تاریخچه پرایس اکشن در بازارهای مالی جهانی
پرایس اکشن یکی از روشهای مهم و محبوب در تجزیه و تحلیل بازارهای مالی است که توسط تریدرها و سرمایهگذاران به منظور پیشبینی جهت حرکت قیمتها استفاده میشود. در این روش، بدون استفاده از ابزارهای معمول تحلیلی مانند اندیکاتورها و اسیلاتورها، تریدرها بر اساس تغییرات قیمت به تجزیه و تحلیل بازار میپردازند.
این روش معاملاتی از ابتدا با این تعاریف موجو نبود؛ از کندل استیکها شروع شد و امروزه به سبکهایی مثل پرایس اکشن RTM و ICT تکامل یافته است.
در این مقاله، به بررسی تاریخچه پرایس اکشن در بازارهای مالی جهانی میپردازیم؛ پس همراه ما باشید.
پرایس اکشن چیست؟
پرایس اکشن بهعنوان یکی از محبوبترین روشهای معاملاتی در بازارهای مالی است که به حرکات قیمت میپردازد. این روش بدون اتکا به اندیکاتورها و اسیلاتورها بهکار میرود و افرادی که از آن استفاده میکنند معتقدند که تمامی اطلاعات لازم در قیمت نهفته است.
معاملهگران پرایس اکشن با استفاده از کندل استیکها، حمایتها و مقاومتها و روند قیمتی، سعی در تشخیص ساختار بازار دارند و با «ستاپهای معاملاتی» (Trading Setups) مختلف، به معامله میپردازند. همچنین الگوهای نموداری قسمتی از پرایس اکشن هستند که بر اساس آن میتوان جهت حرکت قیمت را پیشبینی کرد.
عوامل متعددی روی قیمت یک دارایی تاثیر میگذارند؛ از اخبار سیاسی و اقتصادی گرفته تا عوامل داخلی مربوط به آن دارایی مثل وضعیت سودآوری و…
با این حال پرایس اکشن میتواند با اتکا به قیمت و بدون نیاز به این اخبار و اطلاعات، وضعیت دارایی را به شما اطلاع دهد؛ چراکه تاثیر نهایی این اطلاعات در قیمت ظاهر میشود.
بطور کلی پرایس اکشن تصمیم جمعی فعالان را در بازار به تصویر میکشد و یک روش ساده و قابل فهم را برای مطالعه قیمت و تحلیل حرکت آتی ارائه میدهد.
تاریخچه پرایس اکشن
در حال حاضر استفاده از پرایس اکشن در بازارهای مالی جهانی به عنوان یکی از روشهای مهم تحلیلی شناخته شده است. تریدرها و سرمایهگذاران از این روش برای شناسایی الگوهای قیمتی، تشخیص نقاط ورود و خروج از معاملات و تعیین سطوح حمایتی و مقاومتی استفاده میکنند.
بدون شک، تحلیل پرایس اکشن یکی از قدیمیترین روشهای تحلیلی است که در بازارهای مالی استفاده میشود. قدمت استفاده از پرایس اکشن به قرن نوزدهم بازمیگردد، زمانی که معاملهگران شروع به استفاده از نمودارهای قیمت برای پیشبینی جهت حرکت بازار کردند.
تا پیش از این، تریدرها و سرمایهگذاران برای پیشبینی جهت حرکت بازار از ابزارهایی مانند اندیکاتورها، نمودارهای تکنیکال و ابزارهای معمول دیگر استفاده میکردند. اما معرفی روش پرایس اکشن برای تحلیل بازارهای مالی، تا حد زیادی رویکرد تحلیلی را تغییر داد و توجه تریدرها را به نمودارهای قیمت متمرکز کرد.
استفاده از پرایس اکشن برای اولین بار به قرن ۱۶ میلادی در ژاپن برمیگردد که یک تاجر برنج به نام «مونهیسا هوما» (Munehisa Homma) نمودارهای کندل استیک را معرفی کرد. این نمودار باعث میشد حرکات قیمت قابل درکتر شوند. بعد از آن، از این نمودارها در بازار سهام و کامودیتی در آمریکا و اروپا استفاده شد.
پس از آن «چالز داو» (Charles Dow)، در قرن ۱۸ نظریه داو را منتشر کرد که این تئوری در ایجاد تحلیل تکنیکال مدرن کمک کرد و روی اهمیت روندهای قیمت و فازهای بازار تاکید کرد. این تئوری بیان میکند که تمامی اطلاعات مهم در قیمت قرار دارد؛ بنابراین مطالعه حرکات قیمت به تصمیمگیری بهتر معاملهگران کمک میکند.
در اواخر قرن بیست و اوایل قرن بیست و یک، پرایس اکشن محبوبتر شد؛ چراکه معاملهگران به ابزارهای متنوعتری دسترسی داشتند و هر کس میتوانست استراتژی شخصی خود را ایجاد کند. همچنین افرادی مثل البروکس، استیو نیسن و ریچارد وایکوف به توسعه پرایس اکشن کمک کردند.
در حال حاضر نیز این سبک به عنوان یک روش محبوب برای تحلیل و معامله در بازارهای مالی در نظر گرفته میشود. مردم معمولا پرایس اکشن را با سبکهای دیگری مثل تحلیل فاندامنتال و اندیکاتورهای تکنیکالی ترکیب کرده تا به استراتژی بهتری دست پیدا کنند.
با پیچیده شدن بازارها، معاملهگران از ابزارهای متفاوتی برای تشخیص روند، نقاط بازگشتی و بهطور کلی فرصتهای معاملاتی استفاده کردند. در میانههای قرن بیستم، برخی از ابزارهای معاملاتی مثل مووینگ اوریج و خطوط روند استفاده کردند.
در ادامه با توسعه فناوری و همچنین رشد بازارهای مالی، استفاده از پرایس اکشن برای تحلیل بازارها بهبود یافت. تریدرها از الگوهای قیمتی، نمودارهای شمعی، سطوح حمایتی و مقاومتی و سایر ابزارهای پرایس اکشن برای پیشبینی جهت حرکت بازار استفاده میکنند.
در حال حاضر این سبک پیشرفت یافته و مفاهیم پول هوشمند به آن اضافه شده ؛ این سبکها عموما به سبک معاملهگری توسط بانکها و موسسات بزرگ معروف است که مخاطبان زیادی را به سمت خود جذب کرده است.
مقایسه پرایس اکشن با دیگر سبکهای معاملهگری
در سبکهای دیگر معاملهگری، افراد از اندیکاتورها و اسیلاتورهای قیمتی استفاده میکنند. اندیکاتورها ابزارهایی هستند که با استفاده از حجم، اوپن اینترست و اطلاعاتی از قیمت، به تفسیر حرکت بازار میپردازند.
در سبک پرایس اکشن، افراد با یک چارت ساده سعی در پیدا کردن سطوح مهم داشته و در نواحی مهم به دنبال ستاپهای خود هستند. در حالی که یک معاملهگر تحلیل کلاسیک ممکن است از یک یا چند اندیکاتور به صورت همزمان برای تشخیص روند و نقطه ورود ورود، استفاده کند.
معاملهگران کلاسیک فضای کمتری برای تحلیل نمودار قیمتی در اختیار دارند در حالی که معاملهگران پرایس اکشن تمرکز خود را صرفا روی قیمت معطوف میکنند. همچنین معاملهگران پرایس اکشن به این موضوع عقیده دارند که همه اطلاعات موجود در اندیکاتورها در نمودار قابل استخراج است و صرفا با برسی قیمت میتواند به معامله پرداخت.
سخنپایانی
تحلیل پرایس اکشن یک روش مهم و مورد استفاده در تجزیه و تحلیل بازارهای مالی است. این روش، بر اساس تغییرات قیمت و نمودار پرایس اکشن برای پیشبینی جهت حرکت بازار استفاده میشود. تاریخچه پرایس اکشن در بازارهای مالی نشان میدهد که این روش قدمتی طولانی دارد و تحت تاثیر توسعه فناوری و رشد بازارهای مالی بهبود یافته است.
در حال حاضر، پرایس اکشن یکی از ابزارهای محبوب تریدرها و سرمایهگذاران برای تجزیه و تحلیل بازارهاست و از آن برای تشخیص الگوهای قیمتی، تعیین نقاط ورود و خروج از معاملات، و تعیین سطوح حمایتی و مقاومتی استفاده میشود.
اگر قصد درآمدزایی از بازارهای مالی را دارید، شناخت پرایس اکشن میتواند اولین گام باشد.