مشاوره جهت تبلیغات
فارکس

۵۰ اصطلاح فارکس | واژه های رایج برای کار با بروکرهای فارکس

زبان تریدرهای فارکس پر از اصطلاحات و واژه‌هایی است که وقتی برای اولین بار آنها را می‌شنوید، واقعا خاص و جالب به نظر می‌رسد. طبیعی است که در روزهای آغازین فعالیت در فارکس، معنا و مفهوم هیچ کدام از اصطلاحات رایج را ندانید، ولی بعد از گذشت مدتی، به‌قدری با این واژه‌ها سر‌و‌کار خواهید داشت که ملکه ذهن شما خواهند شد. شاید فکر کنید که اولین قدم برای فعالیت در بازار فارکس این است که سرمایه‌ای را جمع‌آوری کنید، ولی یادگیری اصطلاحات رایج همان گام اولیه‌ای به‌شمار می‌آید که افراد زیادی از آن غافل هستند! بیایید اینگونه فکر کنیم که با افزایش آگاهی، قرار است همه پیش‌فرض‌های شما از دنیای ترید تغییر کند. به‌عنوان‌مثال، در مورد همین سرمایه اولیه‌ای که یک دغدغه برای تریدرهای تازه کار محسوب می‌شود، تنها کافی است با اصطلاح «لوریج» آشنا باشید تا مطمئن شوید با همان سرمایه هم می‌توان وارد معامله شد و پوزیشن معاملاتی ۱۰۰ برابر بزرگتر باز کرد.

بله! دنیای اصطلاحات و واژه‌های پرکاربرد برای کار با بهترین بروکرهای فارکس همین اندازه عجیب است. ما در رسانه ارزنو قصد داریم مهم‌ترین آنها را رمزگشایی کنیم.

اصطلاحات فارکس

اهمیت شناخت اصطلاحات برای تریدرهای بازار فارکس

با یادگیری هر اصطلاح رایج در بازار فارکس، یک گام به موفقیت نزدیک‌تر می‌شوید؛ اصطلاحاتی که چرخ‌های بازار فارکس را به حرکت درآورده و شالوده فعالیت‌های ریز‌و‌درشت تریدرها را تشکیل می‌دهد. از معامله با بهترین جفت ارزها گرفته تا اجرای استراتژی‌های پیشرفته ترید، شرط آغاز همان شناخت اصطلاحات رایج برای کار با بهترین بروکرهای فارکس است.

نگاهی به مجموعه مهارت‌های خود برای فعالیت در فارکس بیندازید! چه تعداد اصطلاح و واژه در سبد مهارت‌های شما جا دارد؟ اهمیت این مسئله زمانی افزایش می‌یابد که بدانید هر اصطلاحی، قابلیت تبدیل شدن به یک ابزار کاربردی برای ترید موفقیت‌آمیز در فارکس را دارد؛ بنابراین، با یادگیری هر چه بیشتر می‌‎توانید با دنیای پرسرعت و هیجان‌انگیز ترید در فارکس همگام شوید و معنای موفقیت را به گونه‌ای متفاوت درک کنید.

معرفی ۵۰ اصطلاح مهم و کاربردی در بازار فارکس

برای فعالیت در بازار و ارتباط آسان با یک بروکر فارکس، اصطلاحات را در قالب دسته‌بندی‌های کاربردی مرتب کرده‌ایم تا با یک چینش دقیق و منظم آنها را مطالعه کنید. این دسته‌بندی‌ها شامل اصطلاحات پایه بازار فارکس، اصطلاحات معاملاتی، اصطلاحات تحلیل تکنیکال، اصطلاحات اندیکاتورها و نمودارها در فارکس و اصطلاحات مدیریت ریسک می‌شود. اصطلاحات معاملاتی هم به زیرمجموعه‌هایی چون اصطلاحات اولیه، فارکس در ترید و غیره تقسیم شده است. بیایید با هم اولین قدم را برداریم و از تمام این ۵۰ واژه رمزگشایی کنیم:

واژه های فارکس

اصطلاحات پایه بازار فارکس

این دسته از اصطلاحات، از جفت ارز گرفته تا مارجین، پایه و اساس فعالیت شما را در بازار فارکس تشکیل می‌دهند و با یادگیری آنها، می‌فهمید که سیستم معاملاتی به چه صورت عمل می‌کند، میزان موجودی حساب شما چقدر باید باشد و اینکه درگیر چه هزینه‌هایی می‌شوید.

  1. جفت ارز (Currency Pair): دو ارز فیات که پایه و اساس ترید فارکس را تشکیل می‌دهند. برای ترید جفت ارزها باید ارزش این دو ارز را نسبت به یکدیگر بسنجید.
  2. ارز پایه و مظنه (Base and Quote Currency): در یک جفت ارز، اولین ارز فیات به عنوان پایه شناخته شده و دومین ارز، مظنه است. به‌عنوان‌مثال، در جفت ارز GBP/USD، GBP ارز پایه بوده و USD ارز مظنه به شمار می‌آید. خرید جفت ارز به معنای خرید ارز پایه و فروش ارز مظنه است. در فروش جفت ارز هم ارز پایه را می‌فروشید تا ارز مظنه را خریداری کنید.
  3. کارگزار (Broker): واسطه‌ای که رابط تریدرها با بازار فارکس است. کارگزار یا بروکر با ارائه خدمات مختلف، بهترین راهنما به شمار می‌آید.
  4. متاتریدر (MetaTrader): پلتفرم معاملاتی که برای ورود به بازار فارکس مورد نیاز است.

اصطلاحات معاملاتی فارکس

اصطلاحات اولیه معاملاتی فارکس

برای ثبت اولیه معاملات، با اصلاحات زیر سرو‌کار دارد:

  1. کمیسیون (Commission): هزینه‌ای است که در ازای بهره‌مندی از خدمات بروکر می‌پردازید.
  2. اسپرد (Spread): تفاوت بین قیمت خرید‌و‌فروش یک جفت ارز است.
  3. لوریج (Leverage): اگر برای ترید از بروکر پول قرض بگیرید و پوزیشن بزرگی را باز کنید، در اصطلاح از «لوریج» یا اهرم استفاده کرده‌اید.
  4. مارجین (Margin): مقدار سرمایه اولیه‌ای که برای باز بودن و حفظ یک پوزیشن معاملاتی مورد نیاز است.
  5. پیپ (Pip): مخفف «درصد در نقطه» است و به کوچک‌ترین تغییر یا حرکت قیمت در جفت ارز اشاره دارد. از پیپ برای محاسبه سود و زیان در پوزیشن معاملاتی استفاده می‌شود.
  6. لات (Lot): در بازار فارکس، نمی‌توان به خرید‌و‌فروش یک واحد جفت ارز پرداخت؛ بنابراین، به میزان استانداردی از واحدهای جفت ارز نیاز داریم. لات واحد اندازه‌گیری استانداردی است که با کمک آن، روش های معامله در فارکس اجرا می‌شود.
  7. ترند (Trend): جهتی که قیمت بازار به سمت آن در حال حرکت است. ترند یا روند می‌تواند به دو دسته کلی صعودی یا نزولی تقسیم شود.
  8. اوردر (Order): سفارش خرید یا فروش جفت ارز با آخرین قیمت ارائه شده که در پلتفرم معاملاتی به ثبت می‌رسد.

اصطلاحات در بازار فارکس

برای اجرای درست معاملات و تنظیم جزئیات مربوط به آن، باید با اصطلاحات زیر آشنا باشید:

