اینوستونومی
پادکست‌های آموزشی

پادکست خلاصه اخبار – چهاردهم مرداد

پروژه ارز دیجیتال بانک مرکزی روسیه که بانک روسیه (BoR) توسعه‌اش داده، از لوگوی رسمی خودش رونمایی کرد. بانک مرکزی روسیه گفته که تا انتهای سال ۲۰۲۴، تمام خدمات این پروژه رایگانه، اما از سال ۲۰۲۵، تراکنش‌های تجاری هر کدوم ۱۵ روبل معادل ۰.۱۶ دلار هزینه داره. البته رئیس بانک مرکزی گفته که مردم مجبور نیستن از CBDC استفاده کنن و بانک‌ها با روبل نقدی و غیر نقدی هم کار می‌کنن.

ورلدکوین می‌خواد فعالیت‌های خودش رو گسترش بده و به دولت‌ها و کسب‌وکارها اجازه بده تا از فناوری اسکن عنبیه و تأیید هویتش استفاده کنن که این موضوع باعث می‌شه شک و تردیدا نسبت به این پروژه زیاد شه، چون این‌طوری عملا داره به دولت‌ها برای کنترل هرچه بیشتر مردم کمک می‌کنه
همچنان شک و تریدا نسبت به این پروژه زیاده. ناظر حریم خصوصی فرانسه اعلام کرده که فعالیت این پروژه رو مشکوک می‌دونه و قانون‌گذارای آلمانی هم تو سال ۲۰۲۲ تحقیقاتی رو در مورد فعالیت‌های ورلد‌کوین شروع کرده بودند. تو بریتانیا هم این پروژه تحت بررسی قرار گرفته. البته وردلدکوین همه این ادعا ها رو رد کرد و گفته نمیخواد از داده‌های کاربرا سواستفاده کنه.

علاوه بر بحث‌های حریم خصوصی، خود پروژه هم با مشکلات فنی مواجهه. پلتفرم تحلیل امنیت CertiKدر توییترگفته که پروژه ورلدکوین تو بحث امنیتی یه مشکل بزرگ داره. این مشکل می‌تونه به مهاجم اجازه بده تا فرآیند تأیید رو دور بزنه و بدون مصاحبه یا داشتن شناسه مناسب، از ارب استفاده کنه. البته تیم امنیتی ورلدکوین گفته که این مشکل رفع شده. این ایراد فنی باعث شد که دوباره بحث مربوط به سواستفاده از داده‌های پروژه و نقض حریم خصوصی دامن بزنه.

ایلان ماسک گفته که پلتفرم ایکس یا توییتر سابق قصد نداره رمزارز مخصوص خودش رو راه‌اندازی کنه و از کاربرا خواسته دنبال توکنای مربوط بهش نگردن و همه توکن‌ها با این اسم یا اسمای مربوط جعلین. لازمه که اشاره کنم، بعد تغییر نام توییتر به ایکس، یه توکن جعلی با اسم ایکس به وجود اومده بود که رشد قیمتی شدیدی رو هم تجربه کرد که البته واضحه که توییتر اون رو ایجاد نکرده

یکی از اعضای دائو پروتکل Curveتو توییتر گفته که این پروتکل، پاداش‌دهی‌ استخرهای نقدینگی مربوط به هک ۳۰ جولای و هک مولتی‌چین‌ را متوقف می‌کنه که تو سایت ارزنو اسامی استخر‌های نقدینگی غیرفعال کامل آورده شده. این تصمیم‌ توسط سازمان خودمختار غیرمتمرکز اضطراری کرو یا Curve E-DAO گرفته شده که از اعضای منتخب Curve DAO تشکیل شده. البته این تصمیم می‌تونه در آینده دوباره با رای دائو لغو شه.
این اتفاق خبر بدی برای کرو محسوب می‌شه، اما خبر خوبی هم برای این پروتکل منتشر شده. پروتکل JPEG’d گفته که هکر کرو فایننس ۵۴۹۵ اتر به ارزش تقریبی ۱۰ میلیون دلار رو با قیمت فعلی بازار برگردونده و در ازاش ۶۱۰.۶ اتریوم معادل ۱.۱ میلیون دلار پاداش دریافت کرده. جی‌پگ یه پلتفرم وام‌دهی غیرمتمرکزه که در ازای وثیقه‌گذاری NFT به کاربرا وام می‌ده و تو هک کرو فایننس ۱۱.۶ میلیون دلار سرمایه از دست داده بود.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا