اینوستونومی
تحلیل فاندامنتال روزتحلیل نو

بررسی قیمت بنزین

در حالی قیمت معاملات بنزین در بازار نیویورک به بالاترین میزان در ۹ ماهه گذشته رسیده که همزمان این فرآورده سوختی در آسیا هم با افزایش تقاضا و قیمت روبه رو شده است. همچنین افزایش قیمت بنزین در سراسر جهان از نشانه‌های تورمی بانک‌های مرکزی و دولت‌های سراسر جهان محسوب می‌شود. پیش‌بینی می‌شود در صورت تداوم افزایش قیمت بنزین، تاثیر این دارایی بر سایر هزینه‌های روزانه می‌تواند بانک‌های مرکزی سراسر جهان از جمله فدرال رزرو را برای مهار تورم با چالش‌هایی روبرو کند که بر همین اساس احتمال دوباره افزایش نرخ بهره در ماه آتی را قوت می‌دهد.

همچنین “گلدمن ساکس” پیش‌بینی می کند به دلیل کاهش تعداد دکل‌های حفاری نفت در ایالات متحده و عدم اطمینان سرمایه‌گذاران از قیمت نفت در بلند مدت، منجر به افزایش تقاضا، کمبود تولید و افزایش قیمت ها در کوتاه مدت خواهد شد. قیمت‌های انرژی همواره از عوامل تاثیر گذار بر تورم جهانی هستند.
در آمریکا نیز پس از دستور برداشت وسیع از ذخایر انرژی این کشور و همزمانی آن با انتخابات ریاست جمهوری آمریکا در سال آینده، جو بایدن برای بدست آوردن رضایت عمومی بدنبال کنترل تغییرات قیمت در جایگاه‌های عرضه سوخت خواهد بود.

آمارها نشان می دهند هر واحد افزایش قیمت بنزین در آمریکا، حدود ۱.۲ میلیارد دلار قدرت هزینه سالانه کشور را کاهش می‌دهد. همچنین موجودی‌ ذخایر کم بنزین و تقاضای بالای آن در مناطق عرضه های اصلی، قیمت‌ها را در سراسر جهان بالاتر می‌برد.

در اروپا، قیمت بنزین سریع‌تر از نفت در حال افزایش است. ولی با این شرایط به طور کامل هنوز منجر به افزایش هزینه های جایگاه‌های سوخت نشده است. در همین حال، بازار سنگاپور که یک قطب کلیدی اقتصاد در آسیا است، به دلیل کاهش صادرات چین، تحت تاثیر قرار گرفته و منجر به افزایش قیمت سوخت در بسیاری از بازارها شده است.

انتظار می‌رود این افزایش تقاضا و قیمت بنزین در سراسر جهان بر روی قیمت بنزین و سهمیه‌بندی آن نیز در ایران تاثیرگذار باشد.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا