سشنهای بازار فارکس به وقت ایران
اگر میدانید بازار فارکس چیست و چرا باید در این بازار به ترید بپردازید، نوبت به این میرسد که بفهمید چه زمانی میتوانید ترید انجام بدهید! با کمی فعالیت در بازار فارکس حتماً متوجه شدهاید که در بعضی از زمانها، بازار بسیار شلوغ است و در دیگر تایمها بهقدری خلوت میشود که ترجیح میدهید از بازار بیرون بروید! حالا زمان آن رسیده است تا با مفهوم سشنهای بازار فارکس آشنا شوید.
واقعیتی که همه ما در مورد بازار فارکس میدانیم، این است که هیچ محدودیتی از نظر تایم فریم برای فعالیت در آن وجود ندارد. امکان فعالیت بیوقفه و ۲۴ ساعته، باعث تمایز بازار فارکس از سایر بازارهای مالی شده است. با این حال، یک تریدر حرفهای به خوبی میداند که نمیتوان در هر ساعتی به خرید و فروش پرداخت. برای درک عمیق تر مفهوم سشنهای بازار فارکس، با رسانه «ارزنو» همراه باشید.
سشنهای معاملاتی فارکس؛ ارائهدهنده بهترین فرصتها برای کسب سود
باتوجهبه ماهیت بازار فارکس، تریدرها رویکردهای مختلفی را دنبال میکنند؛ عدهای فقط ترجیح میدهند نقش یک ناظر را ایفا کنند. عدهای هم رویکرد ترید خودکار را ترجیح میدهند تا در هنگام افزایش تعداد معاملات، ترید بهصورت خودکار انجام شود.
در واقع، تریدرهای موفق بهجای اینکه تمام حرکات بازار را دنبال کنند، فقط و فقط بر روی زمانهای خاص متمرکز هستند. اینجاست که مفهوم سشنهای معاملاتی فارکس مطرح میشود؛ مفهومی که به تغییر مسیر معاملات بین سشنهای آسیا، اروپا و آمریکای جنوبی اشاره دارد. نام سشنها هم برگرفته از مراکز مهم مالی، یعنی توکیو، لندن و نیویورک است. در واقع، سشنهای معاملاتی ارائهدهنده بهترین فرصتها برای کسب سود هستند. در مورد علت شلوغ بودن سشنها هم میتوان گفت که فعالیت بانکهای محلی، کسبوکارهای مختلف و تریدرها در این ساعات بسیار زیاد است.
سشنهای معاملاتی برتر در بازار فارکس و خصوصیات آنها
سشنهای توکیو، لندن و نیویورک سه سشن برتر بازار فارکس هستند که در طول آنها، حجم معاملات بهشدت افزایش مییابد. در فارکس زمانی که قیمتها افزایش پیدا میکند، فرصت کسب سود و درآمد نیز بیشتر خواهد شد.
- سشن معاملاتی توکیو (آسیا)
همزمان با فعالشدن مراکز مالی توکیو، استارت فعالیت در بازار فارکس زده میشود. ژاپن، چین، استرالیا، نیوزیلند و روسیه، مهمترین کشورهای آسیایی هستند که در فارکس فعالیت دارند. در ادامه، به خصوصیات این سشن میپردازیم:
- نوسانپذیری کمتر: سشن معاملاتی توکیو در مقایسه با دیگر سشنها، از نوسانات کمتری برخوردار بوده و تغییرات مربوط به قیمت با سرعت پایینتری رخ میدهد.
- اجرای استراتژی رنج تریدینگ: ازآنجاییکه در سشن معاملاتی توکیو شاهد روند صعودی یا نزولی خاصی نیستیم و بهطورکلی، از دامنه نوسانات محدودی برخوردار است، تریدرها استراتژی رنج تریدینگ را دنبال میکنند.
- تمرکز بر روی جفت ارزهای خاص: جفتارزهایی مثل JPY، AUDو NZD برای ترید انتخاب میشوند.
- تأثیرپذیری از اخبار اقتصادی: در این بازه زمانی، اخبار اقتصادی مربوط به کشورهای مهم آسیایی، بیشترین تأثیر را بر روی حرکات بازار میگذارند.
- سشن معاملاتی لندن (اروپا)
درست در ساعات پایانی معاملات در سشن معاملاتی توکیو، سشن معاملاتی لندن فعال میشود. این سشن معاملاتی بسیار شلوغتر از سشن قبلی است. چشمانداز کلی سشن اروپا را لندن تعیین میکند. حالا با خصوصیات این سشن آشنا میشویم:
- نقدینگی بالا: در سشن معاملاتی لندن، تریدرها میتوانند معاملاتی در سطح بسیار وسیع و گسترده انجام دهند و قیمتها هم چندان دچار تغییر نشود؛ در واقع، دستیابی به مزایا باوجود نقدینگی بالا فراهم شده است. بی شک، بخش قابلتوجهی از حجم معاملات روزانه فارکس به این سشن اختصاص دارد.
- معامله با جفت ارزهای خاص: جفتارزهایی مثل EUR، GBP و CHF در رأس توجه تریدرها قرار دارند.
- تأثیرپذیری از اخبار اروپا: گزارشهای مربوط اقتصاد اروپا، واکنش سریع بازار را به دنبال دارد.
- اجرای استراتژی دی تریدینگ: در این سشن، ترید روزانه توسط بسیاری از تریدرها انتخاب میشود.
- سشن معاملاتی نیویورک (آمریکا)
چند ساعت بعد از بستهشدن سشن آسیا، سشن معاملاتی نیویورک فعال میشود. در واقع، همین اختلاف چندساعته بین این دو سشن باعث میشود که نتوان میزان نقدینگی سشن معاملاتی نیویورک را برآورد کرد. بیشترین نرخ مشارکت در این سشن متعلق به نیویورک است. مدیریت و کنترل معاملات در آمریکا انجام میشود. نمیتوان همیشه انتظار داشت این سشن در ساعات مشخصی آغاز شود، زیرا بهشدت به بازار کالا و اخبار اقتصادی وابسته است. خصوصیات سشن معاملاتی نیویورک عبارت است از:
- نوسانپذیری بالا: در سشن معاملاتی نیویورک، کیفیت معاملات در صبح و بعدازظهر متفاوت است. بهطورکلی، بیشترین نوسانات در صبح رخ میدهد.
- تمرکز بر روی جفت ارزهای خاص: جفت ارزهای که شامل دلار آمریکا شوند، بیشترین حجم معاملات را تشکیل میدهند.
- تأثیرپذیری از دادههای اقتصادی: شاخصهای اقتصادی آمریکا، مثل میزان اشتغال در بخش غیرکشاورزی (NFP) و بانک مرکزی، اثرات مهمی را بر روی وضعیت بازار به جا میگذارند.
منظور از همپوشانی سشنهای معاملاتی فارکس چیست؟
بهترین تایم برای معاملات در بازار فارکس زمانی است که با همپوشانی سشنهای معاملاتی فارکس مواجه میشوید. همراه با افزایش بیش از حد حجم معاملات، شاهد تغییرات بیشتری در قیمت هستیم و در نتیجه، نرخ نقدینگی افزایش مییابد. در ادامه، به دو نمونه از همپوشانی سشنها و خصوصیات آنها میپردازیم:
- همپوشانی سشنهای معاملاتی نیویورک و لندن: با دارابودن بیشترین نوسانات و بالاترین نقدینگی، این همپوشانی از اهمیت فوقالعاده زیادی برخوردار است. جالب است بدانید که در طی این همپوشانی، بیش از ۷۰% معاملات فارکس انجام میشود.
- همپوشانی سشنهای معاملاتی لندن و توکیو: کوتاهترین همپوشانی به شمار میآید و از نظر فعالیت تریدرها هم وضعیت جالبی ندارد. در واقع، حجم بسیار پایین معاملات به ایجاد همپوشانی در ساعات غیرمعمول برمیگردد.
ابزارها، اندیکاتورها و سایتهای پیشنهادی برای نظارت بر ساعات بازار فارکس
تحلیل تکنیکال و فاندامنتال، مهمترین ابزارها برای نظارت بر سشنهای بازار فارکس هستند. در ادامه، به چند نمونه از اندیکاتورهای پیشنهادی برای نظارت بر ساعات بازار فارکس اشاره میکنیم:
- Session Indicator
- ATR
سایتها هم با ارائه ابزارهای مختلف و نمودارهای ساعتی، نقش مهمی در نمایش سشن معاملات فارکس دارند. چند نمونه از سایتهای کاربردی و مفید عبارتاند از:
- Trading View
- Forex Factory
- My Trading Skills
- Investing
سخن پایانی
در آخر، به یک سری از راهکارهای پیشنهادی برای فعالیت بهتر تریدرهای مبتدی در ساعات بازار فارکس میپردازیم؛ اول اینکه، تمرکز تریدرهای مبتدی باید بر روی کاهش ریسک معاملات باشد. بررسی معاملات قبل از آغاز سشنهای بازار فارکس و عدم ورود به بازار در ساعات اولیه، دو راهکار کلیدی برای کاهش میزان ریسک هستند. دومین راهکار هم به مدیریت احساسات مربوط میشود. در واقع، با مدیریت احساسات میتوانید برای مدتزمان بیشتری صبر کنید و همراه با تثبیت قیمتها، بهترین فرصتهای معاملاتی را شکار کنید.