مشاوره جهت تبلیغات
ارز دیجیتال

آشنایی با رمز ارز ریپل و مشکلات قانونی آن

بیت‌کوین برای اولین بار در سال ۲۰۰۹ به‌وجود آمد. به مرور زمان، رمزارز‌های دیگری که به آلت‌کوین نیز معروف هستند، صنعت کریپتو را گسترش دادند. پروژه‌ها با اهداف مختلف وارد دنیای بلاک‌چین می‌شدند؛ بعضی از این پروژه‌ها سیستم  پرداخت و برخی دیگر بستری برای راه‌اندازی پروژه‌‌های بعدی و کاربردی  نداشتند و به مرور زمان از بین رفتند.

با این حال، مسیر برای این صنعت هموار نبوده و سازمان‌های مختلفی شروع به قانون‌گذاری آن کردند. یکی از ارز‌‌های دیجیتالی که زیر نظر «کمیسیون بورس و اوراق بهادار»(SEC) قرار گرفت، ریپل XRP بود.

در این مقاله ضمن معرفی ریپل و تاریخچه آن،  اتهامات وارد شده به آن و دلایلش را بررسی می‌کنیم.

تاریخچه ریپل

در اوایل سال ۲۰۱۱، مهندسان کامپیوتر «جد مک‌کالب»(Jed McCaleb)، «آرتور بریتو»  (Arthur Britto) و «دیوید شوارتز»(David Schwartz) به بیت‌کوین علاقه‌مند شدند. آن‌ها به‌دنبال ایجاد یک سیستم پایدارتر برای انتقال سرمایه بدون نیاز به استخراج بودند. از این رو، در ژوئن ۲۰۱۲،  XRP Ledger را راه‌اندازی کردند.

با راه‌اندازی XRP Ledger در سال ۲۰۱۲، توسعه‌دهندگان آن ۸۰ میلیارد توکن برای پشتیبانی از این ارز‌دیجیتال به شرکت ریپل ارائه کردند. این شرکت همچنین اطمینان حاصل کرد که به طور مداوم رمزارز ریپل را در طول زمان می‌فروشد و از آن برای افزایش نقدینگی و توسعه استفاده می‌کند.

ریپل سپس به همراه کریس لارسن، سرمایه‌گذار فرشته، شرکت NewCoin را راه‌اندازی کرد و بلافاصله نام‌ آن را به OpenCoin تغییر  داد و در نهایت Ripple تایید شد.

شرکت ریپل که توسط «جد مک‌کالب»(Jed McCaleb)، «آرتور بریتو»  (Arthur Britto) و «دیوید شوارتز»(David Schwartz) تاسیس شد، هدفش ساده‌سازی و تسریع پرداخت‌های فرامرزی در صنعت مالی بود. در عین حال نیاز به یک چارچوب غیرمتمرکز  در فضای بلاک‌چین  نیز احساس  می‌شد.

ریپل چیست؟

رمزارز ریپل در ابتدا به عنوان جایگزینی برای شبکه پرداخت «سوئیفت» (SWIFT) طراحی شد تا به عنوان واسطه‌ای برای تراکنش‌های جهانی عمل کند.

رمزارز ریپل با نماد XRP، تا حدودی در دنیای بلاک‌چین جدید بود؛ زیرا به طور خاص برای بخش مالی طراحی شده بود. هدف این رمزارز ایجاد پلی بین دنیای فیات و رمزارز است تا موسسات مالی بتوانند با هزینه‌ای مقرون به‌صرفه، فیات و ارزدیجیتال را به هم تبدیل کنند. با این حال، انتقال ریپل و یا هر رمزارز دیگری  ریسک‌هایی برای این موسسات به‌همراه داشت چراکه نوسانات موجود، مبلغ نهایی انتقال را تغییر می‌دهد.

گفتنی است که حداقل هزینه تراکنش مورد نیاز شبکه برای یک معامله استاندارد ۰.۰۰۰۰۴ ریپل است.

یکی از مزایای این رمزارز مقیاس‌پذیری آن با ۱۵۰۰ تراکنش در ثانیه بوده است  و همینطور اینکه کربنی تولید نمی‌کند و از رمزارزهای دوستدار محیط زیست به شمار می‌آید.

ریپل از قبل «مینت» (Mint) شده است؛ به این معنی که بسیاری از توکن‌ها، قبل از راه‌اندازی پروژه برای دسترسی عموم، ایجاد یا استخراج شده‌اند. شرکت ریپل اشاره کرده است که این کار برای پاداش دادن به بنیان‌گذاران، توسعه‌دهندگان و سرمایه‌گذاران اولیه پروژه ضروری بود.

ریپل چه کاربرد‌هایی دارد؟

از ریپل می‌توان به عنوان ابزاری برای انتقال پول و پرداخت‌های مستقیم استفاده کرد. همچنین به‌جای استفاده از پرداخت‌های برون مرزی و پرداخت هزینه‌های مالی و زمانی، ریپل استفاده می‌شود چراکه سریع‌تر و با هزینه ارسال بسیار پایین در دسترس است.

ریپل برایدر ابتدای راه‌اندازی شبکه به عنوان جایگزینی برای سوئیفت ایجاد شده است و از کاربردهای آن این است که سرعت تراکنش را برای پرداخت‌های بین‌المللی کارآمدتر و تراکنش‌های مرزی سریع‌تر  می‌کند.

حواله‌های سنتی ممکن است چند روز طول بکشد تا تسویه حساب شوند و کارمزدهای بالایی داشته باشند. درحالی‌که می‌توان با شبکه ریپل و با استفاده از توکن XRP این جابجایی را به‌صورت بهینه انجام داد چراکه سرعت بالای تراکنش و هزینه کم از مزیت‌های این رمزارز است.

بلاک‌چین ‌ریپل XRPL نام دارد.‌ این بلاک‌چین مقیاس‌پذیر و پایدار است و ثبت داده دائمی و تغییرناپذیر تراکنش‌هایی را انجام می‌دهد که توسط دارنده کلیدهای خصوصی انجام می‌شوند.

ریپل و SEC

در سال ۲۰۲۰، «کمیسیون بورس و اوراق بهادار ایالات متحده» (SEC) ادعا کرد که شرکت ریپل، توسعه دهنده بلاک‌چین و خالق  ارز دیجیتال XRP، در سال ۲۰۱۳ با فروش اوراق بهادار ثبت نشده به سرمایه‌گذاران، بیش از ۱.۳ میلیارد دلار جمع‌آوری کرده و این خلاف قانون است؛ این در حالی بود که SEC اشاره کرد که ریپل نباید به عنوان یک اوراق بهادار در نظر گرفته شود.

سازمان SEC اشاره کرد که این رمزارز یک قرار‌داد سرمایه‌گذاری است و اظهار داشت که با استناد به قوانین، این رمزارز یک اوراق بهادار بوده و همین موضوع باعث شد که شکایت خود را نسبت به نقض قوانین توسط SEC، اعلام کند.

در نهایت در ۱۳ ژوئیه ۲۰۲۳، دادگاه دریافت که XRP (رمزارز ریپل) هنگامی که در یک صرافی به عموم فروخته می‌شد، یک اوراق بهادار نبوده است، اما زمانی که به سرمایه‌گذاران نهادی فروخته می‌شد، به‌عنوان یک اوراق بهادار در نظر گرفته شده است.

ریپل در مقابل کمیسیون بورس و اوراق بهادار

تاثیرات جنگ حقوقی ریپل و SEC

پرونده SEC علیه ریپل زمانی که پروژه‌های بلاک‌چین با نظارت کمی در حال کار بودند، شوک‌های بزرگی را در بخش ارزهای دیجیتال ایجاد کرد.

در همین موقع بود که یکی از بزرگترین صرافی‌ها با نام «کوین‌بیس» (Coinbase) ریپل را از فهرست معاملاتی خود حذف کرد. با این حال بعد از رفع ابهامات و پیروزی ریپل در مقابل SEC، این رمزارز در جولای ۲۰۲۳ مجدد در صرافی‌های کوین‌بیس و کراکن لیست شد.

با این وجود می‌توان گفت هر دو طرف تا حدی پیروز شدند. SEC با قدرت در جلوگیری از فروش هر چیزی مقابل موسسات ظاهر شد و در حال حاضر صرافی‌ها معاملات ارزهای دیجیتال را مجازو قانونی انجام می‌دهند؛ چرا‌ که تراکنش‌های ارزدیجیتال در صرافی‌ها معاملات اوراق بهادار محسوب نمی‌شوند.

سخن‌پایانی

کمیسیون بورس و اوراق بهادار، ریپل و دو تن از مدیران آن، برد گارلینگ هاوس و کریستین لارسن را به فروش اوراق بهادار غیرقانونی به ارزش بیش از ۱.۳ میلیارد دلار متهم کرد.

همچنین این کمیسیون  اعلام کرد که شرکت ریپل هرگز سند ثبتی ارائه نکرده است؛ سندی که برای شرکت‌هایی که در بازار سهام به دنبال افزایش سرمایه از مردم هستند، الزامی است. قانون‌گذار در خصوص این پرونده بیان کرد که ریپل خلاء اطلاعاتی ایجاد کرده و فقط اطلاعاتی را که لازم می‌داند به اشتراک گذاشته است.

این نتیجه پیامدهای مهمی برای هر دو طرف و بازار ارزهای دیجیتال داشت. SEC می‌خواهد صنعت کریپتوکارنسی را تحت چتر نظارتی خود قرار دهد. با این حال ریپل از این مهلکه پیروز بیرون آمد.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا