اینوستونومی
تحلیل تکنیکال

الگوهای نموداری: فرمول سودآوری با استفاده از الگوی پرچم

تحلیل تکنیکال یکی از روش‌های تجزیه و تحلیل بازار است که با کمک روند قیمتی، الگو‌ها و اندیکاتور‌ها سعی در پیش‌بینی آینده قیمت دارد. تحلیل‌گران تکنیکال عقیده دارند که آینده چیزی جز تکرار گذشته نیست و بازار‌ها یک سیکل تکراری هستند.

الگو‌های نموداری در تحلیل تکنیکال به‌صورت کلی به رفتار‌های تکرار‌شونده توسط معامله‌گران اشاره دارند. الگو‌های نموداری مجموعه‌ای از کندل‌ها هستند که به شکل یک الگوی هندسی درآمده است. شناخت و نحوه معامله این الگو‌ها به سرمایه‌گذاران و معامله‌گران اجازه می‌دهد تا از حرکات قیمت سود کسب کنند.

در این مقاله قصد داریم تا به‌صورت جامع به معرفی یکی از این الگوها به نام «الگوی پرچم» بپردازیم.

الگوی پرچم چیست؟

الگوی پرچم مانند اصلاح در یک حرکت روند‌دار است که قیمت بعد از خروج از تراکم خود می‌تواند در جهت روند اصلی حرکت کند.

«الگوی پرچم» (Flag Pattern) یک الگوی ادامه‌دهنده است که در تایم‌فریم پایین‌تر حکم یک حرکت خلاف روند را دارد، در حالی که در بلند‌مدت در جهت اصلی بازار حرکت می‌کند. علت نام‌گذاری این الگو شباهت ظاهر آن به پرچم و میله‌ است. الگوی پرچم برای شناسایی رشد یا ریزش آتی قیمت از روند قبلی استفاده می‌شود.

الگو‌های پرچم نوعی اصلاح قیمتی به‌شمار می‌آیند که بعد از شکست خط روند مقاومتی می‌توانند در جهت روند حرکت کنند. این الگو بعد از جهش‌های  قیمتی ظاهر می‌شود و بیانگر این موضوع است که عده‌ای اقدام به ذخیره کردن سود‌های خود کرده‌اند.

زمانی که قیمت در داخل الگوی پرچم قرار می‌گیرد، حجم معاملات کاهش می‌یابد و در زمان شکست، معامله‌گران وارد عمل می‌شوند؛ بنابراین حجم معاملات به عنوان یک عامل کلیدی در تایید شکست موفق در نظر گرفته می‌شود.

الگوی پرچم چگونه کار می‌کند؟

الگوی فلگ یا پرچم بعد از رشد یا ریزش‌های قیمتی شکل می‌گیرد و مانند الگوی مثلث و گوه، بعد از شکست کانال خود، در جهت روند حرکت می‌کند.

الگو‌های پرچم حرکت در ناحیه‌ای محدود از قیمت را نشان می‌دهند که بعد از حرکت‌های شارپ اتفاق می‌افتد. این الگو معمولا شامل ۵ تا ۲۰ کندل است که به دو صورت پرچم صعودی و نزولی دیده می‌شود. نکته‌ای که باید در تشخیص این الگو رعایت شود این است که کف الگوی پرچم نباید از میانه میله‌ی پرچم فراتر رود.

اینفوی الگوی پرچم

الگو‌های پرچم صعودی و نزولی دارای ساختار یکسان ولی روند‌های معکوس یکدیگر هستند. در الگوی پرچم صعودی در زمان رشد قیمتی، حجم معاملات افزایش یافته و زمانی که این الگو شگل می‌گیرد، حجم معاملات کاهش می‌یابد.

الگوی پرچم با کانال موازی مشخص می‌شود. اگر خطوط همگرا به سمت هم باشند، به عنوان یک الگوی گوه‌ شناخته می‌شوند. این الگوها از جمله قابل‌اعتمادترین الگوهای ادامه‌‌دهنده هستند که معامله‌گران از آن‌ها استفاده می‌کنند. این الگو‌ها ستاپ مناسبی را برای ورود به یک روند ایجاد می‌کنند.

‌مثالی از الگوی پرچم

فرض کنید در یک حرکت پرشتاب صعودی قرار دارید و سپس با شروع شکل‌گیری الگو، قیمت کاهش می‌یابد، برای گرفتن موقعیت معاملاتی باید منتظر شکست باشید. نکته‌ای که باید به آن توجه داشته باشید این است که شکست ممکن است همیشه با افزایش حجم بالایی همراه نباشد، اما تحلیل‌گران و معامله‌گران ترجیح می‌دهند که این موارد را به‌عنوان تاییدیه در نظر بگیرند؛ زیرا این موضوع نشان می‌دهد که سرمایه‌گذاران و سایر معامله‌گران در موج جدید قیمتی وارد معامله شده‌اند.

پرچم صعودی

جالب است بدانید در الگوی پرچم نزولی، همیشه حجم  در هنگام تشکیل الگو کاهش نمی‌‌یابد؛ به این علت که حرکت‌ و روند‌های نزولی قیمت معمولا ناشی از ترس و اضطراب سرمایه‌گذاران از کاهش قیمت‌ها است.

هرچه قیمت‌ها شدید‌تر کاهش یابند، سرمایه‌گذاران باقی‌مانده احساس فوریت بیشتری برای اقدام به معامله دارند؛بنابراین روند نزولی به همراه یک الگوی پرچم نزولی دارای حجم معاملات متوسط یا بالاتر از میانگین است. هنگامی که قیمت روند نزولی خود را متوقف می‌کند، حجم معاملات ممکن است کاهش نیابد؛ بلکه در یک سطح باقی بماند که به معنای توقف اضطراب معامله‌گران است. به همین علت معمولا ممنتوم بازار‌های نزولی از بازار‌های گاوی بیشتر بوده و شکست‌های رو به بالا ممکن است به اندازه شکست‌های رو به پایین در الگوی پرچم پرشتاب نباشند.

پرچم نزولی

 چگونه الگوی پرچم را معامله‌ کنیم؟

با استفاده از الگوی پرچم یک معامله‌گر می‌تواند با شناسایی نقطه ورود، حد سود و حدضرر به معامله بپردازد؛ به این صورت که تریدر باید بعد از شکست موفق وارد معامله شود.

اگرچه الگوی پرچم یک الگوی ادامه‌‌دهنده است، با این حال عاقلانه است که منتظر شکست از تراکم باشیم تا دچار حرکت‌های جعلی نشویم. معمولا معامله‌گران انتظار دارند تا یک روز بعد از شکست کانال و بستن یک کندل بالای آن، وارد معامله شوند. در پرچم نزولی نیز یک روز بعد از بسته شدن قیمت زیر کانال، انتظار ریزش داریم.

معامله‌گران باید در جهت مقابل الگوی پرچم از حد ضرر استفاده کنند. به عنوان مثال، اگر خط روند بالایی الگو روی ۵۵ دلار و خط روند پایین الگوی ۵۱ دلار باشد، سطح قیمتی زیر ۵۱ دلار جای مناسبی برای تعیین حدضرر یک معامله خرید خواهد بود.

معامله‌گران محافظه‌کار ممکن است بخواهند از عرض الگوی پرچم برای تعیین حدسود استفاده کنند. به عنوان مثال، اگر ۴ دلار تفاوت وجود داشته باشد و نقطه ورود ۵۵ دلار باشد، معامله‌گر حدسود را ۵۹ دلار قرار می‌دهد.

یک رویکرد خوش بینانه‌تر، فاصله بین ارتفاع الگو و پایه میله پرچم برای تعیین حدسود است. به عنوان مثال، اگر کمترین قیمت میله پرچم ۴۰ دلار و بالاترین آن ۶۵ دلار  و  نقطه ورود شکست ۵۵ دلار باشد، آنگاه هدف قیمتی مورد انتظار تریدر ۸۰ دلار (۵۵ دلار به علاوه ۲۵ دلار) خواهد بود.

سخن پایانی

الگو‌های نموداری انعکاسی از رفتار معامله‌گران را روی قیمت نشان می‌دهد. با شناخت و به‌کارگیری این الگو‌ها می‌توان به پیش‌بینی حرکت قیمت پرداخت.

همچنین معامله‌گران می‌توانند این الگو را همراه سایر اندیکاتور‌های تکنیکال برای ارزیابی رفتار احتمالی بازیگران بازار استفاده کنند تا اطلاعات دقیق‌تری از حرکت قیمت دریافت نمایند. مانند سایر الگوهای نموداری، پرچم‌ها گاهی اوقات سیگنال‌های نادرستی می‌دهند، بنابراین مهم است که قبل از تصمیم‌گیری برای سرمایه‌گذاری به دنبال تایید باشید. تمرین این الگو در حساب‌‌های آزمایشی (دمو) می‌تواند درصد برد معاملات شما را افزایش دهد.

بدیهی است که هر چقدر این الگو در تایم‌فریم بالاتری ایجاد شود، انتظار بازدهی بیشتری از آن داریم.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا