تحلیل تکنیکال BTC
۲۵ فروردین ۱۴۰۳
نمودار بیتکوین در تایم فریم ۴ساعته بین محدوده ۶۴هزار تا ۷۲هزار دلار در حال نوسان است. سطح نقدینگی استاتیک ۶۰هزار دلار و محدوده ۵۳هزار دلار خارج از یک حمایت داینامیک قرار دارد لذا میتواند ناحیه مناسبی جهت جمعآوری استاپ خریداران باشد و محدوده واکنش پذیری را برای خرید بسازد. همچنین با توجه به مومنتوم نزولی اخیر قیمت، سطوح ۶۷۶۰۰ و ۶۹۷۰۰ دلار میتواند قیمت را به سمت پایین هدایت کند. لازم به ذکر است الگوی مثلث ادامه دهنده روند صعودی قیمت در ماژور نیز میتواند سناریوی دیگری از صعود بیتکوین را تقویت کند.
۱۹ فروردین ۱۴۰۳
قیمت بیتکوین بعد از رسیدن به سقف تاریخی جدید خود وارد فاز نوسانی شده است و با توجه به عدم تشکیل BMS جدید چه در جهت صعود و چه در جهت نزول، ادامه روند مشخص نیست. عبور قیمت از ناحیه ۷۱۸۵۰ دلار، BMS رو به بالا جدیدی را ثبت خواهد کرد و احتمال صعود بیشتر قیمت را افزایش میدهد. در مقابل، عبور قیمت از اردربلاک مصرف شده قیمت در ناحیه ۶۰۵۰۰ تا ۶۳۵۰۰ میتواند آن را در مسیر رسیدن به اردربلاک بعدی آن در محدوده ۵۰۵۰۰ تا ۵۱۵۰۰ دلار قرار دهد.
۸ اسفند ۱۴۰۲
نمودار قیمت بیتکوین را در تایمفریم روزانه مشاهده میکنید. قیمت بیتکوین با قدرت از کانال صعودی خود خارج شده که نشان از فشار بالای خرید در بازار دارد. FVG قیمت در محدوده ۶۱۱۷۸ تا ۶۳۴۲۹ با FVG در تایمفریم هفتگی تلاقی دارد و میتواند قیمت را به خود جذب کند. بنابراین با توجه به قدرت خریداران، میتوان از این محدوده به عنوان هدف اول بیتکوین نام برد. مهمترین حمایت قیمت را میتوان محدوده ۵۰ هزار تا ۵۱۵۰۰ دلار در نظر گرفت.
۱ اسفند ۱۴۰۲
درحال حاضر نمودار بیتکوین در تایم فریم ۴ساعته بین محدوده ۵۱ هزار تا ۵۲۸۰۰ دلار رنج شده است. با توجه به مومنتوم صعودی قیمت در صورت شکست سقف میتوان در پولبکها وارد معامله خرید شد. درصورت شکست پرقدرت رنج سووینگی ایجاد شده به سمت پایین، امکان اصلاح قیمت وجود خواهد داشت.
درصورت رشد قیمت محدوده مقاومت ۵۴ تا ۵۶ هزار دلار در گام اول و ناحیه ۵۸ تا ۶۲ هزار دلار به عنوان عرضه اصلی بیت کوین خواهد بود. اما با کاهش قیمت بیتکوین، محدودههای حمایتی ۴۸ تا ۴۹ هزار دلار و همچنین ۴۲ تا ۴۴ هزار دلار برای خریداران، مناطق کم ریسکی خواهد بود.
۲۱ بهمن ۱۴۰۲
نمودار بیتکوین در تایمفریم ۴ساعته همانطور که در پست گذشته اشاره کردیم، از ناحیه حمایت ۳۸ تا ۴۰ هزاردلار با قدرت برگشته است. مقاومتهای پیش روی قیمت در نواحی ۴۹ هزار، ۵۰ تا ۵۲ هزار و ۵۷ تا ۶۲ هزار دلار قرار دارد که قیمت میتواند به این سطوح واکنش نشان دهد.
با توجه به قرار گرفتن در سایکل اسپایک تا مقاومتهای گفته شده، درصورت شکست سقفهای مینور میتوان وارد معامله خرید شد. از طرفی با کاهش قیمت بیتکوین، محدودههای حمایتی ۴۳۵۰۰ تا ۴۳۹۰۰ دلار ، ۴۰ تا ۴۱ هزار دلار پتانسیل واکنش قیمت را خواهد داشت.
۲۳ دی ۱۴۰۲
نمودار بیتکوین در تایم فریم ۴ساعته را مشاهده میکنیم. همانطور که چند روز پیش اشاره کردیم، قیمت به اردربلاک هفتگی خود برخورد کرده و در حال اصلاح است. محدودههای حمایتی ۴۰ هزار دلار، ناحیه ۳۷۴۰۰ تا ۳۸ هزار دلار و همچنین ۳۳ تا ۳۵ هزار دلار پتانسیل بازگشت قیمت را داشته و میتواند برای معاملات اسکلپ مناسب باشد.
همچنین سطوح مقاومتی ۴۴ تا ۴۴۵۰۰ دلار در گام اول و ناحیه ۴۵۰۰۰ تا ۴۶۶۰۰ دلار برای معاملات فروش در دسترس هستند. انتظار میرود در صورت شکستن مقاومت ۴۹ هزار دلار، رشدی تا محدودههای ۵۲ هزار دلار داشته باشیم.
۲۰ دی ۱۴۰۲
۱۱ دی ۱۴۰۲
نمودار بیتکوین در تایم فریم ۴ساعته همزمان با برخورد به محدوده ۴۴ هزار تا ۴۸ هزار دلار تبدیل به رنج شده است. محدوده پایینی این رنج را ناحیه حمایتی ۴۰ هزار دلار تشکیل داده است. در صورت از دست دادن این محدوده حمایت ۳۷ هزار تا ۳۸۲۰۰ دلار در انتظار قیمت قرار دارد.
در صورت تثبیت زیر این ناحیه، ریزش بیشتری را برای بیتکوین تا کف کانال ماژور در محدوده ۳۰ تا ۳۲ هزار دلار قائل خواهیم بود. اما درصورت رشد قیمت و عبور بیتکوین از مقاومت اخیر مقصد بعدی قیمت ۵۲ هزار دلار خواهد بود.
۳۰ آذر ۱۴۰۲
نمودار بیتکوین در تایم فریم ۴ساعته به سقف کانال صعودی خود در قیمت ۴۴ تا ۴۸ هزار دلار رسیده است؛ جایی که ناحیه عرضه اصلی و تلاقی خطوط استاتیک و داینامیک نمودار را خواهیم داشت. درصورت عبور پرقدرت قیمت از سقف قیمتی ۴۵ هزار دلار تارگت بعدی در نواحی ۴۸ هزار دلار در دسترس خواهد بود و همچنان خریداران از مناطق ۴۱۹۰۰ تا ۴۳۶۰۰ فعال خواهند شد. ضعف کندلها در حرکت اخیر نشان از ضعیف شدن خریداران دارد. در صورت از دست دادن حمایت ۴۰ هزار دلار ناحیه ۳۸۲۰۰ حمایت بعدی قیمت خواهد بود.
۲۷ آذر ۱۴۰۲
نمودار بیتکوین را در تایم فریم ۴ساعته مشاهده میکنید، طبق تحلیل گذشته قیمت به محدوده ۴۴ تا ۴۸ هزار دلار واکنش نشان داده و ریزش حدود ۹درصدی را تجربه کرده است. آخرین بار گفته شد که هنوز فروشندهای به بازار وارد نشده ولی از عمق اصلاح اخیر به نظر میرسد بسیاری از خریدارها در حال نقد کردن داراییهای بیتکوین خود بوده و همین امر موقعیتهای شورت روی قراردادهای آتی این رمزارز را بیشتر کرده است.
اما درحال حاضر ناحیه ۴۰۲۰۰ تا ۴۰۵۰۰ دلار محدوده نزدیک به قیمت است که در صورت از دست دادن این ناحیه انتظار ادامه کاهش قیمت تا محدودههای ۳۸ هزار تا ۳۸۵۰۰ دلار را خواهیم داشت.
به دلیل تجمیع نقدینگی حد ضرر فروشندهها همچنان محدوده مقاومتی ۴۴ تا ۴۸ هزار مقاومت اصلی پیش روی بیتکوین است.
۱۹ آذر ۱۴۰۲
نمودار بیتکوین در تایمفریم ۴ساعته در قالب سایکل صعودی به مقاومت ۴۴هزار دلار رسیده است. ۴۴ تا ۴۸ هزار دلار محدودهای است که قیمت می تواند به آن واکنش نشان دهد. قیمت برای بار دوم قیمت ۴۴ هزار دلار را لمس کرده است، ولی با توجه به مومنتوم صعودی قیمت، همچنان فروشها از ریسک بالایی برخوردار هستند. همچنین در انتهای کانال ماژور بیتکوین هستیم و قیمت به سقف کانال نزدیک شده است.
تحرکات رفتار خریداران از ضعیف شدن خریدها حکایت دارد ولی هنوز تا لحظه نگارش این متن فروشنده پرقدرتی به بازار وارد نشده است. لازم به ذکر است که محدوده مقاومت روانی ۵۰ هزار دلار در تلاقی با اوردربلاک هفتگی بیتکوین است و ناحیه جذابی را برای فروش اسکلپ ساخته است.
اما حمایت ۴۲۳۰۰ دلار در گام اول و ۴۱۵۰۰ دلار در مرحله بعدی کمریسک ترین ورودها برای خریداران است. بهتر است برای خریدهای کمریسک در این نواحی از تاییدیههای کندلی برای ورود استفاده شود. در صورت از دست دادن این نواحی، حمایت ۳۸ هزار دلار میتواند مقصد بعدی قیمت باشد.
۱۳ آذر ۱۴۰۲
نمودار بیتکوین را در تایمفریم روزانه مشاهده میکنید. مقاومت ۴۰ هزار دلاری بیتکوین با یک کندل پرقدرت در تایمفریم ۴ساعته همانطور که انتظار میرفت شکسته شده است. باید دید در محدوده مقاومتی ۴۰ تا ۴۳ هزار دلار رفتار خریداران و فروشندگان به چه صورت خواهد شد و آیا خریداران این قیمتها را تایید میکنند یا خیر.
در صورت عبور از این ناحیه، مقاومت دیگری را در محدوده ۴۵ تا ۴۸ هزار دلار برای بیتکوین متصور هستیم. همچنان با توجه به ورود نقدینگی، موقعیتهای فروش از ریسک بالایی برخوردار هستند.
محدوده ۴۰ هزار دلار در پله اول و ناحیه ۳۸ هزار دلار در گام بعدی حمایتهای نزدیک به قیمت هستند که میتوانند برای تریدرها در جهت لانگ جذاب باشند. همچنان تا مشاهده ضعف فروشندگان، پوزیشنهای خرید کم ریسک خواهند بود.
۱۲ آذر ۱۴۰۲
نمودار بیتکوین را در تایم فریم ۴ ساعته میبینیم، محدوده مقاومتی ۳۸ هزار دلار که قبلا هم به آن اشاره شد با واکنشهایی همراه بود و فشار خریداران این مقاومت را از سر راه برداشت. مقاومت مهم دیگری در محدوده ۴۰ تا ۴۳ هزار وجود دارد که در تایمفریم روزانه از اهمیت بیشتری برخوردار است و میتواند اهداف ما جهت سیو سود باشد.
