اینوستونومی
استراتژی‌های معاملاتیبازارهای مالی

اندازه پوزیشن معاملاتی چیست؟ همراه با نحوه محاسبه آن

یکی از مراحل مهم در معاملات روزانه، تصمیم‌گیری در اینباره است که اندازه پوزیشن شما چقدر باید باشد. اندازه پوزیشن تابعی از اهرم است و در حالی که معامله با حجم بالا ممکن است سود شما را چند برابر کند، می‌تواند ارزش ضرر احتمالی را نیز به‌طور شگفت‌انگیزی افزایش دهد. به همین دلیل است که معامله‌گران باید همیشه اندازه پوزیشن را در معاملات خود در نظر بگیرند. اگر اهرم بیش از حد در هر موقعیت مشخصی استفاده شود، ممکن است اثرات مخرب غیرضروری بر موجودی حساب فرد وارد کند. در این مقاله نحوه تعیین اندازه پوزیشن صحیح برای معاملات را بررسی خواهیم کرد.

ریسک خود را تعیین کنید

تعیین میزان ریسک قابل قبول، اولین گام در شروع انتخاب پوزیشن معاملاتی است.

قبل از اینکه بتوانید اندازه پوزیشن مناسب را انتخاب کنید، باید ریسک خود را بر حسب درصد تعیین کنید. به طور معمول، پیشنهاد می‌شود که معامله‌گران از قانون ۱% استفاده کنند. این بدان معناست که در صورتی که یک معامله با ضرر بسته شود، بیش از ۱ درصد از کل موجودی حساب نباید در معرض خطر باشد. به عنوان مثال، اگر موجودی حساب شما در مجموع ۱۰ هزار دلار باشد، هرگز نباید بیش از ۱۰۰ دلار در هر معامله از دست بدهید. هنگامی که درصد ریسک را در ذهن دارید، می‌توانیم به مرحله بعدی در تعیین اندازه پوزیشن مناسب برویم.

حد ضرر را پیدا کنید

استفاده از حد ضرر ضروری است. معامله‌گر می‌تواند با به‌کارگیری روش‌های مختلف، حد ضرر خود را تنظیم کند. او باید فاصله نقطه ورود را نسبت به حد ضرر بداند.

در هر معامله باز، یک حد ضرر باید تعیین شود تا در صورت حرکت بازار بر خلاف آن، مشخص شود یک معامله‌گر کجا می‌خواهد از معامله خارج شود. تقریبا راه‌های بی‌شماری برای اینکه بدانیم کجا باید حد ضرر خود را قرار دهیم، وجود دارد. معمولا معامله‌گران از سطوح کلیدی حمایت و مقاومت برای قرار دادن این سفارش استفاده می‌کنند. همچنین معامله‌گران می‌توانند از پرایس اکشن، پیوت‌ها، فیبوناچی یا روش‌های دیگر برای یافتن این مقادیر استفاده کنند. نکته اینجاست که با هر روشی که تصمیم می‌گیرید، تعداد پیپ‌ها یا میزان قیمت را از نقطه ورود تا سفارش حد ضرر خود بدانید. هنگامی که به آخرین مرحله فرآیند می‌رویم، این مقدار را در ذهن داشته باشید.

اندازه پوزیشن معاملاتی

مفهوم اندازه لات

لات به مجموعه‌ایی از واحد‌های یک دارایی گفته می‌شود که در یک معامله، مورد خرید و فروش قرار می‌گیرد.

اندازه لات تعداد واحدهای اوراق بهادار یا دارایی‌های معامله شده در بورس است. از آنجایی که معامله با یک واحد امکان پذیر نیست، تعدادی از واحدها در حجم زیاد آورده می‌شوند. میزان لات برای بازارهای مختلف سرمایه تغییر می‌کند که شامل بازار آپشن، معاملات آتی، فارکس، اوراق قرضه و غیره می‌شود. هدف از اندازه لات تعیین حداقل مقدار یک محصول یا دارایی است که می‌تواند در یک معامله، مبادله شود.

اندازه پوزیشن معاملاتی

اندازه لات بر جهت حرکت بازار اثر می‌گذارد، چرا که در واقع بر عرضه و تقاضا تاثیر دارد. بنابراین، تصمیم‌گیری در مورد اندازه پوزیشن با استفاده از ابزار مدیریت ریسک ضروری است. اندازه بزرگتر، آن را برای سرمایه‌گذار مخاطره‌آمیز می‌کند و کوچک‌ترسازی بیش‌ازحد نیز، درآمدی برای معامله‌گر ایجاد نمی‌کند.

اندازه لات در بازار‌های مختلف

یک لات در بازار‌های مختلف، مقادیر متفاوتی دارد، دربازار آپشن و اوراق‌قرضه هر ۱۰۰ واحد یک لات است در حالی که در بازار فارکس هر ۱۰۰ هزار واحد یک لات حساب می‌شود.

هنگام معامله در بازار سهام، اندازه لات به تعداد سهامی که سرمایه‌گذار در یک معامله خرید و فروش می‌کند، اشاره دارد. در بازار آتی و اختیار معامله، ارزش دارایی‌های پایه به‌عنوان تعداد قراردادها در یک معامله نشان داده می‌شود .ETFها، سهام و شاخص‌های بازار، نمونه‌هایی از مشتقات (دارایی‌های پایه) هستند.

