اینوستونومی
فارکسمفاهیم پایه

آشنایی با انواع نمودار در بازار فارکس و نحوه تحلیل نمودارها

قیمت دارایی‌ها در بازار فارکس همواره با نوساناتی همراه است. در حقیقت تریدرها باید به‌صورت مداوم رفتار قیمتی یک دارایی را بررسی و تحلیل نمایند تا با استفاده از آن، روند آتی قیمت‌ها را پیش‌بینی کنند. نمودارهای فارکس از جمله نمودارهای قیمتی هستند که دسترسی به اطلاعات قیمتی را در تایم فریم‌های مختلف آسان می‌کنند.

معامله‌گران می‌توانند با استفاده از این نمودارها روند قیمت یک دارایی را شناسایی کنند و از آن به‌عنوان ابزاری برای تعیین نقاط ورود و خروج معاملات استفاده نمایند. ما در این مقاله به بررسی انواع نمودار فارکس و نحوه تحلیل آن‌ها پرداخته‌ایم، در نتیجه تحلیل‌گران می‌توانند بهترین نوع نمودار را با توجه به روش تحلیلی خود انتخاب کرده و اطلاعات مورد نظر خود را از روی نمودارهای فارکس استخراج کنند.

نمودار فارکس چیست؟

نمودار فارکس یک نمودار گرافیکی است که رفتار گذشته و روند حرکت قیمت را در بازه‌های زمانی مختلف نشان می‌دهد. معامله‌گران با استفاده از نمودار فارکس و بررسی رفتار گذشته قیمت یک دارایی، روندهای بازار را شناسایی کرده و سعی می‌کنند تا آینده بازار را پیش‌بینی کنند. همچنین آن‌ها می‌توانند از این نمودارها به‌عنوان ابزاری برای شناسایی روند معکوس، ادامه روند و نقاط ورود و خروج معاملات استفاده نمایند.

نمودارهای فارکس به سه دسته «نمودار خطی» (line chart)، «نمودار میله‌ای» (bar chart) و «نمودار شمعی» (candlestick chart) تقسیم می‌شوند که نحوه خواندن و تحلیل هر یک از این نمودارها با یکدیگر متفاوت است. در هر سه نمودارها محور افقی نشان‌دهنده زمان و محور عمودی نشانگر قیمت است.

انواع نمودار در فارکس

نمودار خطی در بازار فارکس

نمودار خطی از اتصال قیمت بسته شدن به قیمت بسته شدن بعدی در یک بازه زمانی به دست می‌آید؛ به همین دلیل اطلاعات زیادی در رابطه با رفتار قیمت در آن بازه زمانی ارائه نمی‌دهد.  

نمودار خطی یکی از رایج‌ترین چارت‌ها برای تحلیل روند بازار است که یک دید کلی از رفتار قیمتی یک دارایی می‌دهد. این نمودار از اتصال قیمت باز و قیمت بسته شدن به دست می‌آید؛ در واقع قیمت باز، همان قیمت بسته شدن بخش قبلی در نمودار قیمت است. نمودار خطی یکی از ساده‌ترین راه‌ها برای مشاهده تغییرات قیمت است، زیرا تمام جزئیات به‌طور کامل از روی نمودار حذف شده است و تحلیل‌گران می‌توانند به سرعت روند حرکت قیمت را مشاهده نمایند.

بازار فارکس

همچنین با توجه به اینکه یکسری اطلاعات نظیر دامنه‌های قیمتی بالا و پایین، نوسانات بازار و سایر سطوح ایجاد شده توسط قیمت از روی نمودار خطی قابل مشاهده نیست، بهتر است که از این نمودار در کنار سایر نمودارها استفاده کنید. این در حالی است که نمودارهای خطی به معامله‌گران کمک می‌کنند تا به‌راحتی سطوح حمایت و مقاومت، روند و الگو را تشخیص دهند.

نمودار کندل استیک یا شمعی

نمودار کندل استیک اطلاعات قیمتی یک دارایی نظیر قیمت باز شدن، قیمت بسته شدن، بالاترین و پایین‌ترین قیمت را در یک تایم فریم نمایش می‌دهد.

نمودار کندل استیک که با نام نمودار شمعی ژاپنی نیز شناخته می‌شود، نوعی نمودار برای نمایش قیمت یک کالا یا ارز در یک بازه زمانی مشخص است که از محبوبیت بسیاری در بین تحلیل‌گران و معامله‌گران برخوردار است.

در این نمودار، روند تغییر قیمت با ستون‌های شمعی شکل مشخص می‌شود که بدنه آن نشان‌دهنده محدوده بین قیمت باز و بسته شدن یک کالا یا ارز بوده و با رنگ‌های مختلف نمایش داده می‌شود. کندل سفید یا سبز رنگ به این معنی است که روند صعودی بوده و قیمت بسته شدن بالاتر از قیمت باز شدن است در حالی‌که رنگ مشکی یا قرمز نشان‌دهنده روند نزولی است.

