مشاوره جهت تبلیغات
تحلیل تکنیکال

حجم معاملات چیست؟ | حجم معاملات در تحلیل تکنیکال

در تحلیل تکنیکال، ابزار‌های مختلفی برای تحلیل و بررسی روند قیمت وجود دارد. این ابزار‌ها عموما به اندیکاتور‌ها و اسیلاتور‌ها معروف هستند. یکی از این ابزار‌ها، حجم معاملات است که مقدار دارایی‌های مبادله شده را نشان می‌دهد.

حجم معاملات، اندیکاتور‌های متفاوتی دارد که هر کدام به نحوی اطلاعات خاصی را د اختیار تحلیل‌گران قرار می‌دهد، اما نمی‌توان به تنهایی به آن‌ها اتکا کرد. شما باید همراه این ابزار به تحلیل تکنیکال قیمت بپردازید. معامله‌گران حرفه‌ای با استفاده از حجم معاملات، برای انتخاب زمان ورود مناسب تصمیم‌گیری می‌کنند و به تحلیل وضعیت بازار می‌پردازند. با ما در این مقاله از «ارزنو» همراه باشید، تا به‌طور کامل با این ابزار آشنا شوید.

منظور از حجم معاملات چیست؟

«حجم معاملات»، مقدار دارایی را که بین خریداران و فروشندگان در یک بازه زمانی خاص مبادله می‌شود، نشان می‌دهد.  

اطلاعات از حجم معاملات، در استراتژی‌های معاملاتی با تایم‌فریم‌های مختلف، قابل استفاده است و شما می‌تواند از آن در بازار‌هایی مثل بورس، ارزدیجیتال و آپشن استفاده کنید.

اندیکاتور حجم معاملات، می‌تواند به شما «نقدشوندگی» یک دارایی را نشان دهد. هر چه حجم معاملات یک دارایی بیشتر باشد، به این معنی است که خریدارن و فروشندگان حضور فعالی در آن دارند و امکان نقد شدن آن راحت‌تر خواهد بود. به‌طورکلی، زمانی که رکود در بازار‌ها حاکم است، حجم معاملات به عنوان یکی از مهم‌ترین معیار‌ها در نظر گرفته می‌شود.

همچنین حجم معاملات می‌تواند به‌عنوان «تاییدکننده روند» به‌کار رود. افزایش حجم معاملات در یک روند صعودی، نشان‌دهنده سلامت آن روند است. در موج‌های جنشی، چه صعودی و چه نزولی، معمولا حجم معاملات افزایش و در موج‌های اصلاحی، حجم معاملات کاهش پیدا می‌کند.

اندیکاتور‌های حجم معاملات کدامند؟

اندیکاتور‌های «حجم معاملات» (volume)، «حجم متوازن» (OBV) و «جریان پول چایکین»(CMF) از مهم‌ترین ابزارهای نشان‌دهنده حجم ‌معاملات هستند.

اندیکاتور حجم، به‌عنوان پرکاربرد‌ترین اندیکاتور  در میان معامله‌گران تکنیکال است که به شکل میله‌های سبز و قرمز نمایش داده می‌شود. میله‌های سبز، افزایش حجم معاملات و میله‌های قرمز، کاهش حجم معاملات را نسبت به دوره زمانی قبل،  نشان می‌دهد. این ابزار می‌تواند به‌عنوان تاییدکننده روند در نظر گرفته شود.

اندیکاتور حجم متوازن، ترکیبی از قیمت و حجم معاملات است و فرمول محاسبه آن به این صورت است که حجم معاملات به عدد روز قبل، درOBV اضافه می‌شود. همچنین در روز‌های منفی، حجم معاملات از عدد در روز قبل، در OBV کم می‌شود.

از این اندیکاتور، می‌توانید به‌عنوان تثبیت در الگو‌های قیمتی استفاده کنید. به‌عنوان مثال، زمانی که در حال معامله الگو‌های پرچم، مثلث، گوه صعودی هستید، رشد این الگو می‌تواند در زمان شکست و ایجاد کندل تایید آن، به افزایش احتمال برد معامله شما کمک کند.

همچنین شما می‌توانید یکی از انواع خط روند را رسم کنید و شکست‌های این خط روند، می‌تواند به عنوان یک تریگر ورود و خروج باشد.

حجم معاملات در ترید

در تصویر بالا، نمودار بیت‌کوین در تایم فریم یک روزه را مشاهده می‌کنید. این یک استراتژی معاملاتی با استفاده از میانگین متحرک ۵۰ روزه و اندیکاتور OBV است. پس از شکست خط روند و عبور از میانگین متحرک به‌عنوان تاییدیه، می‌توانید وارد معامله شوید.

اندیکاتور CMF، یکی دیگر از اندیکاتور‌های حجم است که میزان حجم جریان پول در یک دوره زمانی را مشخص می‌کند. زمانی که شاخص آن وارد محدوده بالایی می‌شود، نشان دهنده فشار خرید و زمانی که وارد محدوده پایینی شود، وارد محدوده فشار فروش می‌شویم.

چگونه از حجم معاملات در تحلیل خود استفاده کنیم؟

افزایش حجم معاملات در جهت روند قیمت، می‌تواند تایید کننده روند و کاهش حجم معاملات در زمان افزایش قیمت، می‌تواند نشانه ضعف روند باشد.

یکی از موارد استفاده حجم معاملات، واگرایی حجمی است؛ زمانی که قیمت افزایش می‌یابد ولی حجم معاملات در حال کاهش است، این موضوع نشان می‌دهد که احتمال کاهش قیمت در آینده‌ای نزدیک، وجود دارد.

برخی از تحلیل‌گران حرفه‌ای، حجم معاملات را به عنوان یک سیگنال در نظر می‌گیرند و زمانی که حجم معاملات یک دارایی خاص افزایش می‌یابد، اقدام به خرید می‌کنند. به عبارت دیگر، حجم معاملات، فشار خرید و فروش را به نمایش می‌گذارد و اگر حجم معاملات در جهت روند افزایش یابد، نشان‌دهنده تایید آن روند خواهد بود.

همچنین از نکات مهمی که در مورد حجم معامله باید در نظر بگیرید، این است زمانی که بعد از افزایش شدید قیمت، شاهد افزایش حجم معاملات باشیم، می‌تواند به‌عنوان یک نشانه بازگشتی، درنظر گرفته شود. به عبارت دیگر، زمانی که قبل از رسیدن به حمایت و مقاومت، شاهد افزایش حجم معاملات باشیم، می‌توان نتیجه گرفت که خریداران و فروشندگان در حال تسویه هستند و احتمالا این سطح به وظیفه خود عمل خواهد کرد.

مفهوم شکست معتبر در تحلیل تکنیکال چیست؟

شکست به معنی عبور از سد قیمتی بوده که به‌درستی به وظیفه خود عمل کرده است. این سد می‌تواند یک حمایت و مقاومت استاتیک باشد یا حتی در قالب یک خط روند ظاهر شود. زمانی که قیمت از این سد قیمتی رد می‌شود، باید با حجم معاملات زیاد، این شکست تایید شود.

کندل‌های بلند و به اصطلاح ماروبوزو، نیز باید در زمان شکست دیده شوند تا شکست معتبر دیده شود. بنابرابن همه شکست‌ها معتبر نیستند و باعنوان «تله‌های خرسی و گاوی»‌(Bear and Bull trap) معروف هستند. برای تشخیص این موضوع می‌توانید حجم معاملات را در برخود با سطوح حمایت و مقاومت بررسی کنید.

یک شکست موفق، جدال خریداران و فروشندگان را به نمایش می‌گذارد که در نهایت در یک جهت معامله‌گران پیروز شده‌اند؛ این موضوع باید توسط اندیکاتور حجم و با میله‌های بزرگ تایید شود.

سخن‌پایانی

معامله‌گران حرفه‌ای در هر سبک معاملاتی، از حجم معاملات برای تایید روند‌های خود استفاده می‌کنند. حجم معاملات، نقش مهمی در تایید شکست‌های معتبر ایفا می‌کند. اگر الگو‌هایی مثل گوه، مثلث و کنج را معامله می‌کنید، باید حجم معاملات را در زمان‌های شکست‌ در نظر بگیرید. یک شکست موفق با حجم معاملات بالا اتفاق میفتد.

واگرایی حجمی نیز یکی از پیش‌نشان‌گر‌های تعویض روند در بازار است. به‌طور کلی، افزایش حجم معاملات به همراه رنج زدن قیمت، می‌تواند نشان از تغییر روند در آینده‌ای نزدیک داشته باشد. اگر قصد ورود به یک سهم یا ارزدیجیتال خاص را دارید، حجم معاملات می‌تواند نشان‌گر نقد‌شوندگی آن باشد. در مقابل، اگر حجم معاملات پایینی داشته باشد، نشان می‌دهد که ممکن است فروش آن دارایی برای شما دشوار باشد.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا