اینوستونومی
استراتژی‌های معاملاتی

استراتژی معاملات در روزهای منفی بازار | ۶ استراتژی قدرتمند سرمایه‌گذاری در بازار منفی

به‌صورت کلی بازار‌های مالی دو چرخه عبارت از رونق و رکود دارند. در زمانی که بازارها در حالت رکود هستند، حجم معاملات و قیمت‌ها کاهش می‌یابد. در طی این دوران اغلب بازار منفی و نزولی است و کسب سود از بازار نسبت به روز‌های معمولی بسیار سخت‌تر است. اما نیازی به نگرانی نیست! شما می‌توانید در این روز‌ها نیز با انتخاب استراتژی‌های مختلف سود کسب کنید.

در این مقاله سعی داریم ۶ استراتژی طلایی برای کسب سود در روز‌های منفی بازار را معرفی کنیم؛ پس با ما همراه باشید.

منظور از بازار نزولی چیست؟

زمانی که قیمت‌ دارایی‌ها در یک بازه زمانی مشخص رو به کاهش باشد، اصطلاحا می‌گوییم بازار «نزولی» یا  «خرسی» (Bearish) است.

بازار نزولی در بازارهای مالی به وضعیتی اشاره دارد که در آن قیمت دارایی‌ها (مانند سهام، رمزارز، ملک و غیره) در در طی مدت یک بازار به طور کلی کاهش می‌یابد. در این وضعیت، تقاضا برای دارایی‌ها کاهش یافته و فروشندگان در اکثر موارد قوی‌تر از خریداران هستند.

بازار نزولی ممکن است به دلایل مختلفی ایجاد شود، از جمله:

عدم اطمینان و نگرانی‌های اقتصادی: هنگامی که نگرانی‌ و عدم اطمینان درباره رشد اقتصادی، نرخ بیکاری، تورم یا سایر شاخص‌های اقتصادی وجود داشته باشد، سرمایه‌گذاران ممکن است سرمایه‌گذاران احساس ناامیدی کنند و دارایی‌های خود را به فروش برسانند که در نهایت منجر به کاهش قیمت‌ها می‌شود.

اخبار منفی: انتشار اخبار منفی درباره شرکت‌ها، صنایع یا اقتصاد کلان می‌تواند باعث کاهش قیمت سهام و دیگر دارایی‌ها شود. اخباری مانند عملکرد ضعیف شرکت‌ها، بدهی بالا، افشای فساد یا بحران‌های سیاسی باعث کاهش فروش و کاهش قیمت‌ها می‌شوند.

تغییرات در سیاست‌های مالی و پولی: تصمیمات مالی و پولی در یک کشور می‌توانند بر بازارهای مالی آن کشور تاثیرگذار باشند. تغییرات در نرخ بهره، تغییرات در سیاست‌های مالیاتی یا تغییرات در سیاست‌های پولی به عنوان عواملی برای ایجاد بازار نزولی عمل می‌کنند.

در بازار نزولی، سرمایه‌گذاران ممکن است سعی کنند از روند نزولی هم سود ببرند. از طرف دیگر، برخی سرمایه‌گذاران ممکن است در این شرایط از خرید سهام خودداری کنند و منتظر بازار صعودی باشند تا سرمایه‌گذاری کنند.

به‌عنوان مثال، وارن بافت به عنوان یک چهره سرشناس در دنیای سرمایه‌گذاری هر سال فقط چند درصد بالای تورم سود کسب کرده و این موضوع را سال‌ها تکرار کرده است. اگرچه در سقوط سال ۲۰۰۸ و سایر بحران ها نیز متحمل ضرر‌های هنگفتی شده است، اما دیدگاه بلندمدت او در سرمایه‌گذاری باعث موفقیت وی شد.

یکی از استراتژی‌های او در بازار نزولی خرید در طول بازار‌های ریزشی و فروش در نواحی بالاتر از ارزش ذاتی است.

۶ استراتژی برای روز‌های منفی بازار

اگر در بازار‌های منفی دوام بیاورید در دوره‌های رونق بازار، سرمایه قابل توجهی را به‌دست خواهید آورد؛ بنابراین دانستن و عمل کردن به استراتژی‌هایی مثل کنترل احساسات و سبد متنوع سرمایه‌گذاری و… بسیار مهم است.

بازار‌های مالی همواره دارای نوسان بوده و پر از روز‌های مثبت و منفی هستند. اگر قصد فعالیت در بازار بورس، فارکس یا ارز‌های دیجیتال را دارید، باید استراتژی‌‌های لازم را در روز‌های منفی بلد باشید. در ادامه این مقاله قصد داریم تا روش‌های مختلفی را که می‌تواند به شما در جهت افزایش یا نگهداری دارایی‌‌های شما کمک کند شرح دهیم.

6 strategies for falling market

کنترل احساسات

در بازارهای مالی، احساسات ما می‌توانند تاثیر قابل توجهی بر تصمیمات‌مان داشته باشند. طیف وسیعی از احساسات ممکن است در طول زمان در بازارهای مالی تجربه شوند، از جمله هیجان، ترس، خشم، امید، ناامیدی و شادی.

احساسات هیجانی ممکن است در زمان تغییرات ناگهانی قیمت، رویدادهای بزرگ اقتصادی یا تحولات سیاسی شدت بیشتری بگیرند. این احساسات می‌توانند منجر به تصمیمات عجولانه و غیرمتعادل شوند، که ممکن است  برای سرمایه‌گذاری‌ها عواقب منفی داشته باشد.

اولین قدم برای کنترل احساسات، آگاهی از آن‌هاست. شما باید بدانید که در چه شرایطی احساسات شما تغییر می‌کند و چگونه این احساسات می‌توانند تصمیمات شما را تحت‌تاثیر قرار دهند.

استراتژی میانگین هزینه دلاری

استراتژی میانگین هزینه دلاری یک روش سرمایه‌گذاری است که در آن سرمایه‌گذار به صورت مداوم مبلغ ثابتی را در بازار سرمایه‌گذاری می‌کند. این روش در طولانی مدت اثر خود را می‌گذارد و بر اساس اصل خرید و نگهداری بلندمدت یا همان «هولد کردن» عمل می‌کند.

در این روش سرمایه‌گذاری به طور متناوب و  بدون توجه به قیمت خرید در دوره‌های ماهانه انجام می‌شود. همچنین به‌جای خرید متمرکز در یک زمان خاص با خرید پله‌ای، ریسک سرمایه‌گذاری خود را کاهش می‌دهیم.

این روش به شما اجازه می‌دهد تا به صورت پیوسته و به تدریج در دارایی سرمایه‌گذاری کنید، بدون اینکه نگرانی از نوسانات کوتاه مدت بازار داشته باشید. شما می‌توانید از این روش در انواع دارایی‌ها از جمله سهام، صندوق قابل معامله و رمز ارز‌ها نیز استفاده کنید.

استراتژی تنوع سبد

تنوع در سبد دارایی به معنای توزیع سرمایه بین دارایی‌های مختلف است. در حوزه سرمایه‌گذاری، سبد سرمایه‌گذاری به مجموعه‌ای از دارایی‌ها اطلاق می‌شود که سرمایه‌گذار آن‌ها را در اختیار دارد. تنوع در سبد دارایی مهم است؛ زیرا به سرمایه‌گذار اجازه می‌دهد ریسک سرمایه‌گذاری خود را کاهش دهد و بازده بهتری از سرمایه خود کسب کند.

مزیت اصلی تنوع در سبد دارایی این است که وابستگی سرمایه‌گذار به یک دارایی خاص را کاهش می‌دهد. با داشتن سبد دارایی متنوع، خطرهای مرتبط با نوسانات قیمت یک دارایی خاص را می‌توان کاهش داد. به عنوان مثال، اگر یک سرمایه‌گذار سرمایه خود را تنها در یک سهم سرمایه‌گذاری کند و قیمت آن سهم به طور قابل توجهی کاهش یابد، سرمایه‌گذاری او به شدت تحت‌تاثیر قرار می‌گیرد.

به علاوه، تنوع در سبد دارایی به سرمایه‌گذار امکان می‌دهد از فرصت‌های سرمایه‌گذاری مختلف بهره‌مند شود. با داشتن دارایی‌های متنوع، سرمایه‌گذار می‌تواند در زمان و قیمت مناسب به فروش یا خرید دارایی‌های مختلف بپردازد و از تحرکات بازار سرمایه به نفع خود استفاده کند.

هیچ کاری نکنید

گاهی در دنیای معامله‌گری هیچ‌کاری نکردن بهتر از معامله‌کردن است؛ مخصوصا در بازار‌های منفی که موقعیت‌های خرید به‌شدت کاهش می‌یابد، نقد بودن بهترین گزینه است. در طول یک بازار نزولی باید سعی کنید بیشتر نظاره‌گر باشید و انتظار بازدهی‌‌های بزرگ نداشته باشید.

شاید در نگاه اول ساده بنظر برسد ولی زمانی که پول در حسابتان باشد و وسوسه نشوید که یک معامله جدید باز کنید، نشان‌‌ می‌دهد به یک معامله‌گر حرفه‌ای تبدیل شده‌اید.

معاملات فروش یا شورت

در بازار‌هایی مثل فارکس و ارز دیجیتال و حتی بازار آپشن این فرصت وجود دارد که معامله‌گران از ریزش‌های قیمتی نیز استفاده کنند. اگر شما یک دارایی را بفروشید و در قیمت پایین‌تر آن را بخرید، در واقع از ریزش سود کسب‌ کرده‌اید.

لازم به ذکر است که باز کردن معامله شورت ریسک بیشتری نسبت به حالت معمولی و خرید نقدی دارد. بنابراین اگر تازه‌وارد هستید، بهتر است از این موقعیت‌ها فاصله بگیرید.

آموزش و پرورش

بازار‌های مالی حکم اقیانوس بی‌کرانی است که برای فعالیت در آن به دانش و آگاهی نیاز است. اگر قصد دارید به یک فرد مسلط و حرفه‌ای تبدیل شوید باید آموزش را همواره در اولویت‌های خود قرار دهید.

روز‌های منفی بازار یک موقعیت مناسب برای فعالیت کمتر در بازار‌های مالی و شرکت در دور‌ه‌های آموزشی است؛ مطالعه کتاب، شنیدن پادکست‌ و حتی گرفتن مشاوره از افراد با تجربه، همگی می‌تواند به رشد شما کمک کند.

سخن پایانی

روز‌‌های منفی همواره جزئی جدایی‌ناپذیر از بازار‌های مالی هستند. جالب است که بدانید بیشتر روز‌های بازار سهام را روز‌های منفی تشکیل می‌دهد، اما این بازار در بلند مدت بازدهی شگفت‌انگیزی را از خود به جای گذاشته است.

در این مقاله سعی شد روش‌هایی که در بازار‌های نزولی به شما کمک می‌کنند را به‌طور مفصل بیان کنیم. این موضوع را هرگز از یاد نبرید که بازار به افراد صبور پاداش می‌دهد! در بازار نزولی یا خرسی باید به سود‌های کوچک بسنده کرد؛ حتی کاردی نکردن بهترین گزینه است.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا