فیلترنویسی در سایت تریدینگ ویو (Tradingview)
«تریدینگ ویو» (Trading View) به عنوان یکی از پرطرفدارترین سایتهای موجود برای نمایش نمودار در بازارهای مالی است. در این وبسایت شما میتوانید انواع ارزها، سهمهای خارجی، ارزهای دیجیتال، کامودیتیها و… را رصد کنید. همچنین این وبسایت به شما قابلیتهایی مثل معاملات دمو یا آزمایشی و حتی بخشهایی مثل «اسکرینر» (Screener) ارائه میدهد.
در بخش اسکرینر شما میتوانید ارز یا دارایی پر پتانسیل را پیدا کرده و اقدام به معامله کنید. اگر چه قسمتهای مختلفی از این وبسایت وجود دارد، در این مقاله با تمرکز بر آموزش قسمت اسکرینر تریدینگ ویو، برای شما یک مقاله نوشتیم.
تریدینگ ویو چیست؟
تریدینگ ویو یک پلتفرم نموداری است که نرم افزار تحلیل بازار را برای کمک به شما در تصمیمگیری معاملات آگاهانه ارائه میدهد. همچنین این پلتفرم با بیش از ۵۰ میلیون کاربر، برجستهترین شبکه اجتماعی برای معاملهگران و سرمایهگذاران در وب است.
پلتفرم تریدینگ ویو در سال ۲۰۱۱ توسط سه رویاپرداز راهاندازی شد. این پلتفرم در طول سالها به عنوان یک ابزار جامع نموداری و نوعی شبکه اجتماعی، شهرت قابل توجهی به دست آورده است. همچنین با تعداد بیشماری از ویژگیهای پیشرفته و ابزارهای تعاملی، معاملهگران در تمام سطوح مهارت را در خود جای میدهد.
یکی از بخشهای مهم این پلتفرم، اسکرینر یا همان بخش فیلترنویسی است که به شما در پیدا کردن موقعیتهای معاملاتی کمک میکند.
منظور از فیلترنویسی چیست؟
فیلترنویسی در تریدینگ ویو به شما کمک میکند تا با شرایط مد نظر شما، دارایی مرتبط را نشان دهد. به عنوان مثال بیش از میلیونها ارز دیجیتال در بازار وجود دارد و شما نمیدانید که به سراغ کدامیک بروید.
با استفاده از فیلترنویسی در تریدینگ ویو تنها میتوانید به سراغ ارزهایی بروید که برای شما جذابیت دارند. مثلا ارزی که به تازگی از ابر کومو گذشته یا ارزی که در ۲۴ ساعت گذشته بیش از ۳۰٪ حجم معاملات داشته و… .
البته گفتنی است که برخی فیلترها نیز به صورت آماده وجود دارد و شما میتوانید از آنها استفاده کنید. حال به سوال اصلی میپردازیم؛ اینکه چگونه در تریدینگ ویو فیلترنویسی کنیم.
آموزش فیلترنویسی در تریدینگ ویو
برای فیلترنویسی در تریدینگ ویو میتوانید از برنامه یا سایت آن استفاده کنید. بنابراین در ابتدا وارد سایت تریدینگ ویو شوید و در بالای صفحه در بین گزینههای موجود، روی گزینه Products و سپس روی Screener کلیک کنید.
از همان ابتدا میتوانید با انتخاب بازار هدف، مارکت مورد نظر خود را رصد کنید. به عنوان مثال اگر در بازار فارکس مشغول به معامله هستید، میتوانید با انتخاب Forex به کل جفتارزهای این بازار دسترسی داشته باشید.
یا اگر قصد دارید در بازار ارزهای دیجیتال فعالیت کنید، بهتر است گزینه crypto coins یا crypto pairs را انتخاب کنید.
صفحه بالا برای شما باز خواهد شد و شما میتوانید با استفاده از اندیکاتورهای تکنیکال یا دادههای فاندامنتال گزینههای خود را محدود کنید.
فیلترها و ستونهای تجزیه و تحلیل خاص در کادرهای مربوطه قرار دارند. این بخش شامل شاخصهای مختلف است: تعداد تراکنشها، حجم تراکنشها، تعداد کوینهای در گردش و… .
علاوه بر این موارد شما میتوانید فیلترهایی جدید شامل مجموعههای ستونی با شاخصهای تحلیلی که فقط برای رمزارزهاست را استفاده کنید که در ادامه به توضیح برخی از آنها پرداختیم.
- ارزشگذاری: این ستون اطلاعات مالی اولیه در مورد کوینهای موجود را تنظیم میکند، مانند تعداد کوینهای در گردش، تعداد کل کوینها، ارزش بازار و … .
- آدرسهای موجود: در این ستون، اطلاعات مربوط به تعداد آدرسهای دارای موجودی، تعداد آدرسهای فعال روزانه و موارد دیگر نمایش داده میشود.
- تراکنشها: در اینجا تمام اطلاعات مربوط به تراکنشها هستند یعنی تعداد تراکنشها و حجم تراکنشهای یک دارایی رمزارزی معین.
- نسبت سود و زیان: آدرسهای سودآور و زیانآور بهعلاوه موارد دیگر.
- احساسات: این ستون مجموعهای از معیارهایی در مورد فعالیت اجتماعی یک پروژه رمزارز خاص است، به عنوان مثال: تعداد کاربران در تلگرام و تعداد واکنشهای مثبت یا منفی در توییتر.
همچنین برای فیلتر موارد تکنیکالی میتوانید از اندیکاتور RSI استفاده کنید. زمانی که ارزش این اندیکاتور از ۳۰ گذشت، یکسری رمزارز را به شما نشان میدهد. بنابراین گزینه Cross up و Relative Strength Index(14) را باید استفاده کنید. این دو گزینه کنار هم یعنی این رمزارز به تازگی از اشباع فروش خارج شده و میتواند به رشد خود ادامه دهد. حال اگر بهدنبال رمزارزهایی با مومنتوم حرکتی بالاتر هستید، به جای ۳۰، عدد ۷۰ را قرار دهید.
اگر جفت معاملاتی شما تتر باشد، میتوانید در قسمت سرچ خود USDT را جستجو کنید. همین اتفاق باعث ایجاد گزینههای محدودتر میشود. اگر بهدنبال موقعیت فروش هستید نیز میتوانید از گزینههای Cross down و ارزش ۷۰ استفاده کنید.
گفتنی است گزینهها را میتوانید، بر اساس صرافی که در آن معامله میکنید محدود سازید. اگر در صرافی «مکسی» (Mexc) فعالیت دارید، میتوانید تیک آن را در قسمت Exchange فعال کنید.
فیلتر دیگری که میتوانید استفاده کنید، مووینگ اوریجها هستند. در تحلیل تکنیکال زمانی که میانگین متحرک کوتاهمدت، میانگین متحرک بلندمدت را به سمت بالا قطع میکند، سیگنال خرید صادر میشود.
علاوه براین، زمانی که میانگین متحرک کوتاهمدت، میانگین متحرک بلندمدت را به سمت پایین قطع کند، سیگنال نزولی صادر میشود. بنابراین بهترتیب با گزینههای Cross up و Cross down و میانگین متحرک میتوانید از سیگنالهای آن استفاده کنید.
گفتنی است که در نسخه رایگان تریدینگ ویو، میتوانید از تایمفریم روزانه قسمت اسکرینر استفاده کنید و تایمفریمهای پایینتر در حسابهای پریمیوم و بالاتر فعال میشود.
سخن پایانی
نکته قابل اشاره این است که قسمت اسکرینر تریدینگ ویو صرفا یک لیستی از ارزهای منتخب را به شما نشان میدهد و به معنای سیگنال قطعی نیست. همچنین ممکن است از لحاظ بنیادی شرایط جالبی نداشته باشند.
شما باید به این نکته توجه کنید که مهارت فیلترنویسی میتواند زمان شما را برای پیدا کردن ارز مناسب کوتاه کند. به علاوه شما میتوانید از فیلترهای آماده استفاده کنید؛ مثلا فیلترهای مثل All Time High به شما ارزهایی که سقف تاریخی جدید ثبت کردند، نشان میدهد که میتواند موقعیت مناسبی برای خرید ایجاد شود.
در کنار این لیست دریافتی، شما باید به بررسی تکنیکال این موارد بپردازید و نقطه ورود مناسب را پیدا کنید. با این حال اسکرینر میتواند واچ لیست مناسبی برای شما ایجاد کند.