  1. سواپ (Swap): تفاوت نرخ بهره بین دو ارز، در یک جفت ارز مشخص را می‌گویند که به ازای هر پوزیشن معاملاتی در تایم فریم شبانه، محاسبه می‌شود.
  2. سواپ فری (Swap Free): یک نوع اکانت معاملاتی است که در آن، سواپ یا هزینه شبانه لحاظ نمی‌شود، اغلب به آن حساب اسلامی (Islamic Account) نیز می‌گویند.
  3. تایم فریم (Time Frame): بازه زمانی که در آن، شاهد تغییراتی در قیمت هستیم را می‌گویند. از تایم فریم برای بررسی نمودار قیمت استفاده می‌شود تا تمام تغییرات را در یک زمان مشخص، مورد آنالیز قرار دهیم.
  4. همبستگی جفت ارزها (Correlation): بیانگر رابطه آماری بین انواع جفت ارزها است. با کمک تشخیص همبستگی بین جفت ارزها، می‌توان تغییرات قیمت را به صورت درصد نمایش داد.
  5. سشن معاملاتی (Trading Session): بازه‌های زمانی مشخصی که حجم معاملات در بازار فارکس به بالاترین میزان خود می‌رسد. سشن‌های فارکس شامل سیدنی، توکیو، لندن و نیویورک می‌شود.

اصطلاحات ترید در بازار فارکس

اصطلاحات فارکس در ترید شامل رویکردها و روش‌های مختلفی می‌شود که همراه با انتظارات و نتایج قابل پیش‌بینی به اجرا می‌رسند.

  1. پوزیشن لانگ (Long Position): تریدی که در آن، با خرید جفت ارز انتظار دارید که ارزش ارز پایه نسبت به ارز مظنه بالاتر رود. پوزیشن لانگ با هدف کسب سود از اختلاف قیمت اجرا می‌شود.
  2. پوزیشن شورت (Short Position): تریدی که در آن، با فروش جفت ارز انتظار دارید که ارزش ارز پایه نسبت به ارز مظنه کمتر شود تا بتوانید سود قابل توجهی کسب کنید.
  3. ریسک فری (Risk Free): رویکردی که می‌توان با کمک آن و قرار دادن استاپ لاس (Stop Loss) از ضررهای بیشتر جلوگیری کرد.
  4. بالانس (Balance): نشان‌دهنده حجم سرمایه موجود برای ترید است و معیاری برای ارزیابی عملکرد هم به شمار می‌آید.

اصطلاحات فارکس در حین معامله 

در حین اجرای معامله، به معنای اصطلاحات زیر نیاز خواهید داشت:

  1. بای لیمیت (Buy Limit): اوردر خرید شرطی که با هدف کاهش قیمت جفت ارز نسبت به قیمت فعلی بازار تنظیم می‌شود.
  2. سل لیمیت (Sell Limit): اوردر فروش شرطی که با هدف افزایش قیمت جفت ارز نسبت به قیمت فعلی بازار تنظیم می‌شود.
  3. بای استاپ (Buy Stop): اوردر خرید شرطی که با هدف افزایش قیمت جفت ارز نسبت به قیمت فعلی تنظیم می‌شود.
  4. سل استاپ (Sell Stop): اوردر فروش شرطی که با هدف کاهش قیمت جفت ارز نسبت به قیمت فعلی بازار تنظیم می‌شود.
  5. استاپ لاس (Stop Loss): اوردری که در آن، پوزیشن معاملاتی با قیمت پایین‌تر از پیش تنظیم شده بسته می‌شود.
  6. تیک پرافیت (Take Profit): اوردری که در آن، پوزیشن معاملاتی با قیمت بالاتر از پیش تنظیم شده بسته می‌شود.
  7. اجرای بازار (Market Execution): به ثبت و اجرای نهایی سفارش با قیمت فعلی بازار اشاره دارد.
  8. پندینگ اوردر (Pending Order): اوردرهای شرطی که شامل بای لیمیت، سل لیمیت، بای استاپ و سل استاپ می شود.
  9. لیکوئیدیتی (Liquidity): به سرعت ترید جفت ارزها بدون ایجاد تغییرات قابل توجه در قیمت آنها اشاره دارد.
  10. اسلیپیج (Slippage): تفاوت بین قیمت پیش‌بینی شده در آغاز ترید با قیمت نهایی که در آن نقطه، سفارش به اجرا درمی‌آید.

اصطلاحات روش معامله در فارکس

گفتنی است که یک معامله هدفمند با انتخاب استراتژی مناسب آغاز می‌شود. حال وقت آن رسیده است با اصطلاحات مخصوص روش‌های معامله در فارکس آشنا شوید:

  1. اسکالپ (Scalp): روشی از ترید که با سرعت بالا، تعداد زیاد پوزیشن‌های معاملاتی و کسب سود ناچیز تعریف می‌شود.
  2. دی تریدینگ (Day Trading): استراتژی تریدینگ که پوزیشن‌های معاملاتی به صورت روزانه به اجرا می‌رسد.
  3. سوئینگ تریدینگ (Swing Trading): استراتژی تریدینگ که از چند روز تا چند هفته اجرا می‌شود و تلاش می‌شود تا از روند حرکت قیمت و نوسانات متغیر در جهت سودآوری استفاده شود.

اصطلاحات تحلیل تکنیکال در فارکس

اصطلاحات تحلیل تکنیکال در مسیر پیش‌بینی بازار فارکس به کمک شما می‌آیند. آینده ترید شما کاملا به این بستگی دارد که تا چه اندازه از مهارت تحلیل برخوردار هستید و پیش نیاز آن، آشنایی با انواع اندیکاتور تکنیکال، اسیلاتورها و الگوها است. علاوه‌بر این، با بهره‌گیری و استفاده از نمودار کندل استیک، حرکات قیمت را تحت نظر خواهید گرفت و جریان تازه‌ای از سودآوری وارد پوزیشن‌های معاملاتی شما خواهد شد.

  1. سطح حمایت (Support Level): سطح قیمتی که تعداد خریداران بیشتر از فروشندگان است و قیمت رو به افزایش بوده و وضعیت پایداری را ایجاد می‌کند.
  2. سطح مقاومت (Resistance Level): کاملا برعکس سطح حمایت است؛ سطحی که تعداد فروشندگان بیشتر از خریداران است و قیمت در یک روند نزولی کاهش می‌یابد.
  3. بریک اوت (Breakout): وضعیتی که در آن، قیمت از سطح حمایت یا مقاومت عبور کند و شرایط ورود به فرصت‌های جدید و سودآور فراهم شود.
  4. اصلاح بازار (Market Correction): پس از دوره‌ای پرنوسان، بالاخره وضعیت بازار ثابت می‌ماند و بعد به وضعیت متعادل‌تری می‌رسد. به دنبال ارائه قیمت‌های منطقی در اصلاح بازار، حجم معاملات هم افزایش می‌یابد.

اصطلاحات اندیکاتورها و نمودارها در فارکس

اصطلاحات اندیکاتورها و نمودارها در فارکس

اندیکاتورها و نمودارها، ابزارهای مهمی هستند که در تمامی مراحل معامله به کمک شما می‌آیند. پیش‌بینی و ارزیابی روند بازار، مهم‌ترین کاربرد این ابزارها محسوب می‌شود.

  1. میانگین متحرک (Moving Average): اندیکاتوری که بر اساس داده‌های گذشته، روند بازار را پیش‌بینی می‌کند.
  2. شاخص قدرت نسبی (RSI): اندیکاتوری که قدرت روند فعلی بازار را مورد ارزیابی قرار می‌دهد و نشان‌دهنده تغییر روند هم است.
  3. میانگین متحرک همگرایی واگرایی (MACD): اندیکاتوری که نشان‌دهنده روند جدید بازار است. نمایش قدرت و سرعت روند هم از دیگر کاربردهای آن است.
  4. کندل استیک (CandleStick): نموداری که با کندل‌های صعودی و نزولی، میزان پویایی بازار و ابعاد تغییرات قیمت را نشان می‌دهد. کندل‌های صعودی بیانگر بالا بودن قیمت پایانی نسبت به قیمت آغازین هستند و کندل‌های نزولی هم شرایط برعکس را نشان می‌دهند.
  5. الگوهای نموداری (Chart Patterns): ابزاری که با دارا بودن تعدادی خط و منحنی، نشان‌دهنده حرکات قیمت است. تغییرات مربوط را به قیمت را می‌توان در تمامی ابعاد مورد بررسی قرار داد و به الگوهای تکراری دست یافت.

اصطلاحات مدیریت ریسک فارکس

اصطلاحات مدیریت ریسک فارکس مانند یک زنگ هشدار عمل می‌کنند تا نسبت به شرایط پرریسکی که در آن قرار گرفته اید، آگاه شوید.

  1. برنامه معاملاتی (Trading Plan): ابزار مخصوص تصمیم گیری‌های مهم ترید که بر اساس شخصیت، توقعات و سطح عملکرد شما در حوزه مدیریت ریسک تنظیم می‌شود.
  2. نسبت ریسک به ریوارد (Risk/ Reward Ratio): نسبتی که سود بالقوه را با ریسک بالقوه مورد مقایسه قرار می‌دهد.
  3. دراودان (Drawdown): کاهش موجودی حساب نسبت به بالاترین سطح، درست در زمانی که پوزیشن معاملاتی باز باشد. در دراودان، احتمال ضرر بسیار بالا برآورد می‌شود.
  4. هجینگ (Hedging): استراتژی که فقط به قصد محافظت از تریدر در برابر نوسانات شدید بازار به اجرا درمی‌آید.
  5. اکوئیتی (Equity): میزان سرمایه موجود در حساب معاملاتی را در هنگام اجرای همه اوردرها به نمایش می‌گذارد.
  6. کال مارجین (Margin Call): در شرایطی که موجودی حساب کاهش پیدا می‌کند و به پایین‌تر از سطح مارجین مورد نیاز برسد، بروکر از تریدر درخواست می‌کند تا سرمایه بیشتری را فراهم کند.
  7. تنوع‌بخشی (Diversification): ساخت پرتفوی فارکس یک اصل مهم و کاربردی است که در آن، سرمایه به تعداد مختلفی از دارایی‌ها اختصاص می‌یابد تا نگرانی در خصوص ریسک از بین رود.

سخن پایانی

معامله در بازار فارکس زمانی سودآور است که از یک تریدر مبتدی به تریدری آگاه تبدیل شوید. رمز تبدیل شدن به یک تریدر آگاه هم  یادگیری اصطلاحات و واژه‌های رایج برای کار با بروکرهای فارکس است. با یادگیری بیشتر، وضعیت ترید از دسترسی به فرصت‌های کمیاب و میزان سودآوری گرفته تا کنترل ریسک، ارتقا پیدا می‌کند. در واقع، نتیجه‌ای که بعد از یادگیری شاهد آن هستید، به هیچ‌عنوان قابل مقایسه با شرایط قبل نیست. پیشنهاد می‌شود که از همین امروز، یادگیری اصطلاحات و واژه‌های رایج برای کار با بروکرهای فارکس را در برنامه روتین خود قرار دهید.

سوالات متداول:

۱. کردیت در فارکس چیست؟

کردیت (Credit) اعتبار معاملاتی است که میزان آن را می‌توان در هنگام واریز به حساب مشخص کرد. استفاده از این اعتبار شرایط خاصی دارد و به طور کلی، نمی‌توان در دراودان از آن استفاده کرد.

۲. میتیگیت در فارکس به چه معنا است؟

میتیگیشن بلاک (Mitigation Block) به بازگشت قیمت به سطح حمایت اشاره دارد. همراه با شناسایی نقاط بالقوه بازگشت بازار می‌توان سطح ریسک‌ها را کاهش داد و به مدیریت هدفمند پوزیشن‌های معاملاتی پرداخت.

۳. پارشال در فارکس چیست؟

پارشال (Partial) جزو اصطلاحات مدیریت ریسک است و به بستن بخشی از پوزیشن معاملاتی با هدف حفظ سود و باز کردن بخش دیگر با هدف کسب سود اشاره دارد.

۴. Fbo در فارکس چه مفهومی را به دنبال دارد؟

FBO مخفف فیک بریک اوت (Fake Breakout) است که روشی برای اندازه‌گیری قدرت شکست قیمت به شمار می‌آید. در مورد این مفهوم توجه داشته باشید که به یک وضعیت کاملا موقت و جعلی اشاره دارد و قیمت بعد از عبور از سطح حمایت یا مقاومت، مجددا به وضعیت قبل برمی‌گردد.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا