نماد نفت در بازار فارکس | نحوه معامله نفت خام در فارکس
بازار نفت خام از نوع کاملاً توسعهیافته است که نقدینگی قابلتوجه آن، فرصتهای خوبی را در اختیار سرمایهگذاران قرار میدهد؛ فرصتهایی که فارغ از تغییرات مربوط به قیمت، در اکثر تایم فریمهای معاملاتی قابلدستیابی است. دو فاکتور مهم به نامهای تقاضای جهانی و کاربردهای متنوع، نفت خام را به یک کالای بسیار ارزشمند تبدیل کرده است.
در بازار فارکس، ترید نفت خام به یک بخش جداییناپذیر از استراتژی معاملاتی بسیاری از تریدرها تبدیل شده است. انعطافپذیری در ترید، لوریج ۱:۱۰ و کمترین اسپرد، همگی از خصوصیات جذاب معامله نفت خام در بازار پربازده فارکس هستند که قطعا شما را هم ترغیب کرده است تا در استراتژی و گزینه های معاملاتی خود تغییراتی را ایجاد کنید. اولین گام برای شروع، کسب اطلاعات کامل در مورد نماد نفت در بازار فارکس است؛ در رسانه «ارزنو» به ابعاد مختلفی از ترید نماد معاملاتی نفت خواهیم پرداخت.
نماد نفت در بازار فارکس؛ تجربه تریدی فراتر از محدودیت زمانی
عرضه و تقاضا تنها فاکتورهای تأثیرگذار بر روی قیمت نفت نیستند و با کلی عامل دیگر هم سروکار دارید که از ماهیت اقتصادی و سیاسی برخوردار هستند.
ترید نفت در بازار فارکس در قالب قرارداد CFD و با کمک نمادهای مختلف انجام میشود؛ نمادهایی که از تنوع بسیار بالایی برخوردار هستند و هر یک، با دارابودن خصوصیات خاص، بهعنوان استانداردهای معاملاتی در نظر گرفته میشوند. بهطورکلی، نماد نفت در بازار فارکس یک تجربه بینظیر و متفاوت را برای تریدرها فراهم میکند که باوجود معاملات CFD، محدودیت زمانی را دور میزند.
انواع نماد نفت در فارکس
باوجود تعداد بالای نمادهای نفتی، اهمیت دو نماد نفت خام برنت و نفت خام تگزاس اینترمیدیت از بقیه بیشتر است؛ در واقع، این نمادها بهعنوان شاخصهای جهانی تعیین قیمت نفت عمل میکنند. در ادامه، مهمترین نمادهای نفت در فارکس را معرفی میکنیم:
- نفت خام برنت (Brent Oil): بیش از دو سوم معاملات نفت در سطح جهانی با کمک این نماد انجام میشود. دریای شمال نروز یکی از منابع مهم استخراج نفت خام برنت است. کیفیت بالا و برخورداری از نوسانات روزانه، از خصوصیات مهم این نماد است.
- نفت خام تگزاس اینترمیدیت (WTI Crude Oil): شاخص اصلی نفت خام مصرفی در آمریکا به شمار میآید. مناطق جنوب غربی آمریکا به عنوان منبع استخراج این نفت خام درنظر گرفته میشود. کیفیت این نفت خام هم مثل برنت بسیار بالا است. نکته مهم دیگر اینکه نوسانات قیمتی آن بسیار بالا است.
- نفت خام آمریکا (US Crude Oil): ایالات متحده جزو بزرگترین تولیدکنندگان نفت خام باکیفیت به شمار میآید. قیمت این نماد به طور مستقیم تحت تاثیر دلار آمریکا قرار میگیرد. توجه داشته باشید که نوسانات قیمت این نماد در تایم فریم روزانه مورد بررسی قرار میگیرد.
- نفت اوپک (OPEC): این نماد حاصل ادغام نفت کشورهای مختلف است که نام ایران هم در بین آنها قرار دارد. تفاوت این نماد با نمادهای برتر معاملاتی در کیفیت خلاصه می شود که در سطح نسبتا پایینتری قرار دارد.
- نفت بسکت (Basket): نفت بسکت هم ترکیبی از چند نوع نفت خام است؛ نفت خام دبی، الجزایر و آنگولا چند نمونه از ترکیبات این سبد را تشکیل میدهند. نوسانات کمتر از جمله خصوصیات متمایز نفت بسکت است که آن را به یک نماد ایدهآل برای نمایش وضعیت بازار تبدیل کرده است.
نحوه معامله نفت خام در بازار فارکس
معامله نفت خام به دو روش معاملات نقدی و فیوچرز انجام میشود که در ادامه به آنها خواهیم پرداخت.
- معامله نقدی CFD نفت: قیمت نقدی نفت، فاکتور تعیینکننده قیمت ترید نفت است. کسب سود هم باتوجهبه اختلاف قیمت در هنگام خریدوفروش نفت انجام میشود. از نظر تایم فریم هم در این نوع معامله هیچ محدودیتی وجود ندارد. این روش مخصوص تریدرهایی است که استراتژیهای کوتاهمدت را دنبال میکنند.
- معامله فیوچرز CFD نفت: در این معامله، فروشنده مسئولیت ارائه نفت را در یک تایم فریم مشخص و با قیمت تعیین شده بر عهده میگیرد؛ بنابراین، خریداران از نظر تایم فریم با محدودیت مواجه هستند، ولی تغییرات قیمتی نفت در آینده باعث ایجاد یک جریان پربازده میشود. این روش، استراتژیهای بلندمدت را پوشش میدهد.
استراتژیهای معاملاتی نفت در بازار فارکس
هر تریدر برای معاملات نفت ممکن است استراتژی و شیوه خود را داشته باشد ولی در حالت کلی استراتژیهای پرکاربرد برای نفت از سه دستهای که در ادامه به آنها اشاره میکنیم، خارج نیستند.
- ترید روزانه: در زمانی که شاهد نوسانپذیری بالایی در بازار باشیم، این استراتژی برای پیشبینی قیمت نفت پیشنهاد میشود. نسبت به استراتژیهای دیگر، تعداد معاملات مقداری بالا بوده و در هر یک، میتوان سود کمی را به دست آورد. اگر وقت کافی برای زیر نظر گرفتن همه چیز را در بازار دارید، استراتژی ترید روزانه به شما پیشنهاد میشود.
- رنج تریدینگ: در این استراتژی، تمام تلاش تریدر در راستای خرید در سطوح مقاومت و فروش در سطوح پایداری است. ازآنجاییکه این استراتژی در بازارهای پرنوسان بهترین عملکرد را از خود نشان میدهد، بنابراین انتخاب آن در حوزه ترید نفت کاملاً مناسب است.
- بریک اوت: بعد از شکست قیمت نفت در زیر سطح مقاومت وارد معامله شوید و سود کسب کنید. عملکرد استراتژی بریک اوت هم در بازار متغیری چون نفت هم بسیار خوب است.
بهترین زمان ترید نفت در فارکس
همانطور که میدانید، در هر بازه زمانی میتوانید با خریدوفروش نفت سود قبل توجهی را کسب کنید، ولی برای پیداکردن بهترین و پرسودترین بازه زمانی باید به تایم دو سشن معاملاتی فارکس برتر، یعنی سشن معاملاتی لندن و سشن معاملاتی نیویورک، توجه داشته باشید. بهطورکلی، لازم است حرکات بازار را به طور دقیق مورد بررسی قرار دهید و با درنظرگرفتن اخبار و سایر شرایط، دست به معامله نفت بزنید.
سخن پایانی
در آخر، به یک سؤال مهم جواب میدهیم؛ اینکه آیا میتوان با پول کم هم در نفت سرمایهگذاری انجام داد؟ در چنین شرایطی، بهتر است از بین استراتژیهای روزانه دست به انتخاب بزنید. بهترین گزینه نیوز تریدینگ است که میزان سود به سرمایه بستگی ندارد. در شرایطی که بتوان از سرمایه استقراضی بهرهمند شد، بهتر است ترید نفت را تا لوریج ۱:۱۰۰ انجام دهید.