هنگامی که سرمایه‌گذاران در بازار سهام معامله می‌کنند، ETFها را به تعداد واحد خرید و فروش می‌کنند که اندازه لات نیز نامیده می‌شود. قبل از شروع معاملات آنلاین، معاملات سنتی دارای اندازه لات ۱۰۰ واحد بود. به عبارت دیگر هر لات برابر بود با ۱۰۰ سهم در صندوق ETF. با این حال، انداز‌ه‌های نامتعارف این روزها بسیار رایج شده است، تا جایی که واحد‌های کمتر از ۱۰۰ سهم یا بیشتر از ۱۰۰ سهم نیز در هر لات دیده می‌شود.

بسته به بازارهای مختلف سرمایه انواع مختلفی از لات وجود دارد:

  • آپشن: اندازه لات در معاملات اختیار معامله، به اندازه قرارداد یک اوراق بهادار مشتقه اشاره دارد. به طور کلی، اختیار معامله دارای حجم مشخص از ۱۰۰ سهم اساسی است.
  • لات در فارکس: ارزهای خارجی نیز با لات معامله می‌شوند. اندازه استاندارد لات فارکس ۱۰۰ هزار واحد است، اما لات‌های مختلف مینی، میکرو یا نانو وجود دارند که به ترتیب ۱۰ هزار، ۱۰۰۰ و ۱۰۰ واحدی هستند. در این بازار تغییر ارز نسبت به ارز دیگر بر حسب پیپ اندازه‌گیری می‌شود که نشان‌دهنده افزایش یا ارزش ارز نسبت به سایر ارزهاست.

اندازه پوزیشن معاملاتی

  • اوراق قرضه: اوراق قرضه در واقع اوراق بهادار دولتی یا بدهی هستند که شخص برای سرمایه‌گذاری خریداری می‌کند. در ایالات متحده ارزش ۱۰۰۰ لات اوراق دارای ارزش اسمی هر واحد ۲۰ دلار است.

نحوه استفاده از ماشین حساب در بازار رمزارز

ماشین حساب

۱- مقداری را که می‌خواهید در هر معامله ریسک کنید، تنظیم نمایید. به عنوان مثال، اگر موجودی حساب شما ۱۰ هزار دلار باشد و ریسک حساب خود را ۲ درصد تعیین کنید، باید حداکثر ضرر در هر معامله شما ۲۰۰ دلار باشد.

۲- نمادی را که قصد معامله دارید انتخاب کنید. به عنوان مثال اگر BTC را انتخاب نمایید، در قسمت Price، قیمت با آخرین قیمت لحظه‌ای BTC پر می‌شود. همچنین می‌توانید قیمت را به صورت دستی ویرایش کنید، مخصوصا زمانی که از سفارش لیمیت استفاده ‌می‌کنید.

۳- حد ضرر خود را تنظیم کنید. حد ضرر باید بر اساس پرایس‌اکشن روی سطح مناسب تنظیم شود. نکته کلیدی در اینجا این است که قیمت حد ضرر بر حداکثر ضرر شما در هر معامله تاثیر نمی‌گذارد. با ماشین حساب بازی کنید و خواهید دید که حداکثر ضرر و سود شما بدون توجه به درصد حدضرر شما ثابت می‌ماند. آنچه تغییر می‌کند اندازه پوزیشن معاملاتی (بر حسب دلار) و لات (مقدار) شماست.

۴- نسبت ریسک ‌به ریوارد خود را تنظیم کنید. اگر حد ضرر خود را ۲ درصد و ریسک به ریوارد خود را ۲ تنظیم کنید، درصد سود شما ۴ درصد خواهد بود.

۵- بخش Trade setup را بررسی کنید. این جدول اندازه معامله را نشان می‌دهد که مقدار معامله بر اساس ستاپ معاملاتی شما است. در قسمت Lots، حجم لات یا همان اندازه پوزیشنی که باید بخرید را نشان می‌دهد (یعنی ۰.۳۳ BTC). این ماشین حساب همچنین حدضرر و حد سود را به ارزش دلاری نشان می‌دهد. بخش آخر مبلغ سود دلار (Win PNL) را در صورت موفقیت آمیز بودن معامله و مقدار ضرر (Loss PNL) دلار را در صورت برخورد به حد ضرر نشان می‌دهد. شما همچنین می‌توانید تاریخچه معاملاتی خود را ذخیره کنید. از طریق این لینک می‌توانید به ماشین حساب دسترسی داشته باشید.

سخن پایانی

تمامی معامله‌گرها باید میزان ریسک خود را در هر معامله مشخص کنند، در همین راستا پیدا کردن اندازه پوزیشن معاملات بسیار حائز اهمیت است. اگرچه بدست آورن حجم معامله به این سادگی نیست، شما می‌توانید از ماشین‌حساب‌های مخصوص استفاده کنید. شما باید میزان ریسک قابل قبول، نقطه ورود و حد ضرر خود را بدانید تا در هر معامله به‌صورت کنترل شده وارد شوید.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا