سفارش OCO در صرافی های رمزارز | ثبت سفارش OCO
بازار کریپتوکارنسی که به پامپ و دامپهای فراوانش معروف است، همواره فرصتهای بسیاری را برای معاملات ایجاد میکند. اگرچه نوسانات موجود در بازارها، فرصتهای معاملاتی زیادی میسازند، اما ریسک شما را هم افزایش میدهند. ابزار شما برای کنترل این ریسک، بررسی حجم معاملاتی و دیگری استفاده کردن از حد سود و ضرر است.
صرافیهای رمزارز ابزارهای مختلفی را به معاملهگران ارائه میدهد؛ از ماشین حسابهای محاسبه حجم معاملات گرفته تا سفارشهای مختلف برای تنظیم حد سود و ضرر.
یکی از ابزارهایی که در صرافیها وجود دارد تا معاملهگران بتوانند ریسک معاملات خود را کنترل کنند، سفارش OCO است. در این مقاله قصد داریم تا با معرفی این ابزار به نحوه استفاده از آن بپردازیم.
سفارش OCO چیست؟
سفارش OCO مخفف عبارت (One cancels the other order) است؛ به این معنا که در صورت اجرا شدن یک سفارش، دیگری غیرفعال میشود. معاملهگران حرفهای از این ابزار برای کنترل ریسک و مدیریت سرمایه خود استفاده میکنند. همچنین این ابزار به معاملهگران اجازه میدهد تا بدون نظارت دائم بر معاملات، سفارشات خود را تنظیم کنند.
فرض کنید یک دارایی با قیمت ۱۰۰ دلار خریدهاید و قصد دارید آن را در قیمت ۱۱۰ دلار بفروشید. اگر قیمت به زیر ۹۵ دلار رفت و متحمل ضرر شدید، تصمیم میگیرید از معامله خارج شوید. در این وضعیت، به کمک سفارش OCO میتوانید یک سفارش برای حد سود و سفارش دیگری را برای حد ضرر ایجاد کنید. به عنوان مثال اگر قیمت به ۱۱۰ دلار رسید، معامله لیمیت شما فعال میشود و حد ضرر شما غیر فعال میگردد.
این ابزار به شما کمک میکند تا در هر ساعت از شبانه روز، با خیال راحت معامله باز کنید و با تعیین میزان ریسک خود، به ترید بپردازید. البته این نوع سفارش تنها در بازار کریپتو نیست و در بازارهایی مثل سهام و فارکس نیز وجود دارد، اما بهدلیل نوسانات بالای رمزارزها بیشتر در این بازار مورد استفاده قرار میگیرد.
انواع سفارش در بازار
سفارشهای متفاوتی در بازار وجود دارد که برای اهداف مختلف طراحی شدهاند. اگر انتظار دارید که قیمت بعد از رسیدن به یک ناحیه ریزش کند، از سفارشهای لیمیت و اگر بعد از شکست انتظار اصلاح دارید، از سفارش استاپ لیمیت استفاده کنید. در ادامه به توضیح کامل انواع سفارشهای بازار میپردازیم.
- سفارش «خرید» (Buy Limit Order): این سفارش به منظور خرید دارایی در یک قیمت مشخص قرار داده میشود. به عبارت دیگر، وقتی قیمت دارایی به یک سطح معین میرسد، سفارش خرید اجرا میشود.
- سفارش «فروش» (Sell Limit Order): این سفارش به منظور فروش دارایی در یک قیمت مشخص قرار داده میشود. یعنی وقتی قیمت دارایی به یک سطح معین میرسد، سفارش فروش اجرا میشود.
- سفارش «استاپلیمیت» (Stop-Limit) : این سفارش برای محافظت از سرمایه در برابر ضررهای بیشتر ایجاد میشود. وقتی قیمت به سطح تعیین شده یا همان حد ضرر میرسد، سفارش به صورت خودکار اجرا میشود و معامله را بهسرعت میبندد تا از ضرر بیشتر جلوگیری کند.
زمانیکه قیمت به سفارش استاپ شما میرسد، این معامله را در سفارشات بازار قرار میدهد و دارایی در بهترین قیمت به فروش میرسد. شاید سفارش شما بهطور دقیق پر نشود و در محدوده اعداد ثبت شده تطابق پیدا کند.
- سفارش «استاپ» (Stop) : معمولا معاملهگران از این سفارش برای متوقف کردن حد ضرر استفاده میکنند. همچنین زمانی که سفارش بالاتر از قیمت فعلی بازار داشته باشید، میتوانید از این سفارش استفاده کنید. این سفارش در بازارهای رونددار مورد استفاده قرار میگیرد. البته باید بدانید که ممکن است قیمت همیشه به سمت معامله شما حرکت نکند. این سفارش در واقع همان لیمیت و استاپ لیمیت است.
چه زمانی از سفارش OCO استفاده کنیم؟
استفاده همزمان از هر دو سفارش حد سود و حد ضرر به تریدر این امکان را میدهد تا ریسک خود را بدون نیاز به کاهش سودآوری کنترل کند. همچنین معاملهگران با تجربه از این مشکل آگاه هستند که کنترل احساسات یکی از مهمترین موضوعاتی است که باید به آن بپردازند؛ بنابراین این ابزار در رسیدن معاملهگران به اهدافشان کمک میکند.
از آنجایی که سفارش OCO به معاملهگران امکان اجرا و لغو سفارشات را بهصورت خودکار انجام میدهد، بنابراین نیاز به دنبالکردن قیمت و تنظیم دستی ندارند. این موضوع به تریدرها امکان بهینهسازی استراتژی و وقت گذراندن در سایر بازارهای مالی و… را میدهد.
چگونه از سفارش OCO استفاده کنیم ؟
فرض کنید قصد دارید تا بعد از شکست سقف تاریخی بیتکوین وارد معامله خرید شوید؛ اما نمیدانید دقیقا چه زمانی این اتفاق میافتد، همچنین زمان کافی برای مشاهده روزانه قیمت را ندارید؛ بنابراین، یک سفارش بای استاپ در نزدیکی ۶۹ هزار دلار تنظیم میکنید تا بلافاصله پس از عبور سقف تاریخی، خرید شما تکمیل شود.
همچنین میدانید اگر قیمت به زیر ۲۰ هزار دلار نفوذ کند، میتواند تا ۱۶ هزار دلار سقوط کند، بنابراین میتوانید با ثبت یک سفارش سل استاپ در ۲۰ هزار دلار، از ریزش قیمت بهرهمند شوید.
حالت دیگری که میتوانید از سفارش OCO استفاده کنید، در سطوح حمایت و مقاومتی یا نواحی عرضه و تقاضاست. اگر تحلیل شما این باشد که قیمت بعد از برخورد به اوردربلاکش ریزش خواهد کرد، میتوانید یک سفارش سل لیمیت در این ناحیه تنظیم کرده و از کاهش قیمت سود کسب کنید.
مدیریت ریسک در معاملات باز
یکی از کاربردیترین مواردی که میتوانید از سفارش OCO استفاده کنید، مدیریت ریسک در معاملات باز است. اگر از پیش معاملهای باز کردید بهتر است با این سفارش ریسک خود را کنترل کنید.
به عنوان مثال شما اتریوم را در قیمت ۱۷۰۰ دلار خریدهاید و طبق تحلیل، انتظار دارید در روزهای آتی، قیمت تا ۲۰۰۰ دلار رشد کند. بنابراین یک سفارش لیمیت در ۲۰۰۰ دلار قرار میدهید تا سود شما را در لحظه برخورد به قیمت ذخیره کند.
همچنین اگر قیمت خلاف معامله شما حرکت کند، یک سفارش در ۱۶۰۰ دلار تنظیم میکنید تا جلوی ضررهای مازاد گرفته شود. بنابراین استفاده از سفارش OCO در معاملات باعث میشود که ضررهای شما محدود شده و سود خود را از بازار دریافت کنید.
البته ناگفته نماند که تعیین اندازه پوزیشن معاملاتی نیز به همان اندازه مهم است و معاملهگران بهتر است نهایت تا ۲ درصد از سرمایهشان را در هر معامله ریسک کنند.
سخن پایانی
سفارش OCO در بازارهای مالی یک استراتژی است که به معاملهگران این امکان را میدهد تا دو سفارش معاملاتی مختلف به صورت همزمان برای یک دارایی معین قرار دهند و زمانی که یکی از این دو سفارش اجرا شد، سفارش دیگر به صورت خودکار لغو شود.
سفارش OCO یک ابزار قدرتمند در دستهبندی استراتژیهای معاملاتی است که میتواند به معاملهگران کمک کند تا به صورت هوشمندانه ریسک خود را مدیریت کنند و از بازدهی معاملات برخوردار شوند.
با استفاده از سفارش OCO، تریدرها میتوانند بهترین تصمیمات را برای معاملاتشان بگیرند؛ این نوع سفارش سرمایه معاملهگر را در برابر ریسکهای نامطمئنی که ممکن است در بازار وجود داشته باشد، حفظ میکند.