مشاوره جهت تبلیغات
بازارهای مالی

چگونه وارد بازار مالی شویم؟

بازار مالی یک سیستم یا محیط اختصاصی برای ترید انواع مختلفی از دارایی‌های مالی است. محیطی که خریداران و فروشندگان آن را سرمایه‌گذاران، موسسات مالی یا حتی دولت‌ها تشکیل می‌دهند. ماهیت این بازارها هم می‌تواند به صورت فیزیکی مطرح باشد و هم غیرفیزیکی که در آن، سیستم‌های ترید از نوع الکترونیکی هستند.

همواره، نقش بازارهای مالی به‌عنوان ستون حیاتی اقتصاد جهانی در نظر گرفته می‌شود که تمامی سیاست‌های اقتصادی را تحت‌تأثیر قرار داده و در نهایت، چشم‌اندازی از عملکرد مالی را در سرتاسر جهان شکل داده است. برای درک نحوه ورود به بازارهای مالی باید ابتدا با ساختار و انواع آن آشنا شوید. در رسانه «ارزنو» با درنظرگرفتن تمام پیش‌نیازهای لازم، اطلاعات مفیدی در خصوص ورود به انواع بازارهای مالی در اختیار شما قرار می‌دهیم؛ لطفاً با ما همراه باشید.

بازار مالی؛ تسهیل‌گر ترید در ابعاد مختلف

باتوجه‌به تخصیص منابع و ایجاد نقدینگی برای کسب‌وکارها و کارآفرین‌ها، نقش بازارهای مالی در ساده‌سازی و تسهیل عملیات در اقتصاد سرمایه‌داری خلاصه شده است. علاوه بر این، بازارها با آسان‌تر کردن روند ترید در هلدینگ‌های مالی، به کمک خریداران و فروشندگان آمده است. نقش‌های سرمایه‌گذار و وام‌گیرنده هم در این بازارها شکل گرفته است تا انتقال سرمایه به بهترین شکل ممکن انجام شود.

فاکتورهای اثرگذار بر بازار مالی

ساختار بازارهای مالی

اول‌ازهمه، باید بدانید که ساختار بازارهای مالی در هر کشوری متفاوت است. در ادامه به طور خلاصه به تعدادی مهم‌ترین ساختارها اشاره می‌کنیم:

  1. بازار پول: معاملات گسترده‌ای را در برمی‌گیرد که تریدرها و موسسات نقش‌های فعالی را در آن ایفا می‌کنند. در سطح خرده فروشی، بازار پول دارایی‌های مشترکی را شامل می‌شود که متعلق به سرمایه‌گذاران و سایر مشتریان است. فرآیند سرمایه‌گذاری و وام‌دهی در بازار پول از نوع کوتاه‌مدت است.
  2. بازار سرمایه: یک بازار مخصوص سهام و اوراق بهاردار یا دارایی‌های بلندمدت است که افراد، موسسات مالی و سرمایه‌گذاری خارجی جزو مشارکت‌کنندگان در این بازار هستند. در مقایسه با بازار پول، ریسک‌های بیشتری پیش بینی می‌شود، ولی از نظر بازده سرمایه‌گذاری، سطح آن بسیار بالاتر است.

نحوه ورود به انواع بازارهای مالی

بازار بورس

بازار بورس، محیطی برای خریدوفروش سهام شرکت‌ها، منبع مهمی از نقدینگی برای سرمایه‌گذاران و کسب‌وکارهایی است که به دنبال افزایش سرمایه هستند. برای ورود به بازار بورس، باید ابتدا دانش و اطلاعات پایه خود را در مورد این نوع بازار افزایش دهید، اهداف مالی مخصوص به خود را تنظیم کنید، میزان تحمل ریسک را ارزیابی کرده و استراتژی سرمایه‌گذاری را انتخاب نمایید. در ادامه، با مراحل ورود به بازار بورس آشنا می‌شویم:

  1. ورود به سامانه سجام
  2. احراز هویت
  3. دریافت کد بورسی
  4. ثبت‌نام در کارگزاری بورس
  5. شارژ حساب
  6. خرید سهام

نکات سرمایه گذاری در بورس

بازار اوراق قرضه

بازار اوراق‌قرضه، محیطی برای خریدوفروش اوراق بهادار است. امکان خرید اوراق‌قرضه از دو طریق، ناشران اوراق یا  واسطه‌ها فراهم شده است. محافظت از سرمایه باوجود ریسک کمتر، یکی از مهم‌ترین مزایای ورود به این بازار مالی است. رای ورود به این بازار لازم است با اصول و مفاهیم انواع تحلیل ها، روانشناسی بازار و مدیریت سرمایه آشنا باشید. مراحل ورود به بازار اوراق‌قرضه عبارت است از:

  1. دریافت کد مخصوص با ورود به سامانه سجام و پشت سر گذاشتن مراحل احراز هویت
  2. ثبت‌نام در کارگزاری
  3. جستجو در بین نماد اوراق‌قرضه
  4. شروع فرایند خریدوفروش

بازار فارکس

بازار فارکس، محیطی برای کسب سود با تغییرات در نرخ تبادل جفت‌ارزها به شمار می‌آید. برای موفقیت در این بازار لازم است باتوجه‌به شرایط بازار، رویدادهای خبری و تحلیل نمودارها، استراتژی معاملاتی خود را تعیین کنید. در ابتدا، بهتر است با حساب‌های آزمایشی، استارت معاملات در بازار فارکس را بزنید تا مقداری تجربه کسب کنید. برای ورود به بازار فارکس، مراحل زیر را دنبال کنید:

  1. انتخاب کارگزار
  2. افتتاح و تأیید حساب
  3. نصب پلتفرم معاملاتی
  4. شارژ حساب
  5. شروع معاملات

بازار کالا

بازار کالا، محیطی برای تبادل انواع محصولات (در دسته‌بندی‌های کشاورزی، فلزات گران‌بها، انرژی، مواد معدنی و خدمات) است. شاخص‌های اقتصادی، مثل نرخ بهره، از مهم‌ترین عوامل اثرگذار بر روی قیمت محصولات هستند. مالکیت مستقیم و پتانسیل بازده بالا از جمله نقاط قوت فعالیت در این بازار است.

مراحل ورود به بازار کالا:

  1. ثبت‌نام در سامانه سجام
  2. دریافت کد معاملاتی
  3. دریافت کد معاملاتی آتی کالا
  4. انتخاب کارگزاری
  5. انتخاب دارایی
  6. استارت خریدوفروش

بازار اوراق مشتقه

بازار اوراق مشتقه، محیطی برای ترید تعداد نامحدودی از دارایی‌ها است. دارایی‌های پایه و بنیادی شامل سهام، اوراق‌قرضه، کالا، نرخ بهره و غیره می‌شود. قرارداد معاوضه، آتی، اختیار معامله و پیمان آتی، انواع مختلفی از اوراق مشتقه هستند که ارزش آنها به تغییرات قیمت در دارایی بنیادی بستگی دارد. حالا به سراغ مراحل ورود به بازار اوراق مشتقه می‌رویم:

  1. ثبت‌نام در سجام
  2. احراز هویت
  3. انتخاب کارگزاری
  4. افتتاح حساب
  5. دریافت کد معاملاتی

بازار ارزهای دیجیتال

بازار ارزهای دیجیتال، محیطی برای خرید و سرمایه‌گذاری بر روی رمزارزها است. در واقع، سرمایه‌گذاری به شکل‌های مختلف، از خرید ارز دیجیتال به طور مستقیم گرفته تا صندوق‌های سرمایه‌گذاری ارز دیجیتال انجام می‌شود. اگر استراتژی شما از نوع خرید مستقیم رمزارزها است، می‌توانید از طریق صرافی اقدام کنید که در ادامه، در مورد مراحل آن توضیح می‌دهیم:

  1. انتخاب صرافی
  2. ثبت‌نام و تکمیل احراز هویت
  3. ایجاد حساب کاربری
  4. واریز وجه به حساب
  5. انتخاب رمزارز
  6. خرید ارز دیجیتال

سخن پایانی

در حوزه فعالیت در بازارهای مالی، با اصطلاح «شخصیت معامله‌گری» روبرو خواهید شد؛ کلید موفقیت در انواع بازارهای مالی همین داشتن شخصیت معامله‌گر است. خصوصیاتی که می‌توان برای این شخصیت در نظر گرفت، شامل برخورداری از یک استراتژی شخصی منحصربه‌فرد و همه‌جانبه، متمرکز بودن بر روی انضباط فردی و مدیریت کارآمد ریسک می‌شود. البته، تعداد بیشتری از خصوصیات مدنظر است، ولی مهم‌ترین آنها شامل موارد نام‌برده می‌شود. در آخر، حتماً به دنبال به‌روزرسانی اطلاعات و آگاهی در خصوص بازارهای مالی باشید تا با تسلط بر روند بازار، موفق‌ترین استراتژی‌ها را به اجرا درآورید.

سؤالات متداول

۱. برای معامله در بازار مالی چه حسابی مورد نیاز است؟

به‌طورکلی، داشتن حساب وکالتی پیش‌نیاز ترید در انواع بازارهای مالی است. به‌عنوان‌مثال، برای معامله در بازار بورس به حساب وکالتی بورس کالا نیاز دارید که مراحل فعال‌سازی آن، به ترتیب، شامل افتتاح حساب در بانک، واریز وجه، اعطای وکالت به کارگزاری می‌شود.

۲. چه کسانی می‌توانند در بورس کالا معامله کنند؟

همه افرادی که در مورد بازار بورس از قبل اطلاعات کافی دارند، از مهارت‌های موردنیاز برخوردار بوده و کد مخصوص معاملات را هم دریافت کرده باشند، می‌توانند برای معامله در بورس کالا اقدام کنند.

۳. برای ورود به بازارهای مالی از کجا شروع کنیم؟

به‌عنوان اولین قدم برای شروع معاملات در هر یک از بازارهای مالی بهتر است، با مطالعه و آموزش در خصوص بازار موردنظر شروع کنید. فراموش نکنید که اطلاع از اصطلاحات و زبان هر بازار، می‌تواند به شما در انجام معاملات و صرفه‌جویی در وقتتان کمک زیادی کند.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا