اینوستونومی
استراتژی‌های معاملاتی

پرایس اکشن RTM‌ چیست؟ روش معامله به سبک RTM

سبک‌های معاملاتی بسیاری در بازار‌های مالی وجود دارند؛ از تحلیل تکنیکال کلاسیک گرفته تا سبک‌هایی که با عنوان پول هوشمند پا به عرصه گذاشتند. برای معامله در بازارهای مالی لازم است که یکی از این سبک‌ها را آموزش ببینید.

پرایس اکشن RTM، یکی از سبک‌های محبوب در بین معامله‌‌گران برای پیدا کردن موقعیت‌های معاملاتی است. در این مقاله، به بررسی جزئیات و اصول این روش معامله‌گری می‌پردازیم و الگو‌‌های معروف آن را معرفی می‌کنیم.

تاریخچه RTM

بنیان‌گذار سبک RTM شخصی به‌نام «ایف میانته» (IF Myante) است. ایف به همراه فردی با نام مستعار «ردسورد۱۱»  (Redsword 11)  در سال ۲۰۱۱ سبک پرایس اکشن RTM را طراحی کردند.

ایف به همراه فردی با نام مستعار «ردسورد۱۱»  (Redsword 11)  در سال ۲۰۱۱ با قرار دادن چارت‌هایی از سبک خود سعی در پیش‌بینی رفتار قیمت، بدون استفاده از اندیکاتور‌ها و الگوهای قیمتی گذشته، داشتند. مدتی بعد نیز فروم‌های مربوط به RTM و اساتید آن مانند هری، مایکل، مل و سلمان انفرادی معروف به سالیوان پا به عرضه گذاشتند و باعث شدند این سبک علاوه‌بر کامل‌‌ترشدن، محبوبیت بیشتری نیز پیدا کند.

سالیوان به عنوان اولین ایرانی توانست مقام مستر آکادمی RTM را توسط ایف میانته کسب کند؛ وی همچنین عنوان‌های RTM را به فارسی ترجمه کرده است. آن‌ها سعی کردند با مفاهیمی جدید حرکات قیمت را توجیه کنند و به سمت پیش‌بینی رفتار بعدی قیمت گام بردارند. بدین‌گونه پرایس اکشن RTM شکل گرفت.

پرایس اکشن RTM  چیست ؟

روش پرایس اکشن RTM بر اساس قوانین پیش‌بینی رفتار بازارسازان و درک حرکت قیمت طراحی شده است. در این سبک سعی می‌شود با ارائه مفاهیم مختلف به الگوی رفتار بازیگران بزرگ و روش‌های فریب معامله‌گران خرد دست یافت.

پرایس اکشن RTM مخفف عبارت (Read The Market) به معنای خواندن بازار‌ است. ابداع‌کنندگان این سبک اعتقاد دارند که بیگ بویز (اسمارت مانی، هات مانی، بانک ها و موسسات مالی بزرگ) سرنوشت قیمت را تعیین می‌کنند. آن‌ها برای اجرا و پر کردن سفارشات بزرگ خود مجبورند از معامله‌گران خرد به عنوان نقدینگی استفاده کنند. در واقع سبک RTM را حقه‌ها و شگردهای بیگ بویز تشکیل می‌دهد.

سبک پرایس اکشن RTM نه‌تنها روی پیدا کردن سطوح عرضه و تقاضا، بلکه روی پیدا کردن ساختار‌‌ و الگوی‌های بازار تمرکز دارد. هدف از این سبک معاملاتی همگام‌ شدن با بزرگان بازار است.

در این سبک معاملاتی شما می‌توانید ریسک به ریوارد‌های بزرگ مثل ۴ و ۵ و حتی بزرگ‌تر بگیرید. در واقع حد سود و ضرر شما در این سبک معاملاتی در حالت بهینه خود قرار دارد.

این سبک معاملاتی سرشار از انواع ستاپ‌های معاملاتی و ساختار‌های گوناگون است که با تمرین بر روی آن‌ها می‌توانید در هر تایم فریمی از آن بهره ببرید. سبک RTM را می‌توانید در بازار فارکس، سهام، ارزدیجیتال، کامودیتی و آپشن استفاده کنید.

در پرایس اکشن RTM کندل‌ها اهمیت بالایی دارند؛ اما شناخت براساس قدرت آن‌ها کافیست تا اطلاعات لازم را درک کنید.

انواع کندل‌ها در RTM‌

به صورت کلی در پرایس اکشن RTM‌، کندل‌ها به چهار دسته یعنی مومنتومی، بیس، کندل‌های بزرگ و کندل‌های کوچک تقسیم می‌شوند.

کندل‌های «مومنتوم» (Momentum) به کندل‌های گفته می‌شود که شتاب حرکت بالایی دارند. این کندل‌ها می‌توانند صعودی یا نزولی باشند. در یک روند، بعد از اتمام اصلاح قیمتی و شروع گام بعدی می‌توانید این نوع کندل‌ها را مشاهده کنید.

کندل‌های «بیس» (Base) فشار بین خریداران و فروشندگان را نشان می‌دهند. معمولا بعد از این کندل‌ها، فشار قدرت خرید و فروش بسیاری وجود دارد چراکه بالاخره یکی از طرفین تسلیم شده است. از این کندل‌ها به عنوان گره‌های معاملاتی نیز استفاده می‌شود.

اگر فاصله بین بالاترین و پایین‌ترین قیمت، کم باشد کندل‌های به‌وجود آمده را (NRC) می‌نامند و اگر فاصله بین بالاترین و کوتاه‌ترین کندل‌ها زیاد باشد به آن‌ها کندل‌های (ERC) می‌گویند.

معرفی ستاپ‌های معروف RTM

در ادامه به معرفی سه ستاپ معروف از سبک معاملاتی RTM می‌پردازیم.

ستاپ کازیمودو

فرض کنید قیمت در یک روند نزولی قرار دارد و در حال ثبت سقف و کف‌های پایین‌تر است، اما این روند نزولی آخرین سقف خود را می‌شکند. اگر بعد از آن سقف‌های بالاتر ایجاد ‌شود، روند نزولی آغاز شده و قیمت پس از اصلاح تا نزدیکی کف آخرین محدوده به سمت بالا باز خواهد گشت. به این الگو، الگوی کازیمودو یا QM می‌گویند.

الگوی کازیمودو

الگوی الماس

الگوی الماس یک الگوی بازگشتی است که در پرایس اکشن RTM به صورت نزولی و صعودی وجود دارد. این الگو ناهماهنگی خریداران و فروشندگان را نشان می‌دهد. زمانی‌که قدرت یکی به دیگری غلبه پیدا می‌کند، قیمتِ از الگو خارج شده، روند قدرت‌مندی را در پیش می‌گیرد. برای پیدا کردن این الگو به دو خط مقاومتی و دو خط حمایتی نیاز داریم. در حالت صعودی، بعد از شکسته شدن خط مقاومتی به سمت بالا اقدام به خرید و در حالت نزولی این الگو، بعد از شکسته شدن خط حمایتی وارد پوزیشن فروش (Sell) می‌شویم.

الگوی الماس

ستاپ کن کن

ستاپ «کن کن» (CAN CAN)‌ یک ناحیه مناسب برای معامله را ایجاد می‌کند. در این الگو یک ناحیه تقاضا شکسته می‌شود؛ در حالی‌که انتظار داریم قیمت از این ناحیه بریزد، اما با حالت فشردگی این ناحیه را نیز رد می‌کند و به یک ناحیه عرضه بزرگ می‌رسد؛ در اینجاست که قیمت به این ناحیه واکنش شدیدی نشان می‌دهد و سقوط می‌کند.

الگوی کن کن

نقاط قوت RTM

  • قابلیت استفاده برای تمامی گروه‌های معامله‌گر و تمام بازارها
  • دیدگاه تحلیلی عمیق نسبت به رفتار مارکت
  • دارا بودن ستاپ‌های تحلیلی براساس قیمت و جریان سفارشات
  • قابلیت شخصی‌سازی بالا و ترکیب با سایر روش‌ها

نقاط ضعف RTM

  • به سشن‌های معاملاتی اهمیتی نمی‌دهد.
  • تسلط بر آن نیازمند ممارست، زمان و تجربه‌ بسیار زیاد است.
  • اساتید آن در یک موضوع مشترک خروجی‌های آموزشی متفاوتی دارند.
  • دیدگاه ساختاری مشخصی درباره تایم فریم تحلیل ندارد.

سخن پایانی

اولین گام برای ورود به دنیای سرمایه‌گذاری و معامله‌گری، تحلیل قیمت است که به ما دید بهتری درباره آینده آن دارایی می‌دهد. سبک پرایس اکشن RTM به عنوان یکی از معروف‌ترین روش‌های تحلیل تکنیکال به ما این بینش را می‌دهد تا همگام با بزرگ‌ترین معامله‌گران دنیا وارد ترید شویم.

البته این موضوع به معنای درصد برد صد درصدی در معاملات نیست و شما باید مدیریت ریسک و سرمایه انجام دهید. تمرکز این سبک بر انواع ساختار‌ها و ستاپ‌های معاملاتی مثل QM، کازیمودو، کن کن و… است. انواع کند‌ل‌ نیز در این سبک معاملاتی حائز اهمیت است.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا