اینوستونومی
ابزارهای معاملاتیتحلیل تکنیکال

آشنایی با بیل ویلیامز | معرفی اندیکاتور

بیل ویلیامز یک چهره تاثیرگذار در دنیای روانشناسی معاملات و تحلیل تکنیکال است. شهرت او در دهه ۱۹۹۰ به دلیل مجموعه کتاب‌های «تئوری آشوب» و همچنین طیف وسیعی از اندیکاتور‌های معاملاتی محبوبی که ابداع کرد، به سرعت گسترش یافت. بیل ویلیامز بیش از نیم قرن به‌عنوان یک معامله‌گر و تحلیل‌گر بازارهای مالی فعالیت کرد. وی این روزها بیشتر به‌دلیل اندیکاتور‌های معاملاتی که در کتاب‌هایش معرفی کرده است، شناخته می‌شود.

در این مقاله همراه ما باشید تا با بیوگرافی و اندیکاتورهای بیل ویلیامز بیشتر آشنا شوید.

معرفی بیل ویلیامز

«بیل ویلیامز» (Bill Williams) یک چهره سرشناس و تریدر مشهور آمریکایی است. شهرت وی به دلیل اندیکاتورها و اسیلاتورهای ویلیامز بوده که در تحلیل تکنیکال مورد استفاده قرار می‌گیرد.

بیل ویلیامز متولد ۱۹۳۲ میلادی است. او که به‌عنوان یک معامله‌گر و نویسنده آمریکایی شناخته می‌شود، تحصیلات آکادمیک خود را نامرتبط گذراند. بیل ویلیامز دوره لیسانس خود را فیزیک مهندسی مطالعه کرد و دکترای خود را در زمینه روانشناسی گذراند. او بیش از ۶۰ سال سابقه به‌عنوان معامله‌گر سهام و کالا و همچنین ۳۰ سال سابقه تدریس را در رزومه خود داشت. او در سال ۲۰۱۹ در گذشت، ولی در تاریخ به عنوان پدر علم روان‌شناسی مدرن شناخته می‌شود.

از معروف‌ترین کتاب‌های او می‌توان به « معاملات سودآور به روش chaos» و « معاملات سودآور با الگو‌های جدید» اشاره کرد. او توانست با تلفیق نظریه آشوب و روان‌شناسی معاملات، نظریه جدیدی خلق کند.

بیل ویلیامز در دیدگاه خود در مورد روانشناسی معاملات اشاره کرده است که بازارهای مالی هرگز به‌طور کامل قابل شناخت نیستند. او بهترین راه برای کسب درآمد از بازار را تمرکز بر جنبه رفتاری می‌داند، نه وسواس بر روی اصول بازار.

همچنین، وی بر اساس این فرض که آنچه اغلب بازارها را به حرکت در می‌آورد ارتباط چندانی با ارزش‌گذاری‌های عینی ندارد و بیشتر به درک ارزش مربوط می‌شود، بر این موضوع تاکید داشت که هم‌سویی با بازار ضروری است. در این راستا، او خود را به‌عنوان یک معامله‌گر روند توصیف کرده است.

بررسی اندیکاتور‌‌های بیل ویلیامز

به‌طور کلی اندیکاتور‌ها، ابزاری برای شناخت روند بازار هستند که به کمک آن‌ها می‌توان روند حرکتی قیمت را تشخیص داد و نقطه ورود و خروج مناسب برای انجام معاملات را پیدا کرد.

همانطور که قبلا اشاره کردیم، بیل ویلیامز با ارائه تعدادی از اندیکاتور مشهور اعتبار یافت؛ از مهم‌ترین اندیکاتور‌های او می‌توان به اندیکاتور الیگیتور، اسیلاتور گیتور، اسیلاتور Awesome، اسیلاتور شتاب‌دهنده، اندیکاتور‌های فرکتال و اندیکاتور تسهیل بازار اشاره کرد.

اندیکاتور الیگیتور

«اندیکاتور الیگیتور» (Alligator Indicator) به عنوان یک روندنما در نظر گرفته می‌شود؛ به‌صورتی که موقع تشکیل روند جدید، قیمت از میانگین‌ متحرک‌های آن عبور می‌کند.
Alligator indicator

اندیکاتور الیگیتور، شاید مشهورترین اختراع بیل ویلیامز باشد و به‌عنوان یک روندنما شناخته می‌شود؛ زمانی که قیمت از میانگین‌ متحرک آن عبور کند، حاکی از ایجاد یک روند جدید است.

این اندیکاتور معاملاتی شامل سه میانگین متحرک با دوره‌های زمانی مختلف است. به صورت پیش‌فرض خط آبی نشان‌دهنده یک میانگین متحرک با دوره زمانی ۱۳ است که ۸ کندل به جلو در نمودار منتقل شده است. خط قرمز آن نیز یک میانگین متحرک دیگر با با دوره زمانی ۸ است که ۵ کندل به جلو منتقل شده و میانگین متحرک آخر با دوره زمانی ۵  فقط ۳ کندل به جلو ادامه پیدا کرده است.

اسیلاتور گیتور

«اسیلاتور گیتور» (Gator Oscillator) به عنوان مکمل اندیکاتور الیگیتور در نظر گرفته می‌شود و می‌تواند روند را به شما نشان دهد. اسیلاتور گیتور از فاصله خطوط میانگین متحرک در اندیکاتور الیگیتور استفاده می‌کند و یک هیستوگرام دوگانه را تشکیل می‌دهد. اگر طول میله‌ها نسبت به قبلی افزایش یابد اسیلاتور به رنگ سبز تبدیل می‌شود و اگر طول میله‌ها کاهش یابد، رنگ میله‌ها قرمز می‌شود.

Gator Oscillator

اسیلاتور Awesome

اسیلاتور (Awesome Oscillator)  یک اندیکاتور معاملاتی است که یک میانگین‌متحرک کوتاه‌مدت را با یک میانگین‌متحرک بلندمدت مقایسه می‌کند تا ممنتوم  بازار را اندازه‌گیری کند.

Awesome Oscillator

این اندیکاتور به عنوان هیستوگرام نمایش داده می‌شود. معامله‌گران اغلب از این اسیلاتور با سایر اندیکاتورها برای تایید روندهای صعودی و نزولی و همچنین پیش‌بینی برگشت‌های احتمالی استفاده می‌کنند.

اسیلاتور شتاب دهنده

اسیلاتور شتاب‌دهنده (Accelerator oscillator) اسیلاتوری است که مقدار آن با استفاده از Awesome Oscillator به‌دست می‌آید؛ به‌طوری که ۵ دوره زمانی از آن کمتر است. این اسیلاتور به عنوان پیش‌نشانگر می‌تواند تغییرات حرکت را هشدار دهد.

Accelerator oscillator

اندیکاتورهای فراکتال

اندیکاتور‌های فراکتال بیل ویلیامز بر این ایده استوار است که بازارهای مالی حاصل مجموعه‌ای از رفتارهای فردی هستند. این موضوع رفتار متشابه یا همان فرکتال نامیده می‌شود که به عقیده ویلیامز به معامله‌گران کمک می‌کند تا رفتار بازار را درک کنند. این اندیکاتور سقف و کف‌های مهم کوتاه‌مدت را به ما نشان می‌دهد که به کمک آن‌ها می‌توان جایی را که ممکن است بازگشت یا شکست در روند اتفاق افتد، پیش‌بینی کرد.

Fractal oscillator

اندیکاتور تسهیل بازار

اندیکاتور تسهیل بازار (MFI) تغییرات قیمت را اندازه‌گیری و این مقدار را به صورت هیستوگرام زیر نمودار قیمت ترسیم می‌کند. این اندیکاتور نشان می‌دهد که تا چه حد برای حرکت در بازار تمایل وجود دارد.

MFI indicator

افزایش حجم و MFI شاید مهم‌ترین ترکیبی باشند که احتمال ادامه روند را نشان می‌دهد. ویلیامز پیشنهاد کرد که از اندیکاتور MFI در ترکیب با اندیکاتور فراکتال استفاده شود.

گفتنی است یکی از مزیت‌های اندیکاتورهای معاملاتی بیل ویلیامز این است که همه آن‌ها به صورت استاندارد با انواع نرم افزارهای نموداری از جمله پلتفرم معاملاتی متاتریدر ۴ در دسترس هستند.

چگونه از اندیکاتور‌های بیل ویلیامز استفاده کنیم؟

اندیکاتور‌های معاملاتی بیل ویلیامز کاربرد گسترده‌ای دارند. اما این بدان معنا نیست که هر اندیکاتوری معاملاتی برای شما مناسب باشد. زمانی که خواستید استراتژی معاملاتی جدید برای خود بسازید، باید مشخص کنید که آیا شما معامله‌گر روزانه هستید یا یک اسکلپر و حتی سوینگ تریدر.

از اندیکاتور‌‌های بیل ویلیامز می‌توانید به عنوان نقطه ورود استفاده کنید. به عنوان مثال اگر سبک معاملاتی شما پرایس اکشن باشد، ابتدا باید روند حرکتی خود را پیدا کنید، سپس از اندیکاتورها سیگنال ورود بگیرید.

بهترین اندیکاتور، اندیکاتوری است که با نیازهای معاملاتی و ساختار روانی شما مطابقت داشته باشد. به همین دلیل بسیار مهم است که ابتدا تکنیک‌های معاملاتی را با یک حساب آزمایشی، تست کنید.

سخن پایانی

بیل ویلیامز ( ۱۹۳۲-۲۰۱۹)  ‌با مطالعات خود از داده‌های بازار سهام به سمت توسعه تحلیل تکنیکال حرکت و تعدادی اندیکاتور را در همین راستا خلق کرد. او اعتقاد داشت که باید ابعاد مختلف بازار را درک کرد.

وی همچنین به ساختار فرکتالی بازار اشاره کرد که به این معناست که اشکال در تایم‌فریم‌های کوچکتر نیز تکرار می‌شوند؛ این ساختارها منحصر به اشکال هندسی نیستند و تصمیم انسان‌ها یک فرکتال رفتاری محسوب می‌شود.

برای معاملات سودده باید فرکتال رفتاری بسیاری از معامله‌گران را شناسایی‌کنیم. این موضوع به معامله‌گر در جهت حرکت بازار کمک می‌کند.

نوشته های مشابه

1 دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا