۱۰ تا از بهترین شاخص برای سرمایه گذاری در فارکس که باید بشناسید!
مفهوم و کانسپت معامله در بازار مالی فارکس فقط در تحلیل تکنیکال، فاندامنتال و آنالیز نمودارها و اندیکاتورهای مختلف خلاصه نمیشود؛ موفقیت یک تریدر در این بازار به انتخاب نوع شاخص مالی هم بستگی دارد. عملکرد شاخصهای مالی فارکس از نظر نمایش وضعیت اقتصاد از اهمیت زیادی برخوردار است.
به بیان دیگر، علاوه بر اینکه این شاخصها، بیانگر نحوه عملکرد بازار سهام هستند، توانایی سنجش وضعیت بازار را هم در اختیار تریدر قرار میدهند. با وجود بهترین شاخصها برای سرمایهگذاری در فارکس، دیگر نیازی به صرف وقت برای دستیابی به اطلاعات مالی بازار نیست. “ارزنو” راهنمای معتبر شما در انتخاب بهترین شاخص برای ترید است.
مؤلفههای مهم در انتخاب بهترین شاخص برای سرمایهگذاری در فارکس
- بازدهی و سودآوری بالا
- برخورداری از ماهیت بینالمللی
- بالابودن میزان نوسانات روزانه
- حجم بالای معاملات
- بازیابی سریع پس از افت نقدینگی
- وجود بخشهای متنوع
معرفی بهترین شاخصها برای سرمایهگذاری در فارکس
۱. شاخص S&P 500
شاخص S&P 500 یکی از بهترین شاخصها برای سرمایهگذاری در فارکس است. پایه و اساس این شاخص را عملکرد ۵۰۰ شرکت سهامی عام تشکیل میدهد که همگی در ایالات متحده واقع شدهاند. در واقع، عملکرد این شرکتها از هر لحاظ دارای اهمیت فوقالعاده بالایی است و به نوع خود، لیدر سایر بازارهای مالی به شمار میآیند. جالب است بدانید که قرار گرفتن در لیست این ۵۰۰ شرکت، تابع شرایط خاصی چون برخورداری از ارزش بازار حداقل ۱۴.۶ میلیارد دلاری و ارائه گزارشات منظم از کسب سود مثبت است.
مزایا:
- وجود تنوع در خرید سهام شرکتهای مختلف
- حجم معاملات بسیار بالا
- نوسانات روزانه
برای خریدوفروش شاخصهای فارکس بهتر است که یک بروکر مناسب پیدا کنید؛ مقاله «بهترین بروکر فارکس برای ایرانیان» شما را راهنمایی میکند!
۲. شاخص Dow Jones
شاخص DIJA Dow Jones بر اساس عملکرد ۳۰ شرکت بزرگ در ایالات متحده شکل گرفته است. اپل و مایکروسافت در لیست این شرکت ها قرار دارند. با توجه به قدمت شاخص داوجونز که به سال ۱۸۹۶ برمیگردد، میتوان به این نتیجه رسید که به عنوان یک ابزار برای آنالیز ابعاد مهم اقتصادی ایالات متحده کاربرد داشته است. با انتخاب این شاخص، سرمایهگذاران میتوانند اطلاعات خوبی از جهت حرکت بازار و وضعیت اقتصاد به دست آورند. اعمال هرگونه تغییرات در سیاستهای دولتی، به طور مستقیم بر روی این شاخص اثر میگذارد.
مزایا:
- معامله نماد به صورت مستقیم
- سنجش ابعاد مهم اقتصاد
۳. شاخص NASDAQ
شاخص NASDAQ تمرکز ویژهای بر روی عملکرد بیش از ۳۲۰۰ شرکت فعال در حوزه فناوری دارد. دلایلی که تریدرها را به سرمایهگذاری در این شاخص ترغیب کرده است، شامل ارائه سیستم امنیتی با کارایی بالا، بهرهمندی از فرصتهای بینظیر معاملاتی در بخش فناوری و ارتباطات و سرمایهگذاری در سطح بینالمللی می شود. معاملات شاخص نزدک از نوع کم ریسک بوده و انواع استراتژیهای معاملاتی فارکس را به خوبی پوشش میدهد.
مزایا:
- دسترسی به بازارهای متنوع و جدید
- حجم بالای معاملات
۴. شاخص FTSE100
شاخص FTSE100 به سهام ۱۰۰ شرکت برتر بریتانیا اختصاص دارد که عمدتا در بخش تولید فعال هستند. شرکتهای معروفی چون یونیلیور در لیست این شاخص قرار دارند. ارزش بازار به عنوان مهم ترین معیار در شکلگیری فونداسیون این شاخص در نظر گرفته شده است. آنچه که شاخص FTSE100 را متمایز میسازد، پترن ویژه رفتار قیمت آن در تایم فریم روزانه و وجود نوسانات بالاتر از حد میانگین است.
مزایا:
- ریسک بسیار پایین
- ایدهآل برای استراتژیهای کوتاهمدت
۵. شاخص DAX30
شاخص DAX30 شرکتهای معروف آلمانی را پوشش میدهد که از سال ۱۹۸۸ بر روی وضعیت بازار سهام اثرگذار بودهاند. حوزه فعالیت این شرکتها در بازار اوراق بهادار است. رشد مثبت در کنار نوسانات، وزنگذاری بر اساس بالاترین ارزش بازار و امکان انجام معاملات در بازه زمانی وسیعتر از نقاط مثبت این شاخص هستند. در هنگام ارزیابی برای سرمایهگذاری در این شاخص حتما به سطح نقدینگی توجه داشته باشید تا در کنار کاهش ریسک، شاهد میزان بالاتری از سودآوری باشید.
مزایا:
- رویکرد محاسباتی بر اساس سهامهای در دسترس
- سطح بالای نقدینگی
۶. شاخص CAC 40
شاخص CAC 40 با درنظرگرفتن صنایعی چون صنعت و خدمات، تعداد ۴۰ شرکت بزرگ بینالمللی را در لیست خود دارد که مدیریت آنها بر عهده شورای علوم مالی فرانسه است. در بین شاخصهای مختلف بورس یورونکست پاریس، شاخص CAC 40 در صدر قرار دارد. اهمیت این شاخص، ریشه در نقش کشور فرانسه بر ابعاد مختلف اقتصاد دنیا دارد. از نظر نوع استراتژی سرمایهگذاری، این شاخص برای پلنهای میان مدت عالی است و البته، در معاملات فعال هم بازدهی خوبی را از خود نشان داده است.
مزایا:
- سنجش عملکرد اقتصاد
- سطح مناسب از سودآوری
۷. شاخص EURO STOXX
شاخص EURO STOXX نماینده شرکتهای فرانسوی، آلمانی و غیره است. بیشترین درصد از شاخصها به فرانسه اختصاص یافته است و البته، این وضعیت ثابت نیست. از نظر نوع ترند، این شاخص معمولاً در وضعیت صعودی قرار دارد. امکان انتخاب بروکرهای مختلف برای پروسه معاملات و وجود تغییرات منظم در چیدمان و ترکیب سهام از امتیازات این شاخص است. برای اینکه سرمایهگذاران بتوانند فرصتهای خاص معاملاتی را در این شاخص بهدرستی پیشبینی کنند، باید به شاخصهای فنی هم توجه ویژهای داشته باشند.
مزایا:
- تقاضای زیاد
- وجود فرصتهای جدید و متنوع برای معاملات
۸. شاخص ASX
شاخص ASX به بورس استرالیا تعلق دارد که از سال ۲۰۰۶ در لیست بهترین شاخصها برای سرمایهگذاری در فارکس قرار گرفته است. در لیست شرکتهای این شاخص، بزرگترین تولیدکنندگان فلزات و ارائهدهندگان خدمات مالی و بانکداری قرار دارند. عملکرد این شاخص با سرعت بالای پلتفرمها و حجم زیاد معاملات مشهود است. نکته مهم اینکه، تریدرها به تایم معاملات این شاخص توجه داشته باشند و برنامه ریزیهای لازم را برای استفاده از فرصتهای پربازده در طی ۶ ساعت داشته باشند.
مزایا:
- اطمینان از نقدشوندگی
- دسترسی به ابزارهای مختلف معاملاتی (انواع اوراق قرضه، صندوقهای سرمایهگذاری و غیره)
۹. شاخص IBEX
شاخص IBEX، سیستم بازنگری برای ۳۵ شرکت برتر اسپانیا را به صورت ۶ ماهه تنظیم کرده است. عوامل متعددی بر روی میزان بازدهی معاملات این شاخص اثرگذار است که از بین آنها، میتوان به وضعیت کلی اقتصاد اسپانیا اشاره کرد که خود متاثر از نرخ تولید ناخالص داخلی، اشتغال و سایر فاکتورهای مهم است. تریدرهای مبتدی باید از توانمندیهای مختلفی چون مدیریت ریسک برخوردار باشند تا فرایند معاملهگری بدون ریسکی را آغاز نمایند.
مزایا:
- کسب سود قابل توجه از خرید و فروش
- وضعیت مناسب از نظر حجم معاملات
۱۰. شاخص HK50
شاخص HK50 نماینده شرکتهای برتر چینی است که عواملی چون قیمت جاری هر سهم و ضریب سهام در شناور آزاد بر میزان ارزش کلی آن دخیل است. تعداد سهام قابلسرمایهگذاری در این شاخص، تقریباً به ۸۰ عدد می رسد. عملکرد این شاخص متاثر از وضعیت اقتصاد چین است. با توجه به رشد بسیار بالای شاخص از زمان عرضه و پوشش مناسب استراتژیهای کوتاه مدت، گزینه مناسبی برای ترید به شمار میآید.
مزایا:
- بالا بودن گردش مبادلات
- نوسانات مهم روزانه
سخن پایانی
روشهای مختلفی برای سرمایهگذاری بر روی بهترین شاخصهای فارکس وجود دارد؛ صندوقهای معاملاتی در بورس، صندوقهای شاخص و خرید سهام شرکتهای متشکل در یک شاخص از جمله بهترین روشها هستند. بهعنوانمثال، در صندوقهای معاملاتی در بورس، امکان سرمایهگذاری در سهام معاملاتی برای تریدرها فراهم شده است. از مزایای انتخاب این روش میتوان به امکان خرید سهام با سرمایه کم اشاره کرد. نکته مهم آخر اینکه، در هنگام معاملات فارکس به مدیریت ریسک توجه ویژهای داشته باشید.