اینوستونومی
اخبار کسب وکارها

فدرال رزرو چه اهمیتی برای جهان دارد؟

فدرال رزرو چیست؟ آیا می‌دانید دست‌های پشت پرده چه تأثیری روی زندگی ما می‌گذارند؟ نسبت به افرادی که با فاصله چند قاره از ما زندگی می‌کنند، اما می‌توانند برای زندگی ما تصمیم‌گیری کنند، چه احساسی دارید؟ در این مطلب تصمیم داریم به معرفی سازمانی در کشور آمریکا بپردازیم که تصمیمات آن‌ها تأثیرات قابل‌توجهی روی زندگی ما می‌گذارند. آشنایی با عملکرد افراد این سازمان، برای شما سودمند خواهد بود.

آشنایی با فدرال رزرو

Federal Reserve یا همان بانک مرکزی ایالات‌متحده آمریکا که به‌اختصار فد نامیده می‌شود، سازمانی تأثیرگذار در دنیا به شمار می‌رود. این سازمان در سال ۱۹۱۳ توسط کنگره آمریکا تأسیس شده است و درست مانند دیگر بانک‌های مرکزی در دنیا، اختیارات زیادی در رابطه با برقراری اقتصاد پایدار و سالم دارد؛ درواقع بانک مرکزی ایالات‌متحده یا Federal Reserve را می‌توان قدرت اقتصادی پشت پرده آمریکا دانست.

فد نوعی سیستم تشکیل‌شده از سه بخش مختلف شامل ۱۲ بانک فدرال، هیئت حکام فدرال و کمیته بازار آزاد فدرال یا همان FOMC می‌شود. رئیس‌جمهور ایالات‌متحده آمریکا، اعضای سازمان فد را منصوب کرده و این اعضا پس از مصوبه رئیس‌جمهور باید تأییدیه هیئت سنا را هم به‌دست آورند. در نهایت کنگره آمریکا با نظارت روی فعالیت‌های این سازمان، عملکرد آن‌ها را موردبررسی قرار می‌دهد.

علی‌رغم اینکه تمامی اعضای سازمان فد توسط رئیس‌جمهور منصوب می‌شوند و در نهایت با تأیید سنا، فعالیت‌های خود را در سازمان آغاز می‌کنند، اما فدرال رزرو سازمانی مستقل از دولت است. استقلال سازمان فدرال از دولت آمریکا و عدم پیروی از دستورات رئیس‌جمهور موجب شده تا این سازمان فساد سیستماتیک در این کشور را کاهش دهد. درواقع باید گفت که اعضای سازمان فدرال در ابتدای کار خود سوگند یاد می‌کنند تا آخرین لحظه فعالیت خود در سازمان، به اقتصاد آمریکا کمک کرده و برای انجام این کار به تأیید رئیس‌جمهور یا کنگره نیازی نخواهند داشت.

فدرال رزرو چه وظایفی دارد؟

وظایف کلیدی سازمان فدرال رزرو در راستای مدیریت و تأثیرگذاری مثبت روی اقتصاد آمریکا به وجود آمده‌اند. اقدامات سازمان فدرال آمریکا و سیاست‌های پولی این سازمان، به‌عنوان ابزاری برای دستیابی به مأموریت‌های دوگانه زیر مورداستفاده قرار می‌گیرند:

کنترل نرخ بهره

افزایش نرخ بهره در طولانی‌مدت از راه‌های کنترل تورم به شمار می‌رود. سازمان فدرال رزرو از مؤسسات مالی و بانک‌های موجود در آمریکا می‌خواهد که مقداری از سرمایه خود را به‌عنوان ذخیره نگه‌دارند. بانک‌ها و مؤسسات مالی می‌توانند از بانک‌های دیگر برای این ذخیره سرمایه، وام بگیرند. بهتر است بدانید نرخ بهره دریافتی توسط بانک‌های مختلف برای وام ذخیره سرمایه، نرخ بهره فدرال نامیده می‌شود.

زمانی که وضعیت اقتصادی به شکل سالمی رشد کند، در سراسر کشور نرخ بهره فد افزایش می‌یابد. این مسئله به کنترل و هدایت تورم کمک می‌کند؛ این در حالی است که با کاهش رشد اقتصادی یا متوقف شدن آن، سازمان فدرال رزرو نرخ بهره خود را کاهش می‌دهد. بدین ترتیب بانک‌ها و مصرف‌کنندگان برای قرض گرفتن پول و رشد اقتصادی، تمایل بیشتری نشان خواهند داد.

نظارت بربانک‌ها و اخذ قانون‌های مختلف برای آن‌ها

یکی از اصلی‌ترین نقش‌های کلیدی سازمان فدرال، نظارت و تنظیم قانون بانکی است. این وظیفه سازمان فدرال، به افزایش و بهبود سلامت مؤسسات مالی می‌انجامد. نظارت‌های انجام‌شده به کمک شورای حکام صورت می‌گیرد؛ درواقع شورای حکام سیاست‌ها، دستورالعمل‌ها و مقررات را تعیین خواهند کرد. ضمناً تمامی بانک‌هایی که عضو سازمان فدرال رزرو هستند، توسط این سازمان موردبررسی قرارگرفته تا از پیروی آنان نسبت به قوانین وضع‌شده، اطمینان حاصل شود؛ همچنین عملکرد بانک‌ها برای مقابله با رکود اقتصادی هم موردبررسی قرار می‌گیرد. برای این منظور سازمان فدرال به‌طور منظم بانک‌های زیرمجموعه خود را وادار به شرکت در آزمون‌های مختلف می‌کند.

نظارت بربانک‌ها و اخذ قانون‌های مختلف برای آن‌ها

ارائه خدمات مربوط به پرداخت

ایجاد و طراحی سیستمی ایمن، پایدار و کارآمد برای پرداخت، از وظایف سازمان فدرال به شمار می‌رود. با ایجاد یک سیستم پرداخت ایمن، آمریکایی‌ها پرداخت‌های خود را با خیال آسوده‌تری انجام می‌دهند. سازمان فدرال رزرو برای ایجاد یک سیستم ایمن، ارزهای کاغذی را در سراسر کشور عرضه می‌کند؛ علاوه بر این، سازمان فدرال انتقال تراکنش‌های بزرگ و پرداخت‌های الکترونیکی برای شهروندان آمریکایی را ساده‌تر کرده است.

حفظ ثبات و پایداری سیستم‌های مالی

سازمان فد برای حفظ و ثبات پایداری، محدودیت چندانی ندارد؛ درواقع دست این سازمان برای استفاده از اهرام‌های مختلف حفظ ثبات و پایداری سیستم‌های مالی، کاملاً باز است. برای مثال سازمان فد برای تأمین نقدینگی بانک‌های مختلف در دوره‌های پرفشار، وام‌هایی با تخفیف چنددرصدی به آن‌ها ارائه می‌دهد. شاید برای شما هم جالب باشد که بدانید در سال ۲۰۰۸ که آمریکا با یک بحران مالی شدید مواجه شد، سازمان فدرال رزرو تصمیم گرفت به‌منظور تقویت سیستم مالی، اوراق بهادار را به شکل بلندمدت خریداری کرده تا بتواند به کاهش نرخ بهره مربوط به اوراق قرضه کمک کند.

تأثیر تصمیمات سازمان فدرال روی بازارهای مالی

تصمیماتی که سازمان فدرال اخذ می‌کند، روی احساسات سرمایه‌گذاران و میزان ریسک‌پذیری آن‌ها تأثیر بسیاری دارد. تصمیمات اخذشده در سازمان فدرال که با کاهش نرخ بهره همراه هستند، سرمایه‌گذاران را به سرمایه‌گذاری در زمینه‌های پرریسک‌تری مانند ارزهای دیجیتال، متمایل می‌کنند. این در حالی است که با افزایش نرخ بهره توسط سازمان فدرال، سرمایه‌گذاران اشتیاق کمتری برای سرمایه‌گذاری در زمینه‌های پر ریسک از خود نشان می‌دهند؛ چراکه در چنین شرایطی سرمایه‌گذاران به دنبال سرمایه‌گذاری‌های ایمن‌تری هستند.

از تمام این‌ها گذشته، فدرال رزرو با کمک نهادهای دیگر می‌تواند بازارهای مالی را قانون‌گذاری کرده و محدودیت‌ها یا ممنوعیت‌هایی را در بازارهای مالی اعمال کند. شاید برای شما هم جالب باشد که بدانید اظهارات منفی یا مثبت فدرال می‌تواند تأثیرات زیادی روی اعتماد سرمایه‌گذاران در رابطه با بازارهای مالی بگذارد. یک هشدار سازمان فدرال برای خروج سرمایه‌گذاران از بازار مالی کافی است. در کل می‌توان گفت با افزایش نرخ بهره، سازمان فدرال بیشترین تأثیر روانی را روی سرمایه‌گذاران می‌گذارد و بازار مالی به این تأثیرات روانی در کوتاه‌مدت واکنش قابل‌توجهی نشان می‌دهد.

تأثیر تصمیمات سازمان فدرال روی بازارهای مالی

اهمیت فدرال رزرو در عرصه بین‌المللی

همان‌طور که دریافتید، فدرال رزرو با تدوین سیاست‌های مالی آمریکا تأثیرات زیادی روی اقتصاد جهانی می‌گذارد. کوچک‌ترین تصمیمات اخذشده در فدرال می‌تواند بازار مالی جهانی را متحول کند. به‌عبارت‌دیگر از آنجایی که اقتصاد آمریکا با بازار جهانی ارتباط تنگاتنگی دارد، سازمان فدرال با انجام اقداماتی همچون تأمین نقدینگی و تثبیت اقتصاد آمریکا به حفظ ثبات در بازار مالی جهانی منجر می‌شود. دلار آمریکا امروزه به‌عنوان ارز ذخیره در بسیاری از کشورها وجود دارد. در حال حاضر می‌توان گفت که دلار آمریکا به‌نوعی ارز معاملاتی دنیا است؛ از همین رو تصمیمات سازمان فدرال روی قیمت این ارز، نرخ ارزهای پشتیبان آن و جریان‌های تجاری تأثیرات بسیاری می‌گذارد.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا