اینوستونومی
استراتژی‌های معاملاتی

استراتژی اسکالپ ۱ دقیقه ای؛ مناسب فیوچرز +کندل هیکن آشی

معامله در تایم‌فریم‌های پایین و کسب درآمد در بازه‌ای کوتاه مدت بسیار مورد توجه معامله‌گران در سراسر دنیاست. این معاملات به «اسکالپینگ» معروف هستند. در این نوع ترید‌‌ها حجم معامله بالا بوده و معامله‌گر ممکن است تا ۱۰۰ معامله در روز داشته باشد. این نوع معامله‌گران به «اسکالپر» معروف هستند که ممکن است ساعت‌ها در روز در حال بازکردن موقعیت‌های معاملاتی باشند. اسکلپر‌ها به‌دقت بالا و برنامه معاملاتی منظمی نیاز دارند. آن‌ها معمولا روی یک نوع دارایی به صورت ممتد معامله باز می‌کنند.

استراتژی اسکالپ یک دقیقه‌ای با کندل «هیکن آشی» (Heikin Ashi) می‌تواند یک رویکرد جالب برای معاملات «اسکالپینگ» (Scalping) باشد. در این مقاله به معرفی یک استراتژی، از کندل هیکن آشی می‌پردازیم. با ما همراه باشید تا با جزئیات این استراتژی آشنا شوید.

کندل هیکن‌آشی چیست؟

هیکن‌آشی نوعی کندل در نمودار قیمت است که از میانگین قیمت فعلی و روز قبلی تشکیل شده است.

«هیکن‌آشی» (Heikin-Ashi) در ژاپنی به معنای میانگین میله‌ای است. این نوع کندل را می‌توان همراه با نمودارهای کندل استیک هنگام معامله برای شناسایی روندهای بازار و پیش‌بینی قیمت‌های آینده استفاده کرد.

کندل هیکن آشی به خوانایی بیشتر نمودارهای شمعی و تحلیل روند کمک می‌کند. برای مثال، معامله‌گران می‌توانند از هیکن‌آشی برای اینکه بدانند تا چه مدت باید در معامله بمانند، استفاده کنند. درواقع زمانی که رنگ کندل از سبز به قرمز یا بلعکس تغیر می‌کند نشان از تغییر روند است.

اسکالپ چیست؟

به معامله در تایم‌فریم پایین که با حجم بالایی صورت می‌گیرد، «اسکالپ» (Scalp) می‌گویند.

در استراتژی اسکالپینگ، تمرکز بر معاملات سریع و سودهای کوچک است. تریدرها ممکن است سفارش‌هایی با حد ضرر پایین تنظیم کنند تا ریسک را مدیریت و در برابر ضررهای قابل توجه جلوگیری کنند. در این سبک، حد سود عموما نزدیک به نقطه ورود تعیین می‌شود تا سود به سرعت برداشت شود.

اسکالپ نیازمند نظارت مداوم بر بازار و اجرای منظبطانه معاملات است. تریدرها باید تمرکز خود را حفظ کنند تا تصمیمات سریعی بگیرند و در صورت عدم حرکت معامله مورد نظر به طرف حد سود، آماده خروج باشند. مهم است که یک برنامه معاملاتی خوب و مشخص داشته باشید و به آن پایبند بمانید تا از تصمیمات هیجانی و احساساتی جلوگیری کنید.

استراتژی‌های اسکالپ عموما با درصد برد پایین و هدف‌های سود کوچک تنظیم می‌شوند. اما لازم است نسبت ریسک به ریوارد را در نظر بگیرید و به ترید‌های با ریسک به ریوارد پایین وارد نشوید. تریدرها هر ازگاهی باید عملکرد تاریخی خود را تجزیه و تحلیل کنند تا مطمئن شوند که مسیر را به‌درستی طی می‌کنند. همچنین در صورت نیاز باید استراتژی خود را اصلاح کنند.

استراتژی اسکالپ با هیکن‌آشی

ابتدا کندل‌های خود را به حالت هیکن آشی درآورده و سپس با استفاده از اندیکاتور Chandelier Exit و ZLSMA-Zero lag منتظر نقطه ورود بمانید. با عبور قیمت از اندیکاتور (ZLSMA) و سیگنال دادن اندیکاتور دیگر می‌توانیم وارد معامله شویم.

بر روی نمودار یک دقیقه‌ای، کندل هیکن آشی را انتخاب کنید. این نوع نمودار از اطلاعات قیمتی قبلی استفاده می‌کند تا الگوهای واضح‌تری را نشان دهد و نویزهای کوچک را از بین ببرد. سپس در قسمت اندیکاتور‌ها Chandelier Exit را انتخاب کنید و اندیکاتور دومی که به آن نیاز دارید، با نام (ZLSMA-Zero lag (LSMA را نیز اضافه نمایید.

کندل هیکن آشی

حال مشابه عکس بالا تنظیمات را برای اندیکاتور اول تغییر دهید.

