مشاوره جهت تبلیغات
تحلیل تکنیکال

کانال‌های قیمت در تحلیل تکنیکال

تحلیل‌گران تکنیکال از ابزارهای متفاوتی برای تجزیه و تحلیل بازار استفاده می‌کنند. آن‌‌ها با استفاده از نواحی حمایت و مقاومت دینامیک و استاتیک، به ‌دنبال نواحی مناسب خرید و فروش هستند. بهتر است در علاوه‌بر الگو‌های قیمتی مثل گوه، مثلث، پرچم و … در مورد کانال‌های قیمتی نیز شناخت داشته باشیم.

یکی از ابزار‌های ساده‌ای که در بازار‌های مالی استفاده می‌شوند، کانال‌های قیمت هستند. در این مقاله از «ارزنو» ضمن معرفی این ابزار و انواع آن، نحوه معامله در کانال‌ها را نیز بررسی می‌کنیم.

منظور از کانال قیمتی چیست؟

یک کانال معاملاتی با استفاده از خطوط روند موازی به ترسیم سطوح حمایت و مقاومت دینامیک یک دارایی می‌پردازد. این کانال معاملاتی همچنین به‌عنوان کانال قیمت نیز شناخته شوند.

کانال قیمت زمانی تشکیل می‌شود که دو خط روند موازی، برای وصل‌ کردن حمایت‌‌ها و مقاومت‌های آتی به هم وصل می‌شوند. یک کانال به‌عنوان یک محدوده قیمتی در نظر گرفته می‌شود که قیمت در آن نوسان می‌کند. به‌طور کلی کانال‌ها به سه شکل دیده می‌شوند؛ کانال صعودی، نزولی و خنثی.

محدوده‌ کف کانال‌ها به‌عنوان حمایت در نظر گرفته می‌شوند، در حالی‌که محدوده‌ سقف کانال‌ها حکم مقاومت را دارند. تحلیل‌گران تکنیکال در کف کانال، به دنبال تاییدیه برای خرید هستند؛ این تاییدیه‌ها شامل الگو‌های کندلی هستند. در محدوده‌های سقف نیز  فروشندگان وارد و برخی از معامله خود خارج می‌شوند، همچنین ممکن است عده‌ دیگر از معامله‌گران پوزیشن فروش باز کنند.

کانال‌های قیمتی می‌توانند در تایم‌فریم‌‌های مختلفی ترسیم شوند. گفتنی است که کانال‌های در تایم‌فریم‌های بالاتر، از اعتبار بیشتری برخوردارند. سرمایه‌گذران سعی در استفاده از کانال‌های قیمت در تایم‌فریم‌های روزانه، هفتگی و حتی ماهانه دارند.

انواع کانال‌‌های قیمت

یک کانال حداقل از چهار نقطه تماس تشکیل شده است؛ زیرا برای اتصال به یکدیگر حداقل به دو نقطه در پایین و دو نقطه اوج نیاز داریم. به طور کلی، سه نوع کانال وجود دارد:

کانال‌هایی که قیمت در آن روندی با شیب مثبت دارند که کانال‌های صعودی نامیده می‌شوند. به کانال‌هایی که شیب نزولی دارند، کانال‌های نزولی هستند. کانال‌هایی که در آن‌ها خطوط، روند افقی دارند، کانال‌های افقی نامیده می‌شوند. این کانال‌ها همان الگو‌ی مستطیل هستند.

انواع کالنال قیمتی

در روند‌های صعودی به‌دنبال کانال‌های صعودی و در روند‌های نزولی، به دنبال کانال‌های نزولی می‌گردیم. گفتنی است که اگر قیمت از کانال خارج شود، انتظار داریم روند خود را تغییر دهد. با این حال قیمت می‌تواند حتی بعد از شکست کانال، مجدد به داخل آن برگردد که این حالت می‌تواند یک سیگنال قوی برای معامله‌گران باشد.

نحوه معامله در کانال

کانال‌ها می‌توانند برای شما موقعیت‌های خرید‌ و فروش مختلفی ایجاد کنند. هنگامی که قیمت به بالای کانال  صعودی رسید، موقعیت خرید موجود خود را بفروشید. همچنین پیشنهاد می‌شود که در سقف کانال‌های صعودی، موقعیت فروش نگیرید، چراکه قیمت ممکن است سقف کانال صعودی خود را شکسته و به مسیر خود ادامه دهد. در این حالت حد ضرر خود را در کف کانال گذاشته و حد سود را در سقف قرار دهید.

وقتی قیمت در میانه‌های کانال قرار دارد، اگر معامله‌ای ندارید کاری انجام ندهید یا معاملات فعلی خود را حفظ کنید. در کانال‌های نزولی نیز وقتی قیمت به سقف کانال رسید، منتظر الگو‌هایی مثل ستاره ثاقب یا چکش باشید. به محض مشاهده کندل تاییدیه بعد از این الگو‌ها می‌توانید وارد معامله فروش شوید و تا کف کانال معامله خود را نگه دارید.

دو استثنا برای این قوانین وجود دارد؛ اول، اگر قیمت از بالا یا پایین کانال عبور کند، کانال اعتبار خود را از دست می‌دهد و بهتر است با کف و سقف‌های جدید، به‌دنبال کانال جدید باشیم. دوم، اگر قیمت بین کانال‌ها برای مدت طولانی نوسان کند، ممکن است در برخورد‌های چهارم و پنجم اعتبار آن کاهش می‌یابد. گاهی ممکن است در بین حرکت قیمت در کانال قیمتی، شاهد ایجاد الگو‌های هارمونیک نیز باشیم و این موضوع می‌تواند تریگر قوی‌تری برای معامله‌گران ایجاد کند.

تصویر زیر یک کانال صعودی در سهام شرکت انویدیا را نشان می‌دهد. محدوده‌های کف کانال مناسب خرید بوده و سقف‌های قیمتی زمان مناسب برای سیو سود را نشان می‌دهند.

مثال از کانال قیمت

مدت زمانی که یک معامله برای رسیدن به نقطه فروش از نقطه خرید نیاز دارد را نیز می‌توان با استفاده از کانال‌ها محاسبه کرد. این با ثبت مقدار زمانی که برای انجام معاملات در گذشته صرف شده و سپس میانگین زمان برای آینده، میسر می‌شود. این برآورد مبتنی بر این فرض است که حرکات قیمت از نظر زمان و قیمت تقریبا برابر است. با این حال، این فقط یک تخمین است و ممکن است همیشه دقیق نباشد.

چگونه کانال‌های قیمتی را اعتبارسنجی کنیم؟

شیب کانال نقش مهمی در اعتبار کانال‌ها ایفا می‌کند؛ کانال‌های با شیب‌ مثبت زیاد، اعتبار بیشتری دارند.

از طریق کانال‌ها می‌توان احتمال موفقیت یک معامله را تخمین زد. به‌طور کلی یکی از راه‌های تایید اعتبار کانال، تعداد برخورد‌های صورت گرفته در آن است. در واقع هر چه تعداد برخورد‌ها به یک سقف و کف بیشتر باشد، آن کانال معتبرتر است.

همچنین شیب یک کانال از اهمیت بالایی برخوردار است. اگر یک کانال شیب ضعیفی داشته باشد، اعتبار پایینی خواهد داشت و احتمال شکست و عبور از آن زیاد است. گفتنی است زمانی که قیمت از کانال خارج شود، کانال قبلی اعتبار خود را از دست می‌دهد و ممکن است وارد کانال قیمتی جدید شود و یا روند آن به‌طور کلی تغییر کند.

سخن پایانی

کانالیزه کردن قیمت، به روند قیمت‌ها در گذشته وابسته است و عملکرد قبلی بازار، همیشه نشان‌دهنده نتایج آینده نیست. بازارها پویا هستند و می‌توانند تحت‌تاثیر طیف گسترده‌ای از عوامل غیرقابل پیش‌بینی قرار گیرند. بسیاری از این عوامل مانند رویدادهای اقتصادی یا تحولات ژئوپلیتیکی به‌طور کامل با هیچ اقدام تاریخی قیمت ارتباطی ندارند و ممکن است کانال را بشکنند. آنچه در گذشته موثر بوده ممکن است لزوما در آینده کارساز نباشد.

در طول یک کانال صعودی، بر روی خرید در نزدیکی پایین کانال و خروج از محدوده نزدیک به بالای کانال تمرکز کنید. برای ترسیم کانال کافی است دو سقف و دو کف را به موازات همدیگر رسم کنید، سپس نواحی ایجاد شده را به عنوان یک حمایت و مقاومت در نظر بگیرید. همچنین ممکن است ترسیم کانال برای همه شرایط بازار مناسب نباشد. ممکن است در دوره‌های با نوسان پایین، زمان مناسب برای ترسیم کانال نباشد. همچنین شاید بازارها بدون روند خاصی حرکت کنند و نوسانات آن‌ها بسیار محدود باشد به‌طوریکه حتی برای ترسیم کانال افقی نیز مناسب نباشند.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا