اینوستونومی
فارکسمفاهیم پایه

گره های معاملاتی در فارکس و ستاپ ترید با آن

برای اینکه بتوانیم در بازارهای مالی مثل بازار فارکس معامله کنیم، باید بدانیم که فلسفه حرکت قیمت چیست؟ یعنی اینکه بفهمیم قیمت چرا در ناحیه موجود قرار دارد و احتمال دارد به کجا برود؛ بهترین شاخص برای تحلیل این موارد خود قیمت است. استفاده از تحلیل تکنیکال یک روش مناسب برای بررسی قیمت است که شامل الگو‌ها و اندیکاتور‌های متفاوتی می‌شود.

برای معامله در فارکس، شناخت الگو و روش معاملاتی موسسات نهادی بزرگ، می‌تواند بسیار کارآمد باشد. در این مقاله قصد داریم تا با معرفی« گره‌های معاملاتی» و ستاپ‌های آن، مثل معامله‌گران نهادی و بانک‌ها ترید کنیم.

گره معاملاتی چیست؟

گره معاملاتی الگویی است که قیمت هنگام برخورد به آن ‌‌می‌تواند تغییر جهت دهد و یا به روند قبلی خود ادامه دهد.

گره معاملاتی به ناحیه‌ای گفته می‌شود که قیمت بین دو سطح حمایت و مقاومت، متوقف شده و درجا می‌زند. نکته قابل توجه این است که قیمت در بازگشت به این نواحی، واکنش نشان داده و یک ستاپ معاملاتی شکل می‌گیرد. گره‌های معاملاتی می‌تواند نقش حمایت و مقاومت را ایفا کنند. به عنوان مثال، وقتی قیمت از یک گره که نقش مقاومت را داشته عبور می‌کند، پس از اصلاح قیمتی نقش حمایتی به خود می‌گیرد.

اغلب، زمانی گره معاملاتی اتفاق می‌افتد که قیمت در یک روند صعودی یا نزولی باشد و برای استراحت در یک سطح مقاومتی یا حمایتی رنج بزند.

انواع گره‌های معاملاتی

از انواع گره معاملاتی می‌توان به رالی بیس رالی، دراپ بیس دراپ، رالی بیس دراپ، دراپ بیس رالی، لانگ شدو، FTR، فلگ لیمیت اشاره کرد.

با حرکت قیمت، به سمت بالا و پایین، سقف و کف‌های قیمتی ایجاد می‌شود که نام دیگر آنها بیس یا پایه است. هنگامی که پایه‌ها بعد از یک رالی صعوی یا ریزش به‌وجود ‌می‌آیند. الگوهای، یک رالی-بیس-دراپ (RBD) یا دراپ-بیس-رالی (DBR) تشکیل می‌شود. این الگو یکی از تکرار‌شونده‌ترین گره‌ها در بازار‌های مالی است. در نقاطی که به عنوان بیس شناخته می‌شود همان گره‌های معاملاتی ما هستند.

گره معاملاتی

نوع دیگری از گره‌ها به نام‌های دراپ-بیس-دراپ و رالی-بیس-رالی وجود دارد که نشان‌دهنده صعود‌ها و ریزش‌های با ممنتوم بالا است. در این الگو، قیمت پس از یک حرکت پرشتاپ یگ گره معاملاتی شکل می‌دهد و سپس حرکت بعدی شروع می‌شود.

گره معاملاتی

لانگ شدو

در الگوی لانگ شدو یک پین‌بار تشکیل می‌شود که نشان‌دهنده‌ ضعف روند صعودی است. قیمت معمولا بعد از بازگشت حدود نیمی از شدوی آن مجدد عرضه شده و به سمت پایین سقوط می‌کند.

گره معاملاتی

فلگ لیمیت

فلگ لیمیت محدوده‌ای متشکل از یک یا دو کندل است که قیمت بعد از تبدیل سطوح، به آن واکنش نشان‌می‌دهد. این محدوده به عنوان یک ناحیه بازگشتی قوی در نظر گرفته می‌شود.

این گره اساسا یک الگوی ادامه دهنده است که از مفهوم حمایت یا مقاومت بهره می‌برد. به طور خلاصه، شما باید رالی بیس رالی (RBR) یا دراپ بیس دراپ (DBD) را همراه با تغییر قطبیت (تبدیل به حمایت به مقاومت و یا برعکس) پیدا کنید.

کندلی که شکست را ایجاد کرده است، به همراه با یک مستطیل به عنوان سطح مرجع عرضه و تقاضا علامت گذاری کنید. بالاترین قیمت این منطقه بیس را باید حد بالای فلگ (UFL) و پایین‌ترین قیمت منطقه بیس را حد پایین فلگ (LFL) نامید. بازگشت قیمت به این ناحیه، زمان مناسبی برای باز کردن پوزیشن است.

گره معاملاتی

الگوی FTR

الگوی  FTR یک مفهوم بسیار ساده اما موثر در تحلیل تکنیکال فارکس است. FTR نشان دهنده یک سطح کلیدی در بازار است که توانایی معکوس‌ کردن روند قیمت و شروع یک روند جدید را دارد. در الگوی FTR، قیمت سطح حمایتی یا مقاومتی اصلی (a) را می‌شکند و سپس یک اصلاح قیمتی صورت می‌گیرد که همان بیس یا گره قیمتی ما را شکل می‌دهد.

این گره قیمتی می‌تواند در پایین‌تر یا بالاتر از سطح حمایتی یا مقاومتی تشکیل شود. در ادامه قیمت ناتوان از بازگشت قیمت (FTR) است. قیمت در جهت روند شکسته شده، حرکت خود را ادامه می‌دهد. FTR را می‌توان با تلاقی با سایر الگوهای پرایس اکشن معامله کرد تا احتمال برد در یک معامله افزایش یابد.

الگوی ftr

هر چه اهمیت سطح حمایت و مقاومت بیشتر باشد، محدوده FTR ما پتانسیل بیشتری خواهد داشت. در نمودار زیر می‌توانید خط قهوه‌ای مقاومت را مشاهده کنید که در گذشته بارها قیمت به آن واکنش نشان داده است. ناگهان خط مقاومت شکسته می‌شود. آیا این فقط یک شکست تقلبی است یا واقعی؟ چگونه به این سوال پاسخ دهیم؟ بله درست حدس زدید! منتظر تشکیل FTR خواهیم ماند.

گره معاملاتی

همچنین لازم به ذکر است که اولین پولبک به محدوده FTR را FTB (First Time Back) می‌نامند.

گره معاملاتی

تفاوت بین FTR و Flag Limit

الگوی FTR فقط شکست یک سطح قوی و اصلاح کوتاه است و سپس قیمت به روند ادامه خواهد داد. از سوی دیگر، فلگ لیمیت گره‌ایی است که بازار جهت حرکت خود را هنگام رسیدن به آن تعیین می‌کند.

ستاپ معاملاتی با گره

تمام حمایت و مقاومت‌ها را در تایم فریم‌های سالیانه، ماهیانه، هفتگی، روزانه و ساعتی و سپس تمام ساختار‌ها (RBD DBR DBD RBR) را در تایم فریم‌های ماهانه، هفتگی، روزانه مشخص کنید. در نهایت الگو‌های قدرتمند را از تایم بالا تا ساعتی مجدد مورد بررسی قرار دهید. توجه داشته باشید که گره‌های معاملاتی را می‌توان به عنوان ناحیه‌های حمایت و یا مقاومتی در نظر گرفت. نقطه ورود، استاپ و تارگت را به بهترین روش بهینه کنید. به عنوان مثال، در الگوی فلگ لیمیت حد ضرر باید زیر حد بالای فلگ (در روند نزولی) قرار گیرد. البته با احتساب اسپرد حد ضرر را می‌توان چند پیپ بالاتر نیز قرار داد.

سخن پایانی

فعالیت در بازار‌های مالی نیازمند آگاهی و دانش است. شناخت المان‌های مختلف برای درک ماهیت بازار، باعث تصمیم‌گیری‌های درست و به‌موقع ما می‌شود. استفاده از تحلیل تکنیکال به‌عنوان ابزاری کارآمد می‌تواند در راستای شناخت حرکات قیمت به ما یاری دهد. گره‌معاملاتی الگویی پر تکرار در فارکس و سایر بازار‌های مالی است.

با استفاده از گره‌های معاملاتی می‌توان نواحی قوی را که در آن سلطه خریدار یا فروشنده تغییر می‌کند، شناسایی کرد. این الگو‌ها همچنین به شما کمک می‌کند تا مناطقی را که در آن سفارشات موسسات و بازار‌ساز‌ها وجود دارد، پیدا کنید.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا