مشاوره جهت تبلیغات
بورس

وال استریت کجاست و چه نقشی در بورس جهان دارد؟

هر کسی که وارد بازار ترید می‌شود، بالاخره در یک سطحی اصطلاح وال استریت را می‌شنود! اصطلاحی که فراتر از اسم یک خیابان مشهور است. مهم‌ترین مرکز مالی، لقبی است که یک خیابان در ایالت نیویورک از آن خود کرده و شهرت جهانی آن ریشه در تاریخی پر‌فراز‌و‌نشیب دارد. در واقع، یک خیابان است که تعداد بسیار زیادی از شرکت‌های مالی و بازارهای بورس در آن دور هم جمع شده‌اند و به تجارت می‌پردازند.

وال استریت در طی سال‌های مختلف شاهد مهم‌ترین رویدادها در دنیای ترید بوده است؛ اتفاقاتی که نه تنها بازارهای آمریکا را تحت‌تاثیر قرار داده، بلکه بازار ترید جهانی را هم با تغییراتی بنیادین همراه کرده است. از سال ۱۹۳۴ به بعد، بر روی نقش این خیابان در شکل‌گیری رفاه مالی آمریکا تاکید زیادی شد و از این جا بود که نام آن خوش درخشید! در رسانه ارزنو با لوکیشن دقیق این خیابان، نقش آن در بورس جهان و سایر مباحث مرتبط، آشنا خواهید شد.

وال استریت

وال استریت چیست؟

وال استریت صرفا تداعی‌گر یک خیابان مهم نیست، بلکه یک عبارت کلیدی در صنعت مالی به شمار می‌آید که بیانگر مفاهیمی چون بانک‌ها، صندوق‌های سرمایه‌گذاری و بورس اوراق بهادار است. به عنوان یک نماد مهم از سیستم مالی آمریکا، وال استریت قطب فعالیت اقتصادی در سطح جهان به شمار می‌آید و با در اختیار داشتن قدرت زیاد، گردش سرمایه را در ابعاد بین‌المللی رهبری می‌کند.

وال استریت کجاست

وال استریت کجاست؟

از نظر لوکیشن، وال استریت در منطقه منهتن، ایالت نیویورک قرار دارد. با اینکه فقط ۸ بلاک را شامل می‌شود، ولی از شرق تا غرب و از خیابان برادوی تا خیابان جنوبی و حتی یک جهان را اداره می‌کند. علاوه بر شرکت‌ها و موسسات مالی مختلف، می‌توان رستوران‌ها و موزه‌هایی را هم در آن یافت؛ حتی بعد از بسته شدن بازار سهام، باز هم بهانه‌های خوبی برای گذراندن وقت در این خیابان وجود دارد!

نقش وال استریت در بورس جهان

مهم‌ترین و باارزش ترین بازارهای بورس در وال استریت قرار دارند و همین مسئله، به تنهایی آن را به رهبر جهانی تبدیل کرده است. بالا بودن حجم ترید و ارزش بازار شرکت‌های لیست شده در آن، به خصوص شرکت‌های بورس اوراق بهادار، همگی نقش آن را در بورس جهان پررنگ می‌کند. به‌عنوان‌مثال، می‌توان به بورس سهام نزدک اشاره کرد که از نظر رتبه در بورس جهان، در جایگاه دوم قرار دارد. حالا بیایید نقش مهم وال استریت را در ابعاد زیر بررسی کنیم:

۱. اثر ثروت

بازارهای پویای سهام، اثر ثروت را در مصرف‌کننده‌ها ایجاد می‌کنند. در واقع، وقتی بازار سهام داغ می‌شود، مصرف‌کننده‌ها هم تمایل بیشتری نسبت به خرید‌و‌فروش سهام‌های بزرگ پیدا می کنند. درک ارزش ذاتی سهام قطعا تغییرات قابل توجهی را در پورتفولیو سرمایه‌گذاران به دنبال دارد.

۲. اعتماد بالای مصرف‌کننده

وقتی شرایط اقتصادی مستعد رشد و پیشرفت قرار گیرد و مصرف‌کننده‌ها و کسب‌و‌کارها به آینده بازار سهام خوش‌بین باشند، بازار هم روند صعودی را دنبال می‌کند. با افزایش اعتماد مصرف‌کننده‌ها، قطعا پول بیشتری را خرج می‌کنند و در نتیجه، اقتصاد آمریکا به سمت ترقی پیش می‌رود.

۳. سرمایه‌گذاری در کسب و کار

در بازار صعودی، شرکت‌ها می‌توانند برای افزایش سرمایه خود سهام به فروش برسانند تا دارایی خود را افزایش داده و در جایگاه بهتری نسبت به رقبا قرار گیرند. با افزایش سرمایه‌گذاری در کسب‌و‌کارها می‌توان چشم‌انداز اقتصادی را در سطح بسیار بهتری تنظیم کرد و در نهایت، نرخ اشتغال هم افزایش می‌یابد.

چه کسانی در وال استریت هستند؟

بزرگ‌ترین بانک‌های سرمایه‌گذاری، بانک‌های تجاری، صندوق‌های سرمایه‌گذاری، شرکت‌های کارگزاری سرمایه‌گذاری، شرکت‌های مدیریت دارایی، شرکت‌های بیمه، کارگزاران معامله‌گر، موسسات مالی، تریدرهای ارز دیجیتال و غیره در وال استریت حضور دارند.

نقش وال استریت

شرکت‌های مهم در وال استریت

وال استریت منزلگاهی برای مهم‌ترین موسسات و شرکت‌های مالی است؛ محلی که زمانی، همه شرکت‌ها برای قرارگیری در آن با یکدیگر به رقابت پرداخته بودند و حالا نام آنهایی که گوی رقابت را از آن خود کرده‌اند، در لیست شرکت‌های مهم قرار دارد. در صدر این لیست، بورس اوراق بهادار نیویورک قرار دارد که از نظر حجم ترید در رتبه نخست جهان قرار دارد. از بین بانک‌ها هم می‌توان به بانک فدرال رزرو نیویورک اشاره کرد که همه ما در مورد نقش آن در اجرای سیاست مالی آمریکا چیزهایی را شنیده‌ایم.

از دیگر شرکت‌های مهم می توان شرکت مالی و بانکداری جی پی مورگان چیس، شرکت خدمات مالی و بانکداری گلدمن ساکس، شرکت خدمات مالی مورگان استنلی، شرکت سیتی گروپ و شرکت مریل لینچ را نام برد. در کل، قرارگیری چنین شرکت‌هایی، وال استریت را به قلب تپنده سیستم مالی آمریکا تبدیل کرده است.

اثرات تغییر وال استریت بر روی اقتصاد جهانی

با ایجاد تغییرات در وال استریت، به وضوح شاهد تحولاتی عظیم در اقتصاد جهانی هستیم. در نگاه اول، سرمایه کاهش یافته و به دنبال آن، نرخ مصرف و سرمایه‌گذاری هم رو به افول پیش می‌رود. سایر اثرات این تغییر را در دو بعد نرخ تبادل ارز و میزان اعتماد سرمایه‌گذاران مورد بررسی قرار می‌دهیم:

. نرخ تبادل ارز: تغییرات شدید وال استریت بر روی ارزش دلار آمریکا تاثیر خواهد گذاشت. به دنبال آن، شاهد اثرگذاری بر روی ترید جهانی و اقتصادهای وابسته به صادرات هستیم.

. اعتماد سرمایه‌گذاران: همراه با کاهش سطح اعتمادی که از ایجاد تغییرات در وال استریت نشئت می‌گیرد، الگوهای سرمایه‌گذاری دستخوش تغییرات بزرگی می‌شوند.

سخن پایانی

وال استریت با ارائه خدمات مختلف، ثابت کرده است که نقش مهمی در امور مالی و رشد شرکت‌ها دارد؛ این خدمات صرفا به منظور ارائه به شرکت‌های بزرگ طراحی نشده‌اند، بلکه می‌تواند شرکت‌های کوچک و متوسط هم در مسیر دستیابی به سرمایه کمک کند. تسهیل جریان سرمایه، تخصص بهینه منابع در نظام اقتصادی را هم به دنبال دارد. با وجود همه نقاط مثبت، باز هم فعالیت مالی بدون ریسک نیست. به نظر شما، در زمان بحران مالی، شرکت‌های وال استریت چه رویکردی را در پیش می‌گیرند؟

سوالات متداول:

۱. آینده وال استریت چگونه پیش‌بینی می‌شود؟

وال استریت هم با چالش‌های مختلفی روبرو است که نوآوری و توسعه تکنولوژیکی، افزایش بی توجهی و تنظیم مقررات سخت‌گیرانه و رقابت با بازارهای مالی نوظهور، جزو سه تا از فاکتورهای کلیدی و تاثیرگذار بر روی آینده آن هستند.

۲. اثرات منفی وال استریت بر اقتصاد جهانی شامل چه مواردی می‌شود؟

کمک به تشدید بی‌عدالتی اقتصادی، تمرکز ثروت در دست تعداد محدودی از افراد و شرکت ها و تاکید بر سود کوتاه مدت، اثرات منفی وال استریت بر اقتصاد در سطح جهانی است.

۳. مهم‌ترین اثر وال استریت از بعد فرهنگی چیست؟

القای حس قدرت و برتری مهم‌ترین اثر فرهنگی وال استریت به شمار می‌آید.

۴. وال استریت چه تفاوتی با مین استریت دارد؟

مین استریت متضاد وال استریت است. وال استریت به شرکت‌ها و موسسات بزرگ سرمایه‌گذاری اشاره دارد، ولی مین استریت به کسب‌و‌کارهایی اشاره دارد که از نظر ابعاد و حجم ترید، بسیار کوچک‌تر هستند. 

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا