اینوستونومی
بازارهای مالیتحلیل تکنیکال

تایم فریم (دوره زمانی) در تحلیل تکنیکال چیست؟

تحلیل تکنیکال یکی از مهم‌ترین ابزارها در بازار سرمایه به شمار می‌آید که برای پیش‌بینی روند قیمت‌های اوراق بهادار و سایر ابزارهای مالی، از سابقه تاریخی قیمت و شاخص‌های تکنیکال استفاده می‌کند. برای تحلیل تکنیکال بازار از نمودارهای قیمت استفاده می‌شود که مهم‌ترین داده آن‌ها قیمت در تایم فریم‌های مشخص است.

تایم فریم محدوده زمانی است که در آن یک کندل شکل می‌گیرد. در تحلیل تکنیکال، تایم فریم‌های مختلفی مانند دقایق، ساعت‌ها، روزها و هفته‌ها کاربرد دارند. با تغییر تایم فریم، نمودار قیمت‌ها تغییر می‌کند و این می‌تواند تحلیل‌ها و دیدگاه‌های مختلفی را ممکن سازد.

در این مقاله به بررسی تایم فریم و نقش آن در تحلیل تکنیکال می‌پردازیم. در ادامه، روش‌ استفاده از تایم فریم در تحلیل تکنیکال را بررسی خواهیم کرد. همچنین، نحوه استفاده از تایم فریم در تصمیم‌گیری و سبک‌های مختلف معاملاتی را نیز مورد بررسی قرار می‌دهیم.

امیدواریم این مقاله، به‌عنوان یک مقدمه کاربردی، برای شناخت بهتر تحلیل تکنیکال و استفاده بهینه از تایم فریم در تحلیل و تصمیم‌گیری در بازار سرمایه مفید باشد.

تایم‌ فریم چیست؟

تایم‌فریم یا دوره زمانی در نمودار به مدت زمان تشکیل یک کندل قیمتی در نمودار اشاره دارد.

این بازه زمانی با توجه به اطلاعات در دسترس می‌تواند از یک تیک معاملاتی تا یک سال و حتی چندسال طول بکشد. هرچه تایم‌فریم بلند‌تر باشد، تعداد سیگنال‌های دریافتی توسط سیستم معاملاتی کمتر می‌شود. برای مثال، تعداد کندل‌ها و داده‌های قیمتی در یک نمودار ۵ دقیقه‌ای ۶ برابر یک نمودار ۳۰ دقیقه‌ای است. بنابراین، یک اندیکاتور تکنیکال در نمودار ۵ دقیقه‌ای ۶ برابر سریع‌تر از همان اندیکاتور در نمودار ۳۰ دقیقه‌ای حرکت می‌کند. همچنین، تایم‌فریم‌های کوتاه‌تر با توجه به ذات تصادفی بودن بازار و رفتار خریداران و فروشندگان، نویز بیشتری نسبت به تایم‌فریم‌های بلندمدت‌تر دارند.

انتخاب یک تایم‌ فریم

انتخاب یک تایم‌فریم مشخص با توجه به شخصیت و سبک معاملاتی فرد تریدر متفاوت خواهد بود.

بسیاری از معامله‌گران تازه‌کار تصور می‌کنند که از تایم‌فریم‌های کوچک‌تر درآمد بیشتری می‌توان کسب کرد. حتی معامله‌گرانی که در تایم‌فریم‌های بالاتر موفق هستند نیز ممکن است وسوسه شوند که تایم‌فریم‌ خود را پایین‌ بیاورند. اما، باید گفت که تایم‌فریم‌های پایین‌تر همیشه سود‌آورتر نیستند.

بعضی از معامله‌گران تایم‌فریم ۵ دقیقه‌ای را با توجه به توالی بالای معاملات آن ترجیح می‌دهند، در حالی که دسته‌ای دیگر طبیعت‌ آرام‌تر و بدون نویز‌تر بازار در تایم‌فریم ۳۰ دقیقه را می‌پسندند و آن را برای خود انتخاب می‌کنند.

معامله در تایم‌فریم‌های پایین‌تر سخت‌تر است، زیرا معامله‌گران زمان کمتری برای تصمیم‌گیری انتخاب نقطه ورود، حد ضرر و قیمت هدف دارند. نوسان بالا در تایم‌فریم‌های پایین‌تر به این معنی است که اسلیپج یا لغزش قیمت در اغلب اوقات سهم زیادی از سود در دسترس را از بین خواهد برد. همچنین، اسلیپج زیاد در نقطه ورود و خروج نسبت ریسک به ریوارد را کاهش خواهد داد.

علاوه بر این، تغییر دادن و کوچک‌تر کردن تایم‌فریم می‌تواند برای معامله‌گران پرهزینه و سخت باشد، زیرا آن‌ها باید خود را با ذات سریع‌تر بازار هماهنگ کنند و معمولا نمی‌توانند این تغییر را با موفقیت به انجام برسانند. در مقابل، تغییر به یک تایم‌فریم بزرگ‌تر و آهسته‌تر با وجود سختی‌های ابتدایی می‌تواند بسیار آسان‌تر باشد.

انواع معامله گر بر اساس تایم فریم

به کدام تایم‌ فریم باید توجه کرد؟

یک قانون کلی در معاملات این است که هرچه تایم‌فریم بلندتر، سیگنال‌های دریافتی قابل اعتمادتر است. هرچه وارد تایم‌فریم‌های کوچک‌تر شویم، نمودار‌ها به حرکات جعلی و نویز‌ها آلوده‌تر می‌شوند.

در حالت ایده‌آل، معامله‌گران باید از تایم‌فریم‌های بلندتر برای تشخیص روند اصلی مورد معاملاتی خود استفاده کنند. زمانی که روند اصلی تعریف شد، معامله‌گر می‌تواند از تایم‌فریم مدنظر خود برای تعیین روند میان‌مدت و از تایم‌فریم سریع‌تر برای تعیین روند کوتاه‌مدت‌تر استفاده کند.

تایم‌فریمی که شما در معاملات خود استفاده می‌کنید، تا حد زیادی به دارایی هدف شما بستگی دارد. بهترین تایم‌فریم برای معامله در فارکس ممکن است با بهترین تایم‌فریم برای معامله در بازار سهام متفاوت باشد.

به‌علاوه، استراتژی شما نیز در انتخاب تایم‌فریم معاملاتی موثر است. برای مثال، احتمال این که یک پوزیشن‌ تریدر یک موقعیت معاملاتی را برای مدت طولانی باز نگه ‌دارد نسبت به یک تریدر روزانه بسیار بیشتر است. در مقابل، یک معامله‌گر روزانه معمولا یک موقعیت معاملاتی را در طول شب باز نگه نمی‌دارد، زیرا هدف او باز کردن چند معامله در طی یک روز است.

معامله‌گران روزانه معمولا تایم فریم‌ ۱۵ دقیقه یا پایین‌تر را انتخاب می‌کنند. با کنار هم گذاشتن تایم‌فریم‌ها با معیار‌های دیگر مثل سطوح حمایت و مقاومت، نقاط شکست، الگو‌ها، روند‌های قیمتی، احتمالا دید بهتری درباره چگونگی حرکت قیمت پیدا خواهید کرد.

بهترین تایم‌ فریم‌ برای هر سبک

چهار نوع معامله‌گر اصلی در بازارهای مالی وجود دارد که هرکدام در بازه‌های زمانی متفاوتی به معامله می‌پردازند. این چهار دسته عبارتند از اسکالپر‌ها، معامله‌گران روزانه، سوینگ‌ تریدر‌ها و پوزیشن تریدر‌ها.

اسکلپر‌ها از تایم‌فریم‌های کوچک استفاده می‌کنند و بازه دلخواه آن‌ها، یک تا ۱۵ دقیقه است. بهترین تایم‌‌فریم برای اسکالپ و محبوب‌ترین آن یک تا ۲ دقیقه است.

در حالیکه معامله‌گران روزانه معمولا از تایم‌فریم یک و ۴ ساعته برای تشخیص روند و از تایم‌فریم‌های بالاتر از ۱۵ دقیقه برای تعیین نقطه ورود و خروج استفاده می‌کنند.

هدف سوینگ‌ تریدر‌ها، بهره‌برداری از روند‌های کوتاه و میان‌مدت است. بهترین تایم‌فریم برای این دسته از معامله‌گران، تایم فریم ۴ ساعته محسوب می‌شود؛ زیرا به خوبی می‌توان از آن در ترکیب با تایم‌فریم‌های بالاتر نیز استفاده کرد.

این در حالی‌ست که پوزیشن‌ تریدرها دید بلند مدت‌تری نسبت به بازار دارند و هدف آن‌ها پیدا کردن دارایی با ارزش ذاتی کمتر از ارزش بازار و نگهداری از آن برای مدتی قابل توجه است. بنابراین، بهترین تایم‌فریم برای این دسته از معامله‌گران بازه بین روزانه و هفتگی است. به صورت کلی، شما می‌توانید به قیمت‌های روزانه نگاه کنید و با نگاه به تایم‌فریم هفتگی، دید ماکرو‌ به بازار داشته باشید.

چگونه مولتی تایم‌ فریم باشیم؟

روند‌ها می‌توانند به‌صورت همزمان در بازار وجود داشته باشند. تمرکز بر روی یک تایم‌فریم ممکن است باعث شود که شما اطلاعات زیادی را که می‌تواند برای معامله مفید باشد از دست بدهید.

یک استراتژی مولتی تایم‌فریم به شما اجازه می‌دهد تا مهم‌ترین تایم‌فریم‌ برای دارایی‌تان را در نظر بگیرید. اما، دوره‌های زمانی دیگر را نیز مشاهده کنید. به عنوان مثال، یک سوینگ‌ تریدر می‌تواند بر روی تایم‌فریم‌های کوچک تمرکز کند، اما باید روند اصلی (بلندمدت‌) و فرعی (میان‌مدت) بازار را نیز در نظر بگیرد.

با در نظر گرفتن چند تایم‌فریم، شما می‌توانید نگاه کامل‌تری به چگونگی شکل‌گیری روند قیمت در یک دارایی داشته باشید و براساس استراتژی معاملاتی خود تصمیم مناسبی را اتخاذ کنید.

سخن پایانی

تایم فریم یا بازه زمانی تشکیل یک کندل، یکی از عوامل مهم در بررسی سهام و همچنین تعیین استراتژی معاملاتی در تحلیل تکنیکال است. با توجه به این موضوع، می‌توانید تایم فریم را به عنوان یک ابزار برای بررسی نمودارهای مالی در بازارهای مالی مورد استفاده قرار دهید. همانطور که اشاره شد، بازار هدف و استراتژی معاملاتی شما تاثیر زیادی در تعیین تایم‌فریم دارند.

به کارگیری تایم فریم‌های مختلف در تحلیل تکنیکال، به شما کمک می‌کند تا نمودار را به‌صورت جامع و کامل بررسی کنید و از زوایای مختلف به آن نگاه کنید. همچنین، با استفاده از تحلیل تکنیکال با تایم فریم‌های مختلف، می‌توانید سطوح مقاومت و حمایت را شناسایی کرده و معاملات خود را در نقاط مناسب قرار دهید.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا