بررسی شاخص S&P500
۳۱ تیر ۱۴۰۲
با توجه به چارت هفتگی شاخص S&P500، همانطور که مشاهده میشود از ابتدای سال ۲۰۲۳ بازار روند صعودی را در پیش گرفته است، اما این حرکت صعودی اصلاح موج ریزشی سال ۲۰۲۲ است و در حال حاضر قیمت به محدوده مقاومتی فیبو اصلاحی ۰.۷۸۶ رسیده است؛ همچنین با توجه به چارت تایم فریم روزانه، بازار در فاز تریدینگ رنج قرار دارد و اکنون قیمت به محدوده ۴۵۵۰ واحد در سقف تریدینگ رنج رسیده است و با توجه به اندیکاتور RSI، قیمت در محدوده اشباع خرید قرار دارد و مشکوک به تشکیل واگرایی مخفی است.
با توجه به تحلیل قبل از شاخص داوجونز و نزدک، سناریویی مطرح شد که در آن گفتیم هر زمان که بازار موفق به ثبت سقف جدید شده است، با فشار فروشندگان مواجه شده و پس از اتمام موج اصلاحی، بازار حدودا ۲ برابر اندازه موج قبلی به ریزش خود ادامه میدهد و این رفتار قیمتی قبل از بحران های مالی سال ۲۰۰۰ و ۲۰۰۸ اتفاق افتاده است. به نظر میرسد اکنون برای بار سوم شاهد این سناریو باشیم. درحال حاضر بازار در نزدیکی پایان موج اصلاحی B است و در صورت مشاهده فشار فروش و تشکیل کندل نزولی قوی هفتگی در محدوده های مقاومتی مشخص شده، انتظار داریم موج صعودی بلند مدت به اتمام برسد و بازار گام دوم نزولی بلندمدت خود را ادامه دهد.
۱ خرداد ۱۴۰۲
اساندپی مخفف عبارت Standard and Poor’s Index فهرستی از ۵۰۰ سهام برتر در بازار بورس سهام نیویورک و نزدک است. از این فهرست جهت قیاس در معاملات، خرید و فروش سهام و نیز جهت ارزیابی عملکرد شرکتهای بزرگ استفاده میشود.
همانطور که در چارت تایمفریم روزانه شاخص S&P500 مشاهده میشود، روند بلندمدت شاخص آمریکایی همیشه صعودی است، اما بازار اکنون در فاز اصلاح قیمتی خود قرار دارد. همچنین قیمت در تایمفریم پایینتر در یک کانال نزولی و درحال فشرده شدن است.
انتظار میرود روند برای میان مدت همچنان نزولی باشد و حرکتهای مینور صعودی فرصتی برای معاملات فروش است. مهمترین مقاومت پیش روی قیمت، محدوده ۴۳۰۰ است و انتظار میرود با رسیدن قیمت به این ناحیه، بازار با فشار فروشندگان روبرو شود. در صورتی که افزایش فشار فروش مشاهده شود و شکست و خروج قیمت از پایین الگوی فشردگی، مسیر ریزش تا حمایت ۳۶۰۰ هموار خواهد شد.
اما بررسی احساسات در بازار نشاندهنده این موضوع است که بیشتر فعالین بازار عقیده دارند، روند صعودی بازار ادامه خواهد داشت، اما بر اساس مدلهای روانشناسی بازار، زمانی که بازار در موج خوشبینی قرار دارد، احتمال تغییر روند وجود خواهد داشت.
در حال حاضر که بازار در فاز رضایتمندی قرار دارد و همچنین تمام اطلاعات اقتصادی از ایجاد احتمال یک بحران اقتصادی برای آمریکا خبر میدهند؛ پیشبینی میشود که روند میانمدت برای بازار سهام و ارزهای دیجیتال نزولی باشد.
از سمتی دیگر، بیتکوین در تاریخچه خود، هیچگاه با بحران اقتصادی روبهرو نبوده است و اینکه در صورت وقوع بحران اقتصادی بیتکوین چه واکنشی خواهد داشت، نامشخص است. با این حال، با توجه به ماهیت پر ریسک بودن این بازار، احتمالا شکلگیری روند نزولی میانمدت یا بلندمدت برای این دارایی دور از ذهن نیست.