همچنان تا شکسته نشدن رنج سووینگی به پایین و مشاهده فشار فروشندگان هرگونه پوزیشن فروش ریسک بالایی دارد، اما رفتار اصلاحی اخیر قیمت از اضافه شدن فروشندگان حکایت می کند.
محدودههای حمایتی ۳۷ تا ۳۸ هزار دلار در وهله اول و ناحیه ۳۳ هزار دلار در گام بعدی، حمایت های مهم بیتکوین هستند.
لازم به ذکر است قیمت در حال طی کردن چرخه صعودی خود است و همچنان تا رسیدن به مقاومتها امکان رشد خواهد داشت، اما باید در نظر داشت که هرگونه ورودی در میانه مسیر رشد پر ریسک خواهد بود، لذا حمایتها بهترین گزینه برای معاملهگران است تا با نسبت ریسک به ریوارد مناسبی وارد معامله شوند.
۲۷ آبان ۱۴۰۲
نمودار بیتکوین در تایم فریم ۴ساعته ضعف خریداران را در گام حرکتی اخیر نشان داده است. در حال حاضر قیمت بین محدوده ۳۵ تا ۳۸ هزار دلار، رنجی ۳هزار دلاری برای نوسان گیران ایجاد کرده است. در صورت عبور از این مقاومت، ۴۰ هزار دلار برای بیتکوین مهم خواهد بود.
همچنین بر فشار فروشندگان در این ناحیه اضافه شده است و در صورت شکسته شدن این تریدینگ رنج، انتظار کاهش قیمت تا محدوده های ۳۳ هزار دلار دور از انتظار نخواهد بود.
بنابراین در صورت مشاهده ضعف خریداران از نواحی ۳۸ هزار دلار پوزیشنهای فروش با ریسک به ریوارد مناسبی ارزیابی می شود.
لازم به ذکر است که ناحیه ۳۳ هزار دلار با توجه به تجمیع نقدینگی و قرار گرفتن در جهت مومنتوم برای خریداران از ریسک پایینی برخوردار است.
۲۴ آبان ۱۴۰۲
نمودار بیتکوین در تایم فریم ۴ساعته در یک سایکل صعودی در حال حرکت است، همانطور که اشاره کردیم قیمت بعد از ایجاد اسپایک صعودی به حالت کانال صعودی تغییر فاز داد و همچنان قیمت بیتکوین در حال صعود است.
این چرخه، زمانی به پایان می رسد که خریدارها به این نتیجه برسند که قیمت در یک رنج توانایی صعود نداشته باشد و فشار فروش در بازار مشاهده شود. لگ اخیری که قیمت ساخته است به نظر میتواند به عنوان اصلاحی کوتاهمدت و تثبیت در نواحی تنش زا در نظر گرفته شود.
همچنان قیمت پرتابهای بزرگتری نسبت به سقفهای قبلی دارد و این یعنی ما با احتمال بیشتری قیمتهای ۳۸ تا ۴۰ هزار دلار را خواهیم دید. مقاومت بعدی قیمت در محدوده ۴۲ هزار دلار قرار دارد.
لازم به ذکر است خرید در نواحی حمایتی از ریسک کمتری برخوردار است و محدوده حمایتی ۳۳ هزار تا ۳۳۵۰۰ دلار با توجه به نقدینگی موجود، پتانسیل بیشتری را برای بازگشت قیمت دارد.
۲۰ آبان ۱۴۰۲
قیمت بیتکوین بعد از افزایش تا نزدیکی محدوده ۳۸ هزار دلار، در همین ناحیه متوقف شد. در تایمفریم روزانه اردربلاک محدوده ۳۷۷۰۰ تا ۴۰ هزار دلار بر سر راه قیمت قرار دارد و مانع ادامه رشد آن شده است. با توجه به قوانین کلی اردربلاکها و تمایل قیمت برای پوشش آنها، در قدم اول همچنان احتمال رشد قیمت بیتکوین تا محدوده ۴۰ هزار دلار وجود دارد. همچنین این احتمال وجود دارد که قیمت برای مدتی در محدوده فعلی به حالت خنثی نوسان کند.
در مقابل، اردربلاک نمودار در محدوده ۳۵۱۰۰ تا ۳۵۵۰۰ میتواند به عنوان حمایت قیمت عمل کند و در صورت رسیدن نمودار به آن، تقویت قدرت خریداران را در پی داشته باشد.
۱۳ آبان ۱۴۰۲
نمودار بیتکوین در تایم فریم ۴ساعته از روند پر قدرت اسپایک خود خارج شده و در قالب یک کانال صعودی در حال حرکت است. تا زمانی که رنج تشکیل شده از قیمت ۳۳ هزار دلار بیتکوین به سمت پایین شکسته نشده همچنان نمودار بیتکوین را صعودی میبینیم.
همچنان قدرت فروشندگان در نمودار مشاهده نمیشود، به همین جهت از لولهای حمایتی قیمت در سطوح ۳۴ هزار و ۳۳ هزار دلار خریدار خواهیم بود که تاییدیه ورود می تواند ضعف فروشندگان در این نواحی باشد. محدوده ۳۱ هزار تا ۳۱ هزار و ۷۰۰ دلار به لحاظ وجود نقدینگی در برخورد اول می تواند پتانسیل پولبک قیمت را داشته باشد. اما مقاومتهای ۳۵ تا ۳۶ هزار دلار در گام اول و نقدینگی موجود در ناحیه ۳۶۶۰۰ تا ۳۷۶۰۰ دلار سد راه بیتکوین خواهند بود.
۹ آبان ۱۴۰۲
نمودار بیتکوین در تایمفریم ۴ساعته با یک حرکت پر قدرت صعودی محدوده ۳۱۶۰۰ دلار را شکسته است، در حال حاضر قیمت بین محدوده ۳۳ تا ۳۵ هزار دلار در حال نوسان است. با توجه به صعودی بودن قیمت، محدوده ۳۱۵۰۰ دلار به لحاظ وجود نقدینگی، پتانسیل بالایی برای واکنش قیمت را دارد و میتواند برای خریداران کم ریسک و جذاب باشد. سناریوی تشکیل الگوی پرچم و اهداف ۳۸ هزار دلار برای بیتکوین در صورتی تایید می شود که سطح ۳۵۳۰۰ شکسته شده و پولبکی را داشته باشد. لازم به ذکر است با توجه اصلاح زمانی قیمت در رنج گفته شده، همچنین احتمال محقق نشدن این سناریو وجود دارد. بنابراین سنجش قدرت خریداران و فروشندهها در سطوح تنش نمودار، احتمال موفقیت را بالا می برد.
۲۹ مهر ۱۴۰۲
نمودار بیتکوین در تایمفریم ۴ ساعته را مشاهده میکنیم، همانطور که قبلا اشاره شد، ساختار صعودی بیتکوین در مینور همچنان پابرجاست و تا زمانی که ورود فروشنده ها را مشاهده نکنیم، از سوینگهای اخیر قیمت در صورت دیدن تاییدیههای ورود خریدار خواهیم بود. تا این لحظه کندل ۴ ساعته و روزانه در تقابل با مقاومت ۳۰ هزار دلاری بیتکوین ضعف خریدارها را نشان می دهند، چرا که قیمت نتوانسته است بالای این سطح مقاومتی بسته شود.
در گامهای مینور، سناریویی را در نظر میگیریم که قیمت با کاهش به محدوده حمایتی ۲۸۵۰۰ تا ۲۹۵۰۰ دلار رسیده و پولبکی به این سطح داشته باشد و پس از آن با جمع آوری نقدینگی این سطوح، اهداف ۳۰۵۰۰ و کانال ۳۲ هزار دلار را لمس کند. سناریوی ریزش در صورتی فعال خواهد شد که حمایت ۲۸ هزار دلار با قدرت زیادی ازدست برود.
۲۵ مهر ۱۴۰۲
نمودار رمزارز بیتکوین در تایم فریم ۴ساعته با یک جهش پر قدرت محدوده مقاومتی ۲۸هزار دلار را شکسته و تا ناحیه ۳۰ هزار دلار حرکت کرده است که در تایم ۴ساعته، کلوز این کندل بالای عدد ۲۸ هزار دلار قرار گرفت. قیمت با یک ساختار صعودی به محدوده سقف کانال مینور خودش رسیده و همچنان دید ما به بازار تا این لحظه نمودار صعودی است و با استاپهای مناسب از نواحی حمایتی ۲۷۶۰۰ تا ۲۸۰۰۰ دلار انتظار ادامه حرکت صعودی را خواهیم داشت.
در صورت از دست دادن این محدوده ناحیه ۲۷هزار تا ۲۷۳۰۰ دلار حمایت بعدی بیتکوین خواهد بود. در صورت ادامه دار بودن رشد بیتکوین نواحی مقاومتی ۳۰۵۰۰ دلار و ۳۲هزار دلار، تارگتهای بعدی قیمت در نظر گرفته میشود.
۲۲ مهر ۱۴۰۲
در نمودار بیتکوین در تایم فریم ۴ساعته، میبینیم که قیمت اخیرا محدوده ۲۷۲۰۰ دلار را از دست داده است. با توجه به واکنش قیمت و پولبک به این ناحیه، انتظار کاهش قیمت تا محدودههای حمایتی کف سووینگ آخر در محدوده ۲۶۶۰۰، ناحیه ۲۶۳۰۰ و ۲۶۰۰۰ تا ۲۵۸۰۰ دلار در کوتاه مدت را خواهیم داشت.
همچنین مقاومتهای ۲۷۲۰۰، ۲۷۵۰۰ و ۲۸۰۰۰ دلار سر راه بیتکوین قرار دارد. ناحیه ۲۵ تا ۲۸ هزار دلار رنج بزرگتر بیت کوین بوده و همچنان معتبر است. لازم به ذکر است در صورت شکسته شدن مقاومت ۲۸۶۰۰ دلار انتظار میرود که قیمت روند صعودی خود را دوباره شروع کند.
۵ شهریور ۱۴۰۲
نمودار پیش رو، بازده قیمت بیتکوین را در ماههای مختلف از سال ۲۰۱۳ نشان میدهد. با توجه به این که در حال نزدیک شدن به ماه سپتامبر هستیم، اگر در این بازه زمانی به عملکرد قیمتی بیتکوین در ماه سپتامبر نگاه کنیم، متوجه میشویم که طی این ماه بازده قیمتی بیتکوین در اکثر مواقع منفی بوده و یا بازده مثبت بسیار کمی داشته است. نکته جالب این جاست که ماههای سپتامبری که بازده بیتکوین در آنها مثبت بوده، قبل از آن قیمت در یک رنج معاملاتی خنثی با حجم پایین قرار داشته و در ماه قبل آن نیز یعنی ماه آگوست، بازده قیمت منفی بوده است. البته بازده منفی بیتکوین در آگوست و سپس نوسانات خنثی آن همیشه به بازدهی مثبت در سپتامبر منتهی نشده است. در آگوست سال ۲۰۱۴ قیمت بیتکوین طی یک رنج خنثی بازدهی منفی ۱۷.۵۵٪ را ثبت کرد که در آن سال، بازده قیمتی بیتکوین در ماه سپتامبر منفی ۱۹٪ بود.
لازم به ذکر است که به طور کلی، عملکرد بازارهای پر ریسک مثل بازار سهام معمولا در ماه سپتامبر ضعیف بوده و به صورت میانگین بدترین عملکرد را بین ماههای سال داشته که به اثر ماه سپتامبر نیز معروف است. این موضوع معمولا به بازگشت سرمایهگذاران از تعطیلات و تحقق سود، فروش سهام منظور کسب نقدینگی برای تامین هزینه تحصیل فرزندان و همچنین پرداخت مالیات قبل از پایان سال مالی نسبت داده میشود. البته نمیتوان منکر اثر روانی ناشی از این موضوع و تاثیر آن بر بازار شد.
دوم مرداد ۱۴۰۲
قیمت بیتکوین به ناحیه عرضه هفتگی خود در محدوده ۳۱ هزاردلار تا ۳۲۵۰۰ دلار رسیده است. در همین راستا قیمت به این محدوده واکنش داده و رنج یکماهه خود را شکسته و در تایم روزانه زیر عدد روانی ۳۰ هزار دلار بسته شده است.
در صورت بازگشت قیمت به محدوده ی ۳۱ هزار دلار و مشاهده قدرت فروشندگان، فروشنده خواهیم بود. محدوده حمایتی ۲۸ هزار تا ۲۸۵۰۰ دلار محدودهای است که قیمت در حال بازگشت به آن است و انتظار میرود قیمت بین ۱۰۰۰ تا ۱۵۰۰ دلار در واکنش به این ناحیه افزایش یابد. در صورت از دست دادن این محدوده ، ۲۶۳۰۰ تا ۲۶۷۰۰ ناحیه حمایت بعدی بیتکوین خواهد بود. لازم به ذکر است با توجه به حرکت صعودی اخیر بیتکوین در کانال خود و در تکمیل گام حرکتی قبلی، در محدودههای حمایتی در صورت دیدن تقاضا در نمودار برای اهداف ۳۵ هزار تا ۳۶۷۵۰ دلار خریدار خواهیم بود.
۲۹ تیر ۱۴۰۲
با توجه به چارت تایمفریم ۲ ساعته بیتکوین، همانطور که مشاهده میکنید قیمت پس از تشکیل اسپایک صعودی تا محدوده مقاومت روانی ۳۰ الی ۳۱ هزار دلار، حدود یک ماه است که در محدوده رنج درحال نوسان است. با توجه به این نکته که زمان و عمر باکس رنج زیاد شده و رو به فرسایشی شدن است، انتظار میرود به زودی شاهد شروع روند بزرگی در بازار باشیم. در زمانهایی که در فاز تریدینگرنج هستیم بازار شروع به جمع آوری نقدینگی برای آغاز روندی پرقدرت میکند، اما اکنون ۲ سناریو پیشرو داریم:
۱-عدم توانایی و قدرت کافی برای شکست محدوده مقاومتی روانی ۳۰ الی ۳۱هزار دلار پس در نتیجه قیمت از کف تریدینگ رنج میشکند و تا محدوده حمایتی مشخص شده ۲۸هزار الی ۲۷۴۰۰ دلار وارد فاز اصلاح قیمتی میشویم.
۲- بازار درحال اصلاح زمانی است و در صورت رسیدن قیمت برای بار سوم به محدوده ۲۹۵۰۰ دلار در کف تریدینگرنج و تشکیل کندل صعودی پرقدرت، مسیر رشد قیمت به سقف ترینگ رنج برای آخرین بار هموار خواهد شد.
سناریو محتملتر شکست از کف تریدینگرنج است، زیرا قیمت پس از چهار بار برخورد به سقف تریدینگرنج، موفق به شکست و تثبیت بالای سقف رنج نشد و در آخرین برخورد با فشار فروش سنگینی مواجه و کندل روزانه نزولی قویای تشکیل شد.
و در آخر با توجه به بازار سهام آمریکا و شاخصهای داوجونز و S&P500، پس از رشدی که چند وقت گذشته تجربه کردند، اکنون نیاز به اصلاح قیمت حس میشود. نکته حائز اهمیت این است که در بیشتر مواقع همبستگی مثبت بین بازار سهام آمریکا و بیتکوین وجود دارد، اما طی چند هفته گذشته بازار سهام آمریکا صعودی ولی بیتکوین در نوسان خنثی بود و اگر بازار سهام با فشار فروش مواجه شود، بازار بیتکوین ممکن است با ریزش شدیدتر، مواجه شود.
۲۱ خرداد ۱۴۰۲
در این بخش، میخواهیم مروری داشته باشیم بر تحلیلهای سه ماه گذشته رمزارز بیتکوین و سناریو های گفته شده و اتفاقاتی را که فصل گذشته در بازار بیتکوین به وقوع پیوست، بررسی کنیم.
مطابق تحلیل ۲۱ اسفند سال ۱۴۰۱، زمانی که قیمت بیتکوین در محدوده ۲۰ هزار دلار در نوسان بود، با توجه به سناریوی شکست خط روند نزولی بلند مدت، تشکیل الگوی وایکوف، تکمیل پولبک و تثبیت قیمت بالای خط روند نزولی شکسته شده، ترس شدید در بازار و رسیدن اندیکاتور RSI به محدوده اشباع فروش، مشخص شد بازار در شرف شروع روند صعودی جدیدی است و انتظار میرفت که بیتکوین تا محدوده مقاومتی ۳۰ هزار دلار در میان مدت، رشد قیمت را تجربه کند.
پس از گذشت ۳۵ روز، قیمت مطابق تحلیل پیش رفت و از محدوده ۲۰ هزار دلار در زمان ارائه تحلیل، تا محدوده مقاومتی ۳۰ هزار دلار که از قبل مشخص شده بود، حدود ۵۵ درصد رشد قیمت را تجربه کرد.
تحلیل دوم از تایمفریم روزانه بیتکوین در تاریخ ۲۶ فروردین سال ۱۴۰۲، منتشر شد و زمانی که قیمت به محدوده مقاومتی مهم ۳۰ هزار تا ۳۱ هزار دلار رسیده بود، گفته شد که در صورت مشاهده فشار فروشندگان و تثبیت قیمت زیر محدوده مقاومتی ۳۰ هزار دلار، روند صعودی به پایان خود میرسد و بازار وارد فاز اصلاح و استراحت خواهد شد.
قیمت در تایمفریم روزانه، موفق به تشکیل پین بار و کندل تایید نزولی شد و پس از گذشت ۶۰ روز از محدوده ارائه تحلیل تاکنون، حدود ۱۸ درصد ریزش و اصلاح قیمت را به ثبت رساند. خوشبختانه، فصل گذشته بازار به تمامی تحلیلهای چارت روزانه بیتکوین احترام گذاشت و توانستیم قدمبهقدم حرکات بازار را بهخوبی پیشبینی و تجزیه و تحلیل کنیم.
درحال حاضر، قیمت همچنان در فاز اصلاح است و هیچ نشانهای از پایان اصلاح و شروع روند صعودی جدیدی در چارت مشاهده نمیشود، اما قیمت به محدوده حمایتی مهمی که از قبل مشخص شده بود رسیده است.
محدوده ۲۵۳۰۰ دلار که در گذشته سقف کانال تریدینگ رنج بیتکوین بود و پس از چندین تلاش، موفق به شکست آن شد، اکنون تبدیل به حمایت مهمی شده و قیمت در نزدیکی این ناحیه در نوسان است. از طرفی محدوده حمایتی ۲۴۰۰۰ تا ۲۴۴۰۰ دلار که در چارت مشاهده میشود، یک گره قیمتی و حمایت مهم در کف کانال صعودی رسم شده است.
همچنین با توجه به سایکل بازار، بیتکوین اکنون در فاز تریدینگ رنج است و محدودههای ذکر شده در کف تریدینگ رنج قرار دارد. سناریو محتمل، در صورت رسیدن قیمت به محدوده داینامیک و استاتیکی سبز رنگ رسم شده در چارت، مشاهده فشار خریداران و تشکیل کندلهای صعودی قوی و مشاهده واگرایی اندیکاتور RSI، انتظار میرود موج اصلاحی بیتکوین پایان یابد و روند صعودی جدیدی تا سقف تریدینگ رنج آغاز شود. اما در صورت شکست حمایت ۲۴۰۰۰ دلار، با فشار فروش سنگینی در بازار مواجه خواهیم شد.
۱۶ خرداد ۱۴۰۲
مطابق تحلیل قبل، زمانی که قیمت در محدوده ۲۸۰۰۰ دلار، سقف کانال نزولی قرار داشت گفتیم؛ در صورت مشاهده فشار فروش و تشکیل کندل نزولی، بازار پتانسیل ریزش را دارد و دقیقا از محدوده ای که تحلیل ارائه شد تاکنون حدود ۱۰ درصد ریزش قیمت را تجربه کردیم.
درحال حاضر، قیمت به محدوده کف تریدینگ رنج رسیده است. در تحلیل قبل گفتیم، در صورت شکست حمایت ۲۵۸۰۰ دلار ، روند نزولی تا حمایت ۲۴۰۰۰ دلار ادامه دار خواهد بود. اکنون قیمت محدوده حمایتی ذکر شده را از پایین شکسته است، اما همچنان کندل روزانه بسته نشده است. در صورتی که قیمت موفق به تثبیت بالای حمایت ۲۵۸۰۰ دلار شود، بازار وارد فاز اصلاح و استراحت میشود، ولی در صورت عدم تثبیت و مشاهده فشار فروش، مطابق سناریو قبل مسیر ریزش تا حمایت ۲۴۰۰۰ دلار که از قبل مشخص کردیم، هموار خواهد شد.
همچنین با توجه به بررسی اطلاعات درون شبکه، همانطور که مشخص است در SMA 24 شاخص Taker Buy Sell Ratio در بالای عدد ۱ واقع شده و در حال رشد است. این رشد نشان از افزایش تمایل خریداران برای ورود به بازار و انجام معامله به صورت تیکر دارد. این موضوع میتواند به نوعی نشان از طمع خریداران نیز باشد و زمانی که این طمع به بالاترین حد خود برسد، مارکت میکرها وارد بازار شده و با کاهش قیمت باعث لیکویید شدن خریداران خواهند شد. پس میتوان بر اساس این شاخص گفت که قیمت فعلا میتواند تا سطوح مقاومتی خود که در ادامه مشخص کردهایم، رشد کند و پس از آن اگر طمع این افراد کاهش پیدا نکند، باید شاهد کاهش قیمت بیت کوین باشیم.
شاخص بعدی که قرار است بررسی کنیم تعداد تراکنشهای نهنگهایی است که بیش از ۱ میلیون دلار سرمایه دارند.
اگر به تصویر بالا دقت داشته باشیم، متوجه خواهیم شد که هر زمان تعداد تراکنش نهنگهایی با بیش از ۱ میلیون دلار سرمایه رشد میکند، قیمت بیت کوین به واسطه ترس یا به واسطه فشار فروش این نهنگها کاهش قیمت را تجربه کرده است. این کاهش وابسته به شرایط متغییر است. حال تعداد تراکنش این نهنگها در حال رشد است و این موضوع میتواند باعث کاهش قیمت بیت کوین شود.
۷ خرداد ۱۴۰۲
مطابق چارت تایمفریم روزانه بیتکوین، قیمت پس از ریزش ۱۵ درصدی از سقف رنج محدوده ۳۱ هزار دلار تا کف رنج محدوده ۲۵/۸۰۰ دلار، اکنون درحال کفسازی و تثبیت بالای کف محدوده رنج است.
همانطور که در چارت روزانه مشاهده میشود، روند اصلی صعودی بوده و قیمت به کف رنج رسیده است. معمولا زمانی که قیمت در فاز تریدینگ رنج است، در محدوده کف تریدینگ رنج همراه با تشکیل یک کندل صعودی و مشاهده فشار خرید، معامله خرید باز میکنیم و زمانی که قیمت در محدوده سقف تریدینگ رنج باشد و یک کندل نزولی قوی تشکیل شود، معامله فروش باز میکنیم.
در حال حاضر، بیتکوین دو الگوی نزولی تشکیل داده است. اولین الگو سر و شانه و دومین الگو، فشردگی قیمت است که هر دو از پایین شکسته شده اند و اکنون قیمت درحال تکمیل پولبک، به خط روند شکسته شده است.
در صورتی که بیتکوین موفق به شکست مقاومت ۲۸ هزار دلار نشده و پولبک تکمیل شود و شاهد تشکیل کندل نزولی قوی در همین نواحی باشیم، مسیر ریزش تا محدوده ۲۵ الی ۲۴ هزار دلار هموار خواهد شد.
اما در صورتی که هر دو الگوی تشکیل شده، فیک باشد و قیمت یک بار دیگر موفق به تثبیت بالای محدوده مقاومتی ۲۸ هزار دلار شود، پتانسیل رشد تا سقف تریدینگ رنج در محدوده مقاومتی ۲۹۵۰۰ الی ۳۰ هزار دلار، برای بیتکوین فراهم میشود.
همانطور که مشاهده میکنید، با توجه به چارت تایمفریم ۴ ساعته، روند موج مینور نزولی است و قدرت خریداران ضعیف است. همچنین، قیمت توانایی تشکیل سقفهای بالاتر را ندارد و با توجه به تعطیلی بازارهای مالی، روند در تایمفریم پایینتر خنثی بوده است.
خروج از هر طرف محدوده رنج مشخصشده، جهت روند بازار را به ما نشان میدهد. بهترین نقطه ورود برای فروش سقف رنج و برای خرید کف رنج است، اما معاملهگران میانمدت معمولا صبر میکنند تا قیمت یکی از سطوح رنج را شکسته و خودش را تثبیت کند.
۳۰ اردیبهشت ۱۴۰۲
مطابق تحلیل قبل همانطور که گفتیم قیمت به محدوده کف رنج خود رسیده است و در صورت مشاهده، مطابق تحلیل قبل همانطور که گفتیم قیمت به محدوده کف رنج خود رسیده است و در صورت مشاهده فشار خرید و تثبیت بالای محدوده ۲۶۶۶۶ دلار ، قیمت پتانسیل رشد تا سقف رنج را دارد.
اکنون پس از گذشت چند روز قیمت درحال کف سازی و تثبیت است. همچنان سناریو قبل پا برجاست و در صورت مشاهده فشار خرید و تشکیل کندل صعودی قوی، مسیر رشد تا سقف تریدینگ رنج محدوده ۳۰ هزار دلار هموار خواهد شد؛ اما در صورتی که بیتکوین موفق به تثبیت بالای حمایت ۲۶۶۰۰ دلار نشود و فشار فروش مشاهده شود، قیمت میتواند تا محدوده حمایتی ۲۵ هزار دلار به ادامه ریزش خود بپردازد.
بررسی دادههای آنچین نشان میدهد که استخراجکنندگان بیتکوین شروع به جابجایی داراییهای خود کردهاند. این داراییها در صورت نقدشدن میتوانند با افزایش فشار فروش منجر به کاهش احتمالی قیمت بیتکوین شوند.
پلتفرم تحلیل آنچین کریپتوکوانت، در آخرین گزارش خود به بررسی رفتار استخراجکنندگان بیت کوین پرداخته است. در گزارش این پلتفرم آمده است که ذخایر بیتکوین ماینرها در حال کاهش است که میتواند به معنی ایجاد فشار فروش از سوی آنها باشد.
شاخص Net Realized Profit/Loss نیز روز گذشته رشد زیادی داشته است که نشان از فروش حجم زیادی بیتکوین و سیو سود فعالین بازار دارد. این در حالی است که در چند روز گذشته که بیتکوین در محدوده قیمت ۲۷۲۰۰ دلار در حال نوسان بوده، کل میزان فروش یا جابهجاییهای انجام شده در ضرر بوده است. این حجم از سود تحقق یافته میتواند در صورتی که قیمت بیتکوین رشدی نداشته، مشکوک باشد.
طی چند ماه اخیر نیز، جهش ناگهانی در موجودی داراییهایی که ۵ تا ۷ سال از آخرین جابهجایی آنها میگذرد رخ داده است. چراکه حدود ۸۶۲ هزار بیتکوین که هنگام تشکیل سقف سال ۲۰۱۸ خریداری شده بودند، تاکنون خرج نشدهاند. این بیتکوینها در بازار نزولی ۲۰۱۹، سقوط قیمت در زمان همهگیری کرونا و فروپاشی لونا و صرافی FTX جابهجا نشدهاند و اخیرا با بالا رفتن سن آنها، به داراییهای جابهجا نشده در ۵ تا ۷ سال اخیر اضافه شدهاند.
مطابق تحلیل قبل از بیتکوین، همانطور که عنوان شده بود، با مشاهده فشار فروشندگان، بازار وارد فاز اصلاحی میشود و پتانسیل ریزش تا محدوده حمایتی ۲۶ هزار دلار هموار خواهد شد. اکنون پس از گذشت یک ماه، بازار طبق این تحلیل حرکت کرد و بیتکوین حدود ۱۵٪ اصلاح قیمتی را تجربه کرده است.
انتظار داریم در صورت مشاهده فشار خریداران و تثبیت قیمت بالای محدوده های حمایتی ۲۶۶۶۶ و ۲۵۲۶۶ دلار که از قبل مشخص کرده بودیم، موج اصلاحی به پایان برسد و بیتکوین یکبار دیگر به سمت سقف تریدینگ رنج حرکت کند. محدودههای مقاومتی پیشروی قیمت به ترتیب ۲۸۰۰۰ و ۲۹۵۰۰ و ۳۰۹۰۰ دلار است.
مطابق تحلیل قبل از بیتکوین در تایمفریم روزانه، زمانی که قیمت در محدوده ی مقاومتی ۳۰۹۰۰ دلار قرار داشت اشاره شد که سناریو محتمل، ریزش بازار و اصلاح قیمتی برای بیتکوین است. همانطور که در چارت روزانه مشاهده میشود، قیمت از همین ناحیه با ریزش مواجه شد.
اکنون قیمت پولبک به کانال صعودی شکسته شده را تکمیل کرد و با فشار فروشندگان مواجه شد. حمایتهای مهم پیش روی قیمت به ترتیب محدوده ۲۵۶۵۰ دلار و در صورت شکست ، حمایت مهم بعدی ناحیه ۲۵۲۶۶ دلار است.
در نمودار پیش رو در تایمفریم ۲ ساعته محدوده های پرتقاضا و سفارشات حجیم بیتکوین مشاهده میشود. با توجه به تحلیلهای قبل بازار وارد فاز رنج شده است و بین دو محدوده مهم درحال نوسان است.
با توجه به سفارشات مشخص شده در چارت، کف و سقف پرتقاضا به ترتیب محدودههای ۲۷۰۰۰دلار و ۳۰۰۰۰ دلار برای بیتکوین است و تا زمانی که قیمت موفق به شکست از هر طرف محدودههای گفته شده نشود، روند همچنان خنثی باقی میماند.
مطابق تحلیل قبل از چارت تایم فریم یک ساعته بیتکوین همانطور که گفته شد، بازار وارد فاز تریدینگ رنج شده است و زمانی که قیمت در کف رنج محدوده ۲۷۰۰۰ دلار بود، اعلام شد که در صورت مشاهده فشار خریداران و تثبیت بالای کف تریدینگ رنج، پتانسیل رشد تا محدوده مقاومتی ۲۹۰۰۰ دلار هموار خواهد شد.
اکنون همانطور که مشاهده میشود قیمت تا مقاومت ۳۰۰۰۰ دلار صعود سریعی را تجربه کرد.
همچنان سناریو تحلیلی قبل پابرجاست و قیمت تا زمانی که موفق به شکست کف تریدینگ رنج محدوده ۲۷۰۰۰ دلار و سقف تریدینگ رنج محدوده ی ۳۱۰۰۰ دلار نشود، روند در تایم فریم بالاتر، خنثی و رنج است. در صورت شکست و تثبیت از هر طرف محدودههای گفته شده، روند میانمدتی برای بیتکوین شکل میگیرد اما این نکته را باید در نظر داشت که همیشه احتمال بیشتر با جهت روند اصلی است.
مطابق تحلیل قبل از بیتکوین در تایم فریم روزانه،همانطور که انتظار میرفت، قیمت پس از رشدی که تجربه کرد نیاز به اصلاح و استراحت داشت و دقیقا از محدوده مقاومتی ۳۱ هزار دلار که از قبل مشخص شده بود، بازار با فشار فروشندگان مواجه شد و حدود ۱۲درصد کاهش را تجربه کرد.
درحال حاضر بیتکوین در تایم فریم پایینتر وارد فاز تریدینگ رنج شده و قیمت به کف این تریدینگ رنج نزدیک شده است. محدوده حمایتی مهم تریدینگ رنج به ترتیب ناحیه ۲۶/۵۰۰ دلار و ۲۵/۳۰۰ دلار است. انتظار میرود با رسیدن قیمت به نواحی گفته شده، سرعت ریزش قیمت کاهش یافته و فشار خریداران افزایش یابد.
در صورت تثبیت و مشاهده فشار خریداران در محدودههای گفته شده، پتانسیل رشد تا سقف تریدینگ رنج در محدوده ۲۹ هزار دلار هموار خواهد شد.
در تحلیل دیروز از بیتکوین در تایم فریم یک ساعته، همانطور که اشاره شد قیمت به محدوده حمایتی مهمی رسیده است و در صورت مشاهده فشار خرید و تثبیت بالای ۲۹۰۰۰ دلار پتانسیل رشد فراهم خواهد شد اما این حمایت به سمت پایین شکسته شده و اکنون درحال تکمیل پولبک است.
اکنون با توجه به فشار فروشندگان و از دست رفتن کانال صعودی که در چارت مشاهده میشود، سناریو ریزش محتملتر است. اگر قیمت زیر ۲۸۵۰۰ دلار تثبیت و بسته شود، مسیر ریزش تا حمایتهای مهم پیشروی قیمت، یعنی ۲۶۴۰۰ و ۲۵۲۵۰ دلار هموار خواهد شد.
مطابق چارت تایم فریم یک ساعته همانطور که مشاهده میشود، قیمت همچنان در تلاش برای شکست مقاومت مهم ۳۱۰۰۰ دلار است. درحال حاضر قیمت در تایمفریم پایینتر در یک زون درحال رنج حرکت کردن است و اکنون قیمت به کف تریدینگ رنج ۲۹۰۰۰ دلار رسیده است.
در صورتی که بیتکوین موفق به تثبیت بالای ۲۹۰۰۰ دلار شود و فشار خریداران در این ناحیه مشاهده شود، پتانسیل رشد تا سقف ۳۱۰۰۰ دلار میسر میشود. اما اگر حمایت کف تریدینگ رنج از دست رود و قیمت زیر ناحیه ۲۸۹۰۰ دلار تثبیت شود، اصلاح عمیقتری را برای بیتکوین متصور هستیم.