هیکن آشی

سپس در قسمت Inputs به ترتیب ATR Period و ATR multiplayer را در ۱ و ۱.۸۵ قرار دهید و تیک‌ Highlight state را بردارید.

حال شرایط برای شروع معامله آماده است. برای گرفتن پوزیشن معاملاتی خرید، کندل مورد نظر باید دو سوم بالاتر از خط زرد رنگ (ZLSMA) باشد.

نکته بعدی این است که کندل صعودی که این شکست را نمایش می‌دهد، باید یک کندل بتا باشد؛ به این معنی که شدو به سمت پایین نداشته باشد. به همین شکل در حالت نزولی نیز قیمت باید یک کندل بتای نزولی داشته باشد.

هیکن آشی ۳

چگونه از استراتژی اسکالپ با هیکن‌آشی در معاملات فیوچرز استفاده کنیم؟

با استفاده از کندل هیکن‌آشی، روند قیمتی را تشخیص دهید. در صورتی که کندل‌ها به رنگ سبز با بدنه بلند یا کندل‌های قرمز رنگ با بدنه بلند ظاهر شوند، به ترتیب روند صعودی یا نزولی وجود دارد. سپس با استفاده از یک سیستم مدیریت ریسک از قبل تعریف شده، در فیوچرز معامله کنید.

سطوح حمایت و مقاومت را بر اساس کندل هیکن‌آشی و الگوهای قیمتی مشخص کنید. این سطوح می‌توانند به عنوان نقاط ورود یا خروج معاملات استفاده شوند.

قبل از ورود به معامله، یک سیستم مدیریت ریسک و سرمایه مشخص کنید. در این سیستم باید «حد ضرر» (Stop Loss) و «حد سود» (Take Profit) مشخص باشد. به این معنی که میزان ضرر قابل تحمل در هر معامله باید از پیش تعیین گردد. مثلا در هر معامله تا ۱ درصد سرمایتان را ریسک کنید یا زمانی که تا ۳ درصد در روز سود گرفته‌اید از معامله کردن دست بکشید.

در هر معامله، مقدار معقولی از سرمایه را ریسک کنید. توجه داشته باشید که استراتژی اسکالپینگ معاملات کوتاه مدت و با تعداد بالا در بازار است و نیاز به دقت زیاد، زمان و تمرکز دارد. همچنین، این استراتژی به  تحلیل دقیق نیاز دارد؛ توصیه می‌شود قبل از شروع معامله، به طور کامل با آن آشنا شوید و استراتژی ذکر شده را در حساب دمو تست کنید. توجه داشته باشید که به دلیل ماهیت دینامیک بازار، نتایج و عملکرد استراتژی ممکن است در شرایط مختلف متغیر باشد.

استراتژی اسکالپ با استفاده از کندل هیکن‌آشی معمولا در معاملات کوتاه مدت، مانند نمودارهای یک دقیقه یا پنج دقیقه، استفاده می‌شود. این استراتژی معمولا در بازارهایی با نوسان بالا مانند فارکس، سهام یا فیوچر استفاده می‌شود.

مانند هر استراتژی معاملاتی دیگری، ضروری است که قبل از استفاده از آن با پول واقعی، استراتژی اسکالپ با استفاده از کندل هیکن‌آشی را در حساب دمو تست کنید. این اتفاق به درک عملکرد آن در شرایط مختلف بازار و شناسایی ضعف‌ها یا نقاط قوت جهت بهبود کیفیت استراتژی کمک می‌کند.

سخن پایانی

به‌خاطر داشته باشید که برای پیاده‌سازی موفق استراتژی اسکالپ با استفاده از کندل هیکن آشی، نیازمند تمرین، تجربه و یادگیری مداوم هستید. توصیه می‌شود با یک حساب آزمایشی یا با حجم معاملات کوچک شروع کنید تا زمانی که با این استراتژی آشنایی کافی پیدا کنید. هدف از استراتژی اسکالپ کسب سود در بازه زمانی کوتاه مدت است. این استراتژی نیازمند مانیتورینگ است و باید تعداد معاملات زیادی باز کرد.

اگر برنامه دارید که به یک اسکالپر تبدیل شوید باید بدانید که این استراتژی به ثبات احساسی بالا نیاز دارد؛ چراکه ممکن است چندین معامله پشت سر هم با ضرر بسته شود. شما می‌توانید از استراتژی هیکن‌آشی در تمام بازار‌ها استفاده کنید ولی اگر در بازار بورس فعالیت دارید، باید بدانید که در هر معامله ۱.۵ درصد کارمزد پرداخت می‌کنید؛ پس تعداد معاملات اشتباه می‌تواند موجب ضرر شما شود.

در نهایت لازم به ذکر است که اگر قصد استفاده از این استراتژی‌ها را ندارید، می‌توانید از دستیار‌های معامله‌گری استفاده کنید.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا