اجرای حد سود و ضرر به موقع مطمئن باشد. ورود دیرهنگام یا بدموقع می‌تواند سود اندکی را که به‌دست آمده از بین ببرد و حتی منجر به ضرر شود. از آنجایی‌که حاشیه سود در هر معامله محدود است، اجرای معاملات باید دقیق باشد. همانطور که اشاره شد، این موضوع نیازمند دقت زیاد از طرف اسکالپر‌هاست.

معمولا افراد مبتدی با معامله در سمت خرید راحت‌تر هستند و باید قبل از اینکه اعتماد و تخصص کافی برای گرفتن پوزیشن فروش کسب کنند، به آن پایبند باشند. با این حال، اسکالپرها در نهایت باید از هر دو معاملات لانگ (خرید) و شورت (فروش) برای ایجاد بهترین نتیجه استفاده کنند.

تحلیل تکنیکال

تازه کارها باید به اصول تحلیل تکنیکال تسلط یابند تا بتوانند در بازار ماندگار شوند. اسکالپر‌ها باید تسلط کافی به شناسایی سطوح حمایت و مقاومت، الگوهای کندلی و چارت پترن‌ها داشته باشند. پرایس اکشن البروکس یکی از سبک‌های معتبری است که باید مورد توجه اسکالپر‌ها قرار گیرد.

از آنجایی که اسکالپرها از داده‌های کلان و تحلیل بنیادی برای معاملات خود استفاده نمی‌کنند، توصیه می‌شود از اندیکاتور‌های تکنیکالی استفاده کنند. سه ابزار وجود دارد که برای فرصت‌های کوتاه‌مدت ایده‌آل هستند: استراتژی کراس (تقاطع) میانگین‌های متحرک، اندیکاتور قدرت نسبی (RSI) و مکدی.

سخن پایانی

اگر به معاملات اسکالپ علاقه‌مند هستید، بهتر است کاملا نسبت به مزایا و معایب آن آشنا باشید. این معاملات قبل از هر چیز به دقت زیاد و تخصص کافی در تحلیل تکنیکال نیازمند هستند. همچنین این سبک معاملاتی بسیار وقت‌گیر بوده و به تعداد معاملات زیاد نیاز دارد؛ چراکه عمر بعضی از معاملات به یک دقیقه هم نمی‌رسد. اگر صبر و شکیبایی برای نگهداری معامله در روند‌های روزانه را ندارید، اسکالپ می‌تواند برای شما مفید باشد.

در این مقاله سعی شده است همه ابعاد این سبک را بررسی کنیم تا موقع ورود به معاملات آگاهی لازم را داشته باشید.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا