اخباراخبار جهان
تعداد ۲۲ کشور از جمله ایران برای پیوستن به اتحاد بریکس درخواست دادهاند
تصمیم برای اتحاد کشورهایی که به طور رسمی برای عضویت در بریکس درخواست دادهاند، در حال افزایش است. بریکس مخفف برزیل، روسیه، هند، چین و آفریقای جنوبی است و در سال ۲۰۰۹ تشکیل شد.
انگیزه اتحاد بریکس ایجاد یک ارز جدید برای تجارت جهانی و کنار گذاشتن دلار آمریکا است. علاوه بر این، اعمال تحریم و فشار بر کشورهای در حال توسعه توسط کاخ سفید دلیل اصلی بریکس برای راهاندازی ارز جدید است.
درخواستهای رسمی از عربستان سعودی، امارات، الجزایر، مصر، بحرین و ایران برای پیوستن به این گروه ارسال شده است. آنیل سوکلال، سفیر آفریقای جنوبی در این گروه، اشاره کرده است که ۱۳ کشور به طور رسمی از جمله ایران درخواست پیوستن به این گروه را دادهاند و ۶ کشور دیگر نیز به طور غیررسمی درخواست کردهاند. علاقه به پیوستن به بازارهای نوظهور در حال افزایش است و در مجموع ۲۲ کشور ابراز علاقه کردهاند.
درخواست برای پیوستن به بریکس در حالی مطرح میشود که انتظار میرود گروه کشورهای بریکس به زودی از نظر رشد اقتصادی از کشورهای G7 به رهبری ایالات متحده پیشی بگیرند. بر اساس گزارش بلومبرگ، در حالی که کشورهای G7 و گروه کشورهای بریکس به طور مساوی در رشد اقتصاد جهانی در سال ۲۰۲۰ نقش داشتهاند، عملکرد ابر قدرتهای غرب اخیرا کاهش یافته است. پیشبینی میشود تا سال ۲۰۲۸، اقتصاد بریکس ۸ درصد بزرگتر از G7 باشد.
علاوه بر رشد اقتصادی، بریکس در حال کار بر روی توسعه ارز جدیدی است که در اجلاس آتی ارائه خواهد شد. الکساندر باباکوف، معاون رئیس دومای دولتی روسیه، اوایل این ماه اعلام کرد که این گروه در حال کار بر روی توسعه یک ارز جدید است. گفتنی است که کشورهای عضو بریکس بیش از ۴۰ درصد از جمعیت جهان و حدود یک چهارم تولید ناخالص جهانی را تشکیل میدهند.
علاقه کشورهای مختلف برای پیوستن به گروه کشورهای بریکس در زمانی است که دولتهای بیشتری از دلار آمریکا دور میشوند، زیرا دلار برای اقتصاد کشورهای مختلف غیرقابل اعتمادتر شده است. درخواست برای پیوستن به بریکس توسط شش کشور تولیدکننده نفت نیز پتانسیل همکاری در زمینه انرژی در میان اعضای این گروه را برجسته میکند. با توجه به این که خاورمیانه و روسیه مناطق عمده تولید نفت هستند، گنجاندن این کشورها در گروه کشورهای بریکس میتواند به رویکرد هماهنگتری در سیاست انرژی منجر شود.
به طور کلی، علاقه به پیوستن به گروه کشورهای بریکس نشانه روشنی است که موازنه جهانی قدرت در حال تغییر است. با کاهش نفوذ اقتصادی و سیاسی کشورهای غربی، اقتصادهای نوظهور به طور فزایندهای به دنبال تشکیل ائتلافهایی برای حفاظت از منافع خود و به چالش کشیدن وضعیت موجود هستند. این که آیا گروه کشورهای بریکس به یک نیروی مسلط در اقتصاد جهانی تبدیل خواهد شد یا نه، باید منتظر ماند و دید، اما علاقه فزاینده به این گروه نشانه واضحی از تغییر نظام جهانی است.
رابرت کیوساکی نیز در این باره توییت زده و گفته است که انتظار دارد بریکس از دلار آمریکا پیشی گرفته و در نهایت دلار آمریکا از بین برود. او در ادامه دنبالکنندگان خود را تشویق کرده که بیتکوین، طلا و نقره بخرند.