سایه‌ها در نمودار شمعی یا کندل استیک نشانی از سقف و کف قیمتی یا همان بالاترین و پایین‌ترین قیمت یک ارز یا سهم است. همچنین، تحلیل‌گران با توجه به اندازه سایه‌ها رفتار فروشندگان و خریداران را تحلیل می‌کنند و از آن به‌عنوان ابزاری برای تعیین نقطه ورود و خروج بازار استفاده می‌نمایند.

نمودار شمعی

الگوی مرد دارآویز و الگوی چکشی دو الگوی پر کاربرد در انواع الگوهای شمعی هستند که در ظاهر شبیه به یکدیگر هستند، اما کارایی متفاوتی دارند. در ادامه به بررسی هر یک از این نمودارها می‌پردازیم:

الگوی مرد دارآویز (Hanging Man)

الگوی مرد دار آویز یا هنگینگ من در یک روند صعودی ظاهر می‌شود که شبیه به یک مرد به دار آویخته شده است. بدنه مربعی کوچک و سایه پایینی بسیار بلندی نیز دارد. این الگو سایه بالایی ندارد و اگر هم داشته باشد، بسیار کوچک و ناچیز است. در واقع این الگو نشانه‌ای از احتمال نزولی شدن روند بازار است و برای تحلیل‌گرانی که به دنبال یافتن بالاترین و پایین‌ترین قیمت هستند گزینه بسیار مناسبی به شمار می‌رود.

الگوی مرد دار آویز با دو رنگ سبز و قرمز بر روی نمودار ظاهر می‌شود و زمانی که به رنگ قرمز باشد بازار روند نزولی بیشتری در مقایسه با زمانی دارد که کندل به رنگ سبز است.

نمودار فارکس

الگوی چکشی (Hammer)

الگوی چکشی ظاهری کاملا مشابه به الگوی دارآویز دارد با این تفاوت که این الگو بعد از یک روند نزولی ایجاد می‌شود. در این الگو قیمت در ادامه معامله به‌طور چشمگیری نسبت به قیمت در لحظه باز شدن کاهش پیدا می‌کند و سپس تا نزدیکی سقف افزایش می‌یابد.

نمودار فارکس

نمودار میله‌ای

نمودار میله‌ای یک ابزار مناسب برای تحلیل تکنیکال است که مشابه نمودارهای شمعی اظلاعاتی نظیر قیمت باز شدن و قیمت بسته شدن و همچنین سقف و کف قیمتی را نشان می‌دهد و ارتفاع میله بسته به نوسانات قیمتی می‌‌تواند بزرگ‌تر یا کوچک‌تر شود.

در این نمودار، رنگ سبز یا سیاه میله به این معنی است که قیمت بسته شدن از قیمت باز شدن بالاتر بوده و بازار روند مثبت دارد و در صورتی که قیمت بسته شدن پایین‌تر از قیمت باز شدن باشد، رنگ میله قرمز بوده و نشان‌دهنده ریزش در بازار است. همچنین هر میله یا بار بیانگر نوسانات قیمت در همان بازه زمانی است؛ برای مثال اگر نمودار را بر روی تایم فریم یک ساعته تنظیم کرده باشید، هر میله در این نمودار میزان نوسانات قیمت را در یک ساعت نشان می‌دهد.

نمودار فارکس

بهترین نمودار فارکس

نمودارهای قیمتی مختلفی برای تحلیل روند بازار فارکس وجود دارد که به کمک آن‌ها معامله‌گران می‌توانند نوسانات قیمتی را در بازه‌های زمانی مختلف به‌صورت گرافیکی مشاهده نمایند. در نتیجه به راحتی اطلاعاتی نظیر قیمت باز شدن، قیمت بسته شدن، بالاترین و پایین‌ترین قیمت را در یک بازه زمانی دریافت می‌نمایند.

هر تحلیلگری باید با توجه به استراتژی معاملاتی خود بهترین نوع را از بین نمودارهای فارکس انتخاب کند؛ برای مثال اگر تحلیل‌گر بخواهد حرکت کلی یک دارایی را مشاهده نماید، بهتر است از نمودار خطی استفاده کرده و در صورتی که به جزئیات روند قیمتی نیاز داشته باشد، باید از نمودار میله‌ای یا شمعی استفاده کند.

سخن پایانی

نمودارهای فارکس از جمله نمودارهای قیمتی هستند که رفتار قیمتی یک دارایی را در بازه‌های زمانی مختلف نشان می‌دهند. تریدرها می‌توانند با بررسی و تحلیل این نمودارها، رفتار قیمتی یک دارایی یا سهم را در آینده پیش‌بینی کنند و نقاط ورود و خروج مناسب برای معاملات خود تعیین نمایند.

این نمودارها انواع مختلف خطی، میله‌ای و شمعی دارند که هر تریدری بسته به اطلاعاتی که نیاز دارد می‌تواند از هر یک از نمودارهای فارکس استفاده کند.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا