پادکست خلاصه اخبار – بیست و ششم تیر
پروتکل وامدهی Aave با راهاندازی استیبلکوین غیرمتمرکز GHO در شبکه اصلی اتریوم، وارد حوزه دلارهای غیرمتمرکز شد. اول هفته، دائو Aave تو یک رایگیری این اقدام رو تایید کرده بود و حالا این تصمیم اجرا شد.استیبلکوین GHO اول تو فوریه ۲۰۲۳ در شبکه آزمایشی Goerli منتشر شد و الان برای کاربران نسخه سوم Aave در اتریوم در دسترسه
استیبلکوین GHO توسط داراییهای رمزنگاریشده مانند اتر پشتیبانی میشود و کاربران میتوانند بیشتر از میزان سرمایه سپردهگذاری کردن، از این استیبلکوین وام بگیرند. از سال گذشته، استیبلکوینای بازار به خصوص استیبلکوینای غیر متمرکز با چالشای زیادی مواجه بودن و قیمت خیلی از اونا برابری با دلارو از دست داد. به خاطر همین ترس نسبت بهشون خیلی زیاد شده و باید دید که میتونه خودش رو تو بازار جا بندازه و ارزش خودش رو حفظ کنه یا نه.
صرافی ارزهای دیجیتال بایننس پشتیبانی از شبکه لایتنینگ بیتکوین رو برای واریز و برداشت به پلتفرم خودش اضافه کرده و کاربران بایننس از الان میتونند از راهحل مقیاسپذیری لایه ۲ لایتنینگ برای واریز و برداشت بیتکوین استفاده کنند. شبکه لایتنینگ یه راهکار لایه دومه که با استفاده از اون کاربرا میتونن بیتکوین خودشون رو با کارمزد خیلی کم و سرعت بالا جابهجا کنن. بایننس به خاطر شلوغی شدید شبکه بیتکوین، چند هفته پیش گفت که میخواد لایتنینگ رو به پلتفرمش اضافه کنه و دیروز بالاخره این آپدیت انجام شد.
در حال حاضر اگه کاربران تصمیم به برداشت یا واریز بیتکوین بگیرند، میتوانند گزینه “لایتنینگ” رو هم مشاهده کنند. گزینههای دیگر عبارتند از بایننس اسمارتچین (BEP-20)، بیتکوین، BNB Beacon (BEP2)، سگویت بیتکوین و اتریوم (ERC-20).
یک نهنگ ناشناخته کریپتو به طور ناگهانی، تریلیونها توکن شیبا اینو را جابهجا کرد که ممکن است بهخاطر حرکت صعودی اخیر شیبا باشد.سرویس ردیابی بلاکچین Whale Alert نشون میده که یک سرمایهگذار، در مجموع ۴.۱ تریلیون شیبا به ارزش ۳۲.۸۶ میلیون دلار را از یک کیف پول ناشناخته به کیف پول ناشناخته دیگهای منتقل کرده که البته هدف از این انتقال هنوز مشخص نیست. افزایش فعالیت والها تو یه رمزارز نشون میده که احتمالا در آینده یه حرکت قیمتی شدید ممکنه تو اون رمزارز رخ بده، چون والها به عنوان بازیگرای اصلی بازار نقش زیادی تو تحرکات قیمت دارن، به خاطر همین این جابهجایی میتونه حائز اهمیت باشه.
شبکه بانکی کشور به یکی از معضلات بزرگ اقتصادی در ایران تبدیل شده است. صورتهای مالی منتهی به پایان سال ۱۴۰۱ نشان میدهد از بین ۲۷ بانک و موسسه اعتباری ،۱۲ مورد دارای زیان انباشته هستند و مقدار این زیان انباشته به ۳۳۶ هزار میلیارد تومن میرسه
بیشترین زیان انباشته مربوط به بانک آینده با بیش از ۱۱۴ هزار میلیارد تومانه و زیان انباشته این بانک نسبت به سال گذشته ۳۴٪ افزایش پیدا کرده است. بانک ملی نیز شرایط جالبی ندارد و به عنوان بزرگترین بانک دولتی کشور، پس از بانک آینده بیش از ۷۶ هزار میلیارد تومان زیان انباشته شناسایی کرده . البته در مقابل بانک ملت به همراه ۱۴ بانک دیگر توانستهاند سود انباشته گزارش کنند و در صدر آن بانک ملت با ۵۵ هزار میلیارد تومان سود انباشته پیشتاز است.
تو شرایطی که شرکتهای مختلف از زیانهای انباشتشون رونمایی میکنن بازار بورس کشورمونم تو روزای اخیر اوضاع خیلی بدی داشته و شاخص همش در حال ریزش بوده. حجم معاملاتم روز به روز در حال کمتر شدن بود. امروز شاخص بورس الان که داره این پادکست ضبط میشه ۳٪ افت داشته و با ریزش ۶۲ هزارتایی به زیر دو میلیون رسید. ۶ فروردین بود که بورس با رشد خوب خودش سطح ۲ میلیون رو پشت سر گذاشت و از اون موقع به زیر این سطح نیومده بود. با توجه به اهمیت روانی سطح دومیلیون، شکست این سطح حمایتی مهم میتونه باعث ترس سهامدارا و ریزش بیشتر شاخص بشه. بورس با توجه به اوضاع بد اقتصاد، برای رشد دوبارش نیاز به یه محرکی مثل دلار داره و تا زمانی که این اتفاق نیفته، بعید نیست که سهام شرکتها اعداد پایینتر رو هم ببینن.