مقایسه استراتژی لنسبگز و البروکس | سبکهای پرایس اکشن
در بازار های مالی، تحلیل تکنیکال به عنوان یک روش مهم برای پیشبینی رفتار قیمتها و تصمیمگیریهای سرمایهگذاران استفاده میشود. استراتژیهای مبتنی بر تحلیل تکنیکال، ابزاری قدرتمند در دسترس سرمایهگذاران حرفهای هستند. روشها و استراتژیهای مختلفی در تحلیل تکنیکال وجود دارند؛ از پرایس اکشن ICT گرفته تا تحلیل تکنیکال کلاسیک.
در این مقاله، به مقایسه دو استراتژی معروف در تحلیل تکنیکال، یعنی «لنسبگز» (Lance Beggs) و «البروکس» (Al Brooks)، پرداخته خواهد شد. هدف از این مقاله، بررسی و مقایسه ویژگیها، قابلیتها و محدودیتهای این دو استراتژی است تا سرمایهگذاران بتوانند تصمیمات بهتری در بازار سرمایه بگیرند.
استراتژی البروکس چیست؟
استراتژی البروکس یکی از روشهای معروف در تحلیل تکنیکال است که بر اساس استفاده از نمودارهای قیمت و حجم معاملات بر پایه زمان چیده شده است. این استراتژی بر اساس قوانین و الگوهای خاصی که در نمودارها قابل مشاهده هستند، بهترین موقعیت برای خرید و فروش را در کوتاهترین زمان معرفی میکند.
البروکس بر اصولی مانند خطوط روند، سطوح حمایت و مقاومت و الگوهای شمعی تکیه دارد. از مزیتهای استراتژی البروکس میتوان به سادگی استفاده، قابلیت تطبیق با بازارهای مختلف و تشخیص الگوهای تکراری اشاره کرد. با این حال، این استراتژی محدودیتهایی نیز دارد و ممکن است به دلیل تغییرات ناگهانی در بازار، سیگنالهای نادرستی ارائه دهد.
استراتژی لنسبگز چیست؟
لنسبگز نیز استراتژی دیگری در تحلیل تکنیکال است که قصد دارد با بررسی حرکات گذشته قیمت و وضعیت حال قیمت، به تحلیل و پیشبینی آینده قیمت بپردازد. لنسبگز علت اصلی حرکات قیمت را ترس و طمع معاملهگران میداند. وی معتقد است، زمانی که معاملهگران از روی ترس تصمیم میگیرند و در جای نامعقولی از معامله خارج میشوند، فرصت مناسبی برای ورود به معامله بهوجود میآید.
هدف اصلی در پرایس اکسن لنسبگز معامله در جهت روند اصلی است. در استراتژی لنسبگز بهمنظور شناسایی و معامله نوسانات میتوان از سه تایم فریم مختلف استفاده کرد.
استراتژیهای لنسبگز و البروکس چه تفاوتهایی با یکدیگر دارند؟
حالتهای مختلفی برای مقایسه استراتژیهای لنسبگز و البروکس وجود دارد. در ادامه به برخی از این جنبهها میپردازیم:
- پایداری و قابلیت اعتماد: استراتژی البروکس به دلیل سادگی استفاده و استاندارد بودن الگوهای تحلیلی، در مقابل تغییرات بازار و شوکهای ناگهانی پایدارتر به نظر میرسد. از سوی دیگر، لنسبگز با استفاده از مدلهای پیچیده و وابستگی به دادههای تاریخی، ممکن است حساسیت بیشتری نسبت به تغییرات بازار داشته باشد.
- پیچیدگی استفاده: استراتژی البروکس به دلیل استفاده از الگوهای ساده و قوانین مشخص، برای سرمایهگذاران تازهکار نیز قابل فهم و استفاده است. در مقابل، لنسبگز برای استفاده موفقیتآمیز نیازمند آشنایی بیشتر با الگوهای متفاوت است.
- دقت پیشبینی: هر دو استراتژی قابلیت پیشبینی دقیق را دارند، اما روشهای متفاوتی برای این منظور استفاده میکنند. البروکس براساس الگوهای ساده و تکراری در نمودار قیمت عمل میکند، در حالی که لنسبگز با استفاده از مدلهای پیچیده سعی در پیشبینی دقیقتر رفتار قیمتها دارد.
- تایمفریم: البروکس به طور عمده بر روی تایمفریم کوتاهمدت متمرکز است، به عنوان مثال، نمودارهای روزانه یا ساعتی و حتی ۵ دقیقهای. این استراتژی برای سرمایهگذارانی که به دنبال معاملات سریع و در بازههای زمانی کوتاه هستند، مناسب است.
از طرف دیگر، لنسبگز به طور عمده در زمانبندی بلندتر استفاده میشود، مانند نمودارهای هفتگی یا ماهانه. این استراتژی بیشتر برای سرمایهگذارانی که به دنبال روند بلندمدت و سیگنالهای قویتر هستند، مناسب است.
- مدیریت ریسک: هر دو استراتژی البروکس و لنسبگز به مدیریت ریسک اهمیت میدهند، اما شاید رویکرد آنها متفاوت باشد. البروکس معمولا با استفاده از سطوح حمایتومقاومت و تنظیم مناسب سطوح حد ضرر، تلاش میکند ریسک را کاهش دهد. به عبارت دیگر، البروکس تمایل دارد در صورت حرکت در خلاف عکس تحلیل، بهسرعت اقدام به خروج از معامله کند.
از طرف دیگر لنسبگز، با توجه به استفاده از مدلهای پیچیدهتر، میتواند رویکردی سختتری در مدیریت ریسک داشته باشد. به عنوان مثال، با استفاده از مدلهای مبتنی بر احتمالات، میتواند سطوح حد ضرر را طبق میزان ریسک متفاوت تنظیم کند.
سخن پایانی
بازارهای مالی مانند یک اقیانوس متلاطم هستند که برای ورود به آن باید ابزار لازم را هم در دسترس داشت. استراتژیهای لنس بگز و البروکس به عنوان پرطرفدارترین روشهای پرایس اکشن شناخته میشوند که به معاملهگران در پیدا کردن جهت معاملات، نقطه ورود بهینه و چرخه بازار کمک میکند.
عدهای سبک البروکس را دقیقتر میدانند و با آنها معامله میکنند؛ در حالیکه عدهای دیگر بیشتر با ستاپهای لنسبگز ارتباط برقرار میکنند و از این ستاپها استفاده میکنند.
برای انتخاب سبک مورد نظر برای معاملهگری پیشنهاد میشود که نسبت به آشنایی و مطالعه هر دو سبک اقدام کنید تا خلعهای موجود را از سبکهای یکدیگر پوشش دهید. اگر چه بسیاری از این مفاهیم در هر دو سبک یکسان هستند، با این حال یادگیری هر سبک میتواند دید تازهتری از بازار به شما دهد.
لازم به ذکر است که معمولا معاملهگران اسکلپر، بیشتر از نکات استراتژی البروکس استفاده میکنند و معاملهگران روزانه و سوینگ تریدرها به سمت استراتژیهای لنسبگز میروند.