مشاوره جهت تبلیغات
تحلیل تکنیکال

الگوی وایکوف چیست؟ | نحوه معامله با الگوی وایکوف

اگر قصد دارید در بازارهای مالی مثل بورس، فارکس و ارزهای دیجیتال فعالیت داشته باشید، باید نسبت به تحلیل تکنیکال مهارت پیدا کنید. به طور کلی در تحلیل تکنیکال با تمرکز بر الگوهای حرکتی، کندل‌ها و روند، سعی در پیش‌بینی حرکت بازار داریم. اگر می‌خواهید در بازارهای مالی به یک فرد خبره تبدیل شوید، باید از معامله‌گران باتجربه آموزش ببینید.

الگوی وایکوف (Wyckoff Pattern) یکی از روش‌های محبوب در تحلیل تکنیکال است که توسط ریچارد دی. وایکوف (Richard D. Wyckoff) در قرن بیستم معرفی شده است. این الگوها بر اساس تحلیل حرکت قیمت و حجم معاملات در بازارهای مالی استوار است و برای پیش‌بینی نوسانات قیمتی و تصمیم‌گیری در مورد ورود یا خروج از موقعیت‌های معاملاتی استفاده می‌شود.

در این مقاله سعی داریم با بیان جزئیات، الگوهای وایکوف را توضیح دهیم.

الگوی وایکوف چیست؟

«الگوی وایکوف» (Wyckoff Pattern) یک ساختار قیمتی است که ورود پول هوشمند را نمایش می‌دهد.

پیدایش الگوی وایکوف زمانی اتفاق افتاد که شخص وایکوف متوجه شد بسیاری از معامله‌گران سرمایه خود را از دست می‌‌دهند. این اتفاق باعث شد تا برای اولین بار مفهوم پول هوشمند به گوش مردم برسد؛ پولی که توسط نهاد‌های مالی بزرگ مثل بانک‌ها هدایت می‌شود.

الگوی وایکف به شما کمک می‌کند تا نسبت به حرکت ساختار بازار آگاه‌تر شوید و همراه با بزرگ‌ترین معامله‌گران به انجام معامله بپردازید. در بازار‌های مالی باید بدانید که پول به افراد آگاه‌تر با با مهارت بیشتر منتقل می‌شود. این شما هستید که تعیین می‌کنید در کدام زمین بازی کنید!

الگوهای وایکوف به بررسی حرکت قیمت و حجم معاملات در طول زمان توجه می‌کنند. این الگوها طبق قوانین و اصولی ساخته شده‌اند که بر اساس آن‌ها می‌توان تغییرات قیمتی را پیش‌بینی کرد. اصل اساسی پشت الگوهای وایکوف این است که تغییرات قیمتی یک بازار نتیجه تعامل بین تقاضا و عرضه است. در نتیجه، با استفاده از تحلیل الگوهای وایکوف، می‌توان نقاط ورود یا خروج بهینه را تشخیص داد.

Wyckoff- support & Resistance

چرخه بازار در الگوی وایکوف چیست ؟

چرخه بازار در الگوی وایکوف، حرکت بازار را از دید روانشناسی بازار بیان می‌کند؛ این الگو به صورت کلی به چهار قسمت تقسیم می‌شود که عبارتند از : ۱- انباشت ۲- رشد بازار ۳- توزیع ۴- افت بازار

۱-انباشت (Accumulation)

انباشت اولین مرحله از الگوی وایکوف است؛ این الگو شامل خرید‌های مرحله‌ای توسط معامله‌گران بزرگ یا نهنگ‌ها است. البته این خرید به‌صورتی نیست که باعث رشد قیمتی شدید شود. قیمت در نواحی حمایتی مورد تقاضا قرار می‌گیرید به‌صورتی که در یک محدوده رنج باشد.

– رشد بازار (Markup)

زمانی که میزان تقاضا از عرضه بیشتر می‌شود و قیمت از محدوده‌ی رنجی که ساخته است عبور می‌‌کند و وارد فاز صعودی خود می‌شود، در بازار رشد اتفاق می‌افتد. اگرچه خرید‌هایی در این روند صورت می‌گیرد ولی این خریدها به اندازه فاز اولیه یعنی انباشت نیستند. همچنین قیمت پس از هر صعود، وارد فاز اصلاح می‌شود و این موضوع تا مادامی که سقف جدید ایجاد شود، ادامه می‌یابد.

۳- توزیع (Distribution)

روند نزولی زمانی که قیمت دیگر توانایی ایجاد سقف جدید را ندارد، ظاهر می‌شود. اینجاست که بزرگان بازار ظاهر می‌شوند و آرام آرام به توزیع دارایی‌های خریداری شده می‌پردازند. توزیع به معنای فروش مرحله‌ای است. دقیقا همینجاست که معامله‌گران خرد به اشتباه می‌افتند و شروع به خرید می‌کنند در حالیکه نهنگان بازار در حال خروج از بازار هستند.

۴- افت بازار (Markdown)

در این مرحله نهنگ‌ها از بازار خارج شدند و چرخش قیمتی رخ داده است. روند نزولی شروع شده و هر اصلاح قیمتی فرصت مناسبی برای باز کردن معامله فروش است. در این فاز هر اصلاح قیمتی ممکن است معامله‌گران تازه وارد را دچار تله گاوی کند. تله گاوی یک شکست جعلی است که معامله‌گران را به اشتباه به خرید تشویق می‌کند.

این فاز‌ها نشان‌دهنده رفتار معامله‌گران است. برای کسب سود از بازار باید تمام این فاز‌ها را بشناسید تا بتوانید حرکت بعدی بازار را پیش‌بینی کنید.

چگونه با استفاده از الگوی وایکوف معامله کنیم؟

برای معامله الگوی وایکوف باید منتظر ایجاد یک رنج و سپس فاز جمع‌آوری نقدینگی شوید، سپس بعد از تغییر ساختار اقدام به انجام معامله کنید.

در تحلیل تکنیکال، الگوهای وایکوف از دو عنصر اصلی تشکیل می‌شوند؛ نقاط تقاطع و نقاط برگشت. نقاط تقاطع به نقاطی اشاره دارند که در آن‌ها تقاضا و عرضه به طور قابل توجهی تغییر می‌کنند و معمولا با تغییر جهت حرکت قیمت همراه هستند. نقاط برگشت به نقاطی می‌گویند که نشان می‌دهند قیمت دارای پتانسیل بازگشت در جهت قبلی است.

برخی از الگوهای وایکوف شامل مثلث‌ها، مستطیل‌ها، کانال‌ها و الگو‌هایی مثل (Upthrusts and Springs) بسیار پر مخاطب هستند. این الگوها به تنهایی یا در ترکیب با یکدیگر، الگوهای قوی و قابل اعتمادی برای تصمیم‌گیری در مورد بازار فراهم می‌کنند.

Wyckoff - Supply and demand

به عنوان مثال حالت Springs مشابه تصویر بالا زمانی رخ می‌دهد که قیمت خیلی قوی از زیر کف حمایتی بازگشته و بالای آن معامله می‌شود. برای باز کردن معامله در این حالت باید منتظر شوید تا قیمت ساختار نزولی خود را شکسته و در بازگشت به سطح شکسته شده، معامله خرید باز کنید.

حالت Upthrusts نیز دقیقا مشابه ‌همین الگو است؛ اما وارونه. به این معنی که قیمت در یک روند صعودی قرار دارد و سقف قبلی را شکار کرده و به سرعت تغییر ساختار رخ می‌دهد. در واقع این الگو یک الگوی ریزشی است.  در اینجاست که اصلاح‌های قیمتی موقعیت مناسبی برای فروش ایجاد می‌کند.

اگرچه این مفاهیم سال‌ها پیش توسط وایکوف تشریح شده، اما به مرور زمان در سبک‌های معاملاتی مثل  پرایس اکشن ICT وRTM به صورت پیشرفته‌تر مورد بررسی قرار گرفته و به معامله‌گران نقاط ورود و خروج دقیق‌تری می‌دهد.

سخن پایانی

استفاده از الگوی وایکوف به عنوان یک روش تحلیلی، نیاز به تجربه و تمرین دارد. این الگوها ممکن است در بازارهای مختلف و در طول زمان تغییر کنند، بنابراین تحلیل‌گران باید با استفاده از داده‌های تاریخی و شناخت عمیق از بازار، به طور مداوم الگوها را بررسی کنند.

به‌طور کلی باید روند بازار را تشخیص دهید و منتظر شکار قیمتی باشید. این شکار قیمتی همان پول هوشمند یا اسمارت مانی است که قصد به تله انداختن معامله‌گران خرد و تازه وارد را دارد. بررسی این الگو در جهت درک و پیش‌بینی حرکت آتی بازار کمک کننده است.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا