مشاوره جهت تبلیغات
تحلیل تکنیکال

الگوی ستاره ثاقب shooting star و الگوی چکش وارونه

کندل‌استیک‌ها یکی از روش‌های نمایش نمودار در بازار‌های مالی است که به طور خاص، قیمت‌های باز و بسته شدن، به‌همراه بالاترین و پایین‌ترین قیمت را به نمایش می‌گذارند. الگو‌های کندلی در بازارهای مالی، یکی از قو‌ی‌ترین ابزار‌ها برای تحلیل و ورود به معامله به حساب می‌آیند. این الگو‌ها می‌توانند یک کندلی یا ترکیبی از سه کندل در کنار هم باشند. این الگو‌ها می‌توانند اطلاعات مهمی از قیمت را به معامله‌گر مخابره کنند.

در تحلیل تکنیکال، الگوهای ستاره ثاقب و چکش وارونه دو الگوی بسیار مهم هستند که به تحلیل رفتار قیمت‌های دارایی‌ها کمک می‌کنند. در این مقاله از «ارزنو»، ابتدا به معرفی هر یک از این الگوها خواهیم پرداخت و سپس به بررسی کاربردهای آن‌ها در تحلیل تکنیکال می‌پردازیم.

الگوی ستاره ثاقب چیست؟

الگوی ستاره ثاقب یا شوتینگ استار در نزدیکی مقاومت‌ها دیده می‌شود که انتظار می‌رود قیمت بعد از آن تغییر روند بدهد و پس از آن قیمت کاهش یابد.

الگوی «ستاره ثاقب»(Shooting Star)  یکی از الگوهای پرکاربرد در تحلیل تکنیکال است که بر اساس شکل ستاره ثاقب ساخته شده است. این الگو از یک شدو بلند که حداقل دوبرابر بدنه است تشکیل شده و یک بدنه کوچک دارد. الگوی ستاره ثاقب نشان‌دهنده اختلاف کوچک باز و بسته در بازار در یک دوره زمانی خاص است.

الگوی شوتینگ استار نشان می‌دهد که ابتدا خریداران وارد بازار شده و قیمت را بالا می‌برند و سپس، فروشندگان غلبه کرده و قیمت را به نزدیکی قیمت شروع روز، می‌رسانند.

الگو ستاره ثاقب معمولا به عنوان یک نشانه ضعف در انتهای روند صعودی دیده می‌شود. برای ترید این الگو، معامله‌گران منتظر کندل بعدی هستند. این کندل به عنوان تاییدیه باید یک کندل قرمز باشد. اگر کندل بعدی سبز بسته شود، این احتمال وجود دارد که قیمت محدوده مقاومتی را رد کند.

به‌طور کلی الگوی ستاره ثاقب یک الگوی بازگشتی است. معامله‌گران بهتر است در نواحی عرضه یا مقاومت به‌دنبال این الگو و تاییدیه آن باشند. اگر قیمت پس از این الگو کاهش یابد، بازه قیمت آن ممکن است همچنان به عنوان مقاومت عمل کند. به عنوان مثال، بعد از اینکه قیمت مجدد به سمت بالا حرکت کرد، این کندل می‌تواند به عنوان یک ناحیه عرضه عمل کرده و به سمت پایین حرکت کند.

 

الگوی شوتینگ استار

الگوی چکش وارونه چیست؟

الگوی چکش وارونه، در نزدیکی سطوح حمایتی دیده می‌شود و بعد از آن انتظار رشد قیمت را داریم. این الگو معکوس الگوی چکش است و بعد از تاییدیه می‌تواند به رشد خود ادامه دهد.

الگوی «چکش وارونه» (Inverted Hammer Pattern) یک الگوی دیگر در تحلیل تکنیکال است که به صورت برعکس الگوی چکش است. در این الگو، یک بدنه کوچک و یک سایه بلند وجود دارد. این الگو معمولا تغییر روند احتمالی بازار از نزولی به صعودی است.

چکش وارونه نشان‌دهنده تلاش‌های بازار برای حرکت صعودی پس از یک دوره نزولی است. طول سایه بلند چکش نشان‌دهنده فشار خریداران است که سعی در افزایش قیمت دارند، در حالی که بدنه کوچک نشان‌دهنده عدم توانایی فروشندگان در حفظ قدرتشان است.

اگرچه به لحاظ ظاهری این الگو با الگوی ستاره ثاقب شبیه است. اما محل شکل‌گیری آن از اهمیت بالایی برخوردار است. گفتنی است که فقط در نواحی عرضه و تقاضا باید به‌دنبال این الگو‌ها گشت.

یک شمع در یک روند صعودی بزرگ چندان مهم نیست. قیمت‌ها همیشه در حال چرخش هستند.

الگوی چکش وارونه

محدودیت‌های الگوی ثاقب و الگوی چکش وارونه

قیمت‌ها همیشه در حال تغییر هستند و اطلاعات مختلفی به ما می‌دهند. قطعیت در بازار‌های مالی وجود ندارد و احتمال عمل نکردن این الگو‌ها وجود دارد.

اعتبار الگوی‌های ثاقب و چکش وارونه به شدوی بلند و محدوده معتبر آن است. با این حال ممکن است معامله‌گر بعد از گرفتن تاییدیه، به حد ضرر برخورد کند. به‌طور کلی هیچ تضمینی وجود ندارد از اینکه بعد از تشکیل الگو قیمت چرخش کند. ممکن است قیمت به محدوده مورد نظر کمی کاهش یابد و سپس به روند خود ادامه دهد.

بنابراین باید از ابزار‌های محدودکننده ریسک یعنی حد ضرر استفاده کنید. معامله‌گران حرفه‌ای حتی در صورت گرفتن تاییدیه و انجام تحلیل با سبک‌های مختلف، در معاملات خود ۱ یا نهایت ۲٪ ریسک می‌کنند.

این کندل‌ها به‌تنهایی معنایی ندارند و شما باید در یک روند صعودی یا نزولی به‌دنبال آن‌ها باشید. اگر در میانه‌های روند این الگو‌ را شناسایی کردید و حتی تاییدیه موردنظر را نیز مشاهده کردید، مجاز به معامله آن نیستید؛ چراکه روند مقدم بر این الگو‌ها است و ممکن است بعد از آن قیمت به روند قبلی خود ادامه دهد.

کاربرد الگو‌ها کندلی در تحلیل تکنیکال

هر دو الگوی ستاره ثاقب و چکش وارونه به عنوان الگو‌های بازگشتی مهم در تحلیل تکنیکال استفاده می‌شوند. معمولا تاییدیه این دو الگو در نمودارهای قیمتی به افزایش دقت و صحت تحلیل کمک می‌کند.

الگوی ستاره ثاقب زمانی که در نمودار ظاهر شود، می‌تواند به‌عنوان یک نقطه ورود یا خروج از موقعیت‌های معاملاتی مورد استفاده قرار گیرد. الگوی چکش وارونه نیز معمولا برای شناسایی احتمال تغییر جهت در بازار استفاده می‌شود. زمانی که این الگو ظاهر می‌شود، می‌تواند به عنوان یک نقطه ورود مناسب مورد استفاده قرار گیرد.

گفتنی است گاهی ممکن است قیمت بعد از الگوی ستاره ثاقب و الگوی چکش وارونه، با یک گپ باز شود؛ به این معنی که قیمت بسته شدن این الگو‌ها با قیمت باز شدن الگوی بعدی، با فاصله باز شود.  بهتر است در الگوی چکش وارونه، کندل بعدی سبز رنگ و در الگوی ستاره ثاقب، کندل بعدی قرمز رنگ بسته شود.

سخن‌پایانی

الگوهای ستاره ثاقب و چکش وارونه دو الگوی مهم در تحلیل تکنیکال هستند که به تحلیل رفتار قیمت‌ دارایی‌ها کمک می‌کنند. با استفاده از این الگوها، معامله‌گران می‌توانند نقاط ورود و خروج موثرتری را شناسایی کرده و تصمیمات بهتری بگیرند. اما باید توجه داشت که استفاده از الگوها به تنهایی کافی نیست و نیاز به ترکیب آن‌ها با دیگر ابزارهای تحلیلی و مدیریت ریسک وجود دارد.

نکته مهم نهایی درباره تشخیص الگو‌های ستاره ثاقب و چکش وارونه این است که باید شدو بلندی داشته باشند و خیلی مراقب بود که با الگوی دوجی اشتباه گرفته نشود. دقت داشته باشید که  این الگو‌ها در کنار شدوی بلند، بدنه کوچکی دارند؛ همچنین شدوی پایین نیز کوچک است یا وجود ندارد.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا