اینوستونومی
بازارهای مالیتحلیل فاندامنتال

تحلیل فاندامنتال چیست؟ ساده و کاربردی

تجربه نشان داده که سرمایه‌گذارن موفق همیشه با دقت و آگاهی کامل نسبت به شرایط بازار تصمیم می‌گیرند. اما، چطور می‌توان به این سطح از آگاهی رسید؟ در حقیقت، تحلیل فاندامنتال به عنوان یکی از اساسی‌ترین راه‌ها برای کسب موفقیت سرمایه‌گذاران شناخته می‌شود. تحلیل فاندامنتال با به‌کارگیری گزارشات مالی مانند، بیانیه‌های مطبوعاتی، گزارش‌های تحلیل‌گران و … به انجام می‌رسد. بنابراین، شما هم به‌راحتی می‌توانید با بررسی دقیق اطلاعاتی که ذکر شد، سلامت و توانایی بالقوه‌ی تجارت مورد نظر خود را بسنجید.

این مقاله قصد دارد تا شما را بیشتر با تحلیل فاندامنتال آشنا کند و اطلاعات لازم در این زمینه را در اختیارتان قرار دهد؛ چرا که آگاهی به این نکات عملکرد شما را در بازارهای بورسی و ارز دیجیتال بهبود می‌بخشد. پس با ما همراه باشید.

تحلیل فاندامنتال

منظور از «تحلیل فاندامنتال» (Fundamental Analysis) دستیابی به ارزش حقیقی یک شرکت یا کسب‌ و کار توسط بررسی اطلاعات است. برای انجام این کار به اطلاعاتی از قبیل شرایط مالی شرکت در گذشته، پیش‌بینی آینده‌ی احتمالی، چرخه‌ی اقتصادی، اکوسیستم سیاسی، درصد سود، تورم، مالیات، ذخایر ارزی و… نیاز داریم. داشتن تمام اطلاعاتی که ذکر شد، برای رسیدن به ارزش حقیقی شرکت انتخابی شما لازم و ضروری است.

در این بین، برخی از افراد تحلیل فاندامنتال را یک رویکرد مالی برای شناسایی فاکتورهای کلیدی و موثر در شرکت‌ها می‌دانند که به ارزیابی قابلیت‌های آن در آینده کمک می‌کند. بنابراین تا اینجا می‌توان به این نتیجه رسید که شما با بررسی دقیق فاکتورهایی که گفته شد با احساس امنیت بیشتری سرمایه‌‌ی خود را صرف خرید سهام‎‌ می‌کنید. به بیان ساده‌تر، شما در تحلیل فاندامنتال عوامل مختلف اقتصادی و مالی که بر روی عملکرد موسسات تاثیرگذار هستند را می‌شناسید. تجربه نشان داده که کسی در بازارهای مالی موفق خواهد بود که با بررسی دقیق، اطلاعات و جوانب مختلف یک صنعت خاص را برای سرمایه‌گذاری انتخاب ‌می‌کند.

کاربرد تحلیل فاندامنتال

سرمایه‌گذاران تحلیل فاندامنتال را به عنوان یک ابزار تخصصی برای مدیریت سرمایه‌ی خود می‌دانند؛ در حقیقت، تحلیل و پیش‌بینی درست شرایط آینده تاثیرات قابل‌توجهی در پیشرفت شما خواهد داشت. توجه به همین نکات کوچک و پیش‌ پا‌ افتاده زندگی بسیاری از افراد را به کلی تغییر داده است. پس اگر شما هم خواستار خرید سهام و سرمایه‌گذاری در بازارهای مالی هستید، تمام جزئیات را مورد بررسی قرار دهید، چرا که به نوبه‌ی خود تاثیرگذار هستند. بنابراین، می‌توان گفت که تحلیل فاندامنتال دستیابی به اهداف و رویا‌های بزرگی را که در سر می‌پرورانید ممکن کرده است، فقط کافیست که تاثیرات آن را دست کم نگیرید.

تفاوت‌ تحلیل فاندامنتال و تحلیل تکنیکال

اگر به دنبال سرمایه‌گذاری در بازارهای بورسی و ارزهای دیجیتال هستید، بهتر است که تا حدودی با تحلیل فاندامنتال و «تحلیل تکنیکال» (Technical Analysis) آشنایی داشته باشید. در این بخش قصد داریم تا تفاوت‌های اصلی تحلیل فاندامنتال و تکنیکال را به همراه یکدیگر مورد بررسی قرار دهیم.

در تحلیل فاندامنتال شما می‌توانید با استفاده از اطلاعاتی مانند گزارش‌ها و اخبار اقتصادی، آینده‌ی احتمالی یک سهام مشخص را در بازار پیش‌بینی می‌کنید. از آنجایی که تحلیل فاندامنتال اطلاعات مربوط به شرایط کنونی و گذشته را به صورت هم زمان مورد بررسی قرار می‌دهد، برای کسانی مناسب است که به دنبال سرمایه‌گذاری بلند مدت هستند.

از سوی دیگر، افراد در تحلیل تکنیکال تنها داده‌ و اطلاعات مربوط به شرایط کنونی بازار را بر روی نمودار بررسی می‌کنند. چرا که کاربرد اصلی تحلیل تکنیکال راهنمایی کسانی است که با هدف سرمایه‌گذاری کوتاه مدت یعنی خرید و فروش به بازارهای سهامی ورود پیدا می‌کنند و موقعیت یک سهام در گذشته برای آن‌ها اهمیتی ندارد. پس در تحلیل فاندامنتال ارزش حقیقی سهام شما مورد بررسی و ارزیابی قرار می‌گیرد. اما، تحلیل تکنیکال بهترین زمان برای خرید و فروش را به شما نشان می‌دهد.

عوامل موثر در تحلیل فاندامنتال

تحلیل فاندامنتال به عنوان یکی از مباحث اصلی در بازارهای بورسی و ارزهای دیجیتال شناخته می‌شود، پس برای درک بهتر و به‌کارگیری درست لازم است که اطلاعات مربوط به جنبه‌های مختلف را کاملا بررسی کنید. قبل از شروع این نکته را هم در نظر داشته باشید که عوامل موثر در تحلیل فاندامنتال ارزهای دیجیتال در مقایسه با سایر بازارهای بورسی و مالی کاملا متفاوت است. بنابراین، در این بخش قصد داریم تا شما را با فاکتورهای کلیدی و موثر در تحلیل فاندامنتال ارزهای دیجیتال آشنا کنیم؛ چرا که توجه به چنین نکاتی درصد سوددهی شما را چندین برابر خواهد کرد، با ما همراه باشید.

ارزش کل بازار

ارزش کلیه‌ی سهام‌های یک مجموعه را به عنوان «مارکت کپ» یا ارزش «کل بازار» می‌شناسند و نکته‌ی دیگر درباره‌ی مارکت کپ این است که ارزش مجموعه‌های سهامی همیشه به صورت دلار محاسبه می‌شود. به طور کلی، تحلیل‌گران از مبلغ بالای مارکت کپ به عنوان یک نکته‌ مثبت یاد می‌کنند؛ چرا که شما با استفاده از ارزش کل بازار به راحتی می‌توانید درصد ریسک‌پذیری سهام‌ مورد نظر خود را محاسبه کنید. در حقیقت، داشتن درک درستی نسبت به رابطه‌ی بین مقدار سهام، میزان سود احتمالی و درصد ریسک‌پذیری بازرهای سهامی می‌تواند تاثیر قابل‌توجهی در روند پیشرفت شما داشته باشد. بنابراین، در آخر می‌توان نتیجه گرفت که هرچه مبلغ مارکت کپ بیشتر باشد، درصد ریسک‌پذیری کاهش پیدا می‌کند.

حجم معاملات

تعداد معاملات بازار‌های سهامی در یک بازه‌ی زمانی مشخص از فاکتورهای اصلی در تحلیل فاندامنتال است. برای مثال شما تعداد معاملات صورت‌گرفته در شبکه‌ی بلاک چین بیت کوین را طی ۲۴ ساعت گذشته بررسی می‌کنید. پس این خود شما هستید که با استفاده از ابزارهای تخصصی بازه‌ی زمانی مورد نظر را تعیین می‌کنید و بر روی نمودار به نمایش در می‌آورید. حالا بررسی حجم معاملات دقیقا چه کمکی به ما می‌کند؟ همان‌طور که می‌دانید افراد با اهداف مختلف در بازار‌های بورسی ورود پیدا می‌کنند. خرید و فروش در بازارهایی که حجم معملات کمی دارند، سخت خواهد بود. بنابراین حجم کم معاملات برای کسانی که با هدف خرید و فروش فعالیت خود را در این حوزه آغاز می‌کنند، نشانه‌ی خوبی نیست.

پارامتر NVT

شما با استفاده از پارامتر NVT ارزش کلی شبکه را با توجه به حجم تراکنش‌های روزانه محاسبه می‌کنید؛ برای مثال حجم بالای معاملات کاربران در شبکه‌ی بیت کوین یکی از نشانه‌های وضعیت رو به رشد آن در آینده است. پارامتر NVT هم بخشی از تحلیل فاندامنتال محسوب می‌شود که دید بهتری از آینده‌ی بازار ارزهای دیجیتال به کاربران می‌دهد و در نهایت تصمیم‌گیری برای شما راحت‌تر خواهد بود.

هزینه‌ استخراج ارز دیجیتال

برخی از تحلیل‌گران معتقدند که در نظر گرفتن هزینه‌های لازم برای استخراج ارز دیجیتال مورد نظر هم از اهمیت بسیار بالایی برخوردار است؛ چرا که در برخی از موارد عواملی از قبیل «سختی استخراج» (Mining Difficulty) و هزینه‌ی بالای استخراج موجب تغییر قیمت ارزهای دیجیتال می‌شوند. بنابراین می‌توان گفت انتخاب ارز دیجیتالی که هزینه‌ی استخراج کمتری داشته باشد، رفتار محتاطانه‌ی شما را در بازار ارزهای دیجیتال نشان می‌دهد.

پارامتر ROI

پارامتر ROI درصد بازده سرمایه را تعیین می‌کند، همین تعریف ساده به تنهایی گویای اهمیت بالای ROI است. طبق تحقیقات صورت‌گرفته کسانی که در بازارهای سهامی موفق هستند، کاملا حساب‌شده رفتار می‌کنند. در حقیقت، پارامتر ROI با ارائه‌ی درصد احتمالی بازده سرمایه‌، مسیر را برای شما هموار می‌کند چرا که کاربران با به‌کارگیری اطلاعات به دست آمده تصمیم‌های بهتری خواهند گرفت.

شاخص FCAS

در حقیقت، شاخص FCAS یکی از معیار‌های اصلی سنجش سلامت پروژه‌های ارز دیجیتال است. به بیان ساده‌تر، هر ارز دیجیتالی که با استفاده از شاخص FCAS مورد بررسی قرار می‌گیرد، امتیازی بین ۰ تا ۱۰۰۰ می‌گیرد. به طور کلی شاخص FCAS به گونه‌ای طراحی شده است که امتیاز بالای پروژه‌ها نشان‌دهنده‌ی عملکرد خوب آن‌ها است.

بررسی عملکرد ارز دیجیتال مورد نظر

تجربه نشان داده که بهتر است قبل از مشارکت در پروژه‌های ارز دیجیتال تمام جوانب را به‌درستی بسنجید؛ زیرا در برخی از موارد طراحان پروژه ایده‌های بسیار خوبی دارند. اما، هیچ یک از آن‌ها را عملی نکرده‌اند. پس این امکان وجود دارد که در مراحل اجرایی با مشکلات غیر قابل پیش‌بینی مواجه شوند؛ حتی در برخی از موارد شرایط به گونه‌ای پیش می‌رود که پروژه به کلی متوقف می‌شود. بنابراین، بررسی روند پیشرفت پروژه و عملکرد آن از ابتدای کار یکی از عوامل مؤثر در تحلیل فاندامنتال محسوب می‌شود.

صرافی‌ها

با وجود تمام تلاش‌هایی که در جهت ترویج ارزهای دیجیتال در جوامع مختلف صورت گرفت، همچنان افراد زیادی هستند که سیستم اجرایی ارزهای دیجیتال را قبول ندارند. در حقیقت، می‌توان یکی از دلایل اصلی این موضوع را مشکلات امنیتی شبکه در سال‌های گذشته دانست. بنابراین، بهتر است ارز دیجیتالی را انتخاب کنید که خدماتش حداقل توسط یکی از صرافی‌های معتبر تحت پوشش قرار بگیرد. چرا که در این صورت هنگام فروش با مشکل مواجه نمی‌شوید و افراد با اطمینان بیشتری سرمایه‌ی شما را خریداری می‌کنند.

مزایای تحلیل فاندامنتال

قطعاً شما هم بعد از خواندن مطالبی که گفته شد، به این نتیجه رسیده‌اید که استفاده از تحلیل فاندامنتال تا چه حد می‌تواند برای سرمایه‌گذاران مفید باشد. در این بخش قصد داریم تا فواید استفاده از تحلیل فاندامنتال را باری دیگر مرور می‌کنیم.

شناخت بهترین گزینه‌ها برای سرمایه‌گذاری

همان‌طور که گفته شد، کاربرد اصلی تحلیل فاندامنتال مختص کسانی است که به سرمایه‌گذاری بلند مدت در بازار‌های سهامی فکر می‌کنند پس تحلیل فاندامنتال می‌تواند بهترین گزینه‌ها برای سرمایه‌گذاری در آینده را به شما معرفی کند.

درک درستی از بازارهای بورسی

به طور کلی بررسی دقیق تمام نکاتی که گفته شد، درک سیستم‌ و ساختار بازارهای بورسی را برای شما ساده‌تر می‌کند. بنابراین اگر با ساختار و گذشته‌ی بازارهای مالی مختلف آشنایی داشته باشید، بهترین تصمیم‌ها را می‌گیرید و این موضوع به تنهایی می‌تواند تأثیر بسزایی در پیشرفت شما داشته باشد.

معایب تحلیل فاندامنتال

قطعا معایبی هم در تحلیل فاندامنتال وجود دارد که طی کردن این مسیر را برای تحلیل‌گران سخت می‌کند، در این بخش معایب تحلیل فاندامنتال را بررسی می‌کنیم.

فرایند پیچیده و زمانبر

از آنجایی که در تحلیل فاندامنتال چندین حوزه به‌صورت هم زمان مورد نقد و بررسی قرار می‌گیرند؛ می‌توان به این نتیجه رسید که تحلیل فاندامنتال فرایند پیچیده و زمانبری است. به طور کلی، اگر خواستار سرمایه‌گذاری کوتاه مدت در بازارهای بورسی هستید. تحلیل فاندامنتال گزینه‌ی خوبی برای شما نیست، چرا که در این فرایند یک دید کلی نسبت به شرایط در اختیار شما قرار می‌گیرد که باید با توجه به آن تصمیم بگیرید.

رویکرد مثبت گرایانه

حتما تا به حال شنیده‌اید که بهتر است قبل از سرمایه‌گذاری آمادگی مواجه شدن با بهترین و بدترین شرایط ممکن را داشته باشید، این در حالی است که تحلیل فاندامنتال رویکرد نسبتا مثبتی را به شما ارائه می‌دهد. پس ممکن است که بدون توجه به شرایط سیاسی و اقتصادی و … تصمیم اشتباهی بگیرید که در نهایت به شما ضرر برساند.

تحلیل فاندامنتال برای چه کسانی مناسب است؟

همان‌طور که در قسمت‌های قبل هم گفته شد، تحلیل فاندامنتال جوانب مختلف سرمایه‌گذاری در یک زمینه‌ را به صورت دقیق مورد نقد و بررسی قرار می‌دهد. شما با بررسی سابقه‌ی یک ارز دیجیتال و همچنین شرایط آن در بازار کنونی دید بهتری نسبت به آینده‌‌ خواهید داشت، کسب اطلاعات بیشتر در این زمینه به نفع شما است؛ چرا که می‌توانید از هر گونه ضرر احتمالی جلوگیری کنید و در نهایت حساب‌شده قدم بردارید. در آخر نتیجه می‌گیریم که تحلیل فاندامنتال مناسب کسانی است که به فکر سرمایه‌گذاری بلند مدت در بازارهای بورسی و ارز دیجیتال هستند.

سخن پایانی

به طور کلی، تحلیل فاندامنتال به عنوان یکی از ابزارهای مفید در بازار‌های ارزی شناخته می‌شود. چرا که علاوه بر تعیین ارزش واقعی سهام، شما را با تکنیک‌های مختلف سرمایه‌گذاری آشنا می‌کند. اگرچه فرایند تحلیل فاندامنتال طولانی و زمانبر است. اما، در انتهای مسیر شما به سطحی از آگاهی می‌رسید که بتوانید آینده‌ی احتمالی را پیش‌بینی کنید. اگر به سرمایه‌گذاری بلند مدت فکر می‌کنید، تحلیل فاندامنتال را جدی بگیرید. بسیاری از افراد بدون آگاهی نسبت به شرایط بازار در حوزه‌ی ارزهای دیجیتال سرمایه‌گذاری می‌کنند و بعدها تمام سرمایه‌ی خود را در این راه از دست می‌دهند. تحلیل تکنیکال این امکان را برای افراد فراهم می‌کند که با استفاده از ابزارها و فرمول‌های تخصصی اطلاعات موجود در نمودارها را با یکدیگر مقایسه کنند و در مرحله‌ی آخر با در نظر گرفتن پیش‌بینی‌ها، تصمیم بگیرند.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا