مشاوره جهت تبلیغات
بازارهای مالی

پراپ تریدینگ چیست؟ | شرایط پراپ تریدینگ

«پراپ تریدینگ» (Proprietary Trading)، یک روش جذاب برای مشارکت تریدرها در تعدادی از بازارهای معاملاتی است که در آن، از منابع شرکت‌ها استفاده می‌شود. در پراپ تریدینگ مدرن، دیگر با مشکلاتی چون عدم برخورداری از سرمایه کافی مواجه نخواهید شد، زیرا سرمایه‌ای تضمین شده در اختیار شما قرار خواهد گرفت.

تنها چیزی که نیاز دارید، این است که از نظر مهارت‌های تریدینگ در سطح خوبی قرار داشته باشید. لازم است بدانید که شرکت‌های پراپ یک بازه زمانی خاص را برای ارزیابی عملکرد تریدر در نظر می‌گیرند. طبیعی است که با عملکرد موفقیت‌آمیز، به سرمایه واقعی دست خواهید یافت. شاید سؤالات زیادی در خصوص پراپ تریدینگ، استراتژی‌ها، شرایط و مزایای آن در ذهنتان به وجود آمده است و به دنبال جواب می‌گردید. در رسانه «ارزنو» به ابعاد مختلفی از پراپ تریدینگ می‌پردازیم؛ لطفاً با ما همراه باشید.

پراپ تریدینگ؛ رویکردی دوطرفه و هدفمند 

منظور از پراپ تریدینگ این است که موسسه مالی، به جای سرمایه مشتری، برای پیش برد معاملات به سرمایه خود متکی است. در واقع، بسیاری از شرکت‌ها هستند که ترجیح می‌دهند فرایند کسب سود آنها صرفا به‌صورت دریافت کمیسیون‌های اندک از طریق فعالیت مشتری‌ها نباشد. آنها برای تشویق تریدرها نسبت به مشارکت در بازارهای مالی، شماری از ابزارهای مالی را در اختیار آنها قرار داده می‌شود. سهام و قرارداد ما به التفاوت (CFD) دو نمونه از این ابزارها هستند. اینجاست که هدف اصلی این رویکرد شکل می‌گیرد. به بیان دیگر، تولید سود برای موسسه یا شرکت با استفاده از سرمایه اختصاص داده شده به‌عنوان هدف اصلی پراپ تریدینگ مطرح می‌شود. در ادامه به تعدادی از شرکت‌ها اشاره می‌کنیم که با دیدگاهی هدفمند از روش پراپ تریدینگ استفاده می‌کنند:

  • بانک‌های سرمایه‌گذاری
  • صندوق‌های پوشش ریسک
  • شرکت‌هایی با معاملات پرتکرار
  • شرکت‌های فعال در زمینه معامله کالا

برای تحقق اهداف پربازده و سنجش مهارت‌ها، ابتدا از تریدر درخواست می‌شود در یک ترید فرضی یا آزمایشی مشارکت داشته باشد. باتوجه‌به نوع شرکت پراپ، ترید آزمایشی می‌تواند به‌صورت کوتاه‌مدت یا بلندمدت اجرا شود. در بخش بعدی در مورد قوانین و شرایط پراپ بیشتر توضیح خواهیم داد.

استراتژی‌های پراپ

قوانین و شرایط پراپ تریدینگ

ابتدا لازم است بدانید که شرکت‌های پراپ این امکان را برای تریدرها فراهم کرده‌اند تا بتوانند با هر سطح و مهارتی، در برنامه‌ها شرکت کنند. با این حال، قوانین و شرایط خاصی هم در نظر گرفته شده است که جزئیات آن، در هر شرکتی مقداری متفاوت است، ولی کلیت آن شامل موارد زیر می‌شود:

  • سطح دراودان ماکزیمم: شرکت‌ها محدودیتی تحت عنوان سطح «دراودان ماکزیمم» (Maximum Drawdown) یا حداکثر افت را در نظر گرفته‌اند که بر اساس آن، اگر تریدری به این سطح دست یابد، عملکرد ناموفقی داشته است. شرکت‌های پراپ از نظر سطح دراودان با یکدیگر متفاوت هستند، ولی اکثر آنها میزان ۱۲% را به عنوان معیاری برای سنجش عملکرد تریدر در نظر گرفته‌اند.
  • تعلیق اکانت تریدر: گزینه تعلیق زمانی به اجرا درمی‌آید که عملکرد تریدر در یک جمع‌بندی کلی، از نوع ناموفق بوده است.
  • ریست پراپ: اگر تریدر قوانین مدیریت ریسک تعیین شده توسط شرکت پراپ را رعایت کرده باشد، ولی به سود هدف دست نیافته باشد، می‌تواند از گزینه ریست پراپ استفاده کند.
  • تقسیم سود: همه یا بخش زیادی از درآمد کسب شده توسط تریدر که با کمک سرمایه اولیه ارائه شده توسط شرکت جمع‌آوری شده است، با شرکت پراپ تقسیم می‌شود.

مزایا و معایب پراپ تریدینگ

بررسی مزایا و معایب پراپ تریدینگ، چشم‌انداز گسترده‌تری را در اختیار شما قرار می‌دهد تا با دیدگاهی جامع‌تر، دست به اقدام بزنید. در ادامه، با مهم‌ترین مزایا و معایب آشنا می‌شویم:

مزایا: 

  • دریافت حداکثر میزان سود: شروع فعالیت بدون داشتن سرمایه در بازارهای معاملاتی، مسیری را پیش روی تریدر قرار داده است که بتواند چالش‌های واقعی دنیای ترید را تجربه کند، با نشان دادن مهارت‌ها خود را به‌عنوان یک تریدر حرفه‌ای معرفی کرده و سود بالقوه و قابل‌توجهی را به دست آورد.
  • استقلال شخصی: با اینکه اکثر شرکت‌ها راهنمایی‌های خاصی را برای بهبود مدیریت ریسک در اختیار تریدر قرار می‌دهند، ولی باز هم حس استقلال شخصی در تمام مراحل پراپ وجود دارد. در واقع، سرمایه‌ای مشخص به تریدر اختصاص داده است و او به‌اندازه کافی استقلال دارد تا از آن، در استراتژی‌های شخصی خود استفاده کند.
  • یادگیری و پیشرفت: کار با سایر تریدرهای حرفه‌ای یک فرصت بی‌نظیر را برای یادگیری در اختیار تریدر قرار می‌دهد که نتیجه‌ای جز پیشرفت را به دنبال نخواهد داشت.
  • تجربه ریسک کمتر: باتوجه‌به اینکه سرمایه از جانب شرکت پراپ تامین شده است، سطح ریسک هم به طرز فوق‌العاده‌ای کاهش می‌یابد.

معایب:

  • افزایش فشار و استرس: ترید با سرمایه یک شرکت، مسئولیت‌هایی را به دنبال دارد. در واقع، شرکت انتظار دارد تا با کمک تریدرها به اهداف پربازده خود دست یابد و همین مسئله فشارهای مختلفی را به تریدر وارد می‌کند.
  • عدم پایداری: نمی‌توان همیشه بر روی پراپ تریدینگ حساب باز کرد! مخصوصا، وقتی عملکرد شما از نظر شرکت ضعیف باشد. در این صورت، به راحتی از برنامه تخصیص سرمایه حذف خواهید شد.

 

چگونه می‌توان بهترین شرکت پراپ را انتخاب کرد؟

در درجه اول، انتخاب شرکت پراپ به ترجیحات و سبک تریدینگ شما بستگی دارد؛ اگر تریدر فعالی هستید، می‌توانید شرکتی را انتخاب کنید که سرمایه بیشتری را ارائه می‌دهد. از طرف دیگر، اگر تریدر چندان فعالی نیستید و نمی‌خواهید ریسک زیادی را متحمل شوید، شرکت پراپی را انتخاب نمایید که میزان سرمایه اولیه آن کمتر از سایر پیشنهادها باشد.

نکته دیگر اینکه، شرکت‌های پراپ از نظر پلتفرم تریدینگ، پشتیبانی از مشتریان و تجربه کلی که می‌توانند برای یک تریدر فراهم کنند هم تفاوت‌هایی با یکدیگر دارند. به طور کلی، معیارها و ملاک‌های تعیین بهترین شرکت پراپ شامل همکاری با بروکرهای معتبر، تعیین تارگت سود صرفا در مرحله ارزیابی، ارائه فرصت‌های مختلف به تریدر، عدم تعیین محدودیت در زمینه نمادهای قابل معامله، پشتیبانی عالی و پرداخت سود به صورت منظم می‌شود. پیشنهاد می‌دهیم اول خوب تحقیق کنید، رقبا را ارزیابی کرده و با آگاهی دست به انتخاب بهترین شرکت پراپ بزنید. برای این منظور، مقاله «بهترین پراپ تریدینگ برای ایرانیان» می‌تواند به شما کمک کند.

شرکت‌های پراپ

سخن پایانی

علاقه‌مندان به پراپ تریدینگ باید توجه داشته باشند که برای موفقیت در چالش‌های پیش رو و همچنین، ارتقا اکانت تریدینگ، باید به مهارت‌ها، صبر و مدیریت ریسک تکیه کنند. تنها در این صورت می‌توانید انتظار سودآوری بالایی داشته باشید. علاوه بر این، از سایر امکانات و ابزارهای مالی هم بهره‌مند می‌شوید. با وجود همه ابعاد متناقضی که در مورد شرکت‌های پراپ وجود دارد، ولی همه این مزایا و موقعیت‌ها به‌ وسیله همین سازمان‌ها فراهم شده است تا یک تریدر مبتدی و بی‌سرمایه به یک تریدر حرفه‌ای تبدیل شود.

سوالات متداول

۱. منظور از برنامه تخصیص سرمایه چیست؟

منظور از «برنامه تخصیص سرمایه» فرایندی است که در آن، منابع مالی بین تریدرها تقسیم می‌شود. این روند بر اساس عملکرد، وضعیت ریسک و میزان بالقوه بازگشت سرمایه انجام می‌شود.

۲. آیا لازم است برای پیوستن به برنامه تخصیص سرمایه، یک تریدر حرفه‌ای باشیم؟

از آنجایی هر یک از برنامه‌های تخصیص سرمایه الزامات و نیازهای مخصوص به خود را دارد، لازم نیست برای پیوستن به آن، جزو تریدرهای حرفه‌ای باشیم.

۳. پراپ تریدینگ برای چه کسانی مناسب است؟

پراپ تریدینگ برای معامله‌گران حرفه‌ای که تجربه و مهارت کافی دارند، مناسب است. با این وجود، برخی  برنامه‌های آموزشی و دوره‌های آموزشی برای مبتدیان وجود دارد تا معامله‌کردن را حرفه‌ای یاد بگیرند.

۴. هزینه‌های ورود به پراپ فرم‌ها چقدر است؟

هزینه‌های ورود برای هر شرکت پراپ می‌تواند متفاوت باشد. معمولا این هزینه‌ها شامل پرداخت برای آزمون‌های ارزیابی و گاهی اشتراک ماهیانه می‌شود.

۵. آیا پراپ تریدینگ ریسک بالایی دارد؟

بله، پراپ تریدینگ نیز مانند هر نوع دیگر از ترید، با ریسک بالایی همراه است. اگرچه معامله‌گران با سرمایه شرکت معامله می‌کنند، اما  ممکن است یک غفلت کوچک و ضرر منجر به از دست دادن فرصت همکاری با شرکت شود.

۶. پراپ فرم‌ها از چه منابع درآمدی برخوردارند؟

پراپ فرم‌ها درآمد خود را از سهم سود حاصل از معاملات سودده تریدرها به دست می‌آورند. همچنین برخی از آن‌ها، از هزینه‌های ارزیابی اولیه و اشتراک ماهیانه نیز درآمد کسب می‌کنند.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا