مشاوره جهت تبلیغات
فارکس

جفت ارزهای فارکس کدامند؟ | نحوه معامله جفت ارزها

برای تکمیل انواع شیوه‌های ترید در بازار فارکس، از خریدوفروش گرفته تا معامله‌گری، به جفت ‌ارزها (Currency Pair) نیاز خواهید داشت. هدف اولیه استفاده از جفت‌ارزها شامل خرید دارایی می‌شود که در کنار آن، کسب سود هم در اولویت تریدرها قرار دارد. ساختار جفت‌ارزها از دو ارز متفاوت تشکیل می‌شود که ارزش آنها در مقابل یکدیگر قرار گرفته و از این نظر، با هم مقایسه می‌شوند.

برای شناسایی هر جفت ارز می‌توان از نمادی کمک گرفت که از سه حرف تشکیل شده است؛ نمادهایی که اگر با USD ترکیب شوند، بیشترین سهم از بازار تریدینگ جفت ارزهای فارکس را به خود اختصاص می‌دهند. طبقه‌بندی جفت‌ارزها و آشنایی با پربازده‌ترین آنها، تنها بخشی از مطالبی است که در رسانه «ارزنو» به آن می‌پردازیم.

جفت ارزهای فارکس؛ مبنای معاملاتی با نرخ متغیر

در نگاهی دقیق‌تر، جفت ارزهای فارکس از دو جفت ارز با عناوین «پایه» و «متقابل» تشکیل می‌شوند؛ جفت ارز پایه برابر با یک واحد از ارزی است که قصد خرید آن را دارید و همیشه اول قرار دارد. از جفت ارز متقابل برای خرید یک واحد ارز استفاده می‌شود و همیشه در جایگاه دوم قرار دارد.

جفت ارز پایه و جفت ارز متقابل از نظر عملکرد با یکدیگر متفاوت هستند. در واقع، ارز پایه در زمینه خریدوفروش کارایی دارد و ارز متقابل هم به سود و زیان معاملات مرتبط است.

مفهوم فارکس تریدینگ، خریدوفروش مداوم جفت‌ارزها را در برمی‌گیرد؛ وقتی صحبت از خرید جفت ارز می‌شود، یعنی اینکه سرمایه‌گذاران جفت ارز پایه را خریداری کرده و جفت ارز متقابل را به فروش می‌رسانند. قیمت پیشنهادی خرید بیانگر مقداری از ارز متقابل است که برای دریافت یک واحد از ارز پایه، موردنیاز است. در مورد فروش جفت ارز هم وضعیت کاملاً برعکس است. به‌طورکلی، جفت ارزهای فارکس ارائه‌دهنده نرخ متغیری از مبادله هستند و جریان معاملات بر اساس آنها ادامه می‌یابد.

مهم‌ترین جفت ارزهای فارکس

استراتژی‌های معامله جفت‌ارزها

اول‌ازهمه، باید در نظر داشته باشید که انتخاب استراتژی برای معامله جفت‌ارزها به عوامل متعددی بستگی دارد؛ تایم فریم، ریسک و ترجیحات شما در مورد تحلیل به روش‌های فاندامنتال و تکنیکال، همگی استراتژی نهایی را تعیین می‌کنند. در ادامه، با ۴تا از رایج‌ترین استراتژی‌ها آشنا می‌شویم:

  1. پوزیشن تریدینگ (Position Trading): هدف از این استراتژی، کسب سود در تایم فریم بلند مدت است و برای دستیابی به آن، نوسانات کوتاه مدت نادیده گرفته می‌شوند. جفت ارزهایی انتخاب می‌شوند که متعلق به کشورهایی باشند که در آنها، بانک مرکزی نرخ بهره را حذف کند یا اینکه کشور از مشکلات مهمی در ساختار مالی (مثلا افزایش میزان تورم) برخوردار باشد.
  2. ترند تریدینگ (Trend Trading): در این استراتژی، آن دسته از جفت ارزهای معروف و محبوبی توسط تریدر انتخاب می‌شوند که نرخ معامله آنهاهمیشه بالاتر یا پایین تر از قیمت متوسط است. جفت ارزهایی که تحت تاثیر قیمت کالا قرار می‌گیرند (مثل دلار کانادا و دلار استرالیا) هم جزو جفت ارزهای مورد علاقه تریدرها هستند. ممکن است جهت حرکت قیمت برای روزها یا هفته ها بی تغییر باقی بماند و از این جهت، باید در مدیریت احساسات توانمند باشید.
  3. نیوز تریدینگ (News Trading): این استراتژی کوتاه مدت، دنیای اخبار و رویدادهای آتی را دربرمی‌گیرد؛ خبرهایی که مربوط به تصمیمات بانک مرکزی یا انتشار اطلاعات مهم اقتصادی می‌شود. افزایش و کاهش قیمت جفت‌ارزها در مرکز توجه تریدر قرار دارد. از آنجایی که وضعیت بازار بعد از انتشار خبری مهم، با تغییرات زیادی همراه است، پیشنهاد می‌شود از ابزار استاپ اوردر استفاده کنید.
  4. تریدینگ روزانه (Day Trading): در این استراتژی می‌توان به صورت دقیقه‌ای یا ساعتی به مدیریت پوزیشن‌های معاملاتی پرداخت. از ابزارهای مختلفی، نظیر انواع چارت هم می‌توان بهره برد. اگر تریدینگ روزانه را انتخاب می‌کنید، باید به دنبال جفت ارزهایی باشید که از نقدینگی کافی برخوردار هستند، ولی قیمت آنها در طول یک روز، تغییرات زیادی می‌کند.

معامله جفت ارز در بازار فارکس

انواع جفت‌ارزها

طبقه‌بندی جفت‌ارزها بر اساس میزان معاملات، وضعیت نقدینگی و غیره انجام می‌شود. در ادامه، به ۳ دسته اصلی از جفت‌ارزها می‌پردازیم:

  1. جفت ارزهای اصلی: جفت ارزهایی که در سرتاسر جهان بیشترین آمار معاملات در بازار فارکس را به خود اختصاص داده و یک طرف ثابت آنها را دلار آمریکا تشکیل می‌دهد، به عنوان جفت ارز اصلی شناخته می شوند. تعداد جفت ارزهای اصلی به ۷ عدد می رسد.
  2. جفت ارزهای فرعی: جفت ارزهای فرعی هم برعکس نوع اول، هیچ ارتباطی به دلار آمریکا ندارند. نقدینگی پایین و اسپرد بالا، دو مشخصه اصلی جفت ارزهای فرعی است. AUDCAD، AUDNZD و EURGBPنمونه هایی از این نوع جفت‌ارزها هستند.
  3. جفت ارزهای عجیب: سایر جفت‌ارزها را می توان در این دسته قرار داد؛ جفت ارزهایی که در آنها دلار آمریکا تکرار می شود یا اینکه میزان نقدینگی آنها بسیار پایین است، جزو جفت ارزهای عجیب هستند. جدا از اینکه آمار و ارقام معاملات این جفت‌ارزها اصلا جالب نیست، بیشتر برای هج کردن (خرید دارایی به منظور کاهش ریسک ضرر از سایر دارایی ها) از آنها استفاده می شود.

کدام جفت ارز برای ترید بهتر است؟

اول‌ازهمه، باید استراتژی معامله جفت‌ارزها را به طور دقیق مشخص کنید؛ استراتژی که بر اساس ماهیت آن، پربازده‌ترین جفت‌ارزها مشخص می‌شوند. آنالیز حجم معاملات، گام دوم در انتخاب بهترین جفت ارز برای ترید است. در واقع، مفاهیم حجم معاملات، نقدینگی و سودآوری کاملاً به هم مرتبط هستند. باتوجه‌به همه این موارد، در اولویت قراردادن جفت ارزهای اصلی، سودآوری را در سطح بالا تضمین می‌کند و ریسک‌های متعدد را هم کاهش می‌دهد.

سخن پایانی

در آخر، به اهمیت تسلط بر تحلیل‌های تکنیکال و فاندامنتال و تأثیرات به‌کارگیری این ابزارهای کلیدی بر روی ترید جفت ارزهای فارکس می‌پردازیم؛ شرط موفقیت در بازار فارکس، با درنظرگرفتن استراتژی‌های مختلف معاملاتی، تسلط بر روی تحلیل‌های تکنیکال و فاندامنتال است. تحلیل تکنیکال با خاصیت نوسان‌گیری و تحلیل فاندامنتال با ارائه درکی عمیق‌تر و جامع‌تر از بازار، در راستای دسترسی به بهترین فرصت‌های معاملاتی عمل می‌کنند. با ادغام این دو تحلیل، نقاط ورود و خروج به‌درستی شناسایی شده و معاملات در انواع تایم فریم پوشش داده می‌شود.

سؤالات متداول:

۱. اهمیت استفاده از انواع جفت ارز در فارکس چیست؟

اهمیت استفاده از انواع جفت ارز در فارکس از جهات مختلفی قابل‌بحث است؛ در کنار اینکه می‌توان با معامله جفت‌ارزها، بازدهی بالا را تجربه کرد، از نظر فراهم‌کردن بهترین فرصت‌های معاملاتی برای تریدرها هم اهمیت زیادی دارند.

۲. جفت ارز فارکس چه تفاوت‌هایی با جفت ارز دیجیتال دارد؟

جفت ارز فارکس ترکیبی از ارزهای رایج دو کشور هستند، ولی جفت ارزهای دیجیتال از ادغام دو ارز دیجیتال به وجود آمده‌اند.

۳. چه فاکتورهایی بر روی جفت ارزهای فارکس اثر می‌گذارند؟

نرخ بهره، تولید ناخالص داخلی، اقدامات فدرال رزرو (بانک مرکزی ایالات متحده آمریکا) و اخباری که در حوزه اقتصاد منتشر می‌شوند، همگی جزو فاکتورهای اثرگذار بر روی جفت ارزهای فارکس هستند.

۴. ریسک معامله با کدام نوع از جفت ارزهای فارکس بیشتر است؟

در بررسی میزان ریسک معاملات، بیشترین میزان ریسک به جفت ارزهای عجیب اختصاص دارد؛ در واقع، بالابودن ریسک ریشه در نوسانات زیاد دارد. البته، شاخص نقدینگی را هم نمی‌توان نادیده گرفت که میزان آن در جفت ارزهای عجیب، بیشتر است.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا