اینوستونومی
ابزارهای معاملاتیبازارهای مالی

الگوی QM چیست؟

استفاده ‌از الگو‌ها یکی از روش‌های رایج معامله در بازارهای مالی به‌خصوص در تحلیل تکنیکال کلاسیک است، اما در دیگر سبک‌های تحلیلی مانند سبک پرایس اکشن RTM نیز از آن‌ها استفاده می‌شود. یکی از این الگو‌ها در سبک RTM، الگوی QM است که به الگوی سر و شانه نیز شبیه است، اما تفاوت‌هایی در روش استفاده از آن وجود دارد. در ادامه به توضیح این الگو می‌پردازیم.

الگوی QM چیست؟

الگوی QM الگویی است که از سقف‌های بالاتر، کف‌های پایین‌تر و شانه چپ تشکیل شده است و با نام Quasimodo نیز شناخته می‌شود. الگوی QM یکی از پیشرفته‌ترین الگو‌ها برای تشخیص تغییر روند در بازار است و با ورود مناسب، ریوارد به ریسک شما را افزایش می‌دهد.

نحوه تشخیص الگوی QM

زمانی که در نمودار، سقف بالاتر و سپس کف پایین‌تر تشکیل شود، الگوی QM اتفاق افتاده است. در الگوی QM صعودی، قیمت کف بالاتر، به عنوان سطح شانه سمت چپ در نظر گرفته می‌شود و بعد از ثبت سقف بالاتر، قیمت به سطح شانه چپ برمی‌گردد و سپس روند صعودی خود را ادامه می‌دهد.

در الگوی QM نزولی، قیمت سقف بالاتر به عنوان سطح شانه چپ عمل می‌کند و بعد از ثبت کف پایین‌تر، قیمت به سطح شانه چپ باز می‌گردد و روند نزولی خود را ادامه می‌دهد.

شانه چپ، سطحی کلیدی در الگوی QM محسوب می‌شود. بعد از تشکیل کف پایین‌تر یا سقف بالاتر، احتمال تغییر روند وجود دارد، اما شما باید برای بهترین سطح قیمتی برای ورود به معامله صبر کنید و سطح تشکیل شده در شانه چپ، بهترین نقطه برای ورود است.

 

استفاده از الگوی QM در معاملات

جایگاه الگوی QM در نمودار اهمیت بسیار زیادی دارد و به شما کمک می‌کند که موقعیت‌های مناسب را فیلتر کنید.

الگوی QM‌ صعودی باید در ناحیه حمایت یا تقاضا شکل بگیرد و الگوی QM نزولی باید در نزدیکی ناحیه مقاومت یا عرضه ایجاد شود. همچنین در بازار رنج نباید از این الگو برای معامله استفاده کرد.

در الگوی صعودی QM، بعد از تشکیل سقف بالاتر، با استفاده از خط افقی، سطح شانه سمت چپ (دومین کف از پایین‌) را علامت‌گذاری کنید و سفارش بای لیمیت خود را در سطح شانه چپ قرار دهید. حد ضرر را نیز زیر پایین‌ترین کف قرار دهید و از سقف بالاتر الگو نیز می‌توان به عنوان حد سود استفاده کرد.

در الگوی نزولی QM، بعد از تشکیل کف پایین‌تر، با استفاده از خط افقی، سطح شانه چپ (دومین سقف از بالا) را علامت‌گذاری کنید و سفارش سل لیمیت خود را در سطح شانه چپ قرار دهید و منتظر رسیدن قیمت به این محدوده باشید. حد ضرر خود را بالای بالاترین سقف قرار دهید و از کف پایین‌تر الگوی QM نیز می‌توان به عنوان حد سود استفاده کرد.

 

سخن پایانی

الگوی QM یکی از مفیدترین الگو‌های تحلیل تکنیکال در بازارهای مالی و استفاده از آن در تشخیص تغییرات روند قیمتی بسیار کاربردی است. برای استفاده بهینه از این الگو، تشخیص شانه چپ یکی از مهم‌ترین قدم‌هاست، زیرا از آن برای نقطه سفارش‌گذاری و نقطه ورود استفاده می‌شود. از طرفی، معامله در هنگام تغییر جهت بازار و برخلاف روند قبلی می‌تواند ریسک موجود را افزایش دهد و در نتیجه باید این مسئله را در هنگام مدیریت ریسک و سرمایه مد نظر قرار داد.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا