ترسیم کانال در نمودارها | انواع کانال در تحلیل تکنیکال
کانال نوعی الگوی نموداری قدرتمند است که اغلب نادیده گرفته میشود. در واقع کانال سعی میکند چندین شکل از تحلیل تکنیکال را ترکیب کند تا نقاط مناسب برای ورود و خروج از معاملات و همچنین کنترل ریسک را به معاملهگران ارائه دهد. اولین قدم این است که یاد بگیرید چگونه کانالها را شناسایی کنید. مراحل بعدی شامل تعیین محل و زمان ورود به معامله، محل قرار دادن دستورات حد سود و حد ضرر است.
اغلب، کانال معاملاتی بر روی داراییهایی که نوسان متوسطی دارند، بهترین عملکرد را از خود نشان میدهد. کانالها در تعیین میزان سود حاصل از یک معامله تاثیرگذار هستند. به عنوان مثال، اگر نوسانات کم باشد، کانال خیلی بزرگ نخواهد بود؛ این به معنای سود بالقوه کمتر است. کانالهای بزرگتر معمولا با نوسانات بیشتر همراه هستند، به این معنی که سود بالقوه بیشتری با خود دارند.
کانال چیست و چه ویژگیهایی دارد؟
در زمینه تحلیل تکنیکال، یک کانال زمانی شکل میگیرد که قیمت یک دارایی بین دو خط روند موازی حرکت کند. خط روند بالایی، نوسانات اوج قیمت را به هم وصل میکند، در حالیکه خط روند پایینی، نوسانات کف نمودار را به هم متصل میکند. کانال میتواند دارای شیب صعودی، نزولی یا رنج باشد.
اگر قیمت، کانال صعودی را به سمت بالا بشکند، این حرکت میتواند نشاندهنده افزایش بیشتر آن باشد؛ همچنین انتظار میرود که قیمت اندازه عرض کانال، رشد داشته باشد. از طرف دیگر، اگر قیمت به زیر کانال برگردد و شکست ناموفق باشد، نشان میدهد که فروش بیشتری در راه است. به عنوان مثال؛ نمودار زیر یک کانال و شکست موفق را نشان میدهد.
انواع کانالها
یک کانال معاملاتی حداقل از چهار نقطه تماس تشکیل شده است؛ زیرا برای اتصال، حداقل به دو نقطه پایینی و برای تشکیل سقف آن به دو نقطه بالایی نیاز دارد.
۱. کانالهایی که شیب مثبت دارند؛ کانالهای صعودی نامیده میشوند.
۲. کانالهایی که شیب منفی دارند؛ کانالهای نزولی هستند.
۳. کانالهایی رنج که دارای سقف و کفهای یکسان هستند.
گفتنی است کانالهای صعودی و نزولی را کانالهای رونددار نیز مینامند؛ چراکه در این نوع کانالها بهطور کلی، قیمت در یک جهت حرکت میکند.
خرید و فروش در کانال
کانالها گاهی اوقات فرصتهای مناسبی برای خرید و فروش ارائه دهند، البته قوانین مختلفی برای وارد شدن به موقعیتهای خرید و فروش وجود دارد. به عنوان مثال؛ هنگامی که قیمت به بالای کانال معاملاتی برسد، میتوانید موقعیت خرید موجود خود را نقد کنید یا یک موقعیت شورت بگیرید.
- وقتی قیمت در وسط کانال است، اگر معاملهای ندارید کاری انجام ندهید یا معاملات فعلی خود را حفظ کنید.
- وقتی قیمت به کف کانال رسید، میتوانید پوزیشن لانگ بگیرید یا به موقعیت لانگ قبلی خود اضافه کنید.
دو استثنا برای این قوانین وجود دارد:
۱. اگر قیمت از بالا یا پایین کانال عبور کند، اعتبار کانال از بین میرود. همچنین انتظار میرود که قیمت در جهت شکست، روند را ادامه دهد.
۲. اگر قیمت برای مدت طولانی بین کانالها نوسان کند، ممکن است یک کانال باریکتر ایجاد شود. در این مرحله، نزدیک انتهای کانال باریکتر وارد یا خارج شوید.
به عنوان مثال، یک کانال معاملاتی صعودی در عکس زیر نشان داده شده است.
در طول یک کانال معاملاتی نزولی، وقتی قیمت به سقف میرسد، موقعیت فروش بگیرید و در نزدیکی کف کانال، خارج شوید. نکتهای که باید به آن توجه کرد این است که از باز کردن پوزیشن لانگ در یک کانال نزولی خودداری کنید؛ چراکه احتمال برخورد قیمت با حد ضرر بسیار بالاست.
همچنین گاهی اوقات از اندیکاتورهای تحلیل تکنیکال برای افزایش دقت سیگنالهای کانال و تایید قدرت روند استفاده میشود. برخی از ابزارهای دیگر برای استفاده در معاملات کانال عبارتند از: اندیکاتور مکدی (MACD)؛ و حجم معاملات (volume).
معمولا اندیکاتور مکدی در طول کانالهای رنج نزدیک به صفر خواهد بود. زمانیکه خط مکدی از خط سیگنال عبور میکند، موقعیتهای خوبی برای معاملات لانگ در نزدیک به انتهای کانال ایجاد میکند یا در نزدیکی بالای کانال موقعیت فروش را نشان دهد.
حجم معاملات نیز به ایجاد کانالهای معاملاتی کمک میکند. هنگام اصلاح قیمت حجم معاملات کاهش یافته و زمان رشد قیمت، حجم معاملات افزایش مییابد. شکستها اغلب با حجم زیاد همراهاند. اگر حجم در هنگام شکست زیاد نشود، احتمال ادامه روند کاهش پیدا میکند.
چگونه با استفاده از کانال حد سود و ضرر مشخص کنیم؟
کانالها ابزار خوبی برای مدیریت سرمایه و تشخیص حد سود و ضرر هستند. در این مقاله قوانین مهمی برای تعیین این نقاط وجود دارد که باید بررسی کنید.
اگر در کف کانال، معامله خرید تنظیم کردهاید، در بالای کانال بهدنبال سود باشید؛ همچنین حد ضرر خود را کمی پایینتر از کف کانال قرار دهید، تا جایی برای نوسانات منظم ایجاد شود.
اگر در بالای کانال معاملاتی موقعیت شورت گرفتهاید، در پایین کانال میتوانید از آن خارج شوید؛ همچنین، حد ضرر را کمی بالاتر از سقف کانال تنظیم کنید تا قیمت فضایی برای نوسانات منظم داشته باشد.
در تصویر پایین یک کانال نزولی به همراه حد ضرر و نقاط خروج را مشاهده میکنید.
پیشبینی موفقیت در معامله
کانالها توانایی برای پیشبینی موفقیت یک معامله را فراهم میکنند؛ این کار را با تایید دادن انجام میدهند. تاییدیه دادن یک کانال به این شکل است که کندلها با حجم معاملاتی مناسب از مقاومت مورد نظر عبور میکنند. نکتهای که باید بهخاطر بسپارید این است که هر چه شیب کانال معاملاتی بیشتر باشد یعنی طرف خریدار یا فروشنده کاملا مشخص است و در نتیجه آن کانال قابل اعتمادتر است.
نکته مهم دیگر درباره کانالها، مدت زمانی است که یک معامله از نقطه خرید تا رسیدن به نقطه فروش نیاز دارد. این زمان، با استفاده از کانالها قابل محاسبه است؛ این کار با ثبت مدت زمانی که برای انجام معاملات در گذشته صرف شده بهصورت میانگین اندازه گرفته میشود.
سخنپایانی
هنگامی که قیمت بین خطوط روند حرکت میکند، کانالها موقعیتهای خریدوفروش زیادی ارائه میدهند. با کشیدن یک کانال، سیگنالهای خرید و فروش و همچنین سطوح حد ضرر و سود را میتوان تخمین زد. مدت زمانی که قیمت داخل یک کانال نوسان میکند، قدرت یک کانال را نشان میدهد. تمرین رسم کانال بر روی کلاسهای مختلف دارایی موجب افزایش مهارت شما در تشخیص این الگو خواهد شد.
معامله با استفاده از ابزار کانال معاملاتی، معمولا دارای ریسک به ریواد مناسب و ضریب برد بالایی است. در این مقاله سعی کردیم نکات مهمی که در تشخیص کانال به شما کمک میکند را آموزش دهیم. امیدواریم که این مقاله برای شما مفید واقع شود.