مشاوره جهت تبلیغات
ارز دیجیتالمفاهیم پایه

الگوهای ریزشی ارز دیجیتال؛ نقاط ریزشی بازار را تشخیص دهید

الگوهای قیمتی یکی از زیرشاخه‌های حوزه تحلیل تکنیکال هستند. معامله با الگوهای کندلی یکی از سبک‌های معاملاتی به شمار می‌رود و معامله‌گران زیادی از این الگو‌ها برای پیدا کردن موقعیت‌های معاملاتی خود استفاده می‌کنند. این الگو‌ها انواع مختلفی دارند و براساس تاثیری که برجهت روند قیمتی می‌گذارند، به دو دسته صعودی و نزولی تقسیم می‌شوند که در این مقاله به الگوهای ریزشی خواهیم پرداخت. این الگوها می‌توانند در یک یا چند کندل تشکیل شوند یا حاصل کنار هم قرار گرفتن تعداد زیادی کندل و ظاهر شدن یک شکل هندسی باشند. در ادامه این الگو‌ها در دو دسته‌بندی الگو‌های کندلی و الگو‌های هندسی معرفی شده‌اند.

الگوهای کندل‌ استیک ریزشی

تشکیل این الگو‌ها با بسته شدن یک یا چند کندل (حداکثر سه کندل) انجام می‌شود و نیازی به حرکات طولانی‌مدت‌تر قیمت نیست. الگو‌های کندل‌استیک ریزشی که در ادامه به توضیح آن‌ها می‌پردازیم، در سطوح پرایس‌اکشنی مهم معنا و مفهوم پیدا می‌کنند و در سایر قیمت‌ها نتیجه‌ خاصی از شکل‌گیری آن‌ها نمی‌توان گرفت.

الگوی کندلی مرد حلق آویز (Hanging Man)

الگوی مرد حلق آویز از یک کندل با بدنه کوچک و سایه پایینی بلند و سایه بالایی کوچک تشکیل می‌شود.

یکی از الگوهای تک‌کندلی مهم الگوی مرد به دارآویخته یا Hanging man‌ است. این الگو به صورت یک کندل با بدنه کوچک و سایه پایینی بلند و سایه بالایی کوچک شناخته می‌شود و یک الگوی بازگشتی به شمار می‌رود. این الگو در انتهای روند شکل گرفته و مشاهده و تایید آن به معنای تغییر روند احتمالی است. سایه پایینی آن نیز باید دو یا سه برابر بدنه‌اش باشد و هرچه این سایه بلند‌تر باشد، به معنای قدرت بیشتر این کندل است، اما وجود سایه بالایی برای آن الزامی نیست.

این کندل می‌تواند صعودی یا نزولی باشد، اما برای اطمینان بیشتر از ریزش قیمت، بهتر است که نوع نزولی آن مشاهده شود. الگوی Hanging Man باید در یک سطح پرایس‌ اکشنی مهم تشکیل شود و مشاهده آن خارج از این سطوح، کمک خاصی به تشخیص روند نمی‌کند. به علاوه که برای اطمینان از شکل‌گیری و تاثیر آن، ثبت کندل تایید بعد از آن الزامی است که این کندل نزولی باشد، یعنی قیمت بسته‌شدن آن پایین‌تر از قیمت باز شدن آن باشد.

الگوی مرد ب دار آویخته

الگوی ستاره دنباله‌ دار (Shooting Star)

الگوی ستاره دنباله‌دار از یک بدنه کوچک، سایه بالایی بلند و سایه پایینی کوچک تشکیل می‌شود.

الگوی ستاره دنباله‌دار یک الگوی کندلی نزولی با سایه بالایی بلند، بدنه کوچک و سایه پایینی کوچک است و بعد از یک روند صعودی تشکیل می‌شود. اتفاقی که هنگام تشکیل این کندل برای قیمت می‌افتد، این است که در یک تایم‌فریم مشخص، قیمت با باز شدن کندل رشد قابل توجهی را تجربه می‌کند، اما در نهایت این مسیر را برمی‌گردد و کندل نزدیک قیمت باز شدن یا Open بسته می‌شود.

برای این که یک کندل به عنوان الگوی کندلی ستاره دنباله‌دار تلقی شود، باید بعد از یک رشد قیمتی شکل بگیرد و همچنین، سایه بالایی آن باید بیشتر از دوبرابر بدنه کندل باشد. این الگو زمانی برای ما اهمیت دارد که در یک سطح مهم پرایس اکشنی تشکیل شود و یک کندل تایید، یعنی یک کندل نزولی بعد از آن شکل بگیرد.

الگوی ستاره دنباله دار

الگوی ریزشی Bearish Harami

الگو Bearish Harami از یک کندل صعودی بزرگ و یک کندل نزولی کوچک بعد از آن تشکیل می‌شود.

الگوی Bearish Harami یک الگوی دو کندلی است که نشان می‌دهد قیمت می‌خواهد به زودی دچار ریزش شود. این الگو از یک کندل صعودی بزرگ و یک کندل نزولی کوچک بعد از آن تشکیل می‌شود. قیمت باز شدن و بسته شدن کندل دوم باید درون بدنه کندل اول قرار داشته باشد و همچنین روند قبل از تشکیل این الگو باید صعودی باشد. هرچه اندازه کندل دوم کوچک‌تر باشد، احتمال تغییر روند آن بیشتر است.

الگوی هارامی ریزشی

الگوی ریزشی Bearish Engulfing

الگوی ‌Bearish Engulfing از یک کندل صعودی و در ادامه یک کندل بزرگ نزولی تشکیل می‌شود که تمام کندل کوچک‌تر را پوشش می‌دهد.

الگوی Bearish Engulfing نشان‌ می‌دهد که فروشندگان بر خریداران غلبه کرده‌اند و در حال هدایت قیمت به سطوح پایین‌تر هستند. این الگو از یک کندل صعودی و در ادامه یک کندل بزرگ نزولی تشکیل می‌شود که تمام کندل کوچک‌تر را پوشش می‌دهد. گفتنی است که روند قبل از تشکیل این الگو باید صعودی باشد و ترجیحا در یک سطح مهم پرایس اکشنی مشاهده شود. هرچه قیمت باز شدن کندل دوم بالاتر از قیمت بسته شدن کندل اول و قیمت بسته‌شدن کندل دوم پایین‌تر از قیمت باز شدن کندل اول باشد، اعتبار این الگو بیشتر است. ورود به معامله در صورت مشاهده کندل تایید، احتمال موفقیت ما را بالا خواهد برد.

الگوی انگالفینگ نزولی

الگوی ریزشی Three Black Crows

الگوی Three Black Crows از سه کندل نزولی بزرگ و پشت‌سر هم به سمت پایین تشکیل می‌شود.

الگوی Three Black Crows یا سه کلاغ سیاه یک الگوی بازگشتی و نزولی است که از سه کندل نزولی بزرگ و پشت‌سر هم به سمت پایین تشکیل می‌شود. قیمت بازشدن هر کندل در این الگو باید از قیمت بازشدن کندل قبلی پایین‌تر و روند قبل آن باید صعودی باشد. بهتر است که اندازه کندل دوم و سوم تقریبا با هم برابر باشند.

الگوی سه کلاغ سیاه ریزشی

الگوی ریزشی Evening Star

الگوی Evening star از یک کندل کوچک و یک کندل نزولی بزرگ تشکیل می‌شود.

الگوی Evening star یک الگوی سه‌کندلی است که نشانه برگشت روند بازار از آن برداشت و در انتهای روند صعودی تشکیل می‌شود. این الگو از شکل‌گیری یک کندل بزرگ صعودی، یک کندل با بدنه کوچک و یک کندل نزولی به وجود می‌آید. برای اطمینان از شکل‌گیری آن، می‌توان از اسیلاتور‌های قیمتی نیز استفاده کرد. همچنین بهتر است که بین کندل اول و دوم و کندل دوم و سوم یک گپ قیمتی وجود داشته باشد.

الگوی ستاره عصرگاهی

الگو‌های هندسی ریزشی

الگو‌های هندسی، الگو‌هایی هستند که از تعداد زیادی کندل تشکیل شده‌اند و در زیرمجموعه تحلیل تکنیکال کلاسیک قرار می‌گیرند. برای اطمینان از شکل‌گیری اکثر این الگو‌ها، باید منتظر شکست یکی از سطوح آن باشیم. در ادامه انواع این الگو‌های ریزشی را توضیح خواهیم داد.

الگوی ریزشی سر و شانه

الگوی سر و شانه از یک سقف (شانه)، یک سقف بالاتر (سر) و یک سقف پایین‌تر (شانه) تشکیل شده است.

الگوی سروشانه یک الگوی بازگشتی است و معمولا در روند‌های صعودی مشاهده می‌شود. این الگو از یک سقف (شانه)، یک سقف بالاتر (سر) و یک سقف پایین‌تر (شانه) تشکیل شده است. به خطی که کف‌های ایجاد شده را در این الگو به هم متصل می‌کند، خط گردن می‌گویند. شیب این خط می‌تواند صعودی یا نزولی باشد، اما در صورت نزولی بودن آن، اعتبار الگو افزایش می‌یابد. در صورت شکست خط گردن توسط قیمت، این الگو تایید می‌شود و نقطه ورود به معامله نیز باید پایین خط گردن باشد. هدف قیمتی این الگو در صورت شکست خط گردن، معمولا فاصله بین سقف دوم (سر) و خط گردن در نظر گرفته می‌شود.

الگوی سرو شانه ریزشی

الگوی ریزشی سقف دوقلو

الگوی سقف دوقلو از دو سقف تقریبا هم‌سطح و پشت سر هم تشکیل می‌شود و نشان‌دهنده ناتوانی قیمت در عبور از سقف قبلی است.

الگوی سقف دوقلو یک الگوی بازگشتی است که در انتهای روند صعودی شکل می‌گیرد. این الگو از دو سقف تقریبا هم‌سطح و پشت سر هم تشکیل می‌شود و نشان‌دهنده ناتوانی قیمت در عبور از سقف قبلی است. به خط افقی زیر کف تشکیل شده خط گردن می‌گویند و برای تایید الگو از آن استفاده می‌شود؛ به این صورت که قیمت باید این خط را بشکند و تنها در این صورت می‌توان وارد معامله فروش شد. هدف قیمتی معمولا فاصله بین سقف و خط گردن در نظر گرفته می‌شود.

 

الگوی کنج افزایشی (Rising Wedge)

الگوی کنج افزایشی یک الگوی تکنیکال است که در بازارهای خرسی به دفعات دیده‌ می‌شود. این الگو زمانی در نمودار دیده می‌شود که قیمت در یک حرکت کنج‌مانند به سمت بالا حرکت می‌کند و سقف‌ها و کف‌های ایجاد شده به سمت یک نقطه همگرا می‌شوند. وقتی این موضوع با کاهش حجم همراه می‌شود، می‌تواند نشانه تغییر روند و ادامه بازار خرسی باشد. برای مشخص کردن سطوح بالا و پایین آن، سقف‌ها و کف‌های آن را به هم وصل می‌کنیم و در صورت شکست سطح پایینی، وارد معامله می‌شویم. معمولا شکست الگوی کنج و ریزش قیمت از آن به سرعت اتفاق می‌افتد و در آن از کندل تایید استفاده نمی‌کنند.

الگوی کنج افزایشی

الگوی ریزشی مثلث

الگوی مثلث انواع مختلفی دارد و با توجه به شرایط آن می‌تواند هم صعودی و هم نزولی باشد که در این مقاله به انواع نزولی آن می‌پردازیم.

الگوی ریزشی مثلث متقارن

سطوح بالا و پایین این الگو از یک خط روند نزولی و یک خط روند صعودی همگرا تشکیل شده است. هرچه قیمت به سمت انتهای این الگو یعنی ناحیه همگرایی نوسانات قیمت نزدیک می‌شود، احتمال شکست یکی از سطوح بالایی و پایینی آن افزایش می‌یابد. شکست هرکدام از این سطوح، احتمالا به ادامه روند در آن جهت منجر خواهد شد. بنابراین برای بازکردن اطمینان از ریزش و باز کردن معامله فروش، حتما باید منتظر شکست سطح پایینی آن باشیم. همچنین روند قبل از تشکیل این الگو باید نزولی باشد.

 

الگوی ریزشی مثلث کاهشی

شکل ظاهری این الگو به شکل مثلثی با ضلع پایینی افقی است که کف‌های پایینی و هم‌سطح آن را به یکدیگر وصل کرده است. ضلع بالایی آن نزولی و به نقطه انتهایی الگو متصل می‌شود. شکست قیمت از سطح افقی پایین این الگو می‌تواند منجر به ریزش بیشتر آن و ادامه روند نزولی شود.

الگوی ریزشی مثلث

الگوی ریزشی پرچم نزولی

الگوی پرچم یک الگوی ادامه‌دهنده است که به شما فرصت ورود به معامله در میانه یک روند را می‌دهد. این موضوع هنگامی اتفاق می‌افتد که قیمت یک دارایی در یک روند قدرتمند به سرعت بالا یا پایین می‌رود و ناگهان متوقف می‌شود؛ سپس قیمت در یک محدوده نسبتا خنثی یا در روندی ملایم بر خلاف روند اصلی به صورت محدود نوسان می‌کند. در الگوی پرچم نزولی، قیمت در نهایت با شکست، از سطح پایینی محدوده نوسان خارج می‌شود و به روند اصلی خود ادامه می‌دهد. مهم است که روند، قبل از تشکیل این الگو حتما نزولی باشد. معمولا هدف قیمتی این الگو را به اندازه ریزش قبل از آن اندازه می‌گیرند.

الگوی پرچم نزولی

سخن پایانی

الگو‌هایی که گفته شد می‌توانند در تایم‌فریم‌های مختلف استفاده شوند، اما معمولا با بزرگ‌تر شدن تایم‌فریم، اعتبار الگو‌ها افزایش می‌یابد. همچنین گفته می‌شود که طولانی شدن زمان تشکیل الگو‌ها می‌تواند منجر به افزایش قدرت در شکست‌ها شود. به این موضوع نیز باید اشاره کرد که تحلیل تکنیکال مبتنی بر احتمالات است و هیچ قطعیتی در ریزش قیمت بعد از تشکیل این الگو‌ها وجود ندارد و تنها احتمال بروز این اتفاق را بالا می‌برد، بنابراین رعایت مدیریت ریسک و سرمایه و کنترل احساسات برای ورود به معامله بعد از مشاهده این الگو‌ها ضروری است.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا