مشاوره جهت تبلیغات
ارز دیجیتال

استخراج یا ماینینگ چیست؟ | نحوه استخراج ارز دیجیتال

روند کسب سود در بازار ارز دیجیتال بدون محدودیت و نقطه پایان برآورد می‌شود و یکی از روش‌های پربازده، به استخراج یا ماینینگ ارزهای دیجیتال اختصاص دارد؛ روشی که مخصوص تریدرهای باتجربه و باهوش است و افراد مبتدی با چالش‌های بزرگی روبرو می‌شوند که بهتر است برای کسب درآمد، فعلاً به این گزینه فکر نکنند.

حل مسائل پیچیده ریاضی، تأیید اطلاعات و اضافه‌شدن یک بلاک جدید به شبکه، به‌عنوان مراحل کلی ماینینگ تعریف شده است. شاید در نگاه اول فکر کنید که این روند فقط به نفع ماینرها است، ولی در واقعیت، مزایای مهمی را برای شبکه به دنبال دارد که در سطح حفظ و توسعه شبکه خلاصه می‌شود. ماینینگ هم مانند سایر مفاهیم کریپتو، ابعاد مختلفی دارد و در رسانه «ارزنو» تلاش شده است تمامی اطلاعات مهم، در قالب یک مقاله پوشش داده شود؛ لطفاً با ما همراه باشید.

ماینینگ؛ مکانیزم جلوگیری از دابل اسپندینگ ارزهای دیجیتال

«ماینینگ» (Mining) فرایندی از نوع اجماع توزیع شده به شمار می‌آید؛ فرایندی که افراد زیادی با بهره‌گیری از کامپیوتر، نیروی برق و نرم‌افزارها و سخت‌افزارهای مخصوص، در حفظ شبکه مشارکت دارند. همه تلاش‌های ماینرها در جهت تولید اعداد رمزنگاری باتوجه‌به بلاک‌چین شبکه است.

هدف اولیه ماینینگ این است که ماینرها حق ثبت معاملات در بلاک‌چین را به دست آورند. از طرفی، مسئله دابل اسپندینگ یا دو بار خرج‌کردن ارزهای دیجیتال هم مطرح است و ماینینگ در جهت جلوگیری از بروز این مسئله عمل می‌کند. در کل، استخراج فراتر از کسب پاداش است و بخش مهمی از زیر ساختار بلاک‌چین را تشکیل داده و به حفظ و توسعه زنجیره آن کمک می‌کند.

مزایا و معایب استخراج ارز دیجیتال

سازوکار استخراج ارز دیجیتال

در بحث سازوکار استخراج ارزهای دیجیتال ابتدا مفهوم ماینینگ را از چشم‌انداز حل مسائل و کسب پاداش بررسی می‌کنیم. استخراج ارزهای دیجیتال در طی فرایند حل مسائل پیچیده ریاضی با کمک سیستم کامپیوتری انجام می‌شود؛ فرایندی که رقابت بین ماینرها را برانگیخته است و اولین نفری که موفق به حل مسائل شود، پاداش کسب می‌کند. همین انگیزه کسب پاداش، ماینرها را نسبت به تأیید تراکنش‌ها و حفظ امنیت شبکه ترغیب می‌کند. پاداش در قالب کوین‌های جدید ارائه خواهد شد.

شاخص سختی استخراج که به سطح مسائل ریاضی اشاره دارد هم به عوامل متعددی وابسته است؛ مثلاً، تعداد ماینرهایی که در شبکه موردنظر فعال هستند، به طور مستقیم بر روی این شاخص تأثیر می‌گذارند. هر چه سطح سختی مسائل بیشتر شود، میزان تلاش‌های ماینرها هم افزایش می‌یابد. ارزیابی توانمندی ماینرها و افزایش قدرت پردازش شبکه، به‌عنوان اهداف کلیدی به‌کارگیری این شاخص در نظر گرفته می‌شوند. در کل، برای درک عمیق‌تر سازوکار ماینینگ، باید اول با اصطلاحات آشنا باشید که در بخش‌های بعدی به آنها می‌پردازیم.

نقش الگوریتم اثبات کار در ماینینگ رمزارزها

«الگوریتم اثبات کار» (Proof of Work) به روند حل مسائل پیچیده ریاضی توسط کامپیوتر اشاره دارد.

کارایی الگوریتم یا مکانیسم PoW از لحاظ ایجاد یک فضای ایمن برای استخراج مطرح می‌شود؛ فضایی که ماینرها بتوانند در کوتاه‌ترین زمان مسائل را حل کرده، در جهت یکپارچگی بلاک‌چین گام بردارند و در نهایت، پاداش کسب کنند. از طرفی، باید ارزهایی را برای ماین در نظر داشت که از الگوریتم اثبات کار پیروی می‌کنند. عملکرد این الگوریتم به انرژی برق وابسته بوده و از این لحاظ، مورد انتقاد قرار گرفته است.

نقش ماینرها در ماینینگ 

اصطلاحات تخصصی ماینینگ

ماینینگ هم مانند سایر حوزه‌های فناوری و بلاک چین اصطلاحات خاص خود را دارد که در ادامه به چند مورد از پرکاربردترین‌ها اشاره می‌کنیم.

  • زنجیره توزیع شده عمومی (Public Distributed Ledger): منظور از ثبت توزیع شده عمومی، ثبت تمامی معاملات در یک شبکه مشخص از بلاک‌چین است.
  • بلاک (Block): به واحدهای مجزا از بلاک‌چین، بلاک گفته می‌شود که هر یک، گزارش‌های تأیید شده مربوط به بلاک پیشین را در اختیار دارد.
  • پاداش بلاک (Block Reward): رویکرد موفقیت‌آمیز ماینینگ، پاداش بلاک را به دنبال خواهد داشت.
  • هش (Hash): به تغییر هر نوع داده در اندازه متفاوت به رشته‌ای با اندازه ثابت، در اصطلاح هش می‌گویند.
  • نود (Node): هر کامپیوتری که به شبکه متصل باشد، نود نامیده می‌شود.
  • نانس (Nonce): عددی است که با افزودن به بلوک، امکان استخراج فراهم می‌شود.
  • الگوریتم SHA-256: الگوریتمی که تضمین می‌کند همه بلاک‌ها ایمن هستند و امکان تغییر وجود ندارد.

هزینه‌های ماینینگ

هزینه‌های ماینینگ را از چشم‌اندازهای متعددی می‌توان مورد بررسی قرار داد؛ اول اینکه، خرید تجهیزات اولیه واقعاً هزینه‌بردار است. مصرف انرژی برق هم طبیعتاً هزینه قابل‌توجهی به دنبال دارد. دوم اینکه، هزینه استخراج در هر کشوری متفاوت است. به‌طورکلی، این نکته را هم درنظر بگیرید که هزینه استخراج بعضی از ارزهای دیجیتال بیشتر از بقیه است و این مسئله به نوسانات قیمت آن رمزارز بستگی دارد.

برای کاهش هزینه‌های ماینینگ می‌توانید رویکردهای مختلفی را دنبال کنید؛ مثلاً، می‌توانید نوع دستگاه استخراج را با دقت بیشتری انتخاب کنید که هزینه کمتری را به دنبال داشته باشد. شرکت در استخرهای ماینینگ هم از پتانسیل کاهش هزینه برخوردار است.

بهترین ارزهای دیجیتال برای ماینینگ

بسیاری بر این باور هستند که بیت‌کوین بهترین ارز دیجیتال برای ماینینگ است، ولی با استخراج شمار دیگری از رمزارزها هم می‌توان پاداش‌های خوبی کسب کرد. در ادامه، به تعدادی از بهترین رمزارزها برای استخراج اشاره می‌کنیم:

  • دوج کوین
  • لایت‌کوین
  • اتریوم کلاسیک
  • دش

در انتخاب ارزهای دیجیتال به معیارهایی چون ابعاد شبکه، نوع پروتکل، میزان پاداش و نرخ متوسط تولید بلاک توجه داشته باشید.

سخن پایانی

در آخر، به دلیل مشارکت فعال ماینرها در استخرهای ماینینگ اشاره می‌کنیم و اینکه چرا با وجود در اختیار داشتن یک سری از ابزارها، باز هم افراد نسبت به فعالیت در استخر رغبت بیشتری دارند. در استخر ماینینگ، گروهی از ماینرها فعالیت دارند که با ادغام ابزارهای آنها، احتمال موفقیت در روند ماینینگ تا حد قابل‌توجهی افزایش می‌یابد. از طرفی، دسترسی به این استخرها راحت‌تر بوده و پاداش‌های آن هم به‌طورکلی بهتر است؛ بنابراین، انتخاب استخر ماینینگ از هر لحاظ، پربازده‌تر است.

سؤالات متداول:

۱. بهترین استخر برای ماینینگ کدام است؟

بهترین استخر برای ماینینگ با درنظرگرفتن عوامل مختلفی چون هزینه‌ها، نرخ هش و ابعاد استخر انتخاب می‌شود. برای جلوگیری از ریسک‌های مختلف، باید به اعتبار استخر ماینینگ هم توجه داشت. به‌طورکلی، استخرهایی چون F2Pool،   EMCD و ViaBTC در لیست بهترین قرار دارند.

۲. بهترین دستگاه استخراج ارز دیجیتال چیست؟

در انتخاب دستگاه استخراج ارز دیجیتال، اول‌ازهمه به توان پردازش آن توجه داشته باشید. این عامل به‌قدری مهم است که برای مشارکت در استخر ماینینگ، فقط مسئله قدرت پردازش پررنگ است. در کنار آن، هزینه را هم در نظر داشته باشید. Bitmain Antminer S19 XP و MicroBT Whatsminer M50S در لیست دستگاه‌های پیشنهادی قرار دارند.

۳. آیا ماینینگ در ایران قانونی است؟

ماینینگ در ایران یک رویکرد قانونی است، ولی شرایط خاصی برای آن در نظر گرفته شده است. ماینرها باید مجوز لازم را از وزارت صنعت، معدن و تجارت دریافت کنند و اینکه باید دستگاه مورداستفاده را در سامانه جامع تجارت به ثبت رساند.  

۴. به چه سخت افزارهایی برای ماینینگ نیاز داریم؟

سخت‌افزار یک ابزار موردنیاز برای ماینینگ است و بدون وجود آن، نمی‌توان مسائل را در یک تایم فریم کوتاه‌مدت و با سرعت بالا حل کرد. پردازنده مرکزی CPU و کارت گرافیک GPU دو نمونه از سخت‌افزارهای مهم برای ماینینگ هستند. 

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا