اینوستونومی
ابزارهای معاملاتیتحلیل تکنیکال

آموزش اندیکاتور آرون؛ تشخیص قدرت روند با یک نگاه

تحلیل‌ تکنیکال به‌عنوان یکی از روش‌های محبوب بین معامله‌گران شناخته می‌شود که به بررسی قیمت با استفاده از کندل‌استیک‌ها، روند و… می‌پردازد.

گفتنی است سبک‌های متفاوتی از تحلیل تکنیکال وجود دارد؛ با این حال، استفاده از اندیکاتورها هنگام تحلیل و تفسیر داده‌های نهفته در بازار، به معامله‌گران کمک شایانی می‌کند. در همین راستا می‌توان گفت یکی از اولین گام‌های تحلیل تکنیکال، تشخیص روند است.

«اندیکاتور آرون» (Aroon indicator) یک از ابزار‌‌هایی است که به تشخیص روند و شناسایی قدرت آن می‌پردازد. به طور کلی این اندیکاتور شامل دو خط است که تلاقی آن‌ها، زمان ورود و خروج به معامله را نشان می‌دهد.

با ما همراه باشید تا به‌طور کامل با این ابزار و نحوه سیگنال گرفتن از آن آشنا شوید.

اندیکاتور آرون چیست؟

اندیکاتور آرون زمان بین سقف و کف‌‌های قیمتی را اندازه‌گیری می‌‌کند. به‌طور کلی این اندیکاتور تغییرات روند و قدرت آن را نشان می‌دهد.

اندیکاتور آرون تغییرات روند را نشان می‌دهد و این تغییرات را با دو خط به نمایش می‌گذارد؛ «خط آرون بالا» (Aroon Up) و «خط آرون پایین» (Aroon down)‌. خط آرون بالایی، دوره‌های «بالاترین قیمت» (High) و خط آرون پایینی، دوره‌های «پایین‌ترین قیمت» (Low) را اندازه می‌گیرد؛ همچنین خط بالایی، قدرت روند صعودی و خط پایینی، قدرت روند نزولی را نشان می‌دهد.

مثال از اندیکاتور آرون

این اندیکاتور در روند صعودی، مرتبا سقف‌های جدید و در روند‌های نزولی، کف‌های جدید ایجاد می‌کند. همچنین زمانی که قیمت سقف‌های جدید ایجاد کند شما را در معامله نگه‌ می‌دارد. گفتنی است این اندیکاتور توسط «توشر چانده» (Tushar Chande) در سال ۱۹۹۵ به‌وجود آمد.

اندیکاتور آرون چه اطلاعاتی به شما می‌دهد؟

به‌طور کلی هنگامی که به‌دنبال تشخیص روند و قدرت آن باشیم، به سراغ اندیکاتور آرون می‌رویم. زمانی که خط آرون بالایی، خط آرون پایینی را به سمت بالا قطع کند، سیگنال صعودی و زمانی که خط آرون پایینی، خط آرون بالایی را قطع کند، سیگنال نزولی صادر می‌شود.

خط آرون بالا و خط آرون پایین بین صفر و صد قرار می‌گیرد. مقدار نزدیک ۱۰۰، روند بسیار قوی و مقدار نزدیک صفر، روند بسیار ضعیف را نشان می‌دهد. هر چه خط بالایی مقدار کمتری داشته باشد، قدرت روند صعودی کمتر است و بلعکس.

به‌طور کلی زمانی که خط آرون بالا از آرون پایین عبور کند و بالای آن قرار بگیرد، روند صعودی و برعکس که این حالت، زمانی که آرون پایین، بالاتر از آرون بالا باشد، نشانگر روند نزولی است؛ بنابراین تقاطع این دو خط نشان‌دهنده تغییر روند است.

البته یک حالت دیگر نیز برای این دو خط وجود دارد و آن هم موازی شدن این خطوط است؛ در این حالت قیمت، روندی خنثی به خود گرفته و پیشنهاد می‌شود که معامله جدید باز نکنید.

این اندیکاتور روی ۲۵ دوره آخر تمرکز دارد. زمانی که خط بالایی بیشتر از ۵۰ باشد، به این معنی است که قیمت در ۱۲.۵ دوره آخر یک سقف جدید ایجاد کرده است.

به‌صورت پیش‌فرض دوره زمانی این اندیکاتور روی ۲۵ است. اگر بالاترین قیمت کندل اخیر با بالاترین قیمت ۲۵ کندل اخیر بیشترین فاصله را داشته باشد، این اندیکاتور عدد صفر و اگر کم‌ترین فاصله را داشته باشد، عدد ۱۰۰ را نشان می‌دهد.

در خط آرون پایینی نیز اگر پایین‌ترین قیمت کندل اخیر با کف ۲۵ کندل جدید، بیشترین فاصله را داشته باشد عدد صفر و اگر کم‌ترین فاصله را داشته باشد، عدد ۱۰۰ را نشان می‌دهد.

چگونه از اندیکاتور آرون برای معاملات خود استفاده کنیم؟

از این اندیکاتور می‌توانید برای گرفتن سیگنا‌ل‌های معاملاتی و پیدا کردن روند فعلی دارایی‌تان استفاده کنید. وقتی که اندیکاتور آرون به بالای خط صفر می‌رسد و خط آرون بالایی، آرون پایینی رو به سمت بالا قطع کند، روند صعودی جدیدی را ایجاد می‌کند و سیگنال صعودی صادر می‌شود.

همچنین سیگنال نزولی زمانی صادر می‌شود که خط آرون پایینی، آرون بالایی را به سمت بالا قطع کند.

به‌طور کلی زمانی که آرون بالا از ۷۰ عبور می‌کند، به این معنی است که وارد یک روند صعودی قوی شدیم. همچنین زمانی که آرون پایین، بالاتر از این عدد قرار گیرد، نشان‌دهنده روند نزولی قوی است.

گفتنی است اندیکاتور آرون با کمی تاخیر نسبت به سقف و کف‌های قیمت، سیگنال می‌دهد. با این حال ترکیب این اندیکاتور با سایر استراتژی‌ها مثل الگو‌های کندل استیک و نموداری می‌تواند به افزایش ضریب برد معاملاتتان کمک کند.

محدودیت‌های اندیکاتور آرون

اندیکاتور آرون تا زمانی که قیمت به روند خود ادامه ‌دهد، شما را در معامله نگه‌ می‌دارد. به عنوان مثال تا زمانی که قیمت سقف‌های جدید ایجاد می‌کند و اندیکاتور بالای صفر قرار دارد، نیازی به بستن معامله نیست. گفتنی است که در بازار‌های متلاطم، این اندیکاتور نمی‌تواند سیگنال‌ها مفیدی ارائه دهد ولی در بازار‌های رونددار به‌خوبی عمل می‌‌کند.

سیگنال‌های این اندیکاتور با کمی تاخیر نسبت به حرکت قیمت ظاهر می‌شوند. حتی ممکن است در زمانی که قیمت دچار اصلاح قیمتی شده، سیگنال صادر شود.

برای استفاده بهینه از این اندیکاتور بهتر است از سایر اندیکاتور‌ها مثل مووینگ اوریج یا اندیکاتور سار نیز استفاده کنید.

اینفو اندیکاتور آرون

شباهت اندیکاتور آرون با ADX

یکی از اندیکاتور‌‌هایی که قدرت ضعف و قدرت روند را به شما نشان می‌دهد، اندیکاتور ADX است. اگر در شناسایی قدرت روند مشکل دارید، این اندیکاتور حالت‌های مختلف قدرت روند را به شما نشان می‌دهد. این اندیکاتور شامل سه خط ADX،DM+، DM- است. اگر ADX صعودی باشد، نشان‌دهنده افزایش قدرت روند است، اما جهت را مشخص نمی‌کند.

شباهت اندیکاتور آرون با ADX

اگر DI+ بالا‌تر از DI- باشد، به معنای بالا‌تر بودن قیمت‌های فعلی نسبت به قیمت‌های دوره قبلی است که روند صعودی را به‌نمایش می‌گذارد و همچنین بلعکس؛ اگر DI- بالاتر از DI+ باشد، روند نزولی را نشان می‌دهد.

به‌طور کلی هر دو اندیکاتور ADX‌ و آرون، روند را نشان می‌دهند که می‌توانید از این اندیکاتور در کنار اندیکاتور آرون استفاده کنید.

سخن پایانی

اندیکاتور آرون یکی از ابزار‌های معاملاتی است که می‌تواند نقاط ورود و خروج مناسبی در اختیار معامله‌گران قرار دهد. این اندیکاتور تغییر جهت روند و همچنین قوت و ضعف آن را به‌خوبی به شما نشان می‌دهد.

با این حال استفاده از این اندیکاتور به‌تنهایی نمی‌تواند برای معاملات شما کافی باشد. شما باید از سایر اصول تحلیل تکنیکال نیز بهره بگیرید. پیشنهاد می‌شود که با استفاده از این اندیکاتور روند را پیدا کنید و سپس از سایر ابزار‌هایی که نقاط ورود و خروج دقیق‌تری در اختیارتان قرار می‌دهد، وارد معامله شوید.

به یاد داشته باشید که فارق از سبک تحلیل‌گری، داشتن برنامه معاملاتی از پیش تعیین شده می‌تواند به موفقیت شما در این مسیر کمک کند.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا