اینوستونومی
استراتژی‌های معاملاتیبازارهای مالی

معاملات CFD چیست؟ آموزش معاملات CFD به زبان ساده

در حال حاضر، سرمایه‌گذاری در بازارهای مالی از راه‌های پرسود کسب درآمد به شمار می‌آید. با پیشرفت هر چه بیشتر تکنولوژی، بازارهای جدید برای سرمایه‌گذاری و کسب درآمد به وجود آمده‌اند که بازارهای آنلاین جذاب‌ترین نوع آن است. بازارهای آنلاین خود انواع مختلفی دارند که امکان سرمایه‌گذاری و خرید و فروش دارایی‌های متنوع را در سراسر دنیا برای همه فراهم آورده‌اند.

از آنجا که این بازارهای مالی پیچیدگی‌های خاص خود را دارند، فعالیت در آن‌ها نیاز به کسب دانش و آگاهی دارد. یکی از ابزارهای معامله حرفه‌ای در بازارهای مالی CFD است. در مطلب حاضر، قصد داریم به معرفی معاملات CFD و توضیح برخی از مزایا و معایب آن بپردازیم.

مفهوم CFD

کلمه CFD در اصل مخفف اصطلاح (Contracts For Difference) به معنای قرارداد ما به‌التفاوت است و در بازارهای مالی معنا پیدا می‌کند.

قرارداد ما به‌التفاوت یا به اختصار CFD نوعی قرارداد، بین خریدار و فروشنده است که نشان می‌دهد، خریدار باید تفاوت بین ارزش فعلی دارایی و ارزش آن را در زمان عقد قرارداد به فروشنده پرداخت کند.

معاملات CFD به معامله‌گران و سرمایه‌گذاران این اجازه را می‌دهد تا بدون در اختیار داشتن برخی کالاهای با ارزش، از نوسانات قیمتی آن‌ها به سود برسند. از این نوع قرارداد، به‌منظور معامله در بازار فارکس، بازار بین‌المللی سهام، شاخص‌، کالا و همچنین بازار ارز دیجیتال استفاده می‌شود.

در بازارهای مالی سنتی، شما یک دارایی‌ با ارزش یا ارز را خریداری می‌کنید و درصورتیکه قیمت آن دارایی رشد پیدا کند، با فروش آن می‌توانید سود به دست آورید. حال اینکه در معاملات CFD معامله‌گران بدون در نظر گرفتن ارزش یک دارایی، تنها از تغییر قیمت، بین ورود و خروج به معامله سود می‌کنند.

نکته جالب توجه در مورد معاملات CFD این است که شما بدون داشتن دارایی در پرتفوی خود، می‌توانید با حدس افزایش یا کاهش قیمت، آن را با تنظیم سفارش شورت (شرط فروش) و لانگ (شرط خرید)، معامله کنید.

برای آن دسته از افراد مبتدی که با این اصطلاحات آشنایی ندارند، می‌توان به زبان ساده‌تر گفت که معاملات لانگ معاملاتی هستند که در آن ابتدا اقدام به خرید و سپس اقدام به فروش می‌کنید. در حالی که در معاملات شورت، ابتدا یک دارایی را می‌فروشید و سپس می‌خرید.

بسیاری از معامله‌گران معتقدند که این نوع از معامله در صورت نداشتن آگاهی کافی می‌تواند بسیار خطرناک باشد. معاملات CFD نسبت به معاملات معمولی ریسک بیشتری دارند. از این رو، برای اکثر سرمایه‌گذاران به خصوص معامله‌گران تازه‌کار مناسب نیستند، زیرا سرمایه را در معرض ضررهای کلان قرار می‌دهند.

نحوه انجام معاملات CFD

در معاملات CFD فرد معامله‌گر بدون اینکه دارایی خاصی را در اختیار داشته باشد، با حدس افزایش یا کاهش قیمت آن،‌ سود کسب می‌کند.

برای انجام معاملات CFD، ابتدا باید در یک کارگزاری یا صرافی که از این نوع معاملات پشتیبانی می‌کند، حساب باز کنید. در مرحله بعد شما قادر خواهید بود با ارزش سرمایه خود،‌ دارایی‌هایی را که مجوز معاملات CFD دارند، خرید و فروش کنید.

همان طور که پیش از این اشاره کردیم، سود معاملات CFD از پیش‌بینی در مورد افزایش یا کاهش قیمت یک دارایی در بازار ایجاد می‌شود. اگر تریدر پیش‌بینی کند که قیمت یک ارز یا ابزار مالی در آینده افزایش پیدا می‌کند، آن را از طریق حساب CFD می‌خرد. حال اگر قیمت افزایش پیدا کند،‌ این فرد سود خواهد کرد. اما، اگر تفاوت قیمت در معاملات اولیه با معامله نهایی منفی باشد (در صورت کاهش قیمت)، شما باید به صادرکننده CFD ما به‌التفاوت را پرداخت کنید.

از طرفی دیگر، در صورتیکه تریدر انتظار کاهش قیمت را داشته باشد و بر روی فروش یک دارایی شرط‌بندی کند، در صورت کاهش قیمت باز هم فرد معامله‌گر سود می‌کند. اما، در صورتیکه پی‌بینی‌ها درست نباشند، این معامله به ضرر فرد تریدر تمام خواهد شد.

دو اصطلاح «لانگ» (Long) و «شورت» (‌Short) مختص بازارهای دوطرفه و CFD هستند. پوزیشن لانگ به معنای بستن قرارداد CFD است، با این پیش‌بینی که قیمت یک دارایی افزایش پیدا می‌کند (شرط افزایش قیمت). پوزیشن شورت به معنای بستن قرارداد CFD است با این پیش‌بینی که قیمت دارایی کاهش پیدا می‌کند (شرط کاهش قیمت).

اهرم (Leverage) و مارجین (Margin) در معاملات CFD

اهرم (Leverage) و مارجین (Margin) از امکانات معاملات CFD هستند که انجام معاملات بزرگ را برای شما امکان‌پذیر می‌کنند.

اهرم یا لوریج ابزاری‌ست که به شما اجازه می‌دهد، بدون اینکه در ابتدا هزینه کامل را پرداخت کنید، یک معامله بزرگ انجام دهید. برای مثال، تصور کنید که شما قصد دارید ۵۰۰ سهم از شرکت نزدک را خریداری کنید. ‌به‌طور معمول، در ابتدا باید هزینه کامل را پرداخت کنید. اما، اگر این معامله را با اهرم انجام دهید، پرداختِ تنها ۲۰ درصد از کل قیمت کافی‌ست. سود و ضرر با در نظر گرفتن میزان اهرم، محاسبه می‌شود.

لازم است به این نکته توجه داشته باشید که سود و ضرر شما نسبت به سرمایه اولیه شما مبلغ بیشتری خواهد شد که شاید تمام موجودی حساب شما را صفر کند. توصیه می‌شود به میزان اهرم معاملات خود دقت ویژه داشته باشید تا متضرر نشوید.

مارجین نیز از دیگر امکانات معامله در بازار CFD است که به تریدر کمک می‌کند، معاملات بزرگ‌تر از سرمایه خود انجام دهد. مارجین ابزاری‌ست شبیه به وام از طرف کارگزاری که در اختیار فرد تریدر قرار می‌گیرد، تا در صورت اطمینان وارد پوزیشن‌های سودآور بزرگ شوند.

توجه داشته باشید،‌ هنگام استفاده از اهرم و مارجین حتما به اندازه سرمایه و میزان سود و ضرر خود دقت کنید و در صورت اطمینان وارد معامله شوید.

مزایا و معایب معاملات CFD

معاملات CFD مزایا و معایبی دارد که آن را از سایر انواع معامله متمایز می‌کند. بسیاری از سرمایه‌گذاران و معامله‌گران حرفه‌ای معاملات CFD را به دیگر معاملات ترجیح می‌دهند. در ادامه به برخی از نقاط قوت و ضعف این معاملات اشاره خواهیم کرد.

معاملات cfd

مزایای معاملات CFD

  • با سرمایه کم می‌توانید معاملات بزرگ انجام دهید.
  • معاملات بدون تاریخ سررسید هستند.
  • امکان استفاده از مارجین و لوریج وجود دارد.
  • بدون اینکه چیزی را بخرید بر نوسان آن معامله می‌کنید.
  • انجام معملات بدون کارمزد
  • فرصت‌های معاملاتی متنوع

معایب معاملات CFD

  • ریسک بالا
  • هیچگاه صاحب یک دارایی نخواهید شد.
  • قوانین رگولاتوری ضعیف

معاملات CFD امن هستند؟

معاملات CFD می‌تواند پر ریسک باشد و اغلب سود زیاد آن‌ مانع در نظر گرفتن خطراتش می‌شود. این نوع معاملات به دلیل عدم وجود قوانین مناسب و قوی، کمبود نقدینگی در بازار آن، نیاز به مارجین بالا و زیان‌های اهرمی کلان از معاملات مخاطره‌آمیز به شمار می‌آیند.

سخن پایانی

یکی از راه‌های کسب درآمد از بازارهای مالی، انجام معاملات CFD یا قراردادهای ما به‌التفاوت است. در این نوع معامله، تریدر بدون اینکه مالک یک دارایی شود، از اختلاف قیمت بین خرید و فروش آن سود کسب می‌کند. معاملات CFD نسبت به سایر معاملات جدید هستند و کسب سود از آن‌‌ها نیاز به یادگیری و تجربه دارد. کسب سودهای کلان از این بازار موجب شده سرمایه‌گذاران زیادی این روش را برای معاملات خود انتخاب کنند.

در این نوع معاملات، هدف اصلی کسب سود از نوسانات قیمت یک دارایی در بازارهای مالی است. در این مقاله، در خصوص معاملات CFD و مزایا و معایب آن به زبان ساده توضیح دادیم. اگر علاقه‌مند به این نوع معاملات هستید، می‌توانید از این مطلب نهایت استفاده را ببرید.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا