اینوستونومی
استراتژی‌های معاملاتیبازارهای مالی

سوئینگ تریدینگ (Swing Trading) چیست؟ بهترین بازارها برای سوئینگ‌ تریدینگ

ممکن است سرمایه‌گذاران با اهداف متفاوتی وارد بازارهای مالی شوند. بسیاری برای بلندمدت سرمایه‌گذاری می‌کنند و به دنبال ایجاد ثروت به مرور زمان هستند؛ در حالی که بسیاری دیگر برای سود‌های کوتاه‌مدت معامله می‌کنند، بسیاری نیز در پی هر دو هستند. استراتژی‌های متنوعی برای انجام معاملات وجود دارد، اما یکی از راحت‌ترین آن‌ها برای تازه‌کاران، استراتژی سوئینگ ‌ترید است.

بر خلاف «معامله روزانه» (Day trading) که معاملات با سرعت بالایی انجام می‌شود، سرعت در سوئینگ ترید بسیار پایین‌تر است. این استراتژی روش بسیار مناسبی برای فهم حرکات بازار و استفاده از تحلیل تکنیکال محسوب می‌شود.

سوئینگ ‌ترید چیست؟

سوئینگ‌ تریدینگ یک روش معاملاتی است که قصد دارد سود‌های کوتاه‌مدت تا میان‌مدت را در بازار‌های مالی مختلف بگیرد که بازه زمانی آن می‌تواند از چند روز تا چند هفته باشد. سوئینگ ‌تریدر‌ها معمولا برای پیدا کردن فرصت‌های معاملاتی خود از تحلیل تکنیکال استفاده می‌کنند. البته این دسته از معامله‌گران ممکن است برای تحلیل روند‌ها و الگوهای قیمتی از تحلیل فاندامنتال هم کمک بگیرند.

سوئینگ‌ تریدینگ چگونه کار می‌کند؟

سوئینگ ‌تریدینگ با بررسی الگوهای شکل‌گرفته در بازار، سعی در کسب سود از حرکات قیمتی دارد.

سوئینگ ‌تریدر الگو‌های موجود در فعالیت بازار را بررسی می‌کند تا بتواند از حرکات قیمتی بازار و روند حرکت سهام یا رمزارز و … سود کسب کند و معمولا بر روی سهم‌ها یا رمزارزهای با حجم سرمایه بالا تمرکز دارد؛ زیرا با توجه به حجم بالای معاملات این دارایی‌ها، معامله‌گران دید بهتری نسبت به حرکات قیمتی آن‌ها خواهند داشت.

مانند هر سبک معاملاتی دیگر، سوئینگ ‌تریدینگ نیز ریسک‌های زیادی دارد. سوئینگ ‌‌تریدر‌ها در معرض ریسک‌های متفاوتی هستند که رایج‌ترین آن، ریسک گپ قیمتی است، که در آن قیمت یک سهم به خاطر خبر یا اتفاقی که هنگام تعطیلی بازار اتفاق می‌افتد، ریزش یا افزایش شدیدی را تجربه می‌کند که این تعطیلی می‌تواند مربوط به تعطیلی شبانه یا آخر هفته باشد. قیمت باز شدن، شوک هر خبر غیرمنتظره را بازتاب می‌دهد و هرچقدر بازار برای مدت بیشتری بسته باشد، ریسک مربوط به آن افزایش می‌یابد. تغییرات ناگهانی در جهت بازار نیز ریسک معاملات را افزایش می‌دهد و سوئینگ‌ تریدر‌ها ممکن است فریب آن را بخورند و با تمرکز بر روی روند‌های کوتاه‌مدت، از روند بلندمدت آن غافل‌ شوند.

سهم مناسب برای سوئینگ ‌تریدینگ

سهامی برای سوئینگ‌ترید مناسب است که عمق بازار و نوسان بالایی داشته باشد.

کلید اولیه برای سوئینگ ‌ترید موفق، انتخاب سهم یا دارایی مناسب است که برای انتخاب آن باید به دو متغیر کلیدی توجه کرد: نقدینگی و نوسان. همان‌طور که اشاره شد، سهم‌ها با حجم بازار و معاملات بالا گزینه‌های مناسب‌تری برای این روش معاملاتی محسوب می‌شوند. اگر یک دارایی نقدینگی ضعیفی داشته باشد یا حجم معاملات آن در کارگزاری بالا نباشد، ممکن است فروش آن سخت باشد یا سرمایه‌گذار را مجبور به فروش دارایی زیر قیمت بازار کند.

به علاوه، نوسان قیمتی می‌تواند بهترین دوست یک سوئینگ ‌‌تریدر باشد. بدون حرکات قیمتی، هیچ فرصتی برای کسب سود در اختیار معامله‌گر قرار نخواهد گرفت. دارایی‌هایی که بیشترین نوسان را دارند، به دلیل ایجاد فرصت‌های بیشتر، گزینه‌های ایده‌آل‌تری برای سوئینگ‌‌تریدینگ محسوب می‌شوند.

بازار مناسب برای سوئینگ‌ترید

بازار‌های مالی معمولا در بلندمدت سه فاز اصلی دارند: بازار خرسی، بازار گاوی و بازار خنثی. سوئینگ‌‌ترید در هرکدام از این بازارها متفاوت خواهد بود.

سویینگ تریدینگ

سوئینگ ترید در بازار خرسی

سوئینگ ‌‌ترید در بازار خرسی می‌تواند برای معامله‌گر سخت‌تر باشد. در یک روند نزولی، قیمت‌ دارایی‌ها در بلندمدت در حال ریزش هستند؛ بنابراین خرید سهام و نگهداری از آن با انتظار افزایش قیمت می‌تواند بسیار خطرناک و ضررده باشد. روش‌هایی برای استفاده از سوئینگ ترید در چنین شرایطی وجود دارد که به شرح زیر است:

  • کوتاه ‌کردن دوره معامله: به جای نگه‌داری از دارایی برای طولانی‌مدت، آمادگی فروش سریع‌ آن را داشته باشید.
  • نگه‌ داشتن نقدینگی بیشتر: برای نگه‌داشتن نقدینگی بیشتر در معاملات خود برنامه‌ریزی کنید تا برای ریزش قیمت دارایی هولد‌شده و خرید دوباره آن آمادگی داشته باشید.
  • استفاده از معاملات مشتقه: به جای خرید در زمان فعلی و فروش در آینده، از بازار‌های مشتقه مانند بازار آپشن استفاده کنید و اگر باور به کاهش قیمت دارید، دارایی مورد نظر را ابتدا بفروشید و در آینده دوباره بخرید.

سوئینگ ترید در بازار گاوی

استفاده از این روش در بازار گاوی می‌تواند آسان‌تر باشد. در شرایط صعودی بازار، احتمال بیشتری وجود دارد که یک سهام بخرید و مدتی بعد با فروش آن کسب سود کنید. البته توجه به نکات زیر می‌تواند در این مسیر به معامله‌گر کمک کند:

اول این که برای گران‌تر خریدن سهم‌ها آمادگی داشته باشید. دوم، در بازار صعودی همچنان به تحقیق برای پیداکردن بهترین سهم‌ برای نگه‌داری ادامه دهید. در چنین شرایطی شاید به نظر برسد که همه سهم‌ها سودده هستند، اما این موضوع برای همیشه ادامه نخواهد یافت و سوم این که استفاده از اهرم را نیز در معاملات خود در نظر بگیرید. اهرم، ریسک معاملات شما را افزایش خواهد داد، اما اگر به شرایط صعودی بازار مطمئنید، می‌توانید با استفاده از اهرم، اندازه موقعیت معاملاتی خود را چند برابر کنید.

سوئینگ ترید در بازار خنثی

بهترین حالت برای سوئینگ ترید زمانی است که بازار‌های مالی در روند ساید یا خنثی قرار دارند.

بهترین موقعیت‌های معاملاتی سوئینگ‌ تریدینگ وقتی ایجاد می‌شوند که بازار بین شرایط گاوی و خرسی تغییر وضعیت می‌دهد یا عدم اطمینان در بازار افزایش یافته است. در این راستا توجه به چند نکته ضروری است:

نوسان خوب است. وقتی بازار در هر دو طرف نوسان می‌کند، بهترین موقعیت‌های معاملاتی خود را نشان می‌دهد. در مقابل، وقتی بازار فقط در یک جهت نوسان می‌کند، باز کردن موقعیت‌های معاملاتی سخت‌تر خواهد بود.

در روند خنثی شرایط معامله‌کردن امن‌تر است. همان‌طور که می‌دانید همه معاملات سوئینگ قطعا برنده نخواهند بود، اما در حالتی که شما در یک دارایی گیر کرده‌اید، احتمال موفقیت شما برای کنترل ضرر در این فاز بازار بسیار بیشتر است، زیرا نسبت به روند نزولی، احتمال بیشتری وجود دارد که قیمت‌ها دوباره به سمت بالا جهش کنند.

تحقق سود در سوئینگ‌ ترید

تحقق سود در سوئینگ‌ تریدینگ باید در قیمت‌هایی انجام شود که احتمال برگشت روند در آن‌ها بالاتر است که برای تشخیص این موضوع می‌توانیم از مفاهیمی مانند عبور از سقف یا کف قبلی شکل‌گرفته، شکست خط روند، سطوح حمایت و مقاومت یا شکست کانال‌ها استفاده کنیم.

برای مثال، برای تحقق سود در یک موقعیت خرید باید منتظر بروز نشانه تغییر روند از صعودی به نزولی درقیمت باشیم که این موضوع با عبور از کف قبلی شکل‌گرفته در روند قیمتی اتفاق می‌افتد یا این که حد سود خود را در نزدیکی یک مقاومت مهم یا سقف کانال قرار دهیم.

برای تحقق سود از واگرایی در اندیکاتورهایی مانند RSI یا MACD نیز می‌توانیم استفاده کنیم. به این صورت که با مشاهده اشباع خرید یا واگرایی قیمتی، شروع به بستن موقعیت معاملاتی خود در یک یا چند مرحله می‌کنیم.

مثال برای سوئینگ ترید

برای این روش معاملاتی، نگاهی به یک مثال در دنیای واقعی می‌اندازیم که در آن یک سوئینگ تریدر، سهام آمازون را تحلیل کرده و زمان مناسب برای خرید و فروش را مشخص می‌کند.

سوئینگ تریدینگ

در نمودار بالا الگوی «کاپ اند هندل» (Cup and Handle) را می‌توان مشاهده کرد. این الگو یک سیگنال صعودی از بازار به ما می‌دهد. اگر یک سوئینگ‌ تریدر بخواهد یک معامله سودده در سهم آمازون داشته باشد، باید سهم را بالای قسمت فنجان یا بالای آخرین سقف آن در عدد ۳۵۵۵ بخرند و همچنین باید حد ضرر خود را در آخرین کف در ناحیه دسته الگو قرار دهند.

سخن پایانی

سوئینگ‌ ترید، یکی از بهترین روش‌های معاملاتی برای معامله‌گران تازه‌کار و آشنا کردن آن‌ها با شرایط بازار است. همچنین پتانسیلِ سوددهیِ بالایی برای معامله‌گران میان‌مدت و پیشرفته نیز دارد. سوئینگ‌ تریدرها بعد از گذشت چند روز از باز شدن معاملات‌شان، فیدبک مناسبی از آن دریافت می‌کنند که در صورت مثبت بودن، می‌تواند انگیزه ‌آن‌ها را حفظ کند، اما از طرفی طول مدت معاملات‌شان به اندازه‌ای است که از هدف قیمتی معامله خود منحرف نشوند.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا