مشاوره جهت تبلیغات
ارز دیجیتال

معرفی کامل ارز دیجیتال سولانا SOL

“سولانا” نام ارز دیجیتالی است که محدودیت در سرعت تأیید تراکنش‌ها در شبکه‌های دیگر را در هم شکسته است و با برخورداری از یک شبکه قدرتمند توانسته است لقب “رقیب اتریوم” را از آن خود کند. از همان ابتدا، لانچ پروژه سولانا سروصدای زیادی را به پا کرد و با وجود مقیاس‌پذیری بالا، دائماً شاهد توسعه و ارتقای آن هستیم. این رمزارز با اهدافی چون اجرای برنامه‌های غیرمتمرکز و قراردادهای هوشمند در یک تایم فریم سریع و با حداقل هزینه عرضه شد و در حال حاضر، اهدافی فراتر از این موارد را دنبال می‌کند. در رسانه “ارزنو” اطلاعات کاملی از ارز دیجیتال سولانا را پوشش داده‌ایم تا هر آنچه که باید را بدانید. لطفاً با ما همراه باشید.

تاریخچه و تیم سولانا

شبکه سولانا به واسطه تلاش‌های بی‌وقفه آنتونی یاکوونکو، اریک ویلیامز و گرگ فیتزجرالد در سال ۲۰۱۷ ایجاد شد؛ بنیان‌گذارانی که زمانی مهندسان شرکت معروف آمریکایی “کوالکام” بودند و انگیزه قوی خود را در رفع محدودیت‌های موجود در شبکه بیت‌کوین و اتریوم می‌دیدند.

شروع فعالیت‌ تیم پشتیبان سولانا به سال ۲۰۱۷ برمی‌گردد. تمرکز تیم توسعه‌دهنده بیشتر بر روی ارتقا سطح مقیاس‌پذیری بود که باتوجه‌به روندی که شاهد آن هستیم، می‌توان عملکرد آنها را کاملاً موفقیت‌آمیز ارزیابی کرد.

به مرور زمان، افراد بیشتری به تیم قدرتمند سولانا پیوستند؛ افرادی که تجربیات زیاد خود را مرهون کار در شرکت‌های معروفی چون گوگل، مایکروسافت و اپل هستند. “لوم” نام اولیه پروژه بود، ولی خیلی سریع با سولانا جایگزین شد. بالاخره، پس از گذشت ۳ سال از شروع فعالیت‌های تیمی، یعنی در سال ۲۰۲۰، شبکه اختصاصی سولانا راه‌اندازی شد. محدودیت‌هایی که در اوایل راه‌اندازی شبکه وجود داشت، شامل عدم ارائه پاداش مربوط به استیک و اعتبارسنج‌ها می‌شد که خوشبختانه، با ارتقا و توسعه‌های منظم تمامی این موارد رفع شدند. بخش قابل توجهی از پیشرفت‌ها و توسعه‌های انجام شده به خاطر وجود سولانا لبز و همچنین، بنیاد اختصاصی آن است.

SOL؛ توکن بومی شبکه سولانا  

SOL یک توکن کاربردی است که می‌توان از آن برای پرداخت هزینه‌های مربوط به تراکنش‌ها استفاده کرد. از دیگر قابلیت‌های مهم این توکن، امکان استیکینگ است که به نوبه خود، امنیت بالای کاربران را تضمین می‌کند. مشارکت تریدرها در حاکمیت هم به واسطه این توکن فراهم شده است. تعداد توکن‌های SOL در حال گردش بیش از ۴۰۰ میلیون برآورد شده که کمتر از ۴۰% از آن به تریدرها اختصاص یافته است.

درمورد سولانا

ویژگی‌های سولانا

سوال کلیدی‌ در مورد ارز سولانا، این است که چه خصوصیاتی باعث شده است که سولانا بتواند رتبه ۵ بازار را به خود اختصاص دهد؟ اول از همه، به لطف سرعت بالا در پردازش، می‌توان از توکن SOL در زمینه مالی، بازی‌های کریپتو و غیره استفاده کرد. با هم نگاهی به سایر خصوصیات آن می‌اندازیم:

  • بهره‌گیری از الگوریتم اثبات تاریخ: ارز سولانا بر پایه و اساس نوع متفاوتی از الگوریتم اجماع سهام طراحی شده است که الگوریتم ثبات تاریخ (PoH) نامیده می‌شود. هدف از بهره‌مندی از چنین الگوریتمی، سرعت بخشیدن به فرایند تراکنش‌ها بوده است.
  • امنیت: بهره‌گیری از الگوریتم Tower BFT منجر به تضمین امنیت کاربران شده است.
  • اجرای متفاوت قراردادهای هوشمند: منظور از اجرای متفاوت همان روند تکمیل قراردادهای هوشمند به‌صورت موازی است. این ویژگی که در اصطلاح “Sealevel” نامیده می‌شود، اجرای قراردادها را به طور هم‌زمان امکان‌پذیر می‌سازد و نقش مهمی در انسجام و نظم حاکم بر این پروسه دارد.

پروژه‌های سولانا

پروژه‌های موفقی از شبکه سولانا در سال ۲۰۲۳ به اجرا درآمده‌اند که در ادامه، به تعدادی از آنها اشاره می‌کنیم:

  • رایدیوم (Raydium): در پروژه رایدیوم، مفهوم بازارساز خودکار مطرح شده و هدف از آن، تامین نقدینگی برای صرافی‌هایی از نوع غیرمتمرکز است. در این راستا، سرعت انجام سفارشات به طرز قابل توجهی افزایش یافته، دسترسی به استخرهای نقدینگی تسهیل شده و امکان دریافت وام‌های فوری هم فراهم شده است.
  • اورکا (Orca): پروژه اورکا به یک صرافی غیرمتمرکز اختصاص یافته که خدمات آن بدون نیاز به احراز هویت، در دسترس تریدرها قرار گرفته است.
  • آدیوس (Audius): پروژه آدیوس به صنعت موسیقی و خوانندگان اختصاص یافته است. امکان فروش آثار به طور مستقیم باعث شده است تمام واسطه‌ها حذف شوند و بتوان با خرید توکن‌های تعریف شده، صرفا از این پلتفرم برای فروش آثار استفاده کرد.

استخراج و استیک توکن SOL به چه صورت انجام می‌شود؟

جالب است بدانید که امکان استخراج توکن SOL وجود ندارد؛ ولی در عوض، با استیک ارز به مدت ۱ سال می‌توانید سود حداکثر ۷ درصدی کسب کنید.

مراحل استیک توکنSOL :

  • ابتدا توکن SOL را به والت موردنظر خود انتقال دهید.
  • حساب اختصاصی استیک را ایجاد کنید.
  • حساب خود را به والت متصل کنید.
  • تأییدکننده نهایی را انتخاب نمایید.

کیف پول‌های سولانا

نام هیچ کیف‌پول دیجیتال خاصی به‌عنوان کیف پول رسمی سولانا ذکر نشده است. از بین ولت‌های مناسب برای ارز سولانا می‌توان فانتوم ولت، تراست ولت و لجر نانو ایکس را نام برد. البته، برای نگهداری از دارایی خود می‌توانید از بین تعداد متنوعی از کیف پول‌ها دست به انتخاب بزنید. به‌عنوان‌مثال، فانتوم ولت یک کیف پول نرم‌افزاری محسوب می‌شود که در کنار پشتیبانی از انواع NFT، امکان استیک سولانا را هم فراهم کرده است. در کل، حتماً باتوجه‌به اهداف سرمایه‌گذاری خود و اینکه قصد استیک سولانا را دارید، علاقمند به ترید هستید یا ترکیبی از این گزینه‌ها را در نظر دارید، دست به انتخاب کیف پول بزنید.

تفاوت سولانا و اتریوم

تفاوت‌های کلیدی بین دو ارز محبوب سولانا و اتریوم در پتانسیل عملیاتی و میزان کارمزد آنها خلاصه می‌شود؛ پتانسیل عملیاتی سولانا به‌گونه‌ای طراحی شده است که تمام نواقص و محدودیت‌های شبکه اتریوم را پوشش می‌دهد. یکی از ابعاد عملیاتی سولانا به‌سرعت تراکنش‌ها ارتباط دارد که بیش از ۱۷۰ هزار تراکنش را به راحتی پوشش می‌دهد. از نظر کارمزد هم قطعا سولانا یک گزینه مقرون به صرفه‌تر است.

آینده سولانا و سرمایه‌گذاری بر روی آن

آینده سولانا به روند توسعه شبکه آن و میزان پذیرش آن در جامعه تریدرها بستگی خواهد داشت؛ به دلیل رقابت با ارزهای پرطرف‌دار، توسعه شبکه سولانا ابعاد وسیع‌تری را در برمی‌گیرد.

در واقع، روند ارتقای شبکه سولانا باید به‌گونه‌ای طراحی شود که ویژگی‌های جدید آن از سایر پلتفرم‌ها برتر باشد. در کنار افزودن خصوصیات، باید به ارتقا برنامه‌ها و پروژه‌های مالی هم توجه زیادی شود.  ‌

نرخ پذیرش توکن SOL به میزان تبادلات و استیک بستگی دارد؛ این معیار کلیدی به میزان مشارکت و جذب تریدرها در پروژه‌های اختصاصی سولانا اشاره دارد. از طرف دیگر، روند نزولی نرخ تورم خود دلالت بر ارتقا ارزش آن دارد.

به‌طورکلی، سودمند بودن سرمایه‌گذاری بر روی توکن SOL به عوامل متعددی وابسته است؛ بررسی چارت قیمت و خرید سولانا با یک قیمت منطقی می‌تواند آغازگر یک سرمایه‌گذاری پربازده باشد. در طی این پروسه، بهتر است به‌جای تمرکز بر هولد سولانا، حتماً به دنبال استیک آن باشد تا بر میزان پاداش دریافتی شما افزوده شود.

سخن پایانی

باوجود همه نقاط مثبتی که در مورد ارز سولانا وجود دارد، در خصوص آسیب‌پذیری شبکه آن نگرانی‌هایی وجود دارد؛ در واقع، بخش عمده‌ای از این مسئله به‌خاطر محدودیت در برخورداری از ولیدیتور یا همان اعتبارسنج در بلاک‌چین است. از بعدی دیگر، ریسک تمرکزگرایی در شبکه سولانا هم افزایش می‌یابد. با وجود این مشکلات، هنوز هم توسعه‌دهندگان از سولانا حمایت می‌کنند و برنامه‌های متفاوتی برای اجرا دارند تا بار دیگر، نام سولانا به‌عنوان رقیب جدی ارزهای برتر در بازار بدرخشد.